anetgmu 27.07.06, 11:49 dziewczyny jaki proponujecie ślubny manicure? jedni mówią że french to manicure biurowy inni że idealny na ślub. Zamiast frencha normalnie pomalowane, na delikatny kolor? Sama nie wiem co robić? POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milka_kalibanka Re: ślubny manicure 27.07.06, 11:56 moim zdaniem typowy, francuski, jest najlepszy i według mnie najładniej wygląda na niezbyt długich pazurkach. Na długich, które mnie kojarzą się ze szponami, wygląda fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
guziczek300906 Re: ślubny manicure 27.07.06, 12:06 moje (podkreslam, moje zdanie jest takie: jesli podoba Ci sie french, to dlaczego nie na slub? Nie ma sensu przejmowac sie tym, co ktos tam powie lub czy jemu sie podoba czy nie. Najwazniejsze, ze TOBIE sie podoba i juz. Ja sama zamierzam miec wlasnie delikatny french. pozdrowionka, guziczek Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: ślubny manicure 27.07.06, 12:23 francuski manicure to się nosi do pracy w biurze, a nie na ślub widzę, że jeszcze sporo czasu minie, zanim to dotrze do Polski dobrze, jeśli ślubny manicure pasuje np. do bukietu ja będę miała pomarańczowe kalie i takie własnie paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
agatha111 Re: ślubny manicure 27.07.06, 12:28 ja będę miała białą, perłową suknię, bukiet z białych kalli, czarne włosy z fryzurką na lata 30te, przydymione oczy i usta sotte (nie wiem jak to sie pisze - jasne, matowe) zdecydowałam się na paznokcie w kolorze baardzo cimnego fioletu, bo ten sam kolor będzie w makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: ślubny manicure 27.07.06, 12:30 a mi sie french podoba, bo pausje do bialej sukni z reszta french ogolnie wyglada ladnie, czy to do biura, na spacer czy slub jesst prosty i moim zdaniem elegancki ale pastele tez ladnie wygladaja ja jeszcze nie wiem co wybiore Odpowiedz Link Zgłoś
adzik27 Re: ślubny manicure 27.07.06, 12:58 ja miałam "niemodnego" frencha na własnych paznokciach. Moja rada: zrób sobie taki manicure jak ci się podoba najbardziej. Tobie ma się podobać i ty masz sie dobrze czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
fuczka Re: ślubny manicure 27.07.06, 14:02 Ja też będę miała frencha i nie wiem, skąd ten oryginalny pogląd, że tak maluje się paznokcie tylko do biura. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: ślubny manicure 27.07.06, 14:07 Slyszalam ze ostatnio modny jest French ze zlotem. Wydaje mi sie ze chodzi o zlote zamiast bialych koncowki i pewnie nie na rozowej plytce. Ciekawe jak to wyglada.Moze byc niezle jesli komus pasuje do sukni i dodatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: ślubny manicure 27.07.06, 14:16 popatrz sobie na amerykanskie albo zachodnioeuropejskie strony ślubne... Odpowiedz Link Zgłoś
adzik27 Re: ślubny manicure 27.07.06, 15:02 a ja nie rozumiem tego zachwytu Ameryką. To, że coś jest w Ameryce to jest lepsze, fajniejsze, modniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
monika605 Re: ślubny manicure 27.07.06, 15:23 ...jeśli na zachodnioeuropejskich i amerykańskich stronach tak jest..... Odpowiedz Link Zgłoś
adzik27 Re: ślubny manicure 27.07.06, 15:43 to ja strasznie niemodna na swoim ślubie byłam............................ Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: ślubny manicure 27.07.06, 16:11 Ha! juz wiem gdzie widzialam zloty French - w naszej polskiej Gali lub Olivii, jednej z tych gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: ślubny manicure 27.07.06, 14:10 Ja miałam pomalowane delikatnym jasnym lakierem. Odpowiedz Link Zgłoś
pati_m Re: ślubny manicure 27.07.06, 14:10 Mi się bardzo podoba francuski - czy to do biura, czy na ślub, czy na randkę. Uważam, że jest bardzo delikatny, subtelny i kobiecy. Inna opcja, która mi się podoba to pastelowy, jaśniutki róż na całe paznokcie. Bardzo mi się natomiast nie podobają paznokcie w intensywnych kolorach. Ale to ładne, co się komu podoba. Ja zamierzam mieć francuski na ślub, ale fajnie, że są panny, którym się podoba pomarańczowy czy fioletowy - ważne, żeby każda z nas czuła się piękna. Dlatego zastanów się - co tak naprawdę podoba się Tobie. Nie co jest modne, czy co "jest odpowiednie na" - ale w czym Ty się dobrze czujesz. Pozdrawiam wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: ślubny manicure 27.07.06, 15:05 Ja miałam akryl przyozdobiony delikatnie złotymi serduszkami... Wyszło bardzo ładnie, i pasowało do okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: ślubny manicure 27.07.06, 15:08 bardzo dziekuje dziewczyny! jeszcze mam tydzien na namysł Odpowiedz Link Zgłoś
mealong Re: ślubny manicure 27.07.06, 15:46 Ja bede miala french ale nie na zaokraglonych paznokciach - delikatne biale paski a nie jakies szerokie proste pasy. Rozumiem jesli ktos na codzien ma french to na slub sie to nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: ślubny manicure 27.07.06, 15:51 mi się nie podba french na ślub, ale to rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
ashton koszta 27.07.06, 15:53 Na co dzień sama molestuję własne paznokcie, ale na ślub planuję "profesjonalny" manicure... ile może mnie kosztować? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: koszta 27.07.06, 21:13 ja za ślubny manicure na swoich własnych zniszczonych paznokciach zapłaciłam 35 zł (w Warszawie) - p. Agnieszka zrobiła mi cudeńka z paznokci i super masaż dłoni. ja chciałam francuski, więc go miałam + taką srebrną różyczkę na palcach serdecznych. wyglądało to bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: koszta 27.07.06, 22:02 a moze masz jakies zdjecie? ps. gdzie w Warszawie? moze podasz nam namiar Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: ślubny manicure 27.07.06, 16:02 ja miałam french manicure + malutkie gwiazdeczki na paznokciach. Byłam bardzo zadowolona - i nic mnie nie obchodzi czy to modne czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
agatka999 Re: ślubny manicure 27.07.06, 19:15 1szy raz w zyciu zapuscilam paznokcie to sie nie znam na tym wszystkim o czym mowicie...ktos mi moze wytlumaczyc co to jest ten french?dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: ślubny manicure 27.07.06, 19:25 french to jasne paznokcie (bez, roz), a na samych koncach pomalowane na bialo. Moze ktos ma zdjecia to niech wklei ja zarasz poszukam i wkleje te co mi sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
twitti mi sie takie podobaja frenche:) 27.07.06, 19:32 na zdjeciach glownie podoba mi sie wykonanie , a nie ozdoby img54.imageshack.us/my.php?image=471156oj3.jpg img110.imageshack.us/my.php?image=521989gk3.jpg img501.imageshack.us/my.php?image=dimfrenchad6.jpg img367.imageshack.us/my.php?image=frenchsoftfrenchblendfv1.jpg img332.imageshack.us/my.php?image=frenchmanicuremetnailartbk7.jpg img108.imageshack.us/my.php?image=sor11121ny1.jpg Myslicie ze to wszystko tipsy czy mozna tak ladnie zrobic na naturalnych? ps. kurcze, wlasnie moje dlugo zapuszczane paznokcie stracily jednego kumpla Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: mi sie takie podobaja frenche:) 27.07.06, 21:15 wydaje mi się, że to wszystko tipsy i muszę przyznać, że moim zdaniem na tak długich szponach "frencz" wygląda ohydnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mealong Re: mi sie takie podobaja frenche:) 27.07.06, 21:53 Jak juz pisalam wyzej bede miala french, ale nie cos takiego, jak na tych zdjeciach. Pokaze po fakcie Odpowiedz Link Zgłoś
madzikzona Re: ślubny manicure 27.07.06, 20:59 wejdz sobie na www.abcslubu.pl w kategorie salony kosmetyczne i poogladaj zdjecia pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: ślubny manicure 27.07.06, 22:07 uwazam ze paznokcie na zdjeciach sa dobrej dlugosci, nie za krotkie, nie zadlugie, ladnie pomalowane sa koncowki na bialo, tylko wzorki beznadziejne! ale to moja opinia nie wyobrazam sobie na slubie krociutkich paznokci, ale zbyt dlugie (chyba na jednym zdjeciu czy dwoch sa troche za dlugie) tez nie ladnie wygladaja reszta jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
agatka999 Re: ślubny manicure 28.07.06, 10:50 dzieki za wytlumaczenie twitty! nigdy nie bede miala takich pazurkow ,ale juz nawet te co zapuscilam przeszkadzaja w np myciu naczyn a co dopiero takie dlugasne.No ale na slub fajnie by bylo eh...pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: ślubny manicure 28.07.06, 12:07 zawsze mozesz zrobic krotkie tipsy!wcale nie musza byc dlugasne, tylko takiej dlugosci jaka ci sie podoba jak mi sie polamia to zrobie sobie tipsy ale takie wystajace jakies 5 mm za koniec palca Odpowiedz Link Zgłoś
drkazia Re: ślubny manicure 28.07.06, 13:03 faktycznie, super portal - www.abcslubu.pl, bardzo duży wybór m. in. kosmetyczek! Odpowiedz Link Zgłoś
pumi Co radzicie przy łamliwych paznokciach 28.07.06, 13:38 Przyznam ze jestem totalnym laikiem w sprawie tipsów itp, Mam paznokcie w kiepskiej kondycji bo sie łamią. Co powinnam zrobic z paznokciami na dzien slubu zeby jeszcze bardziej nie zaszkodzic płytce paznokciowej, Poradzcie prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
drkazia Re: Co radzicie przy łamliwych paznokciach 28.07.06, 13:47 nie wiem ile masz czasu, bo najlepiej działać od wewnątrz. Ale jeżeli z czasem krucho, to najlepiej stosować odżywki. Odpowiedz Link Zgłoś