skaza10 11.01.04, 10:53 wybieram sie z dzieckiem w czerwcu(rezerwacja) do egiptu mkabi bay. czy ktoś może mi powiedzieć coś o temperat.,miejscowości, hotelach- praktycznie wszystko o czym powinnam wiedzieć, pamietać itp. proszę o odpowiedź. m.b Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: EGIPT- W CZERWCU 11.01.04, 12:06 Witaj O miejscu niestety nic nie pomogę, byłam w Hurgadzie. Jedno na pewno powinnaś wiedzieć - w czercu słońce dosłownie i w przenośni świeci w zenicie. Pierwszy raz coś takiego widziałam. Temperatury są czasem naprawdę nie do wytrzymania, oczywiście jeśli nie siedzisz do połowy zanurzona w basenie albo morzu. Słońce wstaje koło 5-6, już od 9:00 panuje upał. W samej Hurgadzie na ogół było ok. 40 C, w Luksorze, a dokładniej w Dolinie Królów mieliśmy "przyjemność" przeżyć, jak na razie, najwyższą w życiu temperaturę 52 C ! Koniecznie zabierz maxymalnie najwyższe filtry, dla dziecka nie będziesz na pewno żałować 60, my smarowaliśmy się 30 albo 40 (już nie pamiętam) a opalenizna i tak wyszła bardzo ładna. Oczywiście ze słońcem nawet przy takim filtrze trzeba bardzo uważać. Zauważyłam dość ciekawą rzecz, mianowicie siedząc na plaży potrafilismy przebywać w wodzie nawet po 4 godziny non stop. Woda jest tak słona że pływanie w żadnym wypadku nie męczy. Jeśli masz jakieś techniczne pytania odnośnie nie koniecznie samego Makadi Bay, zapraszam na maila. pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: EGIPT- W CZERWCU 11.01.04, 14:13 Potwierdzam,że w czerwcu temp. są bardzo wysokie.O ile na plaży i w wodzie to nie przeszkadza to do wycieczek temp. jest za wysoka.W szczególności w Dolinie Królów temp. są piekielne. Na zwiedzanie Egipt najlepszy jest w miesiącach marzec-kwiecień i pazdziernik-grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś