Dodaj do ulubionych

EGIPT- W CZERWCU

11.01.04, 10:53
wybieram sie z dzieckiem w czerwcu(rezerwacja) do egiptu mkabi bay. czy ktoś
może mi powiedzieć coś o temperat.,miejscowości, hotelach- praktycznie
wszystko o czym powinnam wiedzieć, pamietać itp. proszę o odpowiedź.
m.b
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: EGIPT- W CZERWCU 11.01.04, 12:06
      Witaj
      O miejscu niestety nic nie pomogę, byłam w Hurgadzie.
      Jedno na pewno powinnaś wiedzieć - w czercu słońce dosłownie i w przenośni
      świeci w zenicie. Pierwszy raz coś takiego widziałam. Temperatury są czasem
      naprawdę nie do wytrzymania, oczywiście jeśli nie siedzisz do połowy zanurzona
      w basenie albo morzu. Słońce wstaje koło 5-6, już od 9:00 panuje upał. W samej
      Hurgadzie na ogół było ok. 40 C, w Luksorze, a dokładniej w Dolinie Królów
      mieliśmy "przyjemność" przeżyć, jak na razie, najwyższą w życiu temperaturę 52
      C !
      Koniecznie zabierz maxymalnie najwyższe filtry, dla dziecka nie będziesz na
      pewno żałować 60, my smarowaliśmy się 30 albo 40 (już nie pamiętam) a
      opalenizna i tak wyszła bardzo ładna. Oczywiście ze słońcem nawet przy takim
      filtrze trzeba bardzo uważać. Zauważyłam dość ciekawą rzecz, mianowicie siedząc
      na plaży potrafilismy przebywać w wodzie nawet po 4 godziny non stop. Woda jest
      tak słona że pływanie w żadnym wypadku nie męczy.
      Jeśli masz jakieś techniczne pytania odnośnie nie koniecznie samego Makadi Bay,
      zapraszam na maila.

pzdr
      Kasia
    • scorpio1956 Re: EGIPT- W CZERWCU 11.01.04, 14:13
      Potwierdzam,że w czerwcu temp. są bardzo wysokie.O ile na plaży i w wodzie to
      nie przeszkadza to do wycieczek temp. jest za wysoka.W szczególności w Dolinie
      Królów temp. są piekielne. Na zwiedzanie Egipt najlepszy jest w miesiącach
      marzec-kwiecień i pazdziernik-grudzień.
    • skaza10 Re: EGIPT- W CZERWCU 11.01.04, 22:40
      dzięki za informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka