Dodaj do ulubionych

panny młode 2007

18.08.05, 16:10
Witam, czy są na forum kobietki, które wiedzą już, że wezmą ślub w 2007 roku?
My planujemy ślub wiosną tego roku, dokładnie w kwietniu na Święta
Wielkanocne, ale jescze nie znamy daty, bo nie mamy jeszcze kalendarza na ten
rok...
Obserwuj wątek
    • epox123 Re: panny młode 2007 18.08.05, 16:25
      planujemy ślub w sierpniu 2007 roku smile
      • epox123 Re: panny młode 2007 18.08.05, 16:27
        ...18.08.2007,albo 25.08.2007 smile
    • althea35 Daleko posuniete plany... 18.08.05, 16:26

Ja na prawie 2 late przed slubem nie mialam pojecia kiedy to nastapi. date
      slubu ustalilismy na ok. 3 miesiace przed.
    • patysia81 Re: panny młode 2007 18.08.05, 16:35
      Uttaa w 2007 roku Wielkanoc wypada 8-ego kwietniasmile Wiec chyba juz znacie
      dokladna datewink Pozdrawiam i zycze owocnych przygotowanwink
      • uttaa Re: panny młode 2007 18.08.05, 16:37
        Dzięki wielkie, a gdzie to znalazlaś? smile))
        • patysia81 Re: panny młode 2007 18.08.05, 19:54
          Mam kalendarz świąt ruchomych do 2010 rokusmile
    • ddevilka Re: panny młode 2007 18.08.05, 16:55
      30 czerwiec lub tydzien wczesniejsmile muslalamm ze to tylko ja tak wczesnie
      wszystko planuje. no to musimy byc w kontakcie zeby sobie doradzac i porownywac
      przygotowania.Pozdrawiamsmile
      • uttaa Re: panny młode 2007 18.08.05, 17:02
        Jednak nie jesteś sama z tak wczesnym planowaniem, od kiedy zamierzacie zacząć
        działać i od czego zaczynacie?
    • kobieta881 Re: panny młode 2007 18.08.05, 17:32
      Sierpien 2007 smile) Dokladnej daty nie znam.Mysle ze sale i kosciol bedziemy
      zalatwiac za okolo pol roku.Pozdrawiam!!
      • sabna Re: panny młode 2007 18.08.05, 21:13
        Z sala nie powinno byc problemu ale z kosciolem to z pewnoscia. Zadko kiedy
        ksieza pozwalaja na rezerwowanie terminu z tak duzym wyprzedzeniem. My slub
        planujemy na 29,04,06 i kosciol mozemy zarezerwowac dopiero w listopadzie. Bo
        taki kaledaz prowadzi nasza parafia smile. Pozdrawiam.
    • ddevilka Re: panny młode 2007 18.08.05, 17:59
      wiesz ja juz mam upatrzona sukienke i sale.ale zaczniemy wszystko zalatwiac w
      przyszlym roku.sale moze gdzies w maju a sukienke gdzies w sierpniu bo w tedy
      dziewczyny zaczynaja sprzedawac swoje sukienki,ktore byly raz noszone a ceny sa
      o wiel nizsze.moze tez poczekamy na targi slubne ktore sa na poczatku
      wrzesnia.nauki chyba zrobimy po nowym roku. a ty jak to wszystko planujesz??
      • uttaa Re: panny młode 2007 18.08.05, 21:10
        My planujemy nic nie robić do końca tego roku, z wyjątkiem zarezerwowania daty
        w kościele. Od nowego roku bedziemy oglądać salę i rozejrzymy się za kapelą i
        fotografem a później cała reszta. Planujemy zrobić wszystko z dużym
        wyprzedzeniem, żeby było mniej strsująco, ale sama nie wiem czy tak się da....
        • epox123 Re: panny młode 2007 18.08.05, 22:10
          my zaczynamy od września tego roku:
          1.oglądanie sali
          2.wybraliśmy dwa kościoły więc musimy iść zobaczyć jak wygląda tam ceremonia smile
          3.kamerzyste i fotografa już mamy
          4.fryzjera też już mam smile
          5.bukiet sama będę układać
          to narazie tyle smile
          Pozdrawiam smile
    • leeloo26 Raaaaaaany! 18.08.05, 23:11
      My to się jeszcze nie znaliśmy dwa lata temu....
    • kinga_s Re: panny młode 2007 19.08.05, 09:29
      Dziewczyny, za 2 lata mozecie miec u swego boku innego pana młodego, niz tez, z
      którym teraz planujecie slub. Moim zdaniem to lekka przesada 2 lata wczesniej
      planowac slub!!! Niedługo bedziecie rezerwowac koscioł po I komunii i od razu
      zamawiac tego samego fotografa na swój slub. Osobiscie wydaje mi sie to troche
      smieszne smile))
      ale i tak Was pozdrawiam, ja zaczełam planowac swoj slub i wesele 10 m-cy
      wczesniej i ze wszystkim sie wyrobiłam. Na luzie.
      nie dajmy sie zwariować, pamietajcie!
      • alyy Ło matko!!! 19.08.05, 09:53
        Teraz juz wiem, dlaczego moja koleżanka musiała mieć slub w piatek - bo takie panieneczki jak wy porezerwowały sale na 2 lata naprzód! My mamy do slubu 2 tygodnie a zaczęliśmy wszystko załatwiać w maju (tego roku, zaznaczam)... Proszę Was, dziewczyny, nie przesadzajcie! Chyba że wychodzicie z przekonania. że salę warto zarezerwować, jak nie ten, to inny narzeczony będzie a część rzeczy załatwoina! Oczywiście Wam tego nie życzę, ale radzę dużo zdrowego rozsądku. Ja na dwa lata przed ślubem w ogóle nie myślałam o moim przyszłym mężu inaczej niż KOLEGA Z PRACY a przyszłość wyobrażałam sobie z ówczesnym narzeczonym... Ludzie, spokojnie!
        • annajustyna Re: Ło matko!!! 19.08.05, 09:54
          My chcielismy isc do ksiedza w sierpniu zeszlego roku (rok przed slubem) i moja
          Mama nam to wyperswadowala, zebysmy sie nie osmieszali i nie zawracali glowy...
          Poszlismy w Sylwestrasmile)):
          • uttaa Re: Ło matko!!! 19.08.05, 10:10
            Oj dziewczyny, taki miły temat a już zaczynają się teksty typu " panieneczki
            przez was itp." W zyciu tak się zdarza, że niektórzy planują ślub
            spontanicznie, a niektórzy na długo przed. My właśnie się zaręczyliśmy po kilku
            latach wspólnego życia i ustaliliśmy sobie tą datę, a co za tym idzie
            zastanawiamy się nad tym jak i od czego zacząć przygotowania, ale czy to
            oznacza, ze ja komuś coś rezerwuje, zabieram terminy itp?
            Ja po prostu cieszę się już tym dniem, nawet jesli bedzie on dopiero za półtora
            roku.
            • epox123 Re: Ło matko!!! 19.08.05, 11:50
              ..a co w tym złego planować?? inni planują całe swoje życie,a ja tylko nasz
              własny ślub smile
              Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę miłego dnia smile
              • alyy Re: Ło matko!!! 19.08.05, 13:51
                NIe, nie jest nic złego w planowaniu - wyrażam tylko swoje zdanie, że przez takie osoby inni decydujący się znacznie później dowiadują się od prowadzących knajpy, że oni to mają już terminy na dwa lata przed porezerwowane, co jest troche smieszne ale i wkurzające. Mnie nic takiego nie spotkało, ale moja znajomą już tak...
                Tak sobie myślę, że to własnie takie osoby (mam nadzieję, ze teraz nikog onie uraże) nakręca się ten biznes. Ja właśnie dlatego przez jakiś czas nie miałam siły się zabierać za załatwianie, bo wydawalo mi się, ze za późno, że nie zdąrzę... Ale dało radę i za 15 dni będę żoną.
                pozdrawiam wszystkie panie,
                A.
                • epox123 Re: Ło matko!!! 19.08.05, 14:23
                  Cieszę się,że Tobie wszystko udało się załatwić,ja planuję swój ślub
                  zorganizować w domu weselnym (działkowca)i nie ma u mnie zbyt wielkiego wyboru
                  w takich salach,gdybym robiła wesele w restauracji to zabrałabym się za to
                  napewno troszkę później gdzieś pod koniec 2006r,ale w tej sytuacji czas odgrywa
                  u mnie wielką rolę.
                  • uttaa Re: Ło matko!!! 19.08.05, 14:56
                    A ja planuję zacząć przygotowania od stycznia przyszłego roku i wtedy bedzie to
                    dokładnie rok i trzy miesiące przed ślubem, a śledząc to forum i przygotowania
                    innych kobietek nie sądzę, abym robiła wszystko z wielkim wyprzedzeniem.
                    • greta18 Re: Ło matko!!! 19.08.05, 15:05
                      A co jeśli sie COŚ z salą stanie?? nP. spłonie lub zbankrutują? Ja też lubie
                      miec wszystko zaplanowane, ale na 2 lata naprzód, to maksymalna przesada.
                      • epox123 Re: Ło matko!!! 19.08.05, 15:11
                        greta18,biorę wszystko pod uwage i wiem że czasami los jest przewrotny,ale mam
                        też nadzieję,że wszystko będzie ok,narazie byłam w jednej takiej sali
                        piękna,duża sala,ślicznie zrobiona kuchnia,ale moje terminy były już
                        zajęte,więc pomyślałam,że chyba z salą to nie mam na co czekać.
        • es-te Masz rację 24.08.05, 12:46
          Ja również nie dziwię sie czemu nie moge wziaść ślubu z dnia na dzień - w takim
          razie może warto zaplanować ślub na 2008 czy 2010? tylko w jakim wieku bedą
          wtedy moje dziec? smile

