Dodaj do ulubionych

Zia86 wychodzi za mąż 9

• jeza_bell Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 27.04.11, 18:22
      Odnośnie zakwaterowania w hotelu, kto ponosi związane z tym koszty? Mam nadzieję, że nie goście...
      • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 27.04.11, 18:30
        Oczywiscie nie, choc nie jest to nic zlego, duza ilosc PM tylko rezerwuje gosciom noclegi. smile
    • zia86 73 dni 27.04.11, 18:43
      Przerazaja mnie troche te topniejace cyferki. wink Odpoczywam troche od przygotowan( tym razem rocznicowych) i zajadam sie starbucks'owym popsem(jest przepyszny!) ciesze sie, ze je wybralismy do bufetu slodkiego. smile Bylam dzisiaj w jednej z restauracji ktore biore pod uwage jesli chodzi o kolacje na wieczorek. Powinnam miec do jutra pelna oferte i wtedy zobaczymy. Wnetrza podobaly mi sie bardzo. smile Oprocz tego dzisiaj nasze konsultantki zasypaly nas mailami, wszystko finiszuje! big_grin Wszystko idzie wedlug planu, nie ma zadnych opoznien a my mozemy zajac sie samymi milymi sprawami. A jutro dzien stylizacji, najpierw przymiarka garnituru Miko a potem mojej sukni weselnej, trzymajcie kciuki. smile Aha i mam dzisiaj poznym wieczorem obiecane projekty zaproszen kawalerskich, jestem strasznie ciekawa.
      • nutka07 Re: 73 dni 27.04.11, 18:50
        Nie tanczyliscie dzisiaj?
        • zia86 Re: 73 dni 27.04.11, 23:57
          Nie, przelozylismy na po weekendzie tym majowym, juz na spokojnie.
    • zia86 Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 09:29
      Przyszły!!! smile Super są, nie mogę powiedzieć, że śliczne, bo są bardzo męskie i narzeczony mówi, że takie męskie rzeczy nie są śliczne. wink A na serio, są świetnie! Są na razie tylko 2 z 3 projektów, trzeci będzie dzisiaj. Bardzo kreatywne, w pierwszym projekcie super grafiki, kojarzą nam się trochę z "Falllout'em", drugie ma zabawny i ciekawy pomysł. Zaczynam wysyłać osobom z listy, mam nadzieje, że zdążę przed wyjściem o każdego podesłać. Prosimy o opinie. smile
      • brytf-anna Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 10:15
        Ta Melba jest ge-nial-na smile Pierwsze bardzo skromne, surowe, ale ciekawe, za to projekt w puszcze mnie kompletnie rozłożył na łopatki smile Jak oni to zamykają??? Ten pomysł jest świetny, i zawiera cały męski niezbędnik smile Szkoda, że robię już zaproszenia i wcześniej o nich nie wiedziałam - Zia, mogłabyś na priv wysłać jakiś ich przybliżony cennik za takie cacka? Tak mi się podobają ich pomysły, że może pomyślę o zamówieniu u nich smile
      • pinkmonkey Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 10:17
        pierwszy projekt bardzo mi się podoba smile

drugi moim zdaniem przekombinowany, samochodziki i żołnierzyki od razu pewnie polecą do kosza wink) nie warto.

• lillyth Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 10:34
        pierwszy projekt - super^^ fajna grafika, pomysł prosty, ale ciekawy.

drugi - przekombinowany. za dużo zbędnych elementów, a te żołnierzyki już zupełnie nie wiem po co. podobnie jak przy zaproszeniach na wieczór panieński - to ma być zaproszenie, a nie zestaw gadżetów.
      • ronalilly Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 10:35
        Zaproszenia od Melby to zdecyowanie najlepsza rzecz, jaką 'nabyliście' przez 3 lata przygotowań wink
        Pierwsze są świetne, proste i surowe. Ale drugie też genialne. Nie umiałabym wybrać. Dobrze, że to chłop musi podjąć decyzję tongue_out
      • ja-koralik Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 10:37
        Projekt 1 - prosty, ciekawy, poręczny - no i znani mi faceci nie przechowują raczej puszek z bibelotami, a takie karty można zachować jako fajną pamiątkę. Z czego byłyby te karty? tekturka czy raczej blaszki?

Projekt 3 - w mojej opini przekombinowany, chodzenie z puszką po mieście niewygodne. Bibeloty raczej dla dziecka niż dorosłego faceta (no po zamianie alkoholu na oranżadę i cygara na gumę do żucia).
      • bourlesque Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 11:31
        Bardzo ładne. A będą striptizerki na wieczorku? tongue_out
      • kati_p Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 11:35
        Osobiście uważam, że po wyrzuceniu samochodzików i żołnierzyków projekt z puszką jest super i na pewno trafi w męski gust. Koledzy zapamiętają to na długo smile
        Cygara już były na drużba party, może jednak co innego do puszki. Jakoś mi to razem nie pasuje- laserowa strzelanka i cygaro wink
      • aneta-skarpeta Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 11:44
        fajne to z goło babowink
      • chomiczkami Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 13:00
        Pierwsze jest bombowe! big_grin Serio!
        • zia86 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 13:32
          Nie udalo mi sie niestety wszystkim wyslac, wiec jesli ktos nie dostal to prosze sie nie martwic nie zapomnialam i dosle jak tylko bede mogla.Teraz jade na przymiarke do Katowic, nie moge sie juz doczekac. smile Przymiarka garnituru udana bardzo, choc gore jeszcze nie do konca widac, szczegoly wieczorem. smile
          Dzieki za wszustkie opinie, co do tych figurek z projektu nr 3 to wiecie ciezko myslec ze to dziecinne skoro wiekszosc gosci na wieczorku ma takie armie figurek w swoich domach. wink Uwazam, ze to fajne nawiazanie. Ale oczywiscie calosc mozna miksowac, zmieniac itd tak jak w przypadku panienskich.
          • ruda-88 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 19:35
            Czy ja też mogę dostać projekty Melby (i panieńskie, i kawalerskie)? smile
      • merkezhaolam Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 13:31
        Projekt nr 1 zdecydowanie! Może ten brakujący potem będzie, lepszy ale zz tych dwóch lepszy jest 1.
        • cashianna Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 13:50
          nie wiem czemu zawsze jestem pomijana przy wysyłce. także poproszę, jeśli można.
          • sangrita Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 14:00
            Zia, ostatnia rzecz, jaką ja dostałam, to sukienka od Zienia wink. Mogłabyś mi przesłać wszytskie mailingi od tamtej pory i wrzucić mnie wreszcie do tego niuslettera? tongue_out
            • zoselin1987 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 14:11
              to i ja chętnie zobaczę.
              Zia, poproszę na zoselin1987@wp.pl
          • zia86 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 14:13
            Nikt nie jest pomijany. smile Tak jak mowilam, nie udalo mi sie wyslac wszystkim rano bo spieszylismy sie na przymiarke garnituru a teraz jade na przymiarke sukni do Katowic i myslalam ze Wam wysle ale moja przenosna elektronika nie chce ze soba wspolpracowac bardzo i sie nie da. Cierpliwosci kazda dostanie wszystko. smile
            • rosselia Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 19:27
              Ja też chcę! i jeśli można to też zdjęcia z przymiarek u Zienia smile

rosselia@gazeta.pl
            • lucy_cu Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 20:01
              Ja też poproszę- dodaj mnie do listy, ok? Prosiłabym o wszystko oprócz Zieniowej przymiarki i Ceci- bo to mam. Ciekawa jestem pozostałych Melbowych zaproszeń (widziałam tylko te w ich reklamie- znakomite!!), no i tych kawalerskich.
            • lucy_cu Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 20:53
              Dzięki. smile
              Mój faworyt to numer 1 - aczkolwiek reszta też warta grzechu. Fajne mają pomysły. Nie doczytałam wcześniej, że kawalerskie też są z Melby- świetnie, naprawdę dobry wybór.
              Widzisz, Zia, nie jesteśmy takie znowu małpy, nie wszystko krytykujemy na tym forum- znowu nazbierasz trochę pochwał za zaproszenia, i to pochwał szczerych, takie mam wrażenie. smile
            • semihora Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 21:29
              Zaproszenia w porządku, dwójka zdecydowanie rządzi.
      • lapwing123 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 19:09
        MZ projekt 1 lepszy- surowy, ale treściwysmile
        3- cygara już były, za dużo tego wszystkiego. Ciekawa jestem jeszcze tej 2.
        • pinezka_81 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 19:49
          projekt nr 1!!! zdecydowanie. Pomysłowo, ale nie na siłę "udziwniony". Fajny, męski, prosty. Już tu ktoś napisał- poczekajmy na realizację, ale projekty wyglądają świetnie!Melba to będzie chyba jedna z lepszych waszych decyzji.
          • madziorek889 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 20:54
            ja tez jestem za projektem nr 1
      • khumbamelala Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 21:59
        Zia, zaproszenia są super! ta firma ma na prawdę świetne pomysły. Sama nie wiem, który projekt jest lepszy. Podobają mi się oba. Którego nie wybierzecie, będzie super smile
    • lili-2008 Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 11:31
      Jak dla mnie projekt nr 1.
      Zgadzam się z opinią, iż Melba jest fantastyczna.
    • monikapers Re: Zaproszenia na kawalerski 28.04.11, 16:03
      rowniez poprosze
    • zia866 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 28.04.11, 19:19
      Wrocilam. smile PKP mnie wykonczylo. Dojade do domu i spodziewajcie sie na ten dlugi wekeend zdjec, projektow i relacji. wink
      • 3-mamuska Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 28.04.11, 19:29
        Bardzo podoba mi sie 2 ,bo ja lubie takie rzeczy,i to tez zalezy od waszych gosci.
        1 tez fajna.
        A najbardziej rozsmieszyly mnie te tabletki przeciwbolowe.
        Jedynie moze zamiast tych samochodzikow,cos takiego np.bryloczki do kluczy czy zapalniczki, zeby jeszcze dlugo zostaly z chlopakami.
    • zia866 Wysyłka 28.04.11, 20:45
      Wydaje mi się, że wysłałam wszystkim zaproszenia na wieczór kawalerski. Jeśli ktoś nie dostał a chciał, lub jeśli ktoś dostał podwójnie to proszę napiszcie mi to, pozwoli mi to udoskonalić listę. smile
      • trinity87 Re: Wysyłka 28.04.11, 21:17
        Ja bardzo proszę o dołączenia mnie do listy mailowej. Udzielam się rzadko, ale jeśli dostanę zdjęcia to chętnie skomentuję
    • zia86 Sukienka weselna 28.04.11, 21:00
      Jak wiecie byłam dzisiaj na przymiarce. smile Jak zawsze było super, zupełnie nie rozumiem tych narzekań na Madonnę. smile Byłam tym razem z główną druhną. Sukienka przyszła, jest śliczna!!! Lekka, piękna, cudowny materiał. Super się w niej czułam i przede wszystkim była wygodna. Choć przyszedł rozmiar 30(!!) czyli najmniejszy to i tak trzeba ją było troszkę zebrać, dopasować długość, obciąć tren itd. Będzie do odebrania 10 maja. Jak to dobrze jest przymierzyć wreszcie swoją suknie, aaaa. big_grin Jestem bardzo szczęśliwa. Do członków listy mailingowej zaraz polecą fotki z przymiarki(nie za dobra jakość bo robione "z ukrycia").
      • lucy_cu Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:11
        Noooo, to jest TO! Już wcześniej się zachwycałam tą sukienką i teraz tylko powtórzę: rasowo, z klasą.
        A- i super kolor włosów. smile
        • zia86 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:16
          Dziękuje. smile A tak ładnie sobie je dzisiaj ułożyłam, żeby było widać cały kolor ale kazano mi spiąć do miary. tongue_out
          • asia.102 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 22:48
            a sukienkę to i ja chcę zobaczyć, zaproszenia nie bardzo mnie interesują,nie potrafię zachwycać się kawałkiem papieru, ale kiecka to co innego, tę od Zienia też jeśli mogę prosić : joanna-74@o2.pl
      • khumbamelala Re: Sukienka weselna 28.04.11, 22:02
        Zia, sukienka jest ładna, ale jakoś mam mieszane uczucia co do niej, nie potrafię wyrazić wielkiego zachwytu, ale nie jest też jakoś źle... ot, taka sukienka bez szału. Dla mnie jednak Zieniowa pozostanie na 1szym miejscu.
        • asia.102 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 23:13
          Zia sukienka Zieniowa śliczna, bardzo ładnie na tobie leży,muszę przyznać że nawet lepiej niż na Alicji, jeżeli chodzi o suknię weselną jak dla mnie za bardzo zabudowana góra, i chyba nie bardzo pasuje do twojego typu urody
      • odsrodkowa Re: Sukienka weselna 28.04.11, 23:31
        A masz zdjecia od Zienia? Bo jak tak to ja chcę smile
        Ta sukienka jest świetna- nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobrze wyglądać smile
        • zia86 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 23:41
          Z wyboru mam, wysłałam. smile
      • kati_p Re: Sukienka weselna 29.04.11, 08:53
        Suknia znakomicie Ci pasuje. Osobiście nie mogę doczekać się Zienia, ale gdybyś wystąpiła na całej uroczystości tylko w tej z Madonny, to nie byłabym zawiedziona smile Jest super!
        • angazetka Re: Sukienka weselna 29.04.11, 09:43
          A mnie ta sukienka nie przekonuje. Może dlatego, że nie lubię takich kiecek zapiętych pod szyję. Mam wrażenie, że przytłacza Zię.
          • filifionka-listopadowa Re: Sukienka weselna 03.05.11, 15:47
            Ja też nie jestem przekonana, ale tu bardzo może zagrać moja niechęć do golfów. Z ogromną ciekawością czekam na dopasowanego Zienia.

Bardzo ładny kolor włosów.
      • lesoleilll Re: Sukienka weselna 04.05.11, 09:36
        Bardzo ładnie proszę o dopięcie mnie do listy mailingowej i przesłanie fotek z przytmiarki i zaproszeń.
        Buźka
    • zia86 Garnitur 28.04.11, 21:25
      Rano byliśmy na przymiarce garnituru. smile Na razie ciężko było jeszcze coś o górze powiedzieć, oprócz tego, że materiał jest piękny i będzie fajna długa. Ale wszystko wygląda bardzo profesjonalnie i wiem, że będzie wyglądać naprawdę świetnie. Spodnie już były praktycznie gotowe, idealne, świetnie skrojone, wygodne(co ważne, bo Miko mówi, że zawsze mu w spodniach od garnituru niewygodnie) i nawet dał się przekonać do szelek. Następna przymiarka pod koniec maja i musimy mieć już wszystkie dodatki. smile
      • intuicja77 Re: Garnitur 28.04.11, 22:15
        Pierwsze zaproszenie na wieczór kawalerski jest świetne!!!!!
        Drugie trochę przekombinowane

A sukienka świetna- wyglądasz bardzo elegancko i dziewczęco zarazem
    • missy01 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:29
      Piękna suknia. Szyk, klasa i elegancja. Świetny kolor włosów.
      Co do zaproszeń, to zdecydowanie pierwszy projekt, ta puszka mnie nie przekonuje.

• joanka-r Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:31
      o już mam i projekt zaproszeń.
      • aureolkaa Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:39
        OOO, dostałam projekty i zdjęcia z przymiarki, dziękuję smile

Co do Melby to projekty są genialne. Pierwszy bardziej mi się podoba tylko dlatego że lubię prostotę. Tu surowy styl, a mimo to nie wieje nudą, jest oryginalnie i po męsku. Trzeci projekt mnie rozwalił i to pozytywnie. Dużo pierdołek, ale tyle nam pisałaś o Mikołaju, że jeśli rzeczywiście jego przyjaciele podzielają jego zainteresowania to będą mieć ubaw po pachy. Pucha-niezbędnik łączy elementy które mogą wykorzystać w trakcie zabawy i coś na pamiątkę po imprezie. Ciężki wybór..czekam na dwójeczkę z niecierpliwością smile

Co do sukienki to rzeczywiście jeszcze widać że jest trochę za duża (chudzino Ty ;P ) ale wygląda ładnie i dostojnie. Po ostatecznych poprawkach na pewno będzie ślicznie. Ładnie Ci w tym fasoniesmile
        • zia86 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:47
          Dziękuje. smile Właśnie myśmy chcieli takie zaproszenia pamiątki bardziej, żeby to nie była tylko sama karteczka tylko coś jeszcze, Melba świetnie się spisała. smile Podejrzewam, że u Miko skończy się tak jak u mnie, czyli wymieszaniem zestawów.
          Myślę, że będzie dobrze z tą suknią po poprawkach. Co ważne już teraz mi się dobrze trzymała na takim pasie w środku. smile
          • niektorymodbija Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:59
            PRzeslesz mi tez zdjecia z przymiarki i zaproszenia? forumowek@interia.pl
          • slimakpokazrogi Re: Sukienka weselna 28.04.11, 22:00
            dziękuję za przesłanie fotek i projektów.
            Sukienka zatwierdzona, więc się nie będę wypowiadać (bo mnie akurat o niebo bardziej podoba się ABC - no, ale w końcu będziesz mieć obydwie, więc żadna stratasmile)
            Co do zaproszeń , to cały zestaw jest super! Ja bym tylko usunęła cygaro - mnie nieodłącznie kojarzy się z przyjściem na świat potomka - młody tatuś rozdaje je swoim przyjaciołom, bądź od nich otrzymuje. Ale to może być zwyczaj w moim regionie, wśród moich znajomych (u nas jakoś nasuwałoby myśl, ze jesteś w ciąży...)
            • zia86 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 22:06
              No one są zupełnie różne i takie było od początku założenie. smile Nie słyszałam o takim zwyczaju, u nas chłopcy dostali cygara na drużba party ale myślę, że możemy pomyśleć o czymś innym. smile
            • 3-mamuska Re: Sukienka weselna 29.04.11, 22:30
              > Co do zaproszeń , to cały zestaw jest super! Ja bym tylko usunęła cygaro - mnie
              > nieodłącznie kojarzy się z przyjściem na świat potomka - młody tatuś rozdaje j
              > e swoim przyjaciołom, bądź od nich otrzymuje. Ale to może być zwyczaj w moim r
              > egionie, wśród moich znajomych (u nas jakoś nasuwałoby myśl, ze jesteś w ciąży.
              > ..)

Mam dokladnie takie same skojarzenia.
          • niektorymodbija Re: Sukienka weselna 28.04.11, 22:06
            Dzieki.
            Zaproszenie - no, szkoda, ze nie z tej firmy zamawiacie zaproszenia na slub! Sa super. I dolaczam sie do glosow za nr 1.
            Suknia piekna, ale.. Nie macie wrazenia, ze jest za bardzo pod szyje? Wiem, ze to taki fason, ale MZ nie wyglada to zbyt dobrze. Sprobowalabym troche skrocic te stojke.
            • zia86 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 22:07
              Stójka również jest za duża stąd takie wrażenie, ale będzie naprawiona. smile
    • zia86 Re: Sukienka weselna 28.04.11, 21:41
      Nooo... Zdziwiłam się strasznie, byłam pewna, że to 34 ewentualnie 32, możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie jak mi pani powiedziała, że 30, nie wiedziałam, że taki rozmiar istnieje, ale to te ich rozmiarówki są pokręcone. wink
    • zia866 Akcesoria 28.04.11, 22:35
      I jeszcze na koniec projekt akcesoriów. smile Bardzo proszę o pomoc w wyborze, bo nie wiemy. wink Mam problem ze znaczkami na bufety, myślę, że najlepiej jakby miały tą samą grafikę i różne kolory. Może wziąć 2 projekt numerka na stoły i wtedy 2 projekty ze znaczków, choć chyba najbardziej podobają mi się 3. Nie wiem też czy wziąć program dwustronny, czy w formie takiego jakby folderu?
      • odsrodkowa Re: Akcesoria 28.04.11, 22:50
        Wcięło Ci baśń 2.
        • odsrodkowa Re: Akcesoria 28.04.11, 22:52
          I orta masz we wstępie- nie WIEC, tylko WIEDZ. Co za analfabeta to pisał??
          • zia86 Re: Akcesoria 28.04.11, 22:58
            Tak wiem, ale prosiłam o skupienie się jedynie na stronie estetycznej. smile Które wybrać?
            • bourlesque Re: Akcesoria 28.04.11, 23:14
              zaproszenia na kawalerski - bardzo mi się podobają obie propozycje, ale ta z figurkami chyba wygrywa (chociaż nadal obstaję przy vault boy'u big_grin)
              pierdółki od Ceci - wszystkie wyglądają cudnie i ciężko mi cokolwiek wybrać. chyba najlepiej wydrukować wszystkie i wybierać drogą eliminacji smile
              przymiarka sukni - bardzo Ci ładnie. i włoski jakieś takie bardziej rude smile
              • zia86 Re: Akcesoria 28.04.11, 23:24
                Dzięki. smile
                Jesteśmy oboje ciekawi jeszcze tego jednego projektu. smile
                Wiem, że ciężko, dlatego też proszę o pomoc, za ładne to wszystko. wink
                Włosy po ostatniej wizycie są już prawie takie jak mają być, tego dobrze na zdjęciach nie widać ale już są takie rude rude. wink
                • bourlesque Re: Akcesoria 28.04.11, 23:34
                  no to tak:
                  * plan wesela wybrałabym 1 lub 2 (nie widzę różnicy szczerze mówiąc tongue_out)
                  * numeracja stołów - zdecydowanie pozycja nr 2. ahh ten kolor smile
                  * księga baśni - nr 1
                  * makaronikowa karteczka - nr 3 - bardziej mi nawiązuje do Marii Antoniny big_grin
                  * do filetu z kurczaka nie nawiązuje mi żaden z wzorów hehe, ale dokonałabym podziału: różowe bileciki dla słodkości, niebieskie dla dań (czyli pozycja nr 3).

Wsio.
                  • bourlesque Re: Akcesoria 28.04.11, 23:38
                    plan w formie folderu - ładniejszy ale może się okazać mniej praktyczny. gościom może się posypać, pogubić itp
                    plan jednostronny - trochę mniej ładny, ale się nie zgubi smile
                    • zia86 Re: Akcesoria 28.04.11, 23:48
                      Ja sobie ten folder wyobrażam tak, że on jest całością, czymś przewiązany czy coś, ale poproszę żeby o to dopytano Ceci. smile
                  • zia86 Re: Akcesoria 28.04.11, 23:45
                    Dzięki. smile
                    Księga wersja granatowa i szara jest dwustronna(różnią się tylko kolorem) a różowa w formie takiego folderu książeczki. Co do karteczek to taki jest właśnie podział, różowe na słodki a niebieskie do normalnego bufetu. smile
                    • bourlesque Re: Akcesoria 28.04.11, 23:50
                      to może książeczka? smile inaczej sobie wyobrażałam folder tongue_out
                  • lucy_cu Re: Akcesoria 29.04.11, 01:07
                    Zawołam głosem wielkim "nieeee!!!" i pozwolę sobie skopiowac wypowiedź Sangrity:
                    "Poważnie przemyśl tę "baśń". To jest masakra teksańska piłą mechaniczną. Chyba pierwszy raz w ciągu trzech lat przygotowań masz 100% negatywnych opinii o czymkolwiek! Uwierz, to o czymś świadczy."

Zia. Może taki tekst do Ciebie trafi... czekaj, już mam, o:
                    Opamiętaj się, Waćpanna, bo Twych gości świat od lektury tych bredni bardziej baśniowym się nie stanie- przeciwnie: pomroczność jasna nawet mężów sielnych ogarnie. I to taka, że z ław pod stoły się zwalą.
                    Umiem pisać jak p.JJ !!! ;-P

Ratunku. Aż nie mam siły pisać o czcionkach i kolorach.
                    Ok, napiszę: białe tło byle było i jak najmniej różowego. Nie wiem, jaki to odcień realnie, ale z ekranu mojego laptopa ten róż aż bije po oczach.
                    Ale nieważne, wszystko nieważne. Wszystko będzie cudnie, jeśli tylko wywalisz baśniowy bełkot.
                • angazetka Re: Akcesoria 28.04.11, 23:38
                  Kolor włosów masz teraz taki, jaki ja zawsze chciałam mieć. Bardzo ci zazdroszczę smile
              • emily_valentine Re: Akcesoria 28.04.11, 23:36
                Zaproszenia na kawalerski - oba projekty świetne, chociaż już nie tak bardzo jak na panieński.

Suknia - podtrzymuję moje wcześnieje zdanie - NIE PODOBA mi się sad
                Ten golf bardzo Cię skraca, kokarda w porównaniu do modelki jest oklapła i cała suknia też smętnie wisi.

Akcesoria - bardzo podoba mi się menu na granatowym papierze, numerki oba śliczne, co do reszty trudno się zdecydować wink Bajko-bzdury WYWALIĆ!
                • bourlesque Re: Akcesoria 28.04.11, 23:46
                  oj nic nie chciałam mówić ale też bym się tych baśni pozbyła smile
                • zia86 Re: Akcesoria 29.04.11, 14:07
                  Emi, wisi bo jest za duża. wink Tak samo jak kokarda jest jeszcze nie zrobiona.
            • roberta.redford Re: Akcesoria 28.04.11, 23:25
              mnie sie te wersje z zawijasowym fontem na bialym tle bardzo zle czyta, wybralabym wiec fuksjowe lub granatowe z prosta, biala czcionka. Pytanie tylko, jak bedzie wygladal na zywo ten kolor w tle...
              • zia86 Re: Akcesoria 28.04.11, 23:28
                Nie wiem jak wygląda u Ciebie na monitorze, ale na próbkach papieru to jest taki ciemny intensywny kolor i róż i niebieski.
            • angazetka Re: Akcesoria 28.04.11, 23:37
              Zia, przepraszam - ortografia i interpunkcja to też jest strona estetyczna tekstu. Nie chcesz przypadkiem doświadczonej redaktorki do poprawienia błędów? Mniejsza już o treść, ale mój polonistyczny duch wyje do księżyca i tęskni za przecinkami...
      • odsrodkowa Re: Akcesoria 28.04.11, 23:04
        Zia, odpuść sobie tego grafomana.. Bez kitu- większego bełkotu nie byłabym w stanie wydobyć z siebie nawet w stanie bardzo mocnego upojenia alkoholowego. Jeżeli zapłaciłaś temu panu- zażądaj zwrotu pieniędzy, bo wybacz- ale oddawanie czegoś z taką ilością błędów (nawet nie chce mi się poprawiać tych wszystkich przecinków) to po prostu oszustwo i nie wywiązanie się z umowy. No, chyba że życzyłaś sobie luźnego podejścia do języka polskiego- to rozumiem. Ale jeśli zapłaciłaś komuś za taką usługę- powinnaś wymagać choć poprawności językowej i braku błędów.
        • dorothy_mills Re: Akcesoria 28.04.11, 23:10
          Odśrodkowa zgadzam się,
          Zia nawet jak podoba Ci się tekst to jest w nim sporo błędów, ja bym zgłosiła reklamację... sad
          • pinezka_81 Akcesoria i wiec polityczny;) 29.04.11, 00:11
            Zia, sukienka klasa. kokarda faktycznie dyskusyjna, ale reszta ok.

Akcesoria. Napawdę chciałam coś napisać sensownego. Ale pan od bajek zabił mnie w pierwszym zdaniu. Zapraszasz na WIEC? będą kiełbaski z grilla i wata cukrowa?

Gość drogi moze co najwyżej WIEDZIEĆ. Lub nie, jeśli gość niedouczony.
            Skutecznie mnie to zniechęciło do czytania reszty.

Zia, rozumiem, że Wam się podoba i nie czujecie tego obciachu? naprawdę?

jeszcze menu tylko- oczy bolą! wygląda tak, jakby ktoś wrzucił możliwie dostępne czcionki, licząc na efekt artystycznego nieładu. czy też baśniowo- elfickiej atmosferywink
      • ronalilly Re: Akcesoria 29.04.11, 10:37
        Zaproszenia nr 2 też bardzo fajne, ale wybrałabym jedynkę.
        Akcesoria... Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale po Melbie to Ceci coraz mniej mi się podoba uncertain Menu na pewno nie na niebieskim papierze, a te opowiastki chyba różową czcionką (bo szarą słabo widać).
        Sukienka w porządku, ale szału nie ma. Może jak już dopasują, to będzie lepiej wink
        • aneta-skarpeta Re: Akcesoria 29.04.11, 11:08

> Akcesoria... Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale po Melbie to Ceci coraz mniej m
          > i się podoba uncertain

ja też mam takie odczucia, melba mnie powaliła świeżością podejścia

sukienka

hmmm, zastanawiałam się czy mówić, ale o ile na początku mi sie podobała- widziałam zdjęcie katalogowe, uważałam że Zii będzie dealnie w niej, to niestety się zawiodłam
          ładnie, ale bez szału
          kokarda smętna
          suknia jakby za poważna, zbyt dostojna- co tutaj jest wadą

z przymiarek u Zienia suknia tez nie była dopasowana, ale zyskiwałaś, a nie traciłaś- tutaj mam lekki zawód
          • aneta-skarpeta Re: Akcesoria 29.04.11, 11:22
            jeszcze jedno
            ceci
            ą jakos dziwnie piszą
            • kobieta.z.pasja Re: Akcesoria 29.04.11, 14:16
              jak dla mnie "ł" wygląda jak "t".
              i wychodzi MikoTaj nie MikoŁaj.
              baśnie przesłoniły mi resztę akcesoriów. gdyby nie wiem jak były piękne to te baśnie wszystko zepsują.
      • khumbamelala Re: Akcesoria 29.04.11, 22:41
        ja bym wybrała:
        - menu nr 3
        - numerek nr 2
        - baśń nr 2
        - makaroniki i kurczak nr 3
        smile
      • fragile_f Re: Akcesoria 30.04.11, 08:26
        Zia.... Hm... Na temat basni i interpunkcji nie bede sie wypowiadac, bo juz wszystko zostalo powiedziane wink

Ale.. Odnosnie Ceci (wypowiem sie jako grafik) - czy te projekty robi praktykant?? Od nadmiaru czcionek mozna dostac oczoplasu! Sa kompletnie nieczytelne.

Druga sprawa: Sa FATALNIE złamane!

"naparow pytaj" - 4 spacje tam naliczylam
        "nimfy leśne w" - niedopuszczalne jest zostawianie "w", 'i" itp na koncu linijki
        "słowem opowie i" - to samo
        "pozostaw, nam i" - to samo
        "skorzystaj z" - to samo
        "uczyń to w" - znow "w" na koncu linijki

Plus:

"którą" - "ą" ma ogonek po prawej stronie.....! I to we wszystkich "ą"!

Szczerze? Amatorka, kompletna i całkowita. I to w 100% po stronie Ceci.
        • lili-2008 Re: Akcesoria 30.04.11, 09:14
          A skąd amerykańskie Ceci ma wiedzieć, że u nas nie zostawia się przyimków (?) na końcu zdania?
          To Zia powinna ich wprowadzić w tajniki języka polskiego, ale jak miała to zrobić, skoro sama go słabo zna?
          Trudno się było spodziewać, że firma, która nie posługuje się polskim w najmniejszym calu będzie potrafiła bez pokazania palcem zrobić poprawną stylistycznie, interpunkcyjnie, ortograficznie i estetycznie poligrafię.
          Ja bym na Ceci winy nie zrzucała.
          Za to jeśli chodzi o czcionki itp. to mogli się bardziej postarać.
    • roberta.redford Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 28.04.11, 22:49
      Zia, dzieki za wszystkie fotki i projekty.
      Podoba mi sie pierwsze zaproszenie na wieczor kawalerski, fajne, konkretne i proste. Jakos mi twoj narzeczony nie pasuje do whisky-striptiz-zolnierz-macho wizerunku z tego trzeciego projektu, wiec od razu bym to odrzucila.
      suknia weselna ladna, jest dobrze.
      natomiast nowe wzory akcesoriow od Ceci... niestety zeszlam przy tym pseudo fantasy tekscie juz w pierwszej linijce, gdzie jest WIEC zamiast WIEDZ. wykop tego lyterata na zbity pysk!
    • nighthrill Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 28.04.11, 23:38
      A co z wyjazdem do Mediolanu po dodatki itp.? Jakoś pod koniec kwietnia mieliście lecieć?Masz torebkę, biżuterię, ododatki dla mam, druhen? Po to miał być chyba ten wyjazd...
      • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 28.04.11, 23:46
        Będzie najprawdopodobniej, nie mogłam lecieć nie znając swojej sukni ślubnej. wink Buty dla druhen już lecą, mamy jeszcze nie mają kupionych kreacji, torebki nie planuje. smile
        • bourlesque Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 28.04.11, 23:49
          Zia a ile Ci zajęło dojście do takiego koloru włosów? Bo chyba wcześniej miałaś jakiś ciemny brąz. Ja jestem właśnie w trakcie takiej zmiany i zastanawiam się czy długo to zajmie. Sorry za offtop
          • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 28.04.11, 23:57
            Dwa farbowania(bez ściągania koloru, ze ściąganiem powinno być szybciej), ale mam świetnego fryzjera. smile
            • yaga007 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 00:19
              wyślij proszę na tweety_2@interia.pl smile wyślij wszystko co masz smile pooglądam i wyrażę opinię smile
              • sangrita Wszystko 29.04.11, 00:44
                Dzięki za przesyłki!

1. Też podoba mi się to zaproszenie z goło babo wink. W ogóle mają dużo ciekawsze propozycje niż Ceci, szkoda, że nie wzięliście od nich całej poligrafii.

2. Sukienka weselna IMHO pozbawia Cię szyi...
                Jaki miałaś stanik swoją drogą? I w jakim idziesz do ślubu?

3. Plan wesela: matko i córko, więcej czcionek tam się nie zmieściło? Może w każdej linijce by dali inną? tongue_out

Ja bym nie wzięła tych tych rzeczy kolorowych z białą czcionką nawet, gdyby Ceci chciało mi to dać za darmo i jeszcze dopłacić. Okropne (i nieczytelne). Chociaż może to tylko projekt, może na żywo by było lepiej...
                Chociaż jak będzie przyciemnione światło, to i tak będzie nieczytelne.

Podoba mi się za to bardzo ten motyw z różami.

Poważnie przemyśl tę "baśń". To jest masakra teksańska piłą mechaniczną. Chyba pierwszy raz w ciągu trzech lat przygotowań masz 100% negatywnych opinii o czymkolwiek! Uwierz, to o czymś świadczy.
                • flavilla Re: Wszystko 29.04.11, 08:59
                  > Poważnie przemyśl tę "baśń". To jest masakra teksańska piłą mechaniczną. Chy
                  > ba pierwszy raz w ciągu trzech lat przygotowań masz 100% negatywnych opinii o c
                  > zymkolwiek! Uwierz, to o czymś świadczy.

Plusmilion!!! Zia, daj sobie spokój z tymi tekstami. Chyba, że koniecznie chcesz spierniczyć w miarę spójną koncepcję. Modern romantic i styl "jak mały Kazio wyobraża sobie staropolszczyznę"? Nie da się tego pogodzić.

Przecież Wy gracie, znacie się, czytaliście mnóstwo rzeczy, fantastykę i to dobrą, a przy tym nawet "Heroldowie Valdemaru" są wielką literaturą. Gorzej, nawet "Zmierzch" przy tym jest doskonały.

Serio, daj sobie spokój, nie ośmieszaj siebie i Mikołaja...
                  • semihora Re: Wszystko 29.04.11, 10:03
                    Zaczęłam czytać te baśnie. Katastrofa. Byk na byku i bykiem pogania, a różnych głupot też tam sporo. Już pierwsze zdanie wstępu zwala z nóg: wiec (!!!), proponuję wstawić imiona... O przecinkach nie piszę, bo o tym dziewczyny już dawno temu wspominały.

Zia, Wy te baśnie czytaliście? Jak już się tak przy nich upieracie, to niech to chociaż ktoś przeczyta i poprawi, bo zaliczycie ogromną wpadkę, jeśli to dacie gościom w obecnym kształcie. W ogóle bym z tego zrezygnowała, a tfurcy dałabym chyba w łeb za takie beznadziejne błędy i głupoty.

Aha, a gdzie 2 baśń?
                    • natalia7911 Re: Wszystko 29.04.11, 10:22
                      Zia, mogłabym prosić o przesłanie projektów i zdjęć sukienek na mail aplikantka@interia.pl?
                      Szczerze mówiąc, długo czekałam na wklejenie zdjęć do wątku. Moim zdaniem przesyłanie na maile trochę mija się z celem wątku, szczegolnie na publicznym forum. Tworzy się powoli "kółko wtajemniczonych" i - żeby być konsekwentnym - to tak naprawdę opinie na temat zdjęć dziewczyny również w takiej sytuacji powinny Ci na priv słać. Bo te czytające, które nie dostały maili, pewnie czują się dziwnie czytając o czymś, czego nie widzą.
                      Tym bardziej, że nie bardzo rozumiem powód nie wklejania. Projekty zaproszeń na wieczór panieński są na stronie Melby wraz z zapowiedzią, że wkrótce pojawią się również projekty przygotowane na wieczór kawalerski. Zdjęcia fasonów obu sukni również są ogólnodostępne.
                      • pinkmonkey Re: Wszystko 29.04.11, 10:43
                        no wiedz będzie w punktach: wink

1. Ceci
                    • chomiczkami Re: Wszystko 29.04.11, 12:16
                      Czytając te baśnie czułam się tak zażenowana, jak tego dnia, gdy okazało się, że nie usunęłam jednej z uwag osoby, która sprawdzała mi wypracowanie z angielskiego. Uwaga była po polsku i brzmiała "nie wiem, co miałaś na myśli, ale to słówko tu nie pasuje".

Błędów w stylu "wiec" nie komentuję, bo to poniżej wszelkiego poziomu. To nie jest mój tekst, nie mój cyrk, nie moje małpy, dla mnie to jest straszne.
                      • chomiczkami Re: Wszystko 29.04.11, 12:24
                        No ok - jednego błędu nie umiem przemilczeć, bo rozbolały mnie od niego zęby. "Mag ten nad wyraz życzliwy Twemu życzeniu za dość uczyni i o czym pragniesz słowem opowie i muzyką wzbogaci."

Ile to jest dość? Czy 20 zł wystarczy, czy trzeba dopłacić więcej?!
                    • zia86 Re: Wszystko 29.04.11, 14:14
                      Tak czytaliśmy, 2 baśń gdzieś Ceci wcięło. Tekst pójdzie do poprawy skoro mówicie, że jest tyle błędów w nim.
                      • lili-2008 Re: Wszystko 29.04.11, 14:19
                        Zia, a czy ten tekst naprawdę MUSI BYĆ?
                        Wszyscy Ci piszą, że jest straszny i wcale nie przez wzgląd na błędy. Jakbym takie coś dostała to bym się zaczęła zastanawiać, czy u Was wszystko dobrze pod kopułkamiwink
                        Do stylu wesela ma się jak piernik do wiatraka.
                        • angazetka Re: Wszystko 29.04.11, 14:24
                          Ciiicho, niech chociaż te potworne błędy ortograficzne i interpunkcyjne poprawi. Będzie to wtedy tylko grafomania, a nie grafomania napisana przez analfabetę. Zawsze to postęp.
                          • lili-2008 Re: Wszystko 29.04.11, 14:28
                            Ciekawa jestem kto to poprawi skoro ani autor, ani Zia z Mikołajem nie mają pojęcia o ortografii, interpunkcji itp.
                            • audrey_horne Re: Wszystko 29.04.11, 17:34
                              Jak to kto? Zapłacą kolejnemu "autorowi".
                              • lili-2008 Re: Wszystko 29.04.11, 22:15
                                rotfl...
                • lillyth Re: Wszystko 29.04.11, 12:31
                  zaproszenia na wieczór kawalerski - brawa dla melby! wszystkie zaproszenia, które ci przesłali są pomysłowe, oryginalne i ciekawe. te z wieloma elementami dla mnie są jednak zbyt obfite i trochę przekombinowane, zostałabym przy najprostszym numerze jeden.

plan wesela - nie dostałam, poproszę o przesłanie smile

sukienka - nie podoba mi się. skraca sylwetkę, źle wygląda pod szyją, kokarda opada smętnie... może po poprawkach będzie lepiej, ale w porównaniu z zieniem wypada blado. przytłacza cię ta suknia niestety.

kolor włosów - ładny, bardzo do ciebie pasuje smile
            • listopadowka2008bis Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 00:28
              Dzieki za maile smile
              Zaproszenie na kawalerski - mnie sie podoba bardzo opcja nr 3. Z pewnoscią niezapomnianasmile Co do zolnierzykow i samochodow, to wcale bym sie nie bala o to, co z nimi zrobia dorosli faceci. Dorosli faceci odwiedzajacy moj dom, bardzo czesto bawia sie resorakami mojego syna smile
              No, ale akurat tutaj bym pozostawila decyzje Twojemu narzeczonemu. Bez sugerowania co sie podobalo na forum.

Suknia - gora wydaje mi sie strasznie ciezka. Jakos bez szalu, choc elegancji nie mozna jej odmowic smile

Ceci - szary od razu odpada - slabo widoczny. Mnie przypadly do gustu te opcje, gdzie tlo jest wyraziste - rozowe lub granatowe. Basn naturalnie bym sobie darowala zupelnie. Nikt tego nie bedzie czytal, choc to moze i lepiej. Szkoda jedynie papieru na te brednie.
              • chocoladette Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 01:34
                Dawno mnie tu nie było, też chciała pooglądać nowości, skończyłam na przymiarce Zienia wink
    • zia86 Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 01:43
      Oj, oj ale mamy zagwostkę. wink Ostatni projekt też jest świetny. Niestety nie da się tak zmiksować jak u mnie, którąkolwiek opcje wybierzemy to tej drugiej będzie szkoda. Myślimy nad projektem 3(puszką) tylko z zamienionym zaproszeniem z 1(z tą nagą panią, które się Wam tak podoba wink) albo nad tą dwójką, czyli tym co teraz przyszło...
      • malena_1985 Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 02:56
        Idealnie dobrany krój sukni do figury - mimo, iż jest za duża, lezy
        świetnie. Dodaje krągłości gdzie trzeba i wygląda zwiewnie i lekko.
        Zrobisz furroręsmile Jaka cena akurat tego modelu?

proszę o dodanie mnie do listy mailingowej, oprócz kiecki Zieniowej żadnych zdjęć nie mam, a chetnie podpatrzę/doradzęsmile szczegolnie chętnie podejrzę poligrafię od obu firm.
        paulina.skrzymowska@poczta.fm

• zia86 Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 14:12
          Dzięki. smile Ja ją kupowałam na przedsprzedaży za 4300 zł. smile
      • lucy_cu Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 07:34
        Poddaję się. smile Waham się między kobitką a teczką. Świetni są, Melba rulez!
      • tonika80 Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 07:58
        Zia, podczytuję Cię prawie od początku, chetnie zobaczę obie sukienki i te ostatnie zaproszenia na kawalerskie. No , chyba, że wygodniej ci wysłać wszystko to też z ciekawością pooglądam.
        Wyślij prosze na gazetowego.
      • super_konwalia Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 08:32
        ostatni projekt jest świetny - taki powiedziałabym "pośrodku" big_grin - nie jest przekombinowany a zarazem niezwyczajny, taki męski, jak dla mnie super!
        • karola1008 Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 09:08
          Zia, zaproszenia Melby są genialne!! NAjbardziej podoba mi się to z to goło babo, ale i nr 2-pod warunkiem wyrzucenia samochodzików i żołnierzyków oraz 3 - też są świetne. Rewelacyjne mają pomysły. Ceci też bardzo ładne, ale Melba - zdecydowanie lepsze moim zdaniem. Ceci-moje typy: menu: 1, numerek stołu: 1, księga baśni: co do strony wizualnej to nr 2, ale, no nie mogę się powstrzymać przed sparafrazowaniem klasyka: Zia, nie idź tą drogą! Te baśnie będą do gości powracały w charakterze koszmarów sennych. Styl, ortografia, interpunkcja - moj ośmioletni syn lepiej pisze, serio.
          Sukienka-bardzo ładna, wygladasz w niej bardzo elegancko, no i kolor włosów masz piękny smile.
          • lili-2008 Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 09:19
            Dzięki Zia za maile.

1. Suknia... Nie wiem. Wcześniej mi się podobała, ale na Tobie rzeczywiście smętnie wisi, zgadzam się teraz z opinią Emily. Nie podoba mi się niestety. Na Twoim miejscu zostałabym jednak w sukni Zienia, nie przebierała się.

2. Ceci. Te baśnie są straszne. Są tak okropne, że nie miałam nawet ochoty patrzeć na kolory, czcionki itd. Nie pomogę w tej kwestii.

3. Ostatnie zaproszenie na kawalerski okropne. A ten długopis w prezencie to fatalny pomysł. Kojarzy mi się z długopisami reklamowymi, z tandetą, sorry.
            Nadal jestem za zaproszeniem nr 1. Fajne, z jajem. Reszta to przerost formy nad treścią.

Wiem jednak, że Wy ten przerost formy nad treścią lubicie, więc się nie zdziwię, jak całkiem odrzucicie nr 1, a te porażające głupotą baśnie zostawicie. Niestety też mam pewne obawy, że jak je zostawicie nie zauważycie połowy błędów ortograficznych i zrobicie z siebie jeszcze większe pośmiewisko.
            Macie pecha w pewnym sensie, że poligrafię przygotowuje dla Was Ceci. Nie znają polskiego, nawet jakby chcieli poprawić jakieś rażące błędy nie są w stanie.
            • landora Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 10:22
              Dostałam wszystko - dzięki, więc odpowiadam hurtem wink

- sukienka - szczerze powiedziawszy, nie powaliła mnie. Jakoś za dużo tych fałd materiału, czy co?

- zaproszenia od Melby są śliczne, najbardziej podoba mi się wersja pierwsza. Podtrzymuje opinię, że są dużo lepsze niż te od Ceci, wielka szkoda, że nie zamówiliście od nich całej poligrafii

- poligrafia z Ceci - też uważam, że jest za dużo czcionek, ale to mówiłam od początku. W dodatku te czcionki się strasznie gryzą - kto stosuje takie zawijasy z czcionką zupełnie prostą, i to wszystko na jednej małej karteczce z nazwą potrawy? sad Resztę trudno ocenić, bo ta makabra "baśniowa" zabija cały efekt. Zie, serio, po co Ci to badziewie?? Wywal "baśń", bo to straszne bezguście!
              • brytf-anna Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 10:43
                Ja też przejrzałam wszystko na raz i tak:

- Sukienka weselna - jak dla mnie super, mnie się w ogóle nie podobała na zdjęciach katalogowych, ale na Zii wygląda naprawdę ładnie i delikatnie. Zia pisała, że stójka będzie poprawiona, więc nie będzie sprawiała takiego "duszącego" wrażenia. Sukienka na plus!

- Melba - ostatni projekt nr 2 fajny, ale najmniej hmmm... praktyczny. Długopis zły, kojarzy mi się z firmowymi tanimi długopisami reklamowymi, jeśli byłby zmieniony na zapalniczkę, to nic nie zmieni wink Płyta CD bez sensu, nikt jej nie odtworzy, poza tym chyba nie da się włożyć minidysku do czytnika jeśli się ma taki bez tacki, co tylko pożera płytę, a chyba takich jest teraz najwięcej wink No i nie będzie na niej nic konkretnego, ponowny tekst zaproszenia - po co? Chyba że faktycznie jakiś filmik, ale ciężki orzech, jaki. Także z Melby dla mnie zdecydowanie projekt nr 3 (z puszką) - żołnierzyki i resoraki mi nie przeszkadzają, szczególnie, że Mikołajowe towarzystwo jest figurkowe smile Ale ogólnie wszystkie pomysły Melby są super, widać, że są dopracowane, przemyślane i robią to kreatywni ludzie.

- z Ceci od dawna mam problem, nie powalają mnie ich projekty, mam wrażenie że Wasze akcesoria robią u nich jacyś stażyści - na stronie maja super rzeczy, a te Wasze jakieś takie "na odwal się" no i za dużo czcionek - nie wierzę, że profesjonalni projektanci poligrafii nie wiedzą, że użycie tylu krojów czcionek wygląda źle. Ale do rzeczy:
                menu - ze stron 3 i 4 (to to samo), ta negatywowa wersja będzie nieczytelna.
                numery stołów - nie wiem, dałabym ten z ciemnym tłem, ale cyfry kursywą, są delikatniejsze.
                plan stołów - w projekcie jest jeden wink
                przewodnik - odpuściłabym w ogóle, o tekście się nie wypowiadam bo już wszystko zostało powiedziane, ale wizualnie wybrałabym chyba szary (najmniej rzuca się w oczy wink))
                podpisy na bufety - na słodki ze strony 18, na zwykły ze strony 21 - pasują do siebie a jednak są różne, no i komunikat jest zwarty - dużymi literami konkret, żeby można było szybko odnaleźć to na co się ma ochotę, ozdobną czcionka rozwinięcie, jeśli kogoś bardziej zainteresuje skład potrawy wink

to tyle smile a, włosy super smile
      • elisien Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 08:53
        Wielkie dzięki za przesłanie projektów.
        Z projektów Ceci wybrałabym ze stron: 4, 6, 11-13, 18, chociaż naprawdę trudno się zdecydować, bo każdy ma swój urok. W kwestii "baśni" przyłączam się do dziewczyn - wywal te opisy i poszukaj kogoś, kto napisze Ci to prosto i z klasą.
        Zaproszenia na wieczór kawalerski są świetne i miałabym problem z decyzją, jednak tu też zdecydowałabym się na prostotę i wybrała projekt 1.
        Suknia weselna jest świetna i wyglądasz w niej super smile
      • semihora Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 09:12
        Ostatni projekt chyba najfajniejszy, inny, nie taki stereotypowy do bólu.
      • krolowanocy Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 09:38
        mogę i ja poprosić na gazetowego?
        krolowanocy@gazeta.pl
      • khumbamelala Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 22:54
        ja jeszcze raz powtórzę, że wszytskie projekty są genialne i każdy, który wybierzecie będzie super smile W tym momencie ja skłaniałabym się chyba jednak do projektu 3 skoro podoba Wam się wersja "pełna" smile
    • emusia Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 08:56
      Zia, jeżeli mogę to proszę o dopisanie mnie do listy mailingowej oraz o wysłanie zdjęć sukien i projekty zaproszeń smile Podczytuję niemal od początku, a teraz trochę się gubię czytając same opinie a nie wiedząc czego dotyczą.
      • emusia Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 14:39
        Dziękuję ślicznie za maila.
        Jak chodzi o zaproszenia od Melby to wszystkie są cudowne, ale najcudowniejsze to z panieńskich kuferek, a kawalerskich projekt nr.1, ale na Twoim miejscu, odnośnie zaproszeń narzeczonego to dałabym mu sama wybrać smile

Sukienka ślubna śliczna, natomiast nie podoba mi się weselna. Jakaś taka bez polotu, wygląda trochę tandetnie i zdecydowanie nie układa się tak jak na modelce ze zdjęcia. Dlatego na Twoim miejscu zostałabym w sukience Zienia, ale wiem, że tą drugą już kupiłaś, więc nie założyć to trochę szkoda. Zresztą Tobie się podoba, a to Twój ślub nie mój smile

Zaproszenia i inne akcesoria od Ceci ładne, ale nie powaliły mnie tak jak od Melby.
        Menu najładniejsze granatowe z białymi literkami, ale może to dlatego, że tam najmniej razi mix czcionek, na pozostałych wersjach kolorystycznych dla mnie jest to trochę nieczytelne.
        Cyferka ładniejsza nr.1.
        Kolorystycznie księga gości ładna zarówno w kolorze różowym jak i granatowym, (szara wygląda mdło) ale te baśnie absolutnie do wyrzucenie, zgadzam się w 100% z przedmówczyniami, tekst z błędami i nie mający ani krzty elegancji.
        Karteczki do bufetu - najładniejsza granatowa z białymi literkami.

To tyle moich opinii smile Pozdrawiam

• zia866 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 14:49
          Tak narzeczony ma wolną rękę, co wybierze to będziemy robić. smile Ale też ma problem z wyborem. wink
          Co do sukni weselnej to ona jest naprawdę za duża, kiedy pani trzymała wszystko tak jak ma być to było dużo lepiej ale wtedy nie można było robić zdjęć bo wiecie jakie tam zasady panują. Nie wiem, ona chyba musiałaby by być w rozmiarze 28 żeby od razu była dobra a takiego rozmiaru nie ma. wink
        • kaja86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:05
          Sukienka chyba mi się podoba, choć po dopasowaniu na pewno będzie lepiej. Ale rozmiar 30? tongue_out

Zaproszenia na kawalerski wszystkie świetne, ale w tym wypadku to chyba nasze opinie są zbędne, skoro wybór należy do pana młodego tongue_out Ja bym wzięła pierwsze, ale trzecie też są fajne wink

Menu mi się najbardziej podoba z granatowym tłem.
          Numery stiłów chyba pierwszy projekt, ale w sumie oba są ok.
          Księga baśnie w każdym razie nie z szarym tekstem, bo jest nieczytelny tongue_out
          Makaroniki podobają mi się trzecie
          a filet na granatowym tle, w ogóle strasznie mi się podoba to granatowe tło tongue_out Choć nie do końca rozumiem kiedy ten filet ma być podpisany tongue_out
          • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:14
            No niestety, też się zdziwiłam, a ja nie jestem aż tak chuda. wink Będzie lepiej, jak ją odbiorę.
            Te znaczki będą na bufetach i wszystkie potrawy będą podpisane. Różowe na bufecie słodkim a niebieskie na bufecie wieczornym, w którym są trzy ciepłe dania, zupa i zimne przekąski. smile
          • sangrita Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 18:19
            > Księga baśnie w każdym razie nie z szarym tekstem, bo jest nieczytelny tongue_out

W przypadku tych baśni to jest akurat ogromna zaleta..........
    • lanckoronska Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 12:40
      Dziękuję bardzo za mailesmile

1. zaproszenia - moim zdaniem najlepszy jest projekt nr 1 - ciekawa forma, "męski" wzór - krótko, konkretnie i na temat, chociaż pozostałe projekty też mi się podobają.

2. Suknia - po dopasowaniu będzie świetna

3. "Baśnie" - zia, proszę Cię na wszystko - zrezygnuj z tego. Od wielu lat jestem recenzentką (wprawdzie poezji ale jednaksmile i to co przeczytałam przyprawiło mnie o zawrót głowy. Autor tekstu nieudolnie stara się stylizować go na język staropolski. Tym czasem całość jest niezrozumiała, zawikłana. Styl można określić jako niesamowicie ciężki. Gdybym nie znała kontekstu w życiu nie domyśliłabym się jaki jest cel takiej wypowiedzi.
      • ja-koralik Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 13:26
        100% racji
        • malena_1985 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 13:44
          Zaproszenia weselne prezentują się świetnie i choć od ceci oczekiwałabym więcej, fajnie wyglądają. Koperta ze znaczkiem będzie fajnym dodatkiem, choć mnie szkoda by było kasy na te znaczki, no ale wiemy, że Tobie szkoda nie jest, więc ok, to Twoje finansowe wybory.

Zaproszenie na kawalerski zdecydowanie 1! Z jajem, oryginalne, nietypowe i poreczne do zachowania na pamiątkę w męskiej szufladzie. Strzał w 10tkę.

Melba:
          1 - jak dla mnie odpada, jest wiejsko-sielsko-anielsko....w negatywnym znaczeniu.
          2. Fajna forma, kojarzy mi się z Anią z zielonego wzgórza, dziewczęcymi plotkami i pierwszymi chłopcami, idealnie w klimacie, takie dziewczyńskie country sprzed lat
          3. absolutnie nie, kuferek to grat, gdzie go trzymać? do tego te ptaszki na nim, nawet jakbym potrzebowała puzderka na biżuterię, nie wybrałabym takiego, nie nie nie

Zia, sporo osób (hmm...wszyscy???) doradzili, żebys zrezygnowała z tych baśni - nie ustosunkowałaś się do kolejnych miażdżących opinii, moze coś odpowiesz? Mimo braku poklasku u choć jednej forumki dale zamierzasz użyć tego grafo-pseudo-pisarstwa?
          Jako dziennikarza boli mnie każde słowo w tym tekście, a alchemicki klimat jest jak z zadymionej karczmy na wsi, nijak nie pasuje do Waszych kolorów, założeń, stylu modern, do czegokolwiek. Ja to czytam myślę o otyłych waćpannach z wylewającym się biustem, podających po 4 piwa w każdej dłoni pijanym hobbitom w rozwalającej się chacie na skraju lasu...przemyśl to..
          • zia866 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 16:07
            Malena zaproszenia na panieński są takie, bo wieczorek jest w stylu shabby chic. smile
    • brytf-anna Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 14:53
      No domyślam się, że w Ceci najwięcej robią te ażurowe prześwity i letterpress (a właśnie, na wszystkim będzie?), więc jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić tak z pdfa.
      A jak chciałaś te znaczki na bufety, wybrać jeden wzór na wszystkie? Bo ja zauważyłam, że jest ich sześć: trzy do makaroników (czyli do słodkiego) i trzy do kurczaka (czyli do zwykłego) i one się jakby parują (str 16 i 19, 17 i 20 oraz 18 i 21), bo są w podobnych stylach. No i mi się najbardziej podoba ten ostatni, czyli ze strony 18 i 21 smile
      • zia86 Re: Ostatni kawalerski projekt 29.04.11, 15:01
        Letterpress będzie na zaproszeniach i na menu, na winietkach będzie kaligrafia(tak samo jak na kopertach). Tak, wybieramy jeden wzór różowych do słodkiego i jeden wzór niebieskiego do normalnego i raczej wolę właśnie żeby one były w parze, bo oczywiście możemy wziąć inną grafikę na słodki a inną na normalny.
    • monikapers Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 15:01
      SUKNIA

brak talii lub biustu lub tego i tego - KONIECZNIE do poprawki
      za wysoka stojka. skraca sylwetke, wygladasz, jak w gorsecie ortopedycznym
      oklapnieta kokarda
      musza byc do niej wysokie szpile bo jakos dziwnie cie skraca, cos z proporcjami jest nie halo
      mam wrazenie slabej jakosc tkaniny a juz napewno zdobien w pasie

MELBA

rewelacja!!!!!!! projekt z aktami osobowymi tj nr 3 to majstersztyk

CECI

slabo, slabo slabo, wybieram biale z szara koronka

BAJKI

wyrzucic, zapomniec, nie robic sobie wstydu
      • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 15:35
        Monika suknia tak wygląda bo właśnie jest za duża i nie i zamiast być )( na razie jest tak ][ ale to wina tylko i wyłącznie tego, że jest duża. wink
        • monikapers Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 15:42
          OK
          jest lejąca wiec musi byc perfekcyjnie dopasowana
        • audrey_horne Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:47
          Zia, ustosunkujesz się jakoś do miażdżącej krytyki tego strasznego tekstu? Wszystkie dziewczyny, bez wyjątku, mówią ci, żeby absolutnie te "baśnie" odrzucić, a ty na te uwagi nie odpowiadasz.
          • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:52
            Już odpowiedziałam, że poprawimy.
            • sangrita Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 18:24
              Zia, nie, nie poprawimy. Tam nie ma co poprawiać, to trzeba napisać OD NOWA. I to powinna napisać inna osoba, bo ten pan już jest spalony. Jeżeli już zapłaciliście i nie uda Wam się odzyskać pieniędzy - cóż, chyba lepiej odżałować i nie wystawiać się na pośmiewisko.
              • anna.vanilla Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 20:14
                Zabawna jest ta dyskusja o baśni.
                Najwyraźniej dla Zi temat nie istnieje.
                Pan został przez nią zareklamowany, a teraz jakoś głupio przyznać, że jest do niczego. Pan i tekst jego smile Za szybko, Ziu, zgodziłaś się na współpracę z "autorem". Jednak lepiej wycofać się z honorem, niż dalej w to brnąć.
                Ciekawa jestem, kiedy Zia odpowie dziewczynom coś bardziej konkretnego poza "poprawimy"...

PS. Czy coś przeoczyłam, bo nie wiem, czemu Zia zwykle pisze jako Zia86, ale czasem jako Zia866?
                • mohito86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 22:24
                  Ej dziewczyny ale Zia chyba na początku już po kilku pierwszych głosach krytyki stwierdziła, że IM się tekst podoba i zostaje więc może nie chce zwyczajnie powtarzać ciągle tego samego..
                  choć oczywiście się z Wami zgadzam, że jest kompletnie do bani.
                  • sangrita Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 23:03
                    > Ej dziewczyny ale Zia chyba na początku już po kilku pierwszych głosach krytyki
                    > stwierdziła, że IM się tekst podoba i zostaje więc może nie chce zwyczajnie po
                    > wtarzać ciągle tego samego..

Zia kiedyś też prasie powiedziała, że jak jest 80% negatywnych opinii, to się jeszcze raz zastanawia wink Jest 100% negatywnych opinii, więc może zamiast powtarzać, że się jej podoba, naprawdę się jeszcze nad tym zastanowi? wink
            • lili-2008 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 22:18
              Zia, błagam, nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi. Chyba poza echem masz jeszcze coś w główce?tongue_out
              • audrey_horne Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 30.04.11, 03:48
                Ja zaczynam się obawiać, że nie ma.
      • maddalena81 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 16:06
        suknia
        Najbardziej podoba mi sie tyl, fajnie, ze pokazujesz placy. Na pewno jeszcze piekniej wygladac bedziesz po dopasowaniu.
        Spodziewlam sie, ze skoro jestes taka szczupla, to bedziesz wygladac srednio w takiej sukience, ale bardzo mi sie podoba.

zaproszenia na weiczorek kawalerski
        Mnie sie podoba trzeci porojekt i pomysl z puszka.

cieci
        Wypada slabo przy Melbie. Mam nadzieje, ze mi wybaczysz, ze tym razem nie przejrze tego i nie wybiore co mi sie najbardziej podoba...

WYWAL BASNIE!!!! BLAGAM!!!!
    • agatkowo Zia prośba o zdjęcia:) 29.04.11, 16:36
      kochana pisałam wcześniej ale może przeoczyłaśwink, proszę o zdjęcia sukienek, akcesoriów i zaproszeń, jestem bardzo ciekawasmile pozdrawiam
      • agata_abbott Re: Zia prośba o zdjęcia:) 29.04.11, 16:40
        To ja też od razu się podłączę - myślałam, że dam radę czytać ten wątek bez oglądania zdjęć, ale ostatnio się nie dasmile
        Widziałam jedynie pierwsze projekty od Ceci - gdybyś mogła wysłać mi pozostałe mailingi, byłoby fajniesmile
    • agatkowo Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:09
      Zia w sukienkach wyglądasz super, jak Ci poprawią weselną będzie idealna. Kolor włosów boskismile. Zaproszenia z melby- rewelacja. Na męski wieczorek wybrałabym 1 albo 3 ale bez tego długopisa. Czego Mikołaj nie wybierze to i tak będzie dobrzesmile. I tak jak ktoś pisał melba bardziej zachwyca niż ceci, aczkolwiek i tak ładne te rzeczy od nich. Jedyne co straszy to tak jak wszyscy piszą BAŚNIE- Zia już błąd w pierwszym zdaniu WIEC, nawet uczniowie z gimnazjum tak nie piszą... ale to już ktoś pisał, błędy ortograficzne, interpunkcyjn, merytoryczne, ogólnie jest be. Jeżeli nie chcesz się tego pozbyć, daj chociaż do poprawy poloniście, bo tak można dostać zawału. I wcale nie tzreba być po filologii ani dziennikarzem...
      Pozdrawiam smile i dziękuję za dołączenie do listysmile
      • malinowa666 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:20
        Zia ja już prosiłam na priv o projekty zaproszeń i nic nie dostałam a tu jeszcze sukienka doszła. no poprostu ciekawość mnie zżera. poproszę też o dopisanie mnie do listy wysyłkowejsmile
        • zia866 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:21
          Jestem pewna, że wysłałam wszystko. smile Zaraz prześlę jeszcze raz. smile
          • madziorek889 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:49
            mnie nadal najbardziej pierwszy sie podoba ewentualnie 3
          • chomsterek Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 23:09
            To i mnie dopisz do listy. Ten wątek wciąga wink
            Przejrzałam starsze posty i jestem bardzo ciekawa np. tego smoka.
      • malinowa666 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 17:59
        dzięki za przesłane maile.hmmmmmm...jak się tak hurtem wszystko dostało to było co oglądaćsmilemelba- jestem oczarowana. kreatywni, nowatorscy. Super! na panieński wybrałabym 2 - jestem molem książkowym więc ta zakładka wprost dla mniewink kawalerski- zdecydowanie 1- prosto, poręcznie.super. choć ta puszka rozmaitości tez ma coś w sobie.zresztą wszystko jest fajne- rozumiem teraz problemy z podjęciem decyzjiwink
        natomiast jeśli chodzi u sukienkę jestem odrobinę rozczarowana. czekam na poprawki i pewnie będzie lepiej.
        ceci nie przeglądam , bo dostaję oczopląsu-dla mnie to za dużo w zyciu bym nie podjęła decyzji z moim niezdecydowaniemwink
        https://www.fotografia.slubna.com.pl/suwaczki/2011-07-02/09.jpg
      • malinowa666 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 18:00
        dzięki za przesłane maile.hmmmmmm...jak się tak hurtem wszystko dostało to było co oglądaćsmilemelba- jestem oczarowana. kreatywni, nowatorscy. Super! na panieński wybrałabym 2 - jestem molem książkowym więc ta zakładka wprost dla mniewink kawalerski- zdecydowanie 1- prosto, poręcznie.super. choć ta puszka rozmaitości tez ma coś w sobie.zresztą wszystko jest fajne- rozumiem teraz problemy z podjęciem decyzjiwink
        natomiast jeśli chodzi u sukienkę jestem odrobinę rozczarowana. czekam na poprawki i pewnie będzie lepiej.
        ceci nie przeglądam , bo dostaję oczopląsu-dla mnie to za dużo w zyciu bym nie podjęła decyzji z moim niezdecydowaniemwink
        • agentka-csi Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 18:40
          Zia, dziekuje za wszystkie projekty. Podobnie i mnie bardzo podobaja sie zaproszenia Melba, kawalerski chyba ten z aktami, ale wszystkie sa fajne. Ceci sa zupelnie w innym stylu, takim lekkim, dziewczecym- ale tak wlasnie mialo byc? Tu nie bardzo sie moge wypowiedziec bo projektow jest tyle ze az trudno si epolapac, chyba pierwszy z niebieskimi literami /na pewno nie caly rozowy i caly niebieski/
          Co do sukienki to slubna jest genialna, a ta weselna na razie troszeczke niedopasowana. Ale poczekamy na efekt koncowy, bo na zdjeciach z modelka przeciez wyglada olsniewajaco. Na Tobie tez pewnie bedzie, bo w koncu masz figure modelki.
          • kast Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 19:00
            Dziękuję za przesłanie maili i zgłaszam się do regularnych mailingów smile

Suknia weselna - bardzo mi się podoba. Klasa. Faktycznie tylko wysokie szpilki wchodzą w grę, żeby Cię troszkę "wyciągnąć". Mój N też powiedział, że fajnie - skromnie a elegancko.

Ceci - jakoś ogólnie do mnie nie przemawia. Nie moja stylistyka. Z tego wszystkiego co przesłałaś to tylko winietki (ale te z pełnym kolorem i jasną czcionką) jako tako mi leżą.

Melba - fantastyczne projekty!!! Z chęcią bym ich poprosiła o zrobienie zaproszeń na mój ślub, ale obawiam się, że są poza moim zasięgiem finansowym. Panieńskie zaproszenia - projekt 1. Kawalerskie - 2 lub 3 (nie potrafiłabym się zdecydować wink )
    • dziewczyna-szamana Re: Zia prośba o zdjęcia:) 29.04.11, 19:13
      Ja tez poproszę o zdjęcia...
      Również siedze cicho (mam ślubu w planach, więc raczej nie udzielam się) ale czytam codziennie i rzeczywiście - ciężko tak śledzic wątek bez zdjęć smile
      Dzięki
      • mala_bunia Re: Zia prośba o zdjęcia:) 29.04.11, 22:45
        ja też poproszę o zdjęcia na gazetowego bo bez zdjęć trudno się zorientować o czym mówicie wink
    • ana127 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 22:57
      Zia podczytuję Twoje wątki prawie od początku (myśl, że zaczęłam je śledzić tak gdzieś w okolicach drugiegowink). Kolory, wstążki i sukienki - ehh... sprawia mi to przyjemność sporąsmile Ale teraz jest strasznie ciężko bez zdjęć - i w związku z tym postanowiłam się ujawnić jak i sporo osób przede mnąwink. Myślisz, że mogłabyś mi wysłać ostatnie zdjęcia (sukienki i zaproszenia i co Ci się jeszcze nawinie pod rękęsmile ) na maila gazetowego? I może uda się też uśmiechnąć o wpisanie na listę mailingową?
      Pozdrawiam Cię ciepło i obiecuję zacząć się wypowiadać na bieżąco - ponoć najtrudniejszy pierwszy krokwink.
      • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 23:08
        Wysłałam wszystkim wszystko. smile Fajnie, że tyle nowych dziewczyn się ujawniło. big_grin Bardzo proszę o komentarze i porady. smile
        • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 23:09
          Aha, ktoś pytał o dwa nicki, tak to ja. Skrzynka gazetowa ma limit wysyłanych wiadomości, dlatego muszę wysyłać z dwóch kont i czasem zapominam się przelegować zanim napiszę posta.
          • aeris Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 02.05.11, 16:53
            zia, jesli nie chcesz wklejac swoich zdjec, zaloz liste dyskusyjna. Bo teraz ten watek to jakas lipa; dziewczyny cos komentuja, nie wiadomo co.
        • mammaewuni Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 30.04.11, 09:57
          No jednak nie wszystkim-ja nic nie dostałam tongue_out I jak to coś skomentować, kiedy nie wiadomo o co chodzi wink
        • tonika80 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 30.04.11, 10:03
          Zia, dziękuję za zdjęcia!

CECI - nie podoba mi się za bardzo - chaos i oczopląs. Choć chyba wiem co autor miał na myśli tak mieszając czcionki - efekt zwiewności i lekkości, jakby słowa potargał wiatr.
          Dla mnie średnio czytelne. A już czytanie "baśni" napisanych tymi czcionkami to koszmar.
          Jako gość nawet bym do tego nie podeszła ale może to i lepiej, oszczędziłabym sobie zazenowania.

MELBA - REWELACJA!!!

SUKNIA ŚLUBNA - na tych zdjęciach wygląda trochę ciężko, nie przekonuje mnie też ta falbana na górze. Natomiast jestem pewna, że pasuje do Twojej figury i w bilei będzie dużo lepszy efekt.

SUKNIA WESELNA - ładna, choć góra wg mnie zbyt ciężka, trochę taka "mumiowata" wink

Co do innych spraw, na temat których nie mialam jeszcze okazji wypowiedzieć się:
          1. Wielki szacun za zmianę decyzji odnośnie ślubu kościelnego.
          2. Twoje działania, ilość poświęconej energii (i pieniędzy) na ślub i wesele są dla mnie tak kompletnie niezrozumiałe, że wciąż podejrzewam podstęp wink Ale moze juz tak masz i tyle...
          Ja jestem abolutną wyznawczynią wyższości treści nad formą więc chyba nigdy tego nie pojmę...

Iteraz jeszcze 2 pytania, ale proszę Cię Zia, z szacunku dla tych wszytkich dziewczyn, które się tutaj udzielają, odpoiedz KONKRETNIE I RZECZOWO. Jest tu zbyt wiele inteligentnych kobiet, zeby Twoje dotychczasowe odpowiedzi kogokolwiek usatysfakcjonowały.
          1. Dlaczego już nie wklejasz zdjęć na forum tylko wysyłasz na maile?
          2. Dlaczego pomimo 100% ocen negatywnych nadal upierasz się przy tych nieszczęsnych "baśniach"? Nie wierzę, że odpowiedź " bo nam się podoba" jest w tym wypadku szczera - tym samym przyznałabyś się do koszmarnego gustu literackiego, a to troche obciach i przed nami i przed gośćmi.
          I tak sobie myślę, że te "baśnie" mogą być niezłym miernikiem szczerości Twoich znajomych- gości weselnych.
        • metamorphosis4 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 30.04.11, 11:05
          Dostałam zdjęcia, więc czuję się w obowiązku wyrazić opinię wink

1. Ceci.
          Powiem szczerze przeżyłam zaskoczenie i to raczej na minus. Z jednej strony moge sobie wyobrazić, że wykonanie techniczne będzie perfekcyjne i te wszystkie letterpresy, kolory itp. wyjda świetnie, ale reszta - czcionki, tekst, układ tego tekstu na stronach - porażka.
          Na Twoim miejscu wpadłabym w panikę, że nie zdążę i co gorsza, nie dam rady im wytłumaczyć jak to powinno być. Nigdy w życiu nie wpadłabym na to, żeby w jednym tekście użyć 3, czy 4 rodzaje czcionek i to w dodatku każda z innej bajki. Tego nie da się czytać i w dodatku ma się poczucie, że całość nie przedstawia żadnego stylu. Jestem kompletnym lajkonikiem w tej dziedzinie, ale gdybym sama konstruowała coś takiego, to krój czcionki dopasowałabym do stylu zaproszenia i imprezy, a potem starałabym się tylko różnicować wielkością, boldowaniem, lub ewentualnie kursywą, ale wszystko w ramach jednego (maksymalnie dwóch) rodzaju czionki.
          Reasumując - nie zgodziłabym się na taki projekt w żadnym wypadku, a juz na pewno nie za te pieniądze.

2. Melba - powtórzę za innymi: Szkoda wielka, że nie robi Ci całości poligrafii. Byłoby zaperwne taniej, a przy okazji profesjonalnie, spójnie i pięknie.
          Wszystkie wzory na wieczorki mi się podobają smile

3. Suknia weselna. Uważam, że jest OK, chociaż faktycznie nie w tym rozmiarze. Jak już przerobisz sądzę, że będczie ładnie i elelgancko, chociaz nie kojarzy mi się ten fason z suknią do tańca wink

4. Suknia ślubna - po uwzględnieniu przeróbek, o których napisałaś powinien byc dobry efekt. Suknia jest śliczna i jedyne zastrzeżenie, jakie mam w stosunku do niej, to słabo zaznaczona talia. Wizdiałam ten model na kilku osobach i chyba tylko u ABC względnia to wyglądało. Na Tobie tez talii nie widać i przez to figura wygląda za mało kobieco.

Włosy - tez miałam taki kolor i rzeczywiście musze potwierdzić, że wypłukuje się jak szalony szczególnie z końcówek wink

No to się naprodukowałam.
          Teraz czekam na ciąg dalszy big_grin
          • mammaewuni Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 30.04.11, 17:11
            Dzięki za wszystko smile Czuję sie więc w obowiązku dorzucić swoje trzy grosze:
            Suknia ślubna-świetny wybór, po opisywanych poprawkach będzie idealnie!!!
            Suknia weselna - troszkę jakby przytłaczająca zwłaszcza ta góra, ale pisałaś że jest za duża, więc po poprawkach pewnie będzie zupełnie inny efekt, muszę jednak przyznać że suknia jest elegancka smile
            Melba-super się spisali, na wieczór kawalerski najbardziej podoba mi się zaproszenie nr 1, chociaż nr 3 też ciekawe, nr 2 zbyt przekombinowane.
            Ceci-hmm jestem troszkę rozczarowana, najbardziej rzuca mi się w oczy ta mnogość czcionek...
            Kolor włosów masz super smile
            • arwena84 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 30.04.11, 18:38
              Dostałam komplecik, thx!

Zaproszenia na kawalerski fajne, IMO pierwsze najlepsze, reszta mocno przekombinowana.

Ceci... akcesoria fajne, chociaż czegoś mi w nich brakuje. Ten motyw kwiatowy mogliby dopracować, chociaż możliwe że wydrukowane będą efektowniejsze. Za to granat piękny. BTW czym się różni projekt menu 1 od 2? W każdym razie ładne, chyba jestem wyjątkiem ale bardziej mi się podoba to z granatowym tłem. smile Numerek drugi, 1 zbyt przekombinowana. Szare czcionki praktycznie nie widać, choć przy baśniach to jest to tylko zaleta. tongue_out (wywal je, wywal, wywal, wywal...). Karteczki na bufet - te na kolorowym tle ładniejsze, takie bardziej wyraziste.

Sukienka weselna ładna, widać że za duża przez co Ci talia zniknęła. Po poprawkach powinno być super. Chociaż mi by było szkoda zdjąć tą od Zienia. tongue_out
              • mala_bunia Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 30.04.11, 21:31
                Zia, dostałam wszystko, dzięki smile oj było co oglądać wink
                jeśli chodzi o sukienkę ślubną to jest przepiękna i super w niej wyglądasz smile sukienka weselna też ładna smile
                Melba - wszystko jest bardzo pomysłowe, ciekawe i nowatorskie więc się nie dziwię że masz problem z decyzją wink na wieczór kawalerski wybrałabym projekt 2, chociaż 3 też jest fajny, a na wieczór panieński projekt 3 jest moim faworytem wink
                Ceci przy Melbie wypada blado, ale mimo wszystko też są ładne smile wybrałabym menu 1, program też projekt nr 1, bufet słodki - 3, normalny - 3, tylko kolor czcionki dałabym wszędzie ciemniejszy bo te są trochę mało czytelne
                kolor włosów super, wyglądasz zupełnie inaczej niż na wcześniejszych zdjęciach, ciekawe czy ktoś Cię nie pozna wink
                • sarah.connor Re: moje trzy grosze 30.04.11, 21:58
                  suknia ślubna - bardzo ładna, dobrze w niej wyglądasz. Myślę, że w bieli i po poprawkach efekt będzie super
                  suknia weselna - wypowiem się, jak zobaczę po poprawkach. Na razie raczej na nie - brak talii, zdechła kokarda i za duża stójka. Za to z tyłu przepięknie wyeksponowane plecy. Apetycznie smile
                  Zaproszenia Melba na wieczorek panieński - zdecydowanie nr 1!
                  Zaproszenia na wieczór kawalerski - również nr 1. Fajne, z pomysłem. Reszta przekombinowana.
                  Ceci - nie moja bajka zupełnie, więc trudno się wypowiadać. Ale ogranicz ilość czcionek, bo nie da się czytać.
                  Dzięki za zdjęcia smile
        • agniesiek Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 04.05.11, 13:47
          tak, mam poradę, drugą poważną, odkąd czytam, bo co do większości rzeczy stwierdzam, że są akceptowalne i jeśli tylko wam się podobają to spoko.
          moja porada: ZREZYGNUJ Z BAŚNI!!!
          nie poprawiaj przecinków i błędów, tylko zrezygnuj. zamień na coś innego. korekta im nie pomoże.
          • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 04.05.11, 13:48
            Baśnie dzięki uprzejmości naszego tajemniczego wybawiciela zostaną napisane od nowa, będą w lżejszym stylu. smile
            • angazetka Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 04.05.11, 14:21
              Patrzcie państwo... big_grin To po co pan JJ poprawiał przecinki w starej wersji?
              I niecierpliwie czekam na nową, oby lepszą.
            • picaflor Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 04.05.11, 14:50
              Zia, masz już paszport? Jak tam misja usa?

A ta "baśń"... dobrze, że dziewczyny wybiły ci ją z głowy, bo aż oczy od tego piekły, a mózg się buntował. I szczesze mówiąc, to zrezygnowałabym z jakichkolwiek prób literackich, przy tworzeniu menu, planu, czy jak to tam sobie nazwałaś. Przecież to tylko jedzenie i picie. Ludzie je znajdą, tak jak toaletę, swoje pokoje i parkiet. Alchemicy? uncertain

I mam prośbę, jak ci się zechce, to podesłałabyś mi siebie z nowym kolorem włosów na gazetowego. Jestem bardzo ciekawa tego rudego. Pokazywałaś szałowy przykład.
    • izu21 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 29.04.11, 23:54
      I ja dostałam fotki (dziękuję) więc się wreszcie wypowiem :]

Suknia weselna bardzo mi się podoba, chociaż zastanawiam się czy Ci nie będzie za gorąco w szyję i czy nie będzie Ci się wplątywać między nogi w trakcie tańca?? Masz dokładnie taki kolor włosów jak ja przez 2 tygodnie po farbowaniu:]

Suknia ślubna zupełnie nie w moim stylu, no ale nie powiem że jest brzydka, bo nie jest. Myślałam że będzie "szersza" i bardziej powiewająca, a na zdjęciu wygląda dość smętnie, szczerze mówiąc. Na doborze kolorów do urody się nie znam więc nie skomentuję, jedyne co mi się wydaje, to że biała będzie wyglądać o wiele lepiej, sama w sobie.

Ceci - bez szaleństw w sumie, ale ładnie. Pewnie smaczku doda letterpress i te wszystkie dodatki, których w wersji elektronicznej nie widać. Nie podoba mi się wygląd literki "i" między Waszymi imionami i monogram na okładce, który jest baaardzo mało czytelny. W sumie nadmiar ilości czcionek jakoś mi nie przeszkadza. Co do kolorów w dodatkach to trudny masz wybór, współczuję smile Baśnie - przyłączam się do ogółu - staropolskie a nie fantasy, nijak się ma do różowych różyczek. Aczkolwiek sam pomysł mi się bardzo podoba, lubię takie czytadełka, o ile są ładnie napisane, czasem zabawne i bez błędów ortograficznych. Aha, na pierwszej stronie w menu, wydaje mi się że godzina powinna być podana na wysokości obiadu a nie przystawki. Podoba mi się biały napis na granatowym tle. Numerek stołu opcja 2.

Zaproszenia na kawalerski - głosuję na projekt nr 1: krótko, zwięźle, na temat. Projekt nr 2 niby fajny ale nic po nim nie pozostanie oprócz długopisu. Fajne na jakąś grę miejską smile Projekt 3 kojarzy mi się z dziecięcymi prezencikami jak na kinderbalach (nie znoszę tego słowa) aczkolwiek podoba mi się pomysł zastosowania puszki. Nieśmiertelniki też są fajną opcją, sama noszę. Tylko co na nich wybić? Klasycznie imię, nazwisko, grupę krwi, czy "pamiątka z wieczoru kawalerskiego??". Ale zaproszenie na kawalerski to chyba przede wszystkim decyzja narzeczonego? smile

Zaproszenia na panieński - głosuję na projekt 1 lub 2

Generalnie życzę Ci powodzenia w dokonywaniu wyborów i podejmowaniu finalnych decyzji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka