okkate 09.05.05, 17:11 Właśnie tak, Już zdecydowaliśmy że będziemy wirować w walcu wiedeńskim po całej sali. Tyle tylko że nie wiemy do jakiej melodii. Może ktoś ma jakiś pomysł? Będę wdzięczna za wysłanie na maila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnieszka Re: walc wiedeński na początek IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 09.05.05, 19:28 często tańczony jest "walc Barbary" z "NOcy i Dni", słyszałam też na weselach "Fale Dunaju" i "Nad pięknym Modrym Dunajem". My natomiast tańczyliśmy do walca z "Ziemi Obiecanej" ;o) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: walc wiedeński na początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:39 my dopiero zaczynamy się uczyć tańczyć, więc nie jestem pewna, czy dobrze pamiętam. wybraliście ten szybszy? a jak długo uczyliście się? bo my po 2 zajęciach tańczymy mniej więcej jak 2 worki ziemniaków. a też mi się marzy efektowne wirowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: walc wiedeński na początek IP: *.range81-132.btcentralplus.com 10.05.05, 16:44 tak walc wiedenski to ten szybszy :o) Odpowiedz Link Zgłoś
okkate Re: walc wiedeński na początek 12.05.05, 16:19 Tak, właśnie ten szybszy zakręzony... Ale my tańczymy już roczek... A i tak się stresuję że coś nie wyjdzie. Chodzimy jeszcze na dodatkowe zajęcia gdzie tańczymy tylko ten walczyk. Ale nie możemy znaleść jakiejś zuper piosenki, takiej "płynącej..." Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: walc wiedeński na początek 12.05.05, 16:40 jeśli chcesz płynącego walca, polecam walca Szostakowicza, zagranego pod szyldem Andre Rieu - walc z Oczu szeroko zamkniętych. Inna opcja to Anniversary Waltz Johanna Straussa, może być też Blue Danube, Vienna Waltz (oba Straussa), ale są dość oklepane. gdzieś mam, to prześlę w celach demonstracyjnych only pozdrawiam, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: walc wiedeński na początek 12.05.05, 16:57 Adrian, a czy mogłabym prosić o próbkę walca Szostakiewicza? dzięki wielkie! Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: walc wiedeński na początek 13.05.05, 00:45 mówisz i masz mail pozdrawiam, Adrian wieczorową porą Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: walc wiedeński na początek 13.05.05, 10:58 Potwierdzam - śliczny! Dzięki Adrian! Odpowiedz Link Zgłoś
narta_80 Re: walc wiedeński na początek 13.05.05, 10:54 witam, bardzo poprosze o maila, z gory dziekuje! mam juz walca Szostakowicza, wiec jesli mozna, to Anniversary Waltz Straussa, Blue Danube i Vienna Waltz. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
okkate Re: walc wiedeński na początek 13.05.05, 13:30 Poproszę te walce na maila okkate@poczta.fm Dziękuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_111 Re: walc wiedeński na początek 12.05.05, 17:17 a jeszcze mi się przypomniał przepiękny walc Kilara z "Trędowatej" tylko że chyba podtekst ma kiepski, bo opowiada o nieszczęśliwej miłości pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: walc wiedeński na początek 13.05.05, 07:44 Może oklepane, ale moim zdaniem piękny i na temat - walc z 'Nocy i dni' Odpowiedz Link Zgłoś