dziewczyny - jeszcze wszystko się wam pozmienia!! sukienki wyjdą z mody,
          kościół zaatakuje al-kaida smile
          Żartuję...

Życze powodzenia ale nie przesadzajcie z tymi terminami smile
          • epox123 Panny młode 2007 24.08.05, 13:16
            Nie przesadzamy smile

Pozdrawiam
    • ddevilka Re: panny młode 2007 19.08.05, 15:49
      oj zrobilo mi sie smutno jak dziwczyny zaczely na nas naskakiwac ze wszystko
      tak wczesnie.mi poprostu sprawia straszna przyjemnosc ogladnie sukin slubnych i
      myslenie o calym weselu.chce sie nacieszyc tym przez dwa lata bo chyba to
      lepsze niz depresja niektorych dziewczyn tydzien przed slubem.zreszta plany
      planami a i tak rezerwacje planujemy rok wczesniej a nie juz teraz
      • epox123 Re: panny młode 2007 19.08.05, 15:53
        trzymajmy się razem smile w grupie jest raźniej,ja też lubię oglądać sukienki i
        wogóle to takie przyjemne... smile
        • marcelin2 Re: panny młode 2007 19.08.05, 16:11
          Dziewczyny, ja dziś dostałam same nieprzyjemne komentarze w wątku "Panny młode
          2008". Jest mi bardzo przykro, bo przeciez wszystkie zaglądamy tu w tym samym
          celu - szukając porad, wsparcia, dobrego słowa. Wiem, że jest jeszcze wcześnie,
          ale nie robię chyba nic złego, prawda? Strasznie mi smutno. Zajrzyjcie!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=27907569
          • epox123 Re: panny młode 2007 19.08.05, 16:16
            odwiedziłam Twój wątek i nie podobały mi się komentarze,ale nie przejmuj
            się,wszystko będzie ok smile głowa do góry.

Pozdrawiam
            • uttaa Re: panny młode 2007 19.08.05, 16:31
              Własnie, nie przejmuj się," baby" są złośliwe.Ja tylko nie rozumiem jednego,
              przeciez każda z nas wyrażnie napisała, że poważne przygotowania zacznie na rok
              przed, więc skąd to czepianie się o zajmowanie terminów itp?
              I jeszcze te wyrzuty,że jakaś koleżanka musiała mieć ślub w piątek, ja będę
              miała w niedziele i jest oksmile))
              • alyy Re: panny młode 2007 24.08.05, 10:10
                Oj, nie pretensje, nie pretensje, tylko stwierdzenie faktu. Ech, dziewczyny, to jest forum prawda? Forum jak wiem służy dyskusji i wynmianie myśli. Wy oczekujecie, za przeproszeniem kadzenia sobie nawzajem a jak ktoś ma inne zdanie, to się obrażacie. Dziwne...
                • uttaa Re: panny młode 2007 24.08.05, 16:47
                  Nikt się nie obraża i nikt nie wymaga kadzenia czy czegoś tam, ja niestety
                  zauważyłam, że na forum częściej spotyka się kąśliwe uwagi niż miłą wymianę
                  zdań. Dla przykładu kiedyś zapytałam na forum ile trwa ciąża u psa, a wszycy
                  mnie " zjechali" za to, że nie wysterylizowałam suki smile))
                  Notabene zrobiłam to kilka lat temu i było to na forum o zwierzętach.
          • annajustyna Re: panny młode 2007 23.08.05, 10:13
            Nie bierz tych komentarzy do siebie. 3 lata do przodu naprawde moze szokowac!
            • uttaa Re: panny młode 2007 23.08.05, 10:33
              Spoko, pewnie, że nie biorę, ale w moim przypadku to " tylko" półtora rokusmile))
    • aloska3 Re: panny młode 2007 23.08.05, 12:17
      A moj slub odbedzie sie 11 sierpnia 2007r.
      • mariankaa Re: panny młode 2007 23.08.05, 21:01
        Nie przejmujcie się złośliwymi komentarzami! Nic w tym złego, że teraz już
        zaczynaciesmile to na pewno przyjemne... a czas zleci jak z bicza trzasnął! Coś o
        tym wiemwink
        • epox123 Re: panny młode 2007 23.08.05, 21:35
          Dziękujemy mariankaa ,przynajmniej jedna miła osoba na tym forum smile
          • uttaa Re: panny młode 2007 24.08.05, 10:01
            No właśnie, przynajmniej jedna miłasmile)
            W moim wypadku coś mi się wydaje, że jednak będę Panną Młodą 2006, bo rodzice
            naciskają, w końcu ile lat można żyć w konkubinacie??smile)))
    • aloska3 Re: panny młode 2007 24.08.05, 10:25
      Utta, nie rob nam tego wink Moze jednak dotrzymacie do 2007 r.?
      • epox123 Re: panny młode 2007 24.08.05, 11:19
        Utta,zostań z nami smile
        • epox123 Re: panny młode 2007 24.08.05, 11:31
          Utta,a jak długo jesteś w konkubinacie???
          • mayessa Ja się tylko zastanawiam ... 24.08.05, 14:01
            ... co jest do przygotowania przez tak długi czas.Ja się na ślub zdecydowałąm z
            moim n. w ostatnim tygodniu lipca i zamówiliśmy sobie w kościele na 25 grudnia
            i wszystko zdązymy załatwić.Restauracja już załatwiona.Kościół i USC 26
            września (3 m-ce przed).Sukienkę kupiłam wczoraj-pierwsza jaką przymierzałam,
            jest sliczna i w idealnej cenie. Jak będziemy mieć kasę ,w okolicach listopada
            kupimy obrączki i garnitur i to wszystko.3-4 miesiące, no ewentualnie do 6
            miesięcy to się wszystko zdązy
            • aloska3 Re: Ja się tylko zastanawiam ... 24.08.05, 14:06
              My nie mamy na razie warunkow do slubu. Musimy odczekac i stad to planowanie na
              dlugo przed.
              • epox123 Re: Ja się tylko zastanawiam ... 24.08.05, 14:17
                ...a ja nie będę się tłumaczyć dlaczego,po co i na co,powiem tylko że jestem
                zakochana i tyle smile

Pozdrawiam wszystkie planujące Panny Młode smile
          • uttaa Re: panny młode 2007 24.08.05, 16:43
            W konkubinacie jesteśmy już prawie trzy lata i w sumie nie jestesmy już tacy
            najmłodsi (ja przed 30, mój do niedawna konkubent nawet po) i dlatego rodzice
            marudzą, że jak może w końcu zdecydowaliśmy się zaręczyć to trzeba iśc za
            ciosem, bo w przeciwnym razie dołącze do wątku Panny Młode 2015 smile)
            Ale póki co zostaje z wami nawet jeśli uda nam się pobrać w 2006 smile))
            buziaki dla wszystkich.
            • aloska3 Re: panny młode 2007 24.08.05, 17:42
              I tak trzymac!
              • jawa22 Re: panny młode 2007 28.08.05, 20:44
                ja również dołączam do Młodych Panien z 2007 roku, co do dokładnej daty to
                najprawdopodobniej będzie to 20 październik
                na razie nic nie planuję, jest za wczas na to, wiem jedynie, że salę musimy
                rezerwować na rok przed uncertain a że październik sam w sobie jest jednym z mniej
                popularnych miesięcy więc wydaje mi się, że nie będzie źle smile

