Dodaj do ulubionych

zaproszenia

22.11.06, 19:23
chciałabym sama zrobić zaproszenia. Tylko nie wiem np.
1)za pomoca jakiego programu mozna wkleić swoje zdjęcie w tle zaproszenia noi
oczywiście zrobić czarno - białe zdjęcie?
2) gdzie można kupić kwiatki czy obrączki ozdobne itp. do wklejenia w zaproszenia
3)jak można zrobić "falę" na obrzezach zaproszenia, czy to za pomocą zwykłych
nozyczek(znając moje zdolności to by mi krzywo wyszło), czy są moze jakieś
specjalne nozyczki czy coś takiego
Obserwuj wątek
    • nionczka Re: zaproszenia 22.11.06, 19:31
      1. najlepszym programem do wszytkiego co tylko sobie wymyslisz ze zdjeciami jest
      Photoshop. Ale ten jest platny (albo piracki) i trzeba umiec sie nim poslugiwac.
      Poza tym do tego co pytasz jest tez sporo programów gratis do sciagniecia
      (latwych).
      2. dodatki do zaproszen... hm. o kwiatki, wstazki i inne mozesz zapytac w
      pasmanterii.
      3. Sa specjalne nozyczki do ciecia w zabki, fale i inne wzorki. wiem, ze w
      wersji dla dzieci ma je w swojej ofercie Imaginarium (chociaz nie wiem czy jest
      ten sklep w Polsce). Albo spytaj w sklepie u plstyków, ewentualnie znowu w
      pasmanterii.

Albo wszytskiego suzkaj w specjalnych sklepach z rzeczami do robótek recznych.
    • lubna Re: zaproszenia 22.11.06, 21:06
      Dodatków radzę szukać w pasmanteriach, ewentualnie w empiku, widziałam tak jakieś kwiaty z papieru, takie, jakie teraz często widać na kartkach z życzeniami.

Program, hmm, chyba photoshop najlepszy.
    • aska90 Re: zaproszenia 22.11.06, 21:10
      > 2) gdzie można kupić kwiatki czy obrączki ozdobne itp. do wklejenia w zaproszen
      > ia
      > 3)jak można zrobić "falę" na obrzezach zaproszenia, czy to za pomocą zwykłych
      > nozyczek(znając moje zdolności to by mi krzywo wyszło), czy są moze jakieś
      > specjalne nozyczki czy coś takiego
      Bez trudu wszystko kupisz na Allegro.
    • fleurette Re: zaproszenia 22.11.06, 21:37
      1) polecam corela, choć też płatny albo piracki. freeware'y mnie nie wystarczają
      jakoś...
      2)allegro
      3) takie norzyczi i w marketach typu tesco bywają, ew. sklepy papiernicze.

a swoją drogą to moje zaproszenie chyba jest bardziej niz proste...
    • lubna strony 22.11.06, 23:14
      polecam też rozejrzeć się po decu.pl i memorabilia.pl
    • jaszczurzyca Re: zaproszenia 23.11.06, 08:07
      1. corel. photoshop...
      2. w galeryjkach, na kiełdach kwiatowych (mają tam swoje działy z pierdułkami)
      3. kupujesz specjalne nożyczki - niedrogie (4zł) mają różne kształty ząbków -
      ja swoje kupiłam w rossmanie, ale znajdziesz je w każdym papierniczym
    • przytul.anka Re: zaproszenia 23.11.06, 13:30
      1)do przerabiania zdjeć na czarno białe: Picassa lub Infranview (oba za free do
      ściągnięcia z sieci- bardzo proste w obsłudze).
      Po obrobieniu grafiki jednym z powyższych programów, można zaprojektować
      zaproszenia w Wordzie (my tak robiliśmy- 2 zaproszenia na jednej stronie)
      2)Jeśli jesteś z Wawy lub okolic to Blue City (lub Reduta) jest sklep z tego
      typu rzeczami (jeśli nie poszukaj w necie)

p.s.do cięcia zaproszeń i winetek przydaje się gilotyna do papieru (do kupienia
      w papierniku)
    • nina.t SPAM 27.01.15, 12:04
    • lenka11211 Re: zaproszenia 29.01.15, 18:51
      ja robiłam sama zaproszenia bez zbędnych udziwnień, przez całą długość zaproszenia zielona wstążka z kokardką (i cała sala była w tym kolorze udekorowana) i ecri koronka, bez zdjęć, bez obrączek i wyszło naprawde słodko
    • microbot12 Re: zaproszenia 29.01.15, 21:49
      Wszystko możesz zrobić w wordzie smile obróbkę zdjęć w irfan viev albo photoshopie, duperelki do naklejania kupisz w hurtowniach papierniczych, albo Empiku smile
    • kluska-2 Re: zaproszenia 17.02.15, 14:58
      super pomysł. my też robilismy sami zaproszenia (w Corelu, drukowane na grubym złotym papierze kupionym na alle) i wyszły super. Co prawda za pierwszym razem wydrukowalismy 50 zaproszeń z błędną datą, ale koniec końców wyszło super smile

----------------------------------------
      słodki ślubny zestaw na Allegro !
      allegro.pl/zestaw-slub-sukienka-ecru-bolerko-buty-stroik-bcm-i5101457502.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka