Dodaj do ulubionych

Pierścionek

10.10.10, 18:18
Czy któraś z Was dostała w ramach zaręczyn nietrafiony pierścionek? (nie chodzi mi o rozmiar, ale o to, że pierścionek był niezbyt ładny). Przyznałyście się N.?

A któraś dostała może coś innego niż pierścionek?
Obserwuj wątek
    • joann_80 Re: Pierścionek 10.10.10, 18:29
      mnie mój ówczesny N wziął na sposób i kiedyś jak łaziliśmy po sklepach weszlismy i do Kruka, oglądaliśmy różne rzeczy i w tym pierścionki. Nie pytał tylko słuchał i obserwował a ja się sama wysypałam i zachwyciłam się pierścionkiem z białego złota i do tego najtańszym wink
      Pół roku później wsunął mi go na palec w parku podczas śniadania na trawie smile))
      Do dziś to mój ukochany pierścionek i nosze go razem z obraczką.
      Reasumując , jak facet umie słuchać i obserwować to taka sytuacja nie ma miejsca wink
      • iness_86 Re: Pierścionek 10.10.10, 20:53
        popieram to, co napisała joann_80 smile Moj chyba tez mnie slucha czasem, bo trafil idealnie (marzyłam o pierscionku z szafirem i taki mam smile Aczkolwiek nie demonizujmy, moze nawet najlepszy facet po prostu posluzy sie swoim gustem a coz, ten nie zawsze jest przeciez zgodny z gustem wybranki serca!
    • erillzw [...] 10.10.10, 23:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • merda Re: Pierścionek 11.10.10, 10:21
      Przyznaje sie, moj pierscionek jest przepiekny tongue_out i nie moge sobie wyobrazic jak piescionek zareczynowy moze byc brzydki (?) Sam fakt ,ze wybral go maz sprawia ,ze jest ladny, a trafienie w gust dodaje mu tylko uroku wink
      Soj, piszesz o sobie?
      • szampanna Re: Pierścionek 11.10.10, 15:25
        > nie moge sobie wyobrazic jak piescionek zareczynowy moze byc brzydki (?) Sam fakt ,ze wybral go maz sprawia,
        > ze jest ladny

Ja tam bez sentymentów - uważam, że pierścionek może być brzydki i fakt, że narzeczony wybrał, wcale tego nie poprawi. Ba, moim zdaniem to nawet gorzej, bo świadczy o tym, że albo nie zna mojego gustu, albo się nie przyłożył. Ja akurat mam trafiony, bo po kilkunastu latach razem trudno nie trafić wink, ale gdybym dostała brzydki - nie nosiłabym lub poprosiłabym o wymianę.
        Jedna z moich zdroworozsądkowych koleżanek właśnie taki dostała - zupełnie nie w swoim guście - i zwyczajnie powiedziała, że jak ma nosić całe życie, to woli sobie wybrac inny. I tak właśnie zrobiła. Są szczęśliwym małżeństwem i mają zdrowe relacje smile
        • sajolina Re: Pierścionek 11.10.10, 16:40
          Nie, nie piszę o sobie, ale oglądając ostatnio biżuterię stwierdziłam, że ze mnie strasznie wybredna baba i chyba łatwiej trafić w totka niż w mój gusttongue_outtongue_out I tak się zastanowiłam czy któraś z dziewczyn miała taki problem, bo wydaje mi się, że jednak nie każdy mężczyzna zna się na biżuterii. Poza tym pierścionek niekoniecznie musi być obiektywnie brzydki, może być np. zbyt klasyczny albo zbyt infantylny dla wybranki, nie z tego kruszcu, nie z tym kamieniem itp. itd.

> nie moge sobie wyobrazic jak piescionek zareczynowy moze byc brzydki (?) Sam fakt ,ze wybral go maz sprawia, ze jest ladny>

Pogratulować pięknego podejścia do tematu Merdasmile ale podejrzewam, ze po prostu Twój mąż ma dobry gustsmile
          • marina111 Re: Pierścionek 12.10.10, 09:37
            Dlatego trzeba uczyc faceta od poczatku co nam się podoba bo inaczej ciągle bedziemy dostawały nie trafione prezenty, w koncu bizuterie dostajemy nie tylko z okazji zaręczyn.
            Ja tak bardzo się bałam ze pierscionek mi się nie będzie podobał ze az jak go zobaczyłam to mi sie nie podobał. Ale jak się uspokoiłam to oczywiście mi się zaczął podobać bo jest sliczny. smile Teraz jestem nim zachwycona a tamten moment to tylko chwila słabości z emocji zaręczynowych. smile Ale u mnie to chyba rodzinne bo moja siostra miała podobnie a pierscionek ma bardzo ładny smile
          • merda Re: Pierścionek 12.10.10, 15:19
            sajolina napisała:
            > nie moge sobie wyobrazic jak piescionek zareczynowy moze byc brzydki (
            > ?) Sam fakt ,ze wybral go maz sprawia, ze jest ladny>

>
            > Pogratulować pięknego podejścia do tematu Merdasmile ale podejrzewam, ze po prostu
            > Twój mąż ma dobry gustsmile

Hehe Soj, po prostu mu sie trafilo wink
    • zia86 Re: Pierścionek 12.10.10, 10:23
      My pierścionek wybieraliśmy razem więc nie było takich problemów. smile Jednak mój narzeczony zna mój gust a i swój ma dobry i podobny do mojego i zawsze mi kupuje trafioną biżuterię choć zawsze się boi, że nie trafi. wink
      Jeśli komuś przydarzyła się taka sytuacja to lepiej od razu powiedzieć delikatnie narzeczonemu, że nie bardzo ci się podoba. W zdrowym związku(a zakładam, że takie dochodzą do momentu ślubu) nie powinno się nic stać.
    • ambrozja08 to chyba ja... 12.10.10, 13:07
      pewnie zaraz ktoś mnie za to obsmaruje ale ja na zaręczynach popłakałam się właśnie dlatego ze zobaczyłam przebrzydki pierścionek ;p powiedziałam od razu ;p wredna jestem wiem;p
      to dlatego że wilee razem oglądaliśmy, wiele razy o tym rozmawialiśmy i wiele razy mówiłam i pokazywałąm jakie mi się podobają a dostałam pierścionek z białego i żółtego złota połączony na zasadzie łezki z brylancikiem w środku. wogóle nie wygląda jak zaręczynowy zwłaszcza ze na drugi dzień jak pokazywałam w pracy to koleżanka wystawiła rękę i mówi o patrz mam prawie taki sam był na stoisku z biżuterią za 3 dychy. grrr
      a ludzie pytali widząc moją dłoń który to? a miałam srebrną obrączkę i zaręczynowy więc powinno być nietrudno rozróżnić;p
      ale jak po kryzysie padł na kolana po raz drugim to nie wyobrażam sobie zobaczyć wtedy coś innego niż mój kochany niepiękny pierścioneksmile skońćzyło się pozytywniesmile nigdy go nie sciągne bo w końću kupiony z miłoścismile ( mój N. ma obsesje na punkcie biżuterii w kształcie łezki, oka.. wszystko co od niego mam takowy kształt przypomina)
      • merda Re: to chyba ja... 12.10.10, 15:07
        Ambrozja dlaczego mialybysmy Cie dodatkowo obsmarowac, mysle ,ze spotkala Cie juz wystarczajaco przykra i niezreczna sytuacja sad
        Niestety faceci czesto nie sa w stanie wyciagnac wnioskow z naszych sugesti wink Gorzej jesli jest to nietrafiony pierscionek zareczynowy, mysle ze w takim wypadku nie ma co prawdy ukrywac i po prostu pierscionek wymienic. Twoja kolezanka tez moglas sobie darowac glupie teksty robiac Ci dodatkowo przykrosc,chyba ze macie bardzo luzne stosunki.
        Zastanawia mnie dlaczego twierdzisz, ze nie wyglada jak zareczynowy?Czyzby byly jakies ustalone z gory wzory?
        • ambrozja08 Re: to chyba ja... 12.10.10, 20:32
          oj dlatego że wszyscy nawet w zestawie ze złotą obrączką pytaja czy to czy to jest zaręczynowy;p nie da się wymienić..zresztą to było ponad 3 lata temusmile mój ukochany co zrobił? nie wzioł paragonu wiec zwrócić nie mógł... podobnie kupił felerną branzoletkę i też nie wzioł-zgubił od razu paragon (nie wyjaśnione) smile
          oj wiesz...spodziewałam się zaraz przeczytać jak to mi zależy na pierścionkach a nie ma miłości itp. smile
          • merda Re: to chyba ja... 13.10.10, 11:45
            ambrozja08 napisała:

> oj dlatego że wszyscy nawet w zestawie ze złotą obrączką pytaja czy to czy to j
            > est zaręczynowy;p nie da się wymienić..zresztą to było ponad 3 lata temusmile
            > j ukochany co zrobił? nie wzioł paragonu wiec zwrócić nie mógł... podobnie kupi
            > ł felerną branzoletkę i też nie wzioł-zgubił od razu paragon (nie wyjaśnione) :
            > )
            > oj wiesz...spodziewałam się zaraz przeczytać jak to mi zależy na pierścionkach
            > a nie ma miłości itp. smile

E tam miloscwink mojemu sie udalo,to ja cwanikuje wink, ale wiem, ze nietrafiony prezent moze byc problemem.Po pierwsze zal, ze dana rzecz niechetnie wykorzystamy, po drugie zal biednego faceta, ktory pewnie chcial dobrze smile
            Moj sie szybko nauczyl brac rachunki na wypadek wymiany,bo wie, ze latwo mnie nie zadowoli wink Musisz wpoic swojemu mezowi, ze rachunek to podstawa,oboje wtedy bedziecie spokojniejsi wink
            A tak na marginesie, to wedlug mnie pierscionek staje sie zareczynowy po tym jak go otrzymamy na zareczyny, wiec niech znajomi glupich pytan nie zadaja wink
    • annataylor Re: Pierścionek 12.10.10, 16:59
      moja znajoma dostała plastikowy pierścionek smile
      a ja taki z automatu za złotówkę tongue_out ale to było w formie żartu
      jestem zaręczona bez pierścionka, bo tego z automatu nie noszę tongue_out
      • sajolina Re: Pierścionek 12.10.10, 18:04
        Zastanawia mnie dlaczego twierdzisz, ze nie wyglada jak zareczynowy?Czyzby byly jakies ustalone z gory wzory?

Wydaje mi się, że tradycyjny vel stereotypowy pierścionek zaręczynowy jest ze złota i ma jedno centralnie ułożone białe oczko. Co prawda sama takiego bym nie chciała, ale wszystkie moje zaręczone koleżanki poza jedną, mają mniej więcej takie pierścionki. Firmy jubilerskie w dziale "pierścionki zaręczynowe" też przedstawiają takie "typówki" smile
        • marenka.w Re: Pierścionek 12.10.10, 22:27
          Trudno się nie zgodzić, że firmy jubilreskie przedstawiają stereotypowe pierścionk, bo tak po prostu jest. Ja całe szczęście uczestniczyłam w wyborze mojego pierścionka zareczynowego. Mój wtedy Narzoczony stwierdził, że lepiej będzie , jak wybiorę taki pierścionek, jaki mni się najbardziej podoba, i całe szczęście. Nie wybierałam z działu "pierścionków zaręczynowych", bo te akurat są kompletnie nie w moim guście, nie lubię "świecących" kamieni. Moj pierścionek zaręczynowy jest z bialego złota z granatową perłą i noszę go na co dzień, bo najzwyczajniej w świecie do wszystkiego mi pasuje smile
          • merda Re: Pierścionek 13.10.10, 12:02
            W dzisiejszych czasach przy tak roznorodnym wyborze pierscionkow nie widze powodu by kazda kobieta nosila ten sam.Dla mnie to jest pojscie na latwizne i byloby mi przykro gdyby narzeczony kupil mi identyczny jak maja wszystkie moje kolezanki.Gdzie tu wyjatkowosc?Na szczescie on jest tego samego zdania, choc przysporzylo mu to dodatkowego stresu i przy zareczynach byl tak zdenerwowany faktem czy mi sie podoba ,ze zapomnial mi powiedziec z jakiej to okazji wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka