kasienka80 14.07.05, 14:05 Dziewczyny, potrzebuje udekorowac sale do tanczenia balonami. Moze glupie pytanie, ale: jak je dmuchac? Przeciez nie bedziemy dmuchac ustami, bo bysmy jakiejs choroby dostali Czy mozna gdzies kupic hel? Wogole mam pustke w glowie na ten temat )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia_pysia79 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:08 Moj kolega pompował balony powietrzem .. za pomocą odkurzacza Tylko rurę trzeba założyć na wylot powierza w odkurzaczu. Zabawne ale skuteczne! Jeżeli chcesz napompować helem, to zadzwoń do firm dekorujących, może wypożyczaja za kaucją odpowiedni sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:10 To musi być odkurzacz starego typu: "ogórek", te nowoczesne mają inny wylot powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:17 hahaha...to musze tachac "ogorka" tak? hahahaha Niezle ))) A swoja droga ciekawe ile kosztuje wyporzyczenie sprzetu do helu? Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:19 Potwierdzam stary odkurzacz, świetnie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik_wk Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:29 Wiesz zastanów się nad helem - wszystkie balony będą szły w górę i nic z nich nie zwiążesz, ani girlandy ani nic innego Lepsze dmuchanie "ogórkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:33 Ale ja nie chce miec girlandy, tylko naprawde taka lekka dekoracje balonami. Ale moze rzeczywiscie ogorek bedzie lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:39 a tego typu tasiemcowe upinania balonow jak widac na przyklad na zdjeciu 9,10 czy 12 www.bal-art.pl/galeria-shop/galeria.htm można zrobić za pomocą takich patyczków? www.allegro.pl/show_item.php?item=56695349 zawsze się zastanawiałam jak je "pozakręcać" Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:40 ja mialam firme dekorujaca mi slae balonami o oni mieli taki odkurzacz ze specjalną węższa koncówka do balonów hel jest bardzo drogi-napompowanie 1 balonika koszt 2 zł ale może watro zastanwic się nad firma?w 5 godz zrobili nam super dekoracje, wygladały slicznie sama w zyciu bym tak nie zrobila... jezeli tanasza opcja-zapros paczke znajomych, moze pomoga w dmuchaniu, najlepiej niepalący ps. moze pompka sprężynowa do materaca? "na kaca najlepsze powietrze z pompki do materaca" Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 14:47 No wlasnie zamierzamy przyjsc z moimi rodzicami i naszymi 2-ma siostrami i dekorowac. Czyli generalnie wszyscy polecaja "ogorka" )) 2 zl za balon z helem? No to troche za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
patysia81 A ile kosztuje taka usługa?? 14.07.05, 18:31 No wlasnie ile zaplaciliscie za dekorowanie sali i czy musielliscie sami kupowac balony i inne dekoracje?? Bo mnie to tez czeka i nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo w kosztach, a sami raczej nie bedziemy mieli czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: A ile kosztuje taka usługa?? 15.07.05, 09:20 ja zanalazłam taka małą firme robiaca dekoracje, są świetni po obejrzeniu sali zaproponowali kolorystyke, co gdzie powiesić i z ilu balonów. nie naciagali, nie zrobili nadmiaru było w sam raz-gustownie i elegancko a przy tym cieplutko i wesolo(na zdjęciach i kamerze wygląda extra) koszt 1 balonka (jezlei sama kupisz, co nie jest proste...)ok 15gr, napompowanie 1000 balonów-200zł jezlei zlecasz im kupno balonów to wraz z nadmuchaniem koszt za 1000 balonów-350zł oni dobierają jakie balony, z czego zrobione ilu calowe itp. jeżlei ktos chetny=polecam, dam namiar na maila pracują w Lublinie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
paula_t Re: A ile kosztuje taka usługa?? 15.07.05, 16:20 Witam. Jestem z Lublina Czy mogłabym prosić namiar na tą firmę - może akurat to będzie to? na maila: pauciatur@wp.pl Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 16:10 na tym forum nie sa tylko dZiewczyny.. a mysle, ze w sprawach technicznych to napewno lepsi sa faceci... optimum to sprzezarkam a w ostatecznosci nozna pompka do samochodu, a po srodku dobry stary odkurzacz Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi powtarzam, bo moze nikt nie zauwazyl... 14.07.05, 16:51 a tego typu tasiemcowe upinania balonow jak widac na przyklad na zdjeciu 9,10 czy 12 www.bal-art.pl/galeria-shop/galeria.htm można zrobić za pomocą takich patyczków? www.allegro.pl/show_item.php?item=56695349 zawsze się zastanawiałam jak je "pozakręcać" Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 16:58 > a mysle, ze w sprawach technicznych to napewno lepsi sa faceci... < No sorry, ja się uważam za zdecydowanie lepiej zorientowaną w sprawach technicznych niż np: w sprawie makijażu i fryzury .... I nie mam tu wcale na myśli pompowania balonów. Co polibuda to polibuda, 20% wylatuje juz na 1 semestrze Odpowiedz Link Zgłoś
slonko12345 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 17:22 Popieram wersję z odkurzaczem. Ale znajomych też można zaprosić do dmuchania- awaryjnie, bo u nas na przykład dwa ogórki się spaliły((( od nadmiaru balonów. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 20:11 teoria to teoria..a ja jako organizator roznych unijnych festynow mam przebieg tysiecy balonow a tak w ogole to bede na kazdym kroku upominal ze na tym forumn nie sa tylko Kobiety-chcialyscie rownouprawnienia to i wlaczamy sie w organizacje imprez weselnych a swoja droga to moze by tak bez balonow?? Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 21:09 Dziewczyny, czy wy słyszałyscie o KOMPRESORZE? Przeciez za jego pomocą robi sie to najszybciej. U nas w miejscowości prawie wszyscy organizujacy wesele pozyczali sobie od kogoś i dmuchali, zajmuje to nie wiele czasu. Naprawde!!! Ja tez tak robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 21:15 Tylko, że ja miałam własny kompresor, kto nie ma musi sobie radzic inaczej lub pożyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mike2005 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 14.07.05, 22:56 Przede wszystkim proponuję kupić kolorowe prezerwatywy smakowe (bieżnikowane lub nie) i je nadmuchać - gwarantuję, że będzie ubaw po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Dmuchanie balonow ;-))) 15.07.05, 06:53 jestes nieoceniony!!dobrze, ze podsunales swietny pomysl, inaczej stracilibysmy taka atrakcje..tylko jeszcze poradz, ktora firme wybrac?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Jesli nie balon to co? 15.07.05, 08:58 Ja tez nie jestem przekonana do balonow, ale co innego? Masz jakies inne pomysly? Czekam z niecierpliwoscia w takim razie. Dobrze, ze chociaz sali jadalnej nie musze balonami obwiesic, bo bym sie zaplakala... PS. Przepraszam, jezeli forumowi Panowie poczuli sie urazeni. Po prostu was wczesniej nie zauwazylam )) Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 Re: Jesli nie balon to co? 15.07.05, 10:40 Jak nie balony, to może kolorowe serpentyny, albo ślubne girlandy z papieru (można kupić gotowe). Jeszcze można ozdobić salę szarfami z tiulu, podwieszonymi do sufitu. Ja osobiście uznaję do dekoracji tylko żywe kwiaty, ale wszystko zależy od charakteru miejsca, w którym będzie impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Jesli nie balon to co? 15.07.05, 10:41 O kwiatach tez myslalam, ale to kupe kasy kosztuje, a ja juz nie mam sily za wszystko placic Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Jesli nie balon to co? 15.07.05, 12:35 ja mam akurat takiego farta, ze nie musze ustrajac sali beda tylko male wazony z kwiatami i sciana za mlodymi z jakiegos materialu Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 Re: Jesli nie balon to co? 15.07.05, 12:40 Ja mam wystrój wliczony w cenę, herbaciane róże. Wolałabym co innego, ale wnętrza są zabytkowe i nie chcę się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Jesli nie balon to co? 15.07.05, 12:48 Alw ja nie mowie o sali ze stolami- te mam udekorowana. Sa fajne witraze jako wystroj staly + kwiaty. Mnie interesuje wystroj sali do tanczenia. Ma kilka luster na suficie i na scianach i to wszystko, wiec jakas dekoracja musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 dekoracje- kilka propozycji 15.07.05, 12:42 glorioza.one.pl/default.php?cPath=30_35 www.weselajan.com/wesela/galeria/sala1024.htm www.dekorowaniesal.pl/ balony-dekoracje.webpark.pl/dekor.html www.dekoracje.com.pl/Pol/Podstrony/dekoracje.html www.virtserver.net/!dekorowanie/sale.htm bellisima.fm.interia.pl/zdjecia__w.htm bellisima.fm.interia.pl/zdjecia__s.htm stoly www.studio.okey.pl/sluby/auta.html www.dekoracjeapollo.pl/galeria/wesela.html viktoria-dekoracje.aq.pl/ www.floart.terramail.pl/M/udw/galeria/index.html www.gof.gsi.pl/gal.html www.lafesta.net/?ktg=3&idt=30 www.2serca.pl/dekoracje.html www.virtserver.net/!dekorowanie/sale.htm members.lycos.co.uk/fantazja/galeria/sale/ republika.pl/belledekor/dekor/galeria/index.html stoly www.bal-art.pl/galeria-shop/galeria.htm www.dekoracje.malopolska.pl/html/galeria.html www.studiodeco.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 i jeszcze 15.07.05, 12:47 www.angelarches.com.au/reception.htm www.creationsdebelle.com/Religiousdecor.htm www.yannids.com/photos.asp?dir=./images/HeadTableDecoration/&page=1 www.yannids.com/photos.asp?dir=./images/TableCenterpieces/&page=1 www.mezdecor.com/centerpiece.htm www.mezdecor.com/reception.htm www.glamorousdesigns.net/headtables.htm www.onesourceweddings.net/TheReception.htm www.wedding-garden.com/reception_decorations.htm www.eventdecorbykristin.com/Reception%20Decorations.htm theweddingplanner4u.com/Receptions%20Photo%20Gallery/index.htm www.weddingworks.com.au/WW-Gallery/Set1/SP/SS1/index.html www.weddingworks.com.au/WW-Gallery/Set2/SP/SS2/index.html www.weddingssanantonio.com/sites/yarlen/packages.htm www.weddingssanantonio.com/sites/yarlen/chaircovers.htm www.weddingworks.com.au/WW-Gallery/Draping/DP/BD/index.html www.rentandevent.com/formal_decorating.htm www.stefii.com.sg/wed_decor/wedd-decor.htm Odpowiedz Link Zgłoś
renatarozycka Re: Dmuchanie balonow ;-))) 15.07.05, 12:55 Cześc Kasiu, Renia z tej strony zapomniałam ci powiedzieć prze telefon, ale kompresor to jest twoje rozwiązanie, są takie małe w sklepach albo można od kogoś pożyczyc i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Dmuchanie balonow ;-))) 15.07.05, 12:59 A w jakim sklepie sie to kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: Dmuchanie balonow ;-))) 15.07.05, 13:14 Najlepiej pozycz od kogoś, bo to urządzenie jest dość drogie, bo przeciez jego przeznaczeniem nie jest dmuchanie balonów. Nasz kosztował ok 500 zł, mąż go uzywa przy samochodzie, a czy sa jakies małe kompresorki z innym przeznaczeniem to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
renatarozycka Re: Dmuchanie balonow ;-))) 15.07.05, 14:09 no takim z narzędziami, jak spytasz tate o kompresor to może albo ma albo kolega jakiś ma Odpowiedz Link Zgłoś
agasander Re: Dmuchanie balonow ;-))) 21.07.05, 13:36 Tak tak, dmuchanie balonów to bardzo poważny problem- bardzo męczy. A ponieważ taka usługa kosztuje dosyć dużo, ja na moim ślubie powiesiłam nienadmuchane. Wszyscy byli zachwyceni i mówili że to bardzo kreatywne rozwiązanie. Zalecam! Odpowiedz Link Zgłoś