za to moja koleżanka już we wrześniu ubiegłego roku rezerwowała salę na 25
                sierpnia 2007 roku, oczywiście zaliczkę ma już wpłaconą, za zespół też... dla
                mnie to raczej za wcześnie wink pozdrawiam serdecznie
                • epox123 Re: panny młode 2007 28.08.05, 20:56
                  jawa22, Witamy smile w naszym skromnym gronie.
                  Pozdrawiam smile
                  • jawa22 Re: panny młode 2007 28.08.05, 21:00
                    dziękuję serdecznie za milutkie powitanie wink będę śledzić wątek big_grin
    • ddevilka Re: panny młode 2007 29.08.05, 16:25
      no i coz, niektoredziweczyny byly bardzo zdziwione planowaniem slubu na rok
      2007 a tu nas calkiem sporo sie zebrala jak na 2 lata wczesniejsmile
    • marilicia Re: panny młode 2007 29.08.05, 19:54

• aloska3 Re: panny młode 2007 30.08.05, 23:32
      Przynajmniej jest wesoło.
      • uttaa Re: panny młode 2007 31.08.05, 10:10
        Fajnie dziewczyny, że jest nas coraz więcej, chciałabym spytać czy wsród panien
        mlodych 2007 są jakieś z Warszawy?
        • jawa22 Re: panny młode 2007 19.09.05, 15:11
          mój luby ostatnio stwierdził, że ten październik to za zimny i tak wrzesień by
          mu odpowiadał big_grin ja się z tego powodu baaaaaaardzo cieszę smile chociaż co do daty
          dokładnej to zobaczymy przy rezerwowaniu sali, może uda mi się go przekonać na
          czerwiec big_grin pozdrowki
    • bg27 Re: panny młode 2007 22.09.05, 16:59
      Czesc dziewczyny,jestem pierwszy raz na forum,podoba mi sie,ze sa tacy
      kulturalni ludzie i zadnego chamstwa.Ja tez bede brac prawdopodobnie slub w 2007
      roku,dzis sobie po raz pierwszy przejrzalam strony o slubach,tak z czystej
      ciekawosci.Na razie zupelnie nie mam pojecia co i ile kosztuje,ale zajme sie tym
      od przyszlego roku.Z moim ukochanym zareczylismy sie w kwietniu na
      nartach,jeszcze bez konkretnego terminu.Czytalam tu sporo postow,czesc mnie
      zdziwila,nie wiedzialam na przyklad,ze istnieje jeszcze instytucja "formalnych"
      zareczyn smile Procz tego zgadzam sie z Wami,ze to taki mily temat i trzeba sobie
      troche o nim pogadac dla przyjemnosci,bo co to szkodzi.Sukienki sobie takze
      przejrzalam i jestem poki co zszokowana cenami smileObydwoje jestesmy na
      dorobku,rodzice nam pewnie dobrowolnie pomoga.Choc z drugiej strony w jakims
      innym watku ktos nakrzyczal strasznie na inna osobe,ze im rodzice wszystko
      stawiaja i ze to nie doroslosc.Chcialbym oczywiscie jak najwiecej kosztow
      udzwignac sama z moim narzeczonym,ale rodzice sa chetni do pomocy i dzieki temu
      nie bede musiala skreslac bliskich mi osob z listy gosci.Aha,a poza tym mam
      jeszcze jeden pomysl, chce zrobic wesele na wsi, wydaje mi sie duzo weselsze niz
      w jakims lokalu.Sciskam Was i mam nadzieje do uslyszenia.
      • epox123 Re: panny młode 2007 22.09.05, 22:40
        Witamy w naszym skromnym(jak narazie) gronie smile

Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka