Dodaj do ulubionych

Triada 7+7 - kiedy rejs?

21.01.10, 23:44
Może ktoś był w ostatnim czasie z Triadą na rejsie po Nilu i ma
aktualne informacje? mam pytanie- kiedy zaczynają się rejsy?lecimy
do Hurgady w piątek, nie mam pojęcia kiedy nas zakwaterują na
statek. Czy pobyt może być dzielony?
no i drugie pytanie - właśnie odnośnie statków-jhakie macie wrażenia?
Obserwuj wątek
    • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 22.01.10, 04:13
      hej ja byłam na rejsie z triadą w zeszłym roku i w tym roku znowu
      lecimy ale teraz już nie sami a ze znajomymi-super sprawa wygląda to
      tak,że wylot masz w piątek i w zaloeżności ,o której godzinie masz
      lot w hurgadzie jesteś albo w piątek albo w sobotę nad ranem(my z
      chłopakiem byliśmy w sobotę nad ranem bo lecieliśmy wieczorem i
      mieliśmy jeszcze dwugodzinne międzylądowanie we wrocławiu)w sobotę
      jedziecie do luxoru na statek i potem w nąstępną sobotę wracacie do
      hurgady-jeśli masz kakieś pytanie chętnie pomogę-a kiedy lecicie?do
      akiego hotelu?my lecimy 21 maja z poznania do sunny days el palacio-
      pozdrawiam
    • monia1409 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 22.01.10, 11:28
      W zeszłym roku w czerwcu byłam z rodziną na rejsie po Nilu z Triadą. Wrażenia
      mamy fantastyczne!

A odpowiadając na Twoje pytania, to... Pobyt może być dzielony. My mieliśmy
      takie szczęście, że przylecieliśmy do Egiptu w piątek spędziliśmy noc w hotelu i
      w sobotę zaczęliśmy rejs. Byliśmy zakwaterowani na pięciogwiazdkowym statku,
      który w pełni spełnił nasze oczekiwania. Zadbany, czysty, miła obsługa, dobre
      jedzenie... Czego chcieć więcej? Nasza pilotka, pani Asia, wraz z Omarem
      (egipskim przewodnikiem naszej grupy) spisali się na medal, chociaż grupa nie do
      końca była zgrana. Widoki ze statku są cudowne, tak jak wszystkie zabytki, które
      oglądaliśmy w trakcie rejsu.

Jeżeli masz jeszcze jakieś bardziej szczegółowe pytania, to chętnie na nie
      odpowiem. Pozdrawiam :)
      • iwooszka Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 24.01.10, 00:04
        bardzo Wam dziękuję za optymistyczne odpowiedzi, bo czytałam sporo i
        komentarze były różne, częściej złe niż dobre, szczególnie jeśli
        chodzi o standard statków, ale myślę że widoki wszystko wynagrodzą:)

mam jeszcze pytanie - ile godzin dziennie sie zwiedza? czy czas
        wolny żeby ewentualnie samemu pozwiedzać jest wystarczający?
        i jak to jest z napojami na statku? rozumiem że we własnym zakresie?
        • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 24.01.10, 07:05
          hej jeśli chodzi o zawiedzanie,to jest to parę godzin -zależy co i
          gdzie zwiedzacie tak naprawdę najwięcej wolnego czasu jest w Asuanie-
          ponieważ statej jest tam 2 noce -napoje na statku są płatne-chyba,że
          masz statek 5* z ALL-my z chłopakiem wykupiliśmy statek 4* a Triada
          dała nam bez żadnej dopłay 5*-więc byliśmy bardzoooo pozytywnie
          zaskoczeni-jeśli niemasz opcji ALL proponuję niekupować na
          statku,ponieważ jest dość drogo-najlepiej zaopatrzyc się w
          sklepikach