Dodaj do ulubionych

dlugosc welonu

30.03.07, 23:51
a moze do kosciola dlugi a na wesele krotki? Od czego uzalezniacie dlugosc
welonu?
Obserwuj wątek
    • siog Re: dlugosc welonu 30.03.07, 23:56
      nie cierpie krotkich welonow. nie wiem dlaczego w Pl tak sie przyjely. .. podoba
      mi sie albo dlugi prosty(taka mgielka) albo koronkowy (ale zakladany na srodek
      glowy lub czolo, nie wiem jak to wutlumaczycsmile w kazdym razie nie z tylu.
      poszukam jakies zdjeciasmile
      • ala-81 Re: dlugosc welonu 01.04.07, 12:58
        siog napisała:

> nie cierpie krotkich welonow. nie wiem dlaczego w Pl tak sie przyjely. ..
        podob
        > a
        > mi sie albo dlugi prosty(taka mgielka) albo koronkowy (ale zakladany na srodek
        > glowy lub czolo, nie wiem jak to wutlumaczycsmile w kazdym razie nie z tylu.
        > poszukam jakies zdjeciasmile

super są te welony, które zakłada się na całą głowę, widziałam kiedyś taki w
        telenoweli i mnie urzekł smile
    • kogiel_mogiel Re: dlugosc welonu 31.03.07, 00:03
      w salonie przymierzlam haftowany , dlugosc tak ok za lopatki. Jestem wyzsza od
      mojego N, wiec panie powiedzialy aby upiac bardzo nisko
    • kogiel_mogiel Re: dlugosc welonu 31.03.07, 00:14
      moja fryzura
      www.maisonstudio.it/sposibrescia/acconciature/pages/acconc-90_JPG.htm

podobaj mi sie takie upiecia (oczywiscie i welonysmile )

1. www.neutrino.net.pl/projekty/galeria/tn_obraz46.html

tutaj sa zamieszczone wczesniej zdjecia "agnrek", ktorej welon BARDZO mi sie
      spodobal
      2. img528.imageshack.us/img528/7381/welonjx6.jpg
      3. img453.imageshack.us/img453/2947/welonbm1.jpg

Ona miala welon na koku i wcale jej nie podwyzszal. Ja tez tak bym chciala.
      • nikola.b Re: dlugosc welonu 31.03.07, 20:49
        podobno sa takie welony ktorych czesc mozna pozniej odpiac i na wesele zostaje
        juz tylko ta krotsza czesc...ja jeszcze sie tym nie interesowalam ale wiem ze
        taki mi doradzono smile
      • biedroneczqa Re: dlugosc welonu 31.03.07, 22:00
        DO kościoła dłuuuugi, właśnie taki jak na zdjęciach, a potem odepnie sie i na
        weselu krótszy będzie smile taki 3 warstwowy moja siostra miała na weselu, był
        sliczny smile pozdrawiam
    • iza9970 Re: dlugosc welonu 31.03.07, 20:22
      chyba mam wyjście idealne moja przyjaciółka też ma ślub i wybrałyśmy ,podwójny
      welon krótki i do tego całkiem długi podpinany do koka, na salę długi odpinamy
      i zostaje tylko ten krótki, polecamy firmę kwiatową też podpisałyśmy umowę
      super profesjonaliści, www.kwiatyslub.pl
      • milka833 Re:iza9970 reklamuje swoja kwiaciarnię!!! 01.04.07, 12:31
        iza9970 - spamuje
        najpierw podszywała sie pod zadowoloną kliente, potem
        zaczeła wymyślac przyjaciólkę (czyżby schizo?),
        reklamuje swoja kwiaciarnię!!!
        nie wierzcie jej!!!!!!!!!!!
        • izulona Re:iza9970 reklamuje swoja kwiaciarnię!!! 01.04.07, 14:24
          Zauważyłam, że iza coś często wspomina o tej kwiaciarnismile. Hehe, mnie nie
          przekonaławink.
          Ja będę miała 3 warstwowy, długi zdejmę po pierwszym tańcu. A dlaczego? Ponieważ
          długie welony są prześliczne i tylesmile. Mój będzie prosty, taka mgiełka, z
          dzetami, które będą rozrzucone gdzieniegdzie w okolicach "końca" każdej
          warstwysmile. Pozdrawiamsmile.
          • panna_na_wydaniu Re:iza9970 reklamuje swoja kwiaciarnię!!! 01.04.07, 14:26
            iza9970 robi chyba antyreklame kwiaciarni. Ja osobiście się zraziłam, a może
            właśnie o to jej chodzi?
            • fasolka1980 Re:iza9970 reklamuje swoja kwiaciarnię!!! 02.04.07, 10:14
              Jest juz zenujaca w tej nachalnej"reklamie"...Kasowac i tyle.
      • ozi29 Re: dlugosc welonu 02.04.07, 18:20
        Matko dziewczyno, daj już spokój, bo co najmniej niesmaczna się robiszbig_grin
        • ozi29 Re: dlugosc welonu 02.04.07, 18:21
          to do izy było!tongue_out
    • asiaiadas Re: dlugosc welonu 01.04.07, 15:32
      je bede miala dwa welony- jeden długi z samego tiulu ,kładący się na tren-do
      kościoła a drugi krótki z jednym haftem koło buzi. Oba będą upięte wysoko,
      okalając twarz, tak żeby ten haft zmnalazł sie wlasnie w okolicy policzka.
      Bardzo lubię wlasnie tez takie wysoko upięte welony, pieknie zdobią. Moje welony
      najbardziej mi sie pododbają w całym moim stroju slubnym wink
    • agnrek Re: dlugosc welonu 01.04.07, 15:39
      Długość welonu trzeba dopasować do sukni i do wzrostu panny młodej. Mi było
      niedobrze w welonie do połowy pleców, skracał mnie optycznie, a mam 160 cm wzrostu.
      Miałam 2 weolony założone jednoczesnie w kościele - jeden do ziemi, drugi za
      pośladki. Przed pierwszym tańcem zdjęciał długi.
      • asiaiadas Re: dlugosc welonu 01.04.07, 15:47
        ja wlasnie identycznie-mam 160 cm wzrostu i fładnie wyglądają długie i tez mam
        dwa na raz do załozenia
        • iskra25 Re: dlugosc welonu 01.04.07, 22:13
          Dziewczyny,
          a co z włosami-ja mam włosy do ramion i uda się z nich zrobić jakieś fajne
          upięcie ale mam obawy czy fryzurka z tak krótkich włosów wytrzyma 3 metrowy
          welon smile a taki sobie wymarzyłam smile
          • agnrek Re: dlugosc welonu 02.04.07, 00:10
            Welon nie trzyma się na włosach, ale na gęstym grzebyku. Miejsce wpięcia musi
            być albo lekko podtapirowane i polakierowane albo wpina się pod upięcie czy też
            nad upięcie. Ja miałam niksi koczek a la baletnica i grzebyk wpięty nad nim. Gdy
            świadkowa mi go wyjmowała, musiała z nim powalczyć, bo trzymał mocno.
          • memphis90 Re: dlugosc welonu 02.04.07, 18:17
            Z włosów do ramion można wyczarować śliczny, wysoko upięty koczek z wolnymi,
            podkręconymi końcówkami. Chciałam zafundować sobie własnie coś takiego, ale
            fryzjerka uświadomiła mnie, że to fryzura z włosów do ramion, a ja mam znacznie
            dłuższesmile
            • iskra25 Re: dlugosc welonu 02.04.07, 21:00
              Dzięki wink więc jednak 3 metry za mną smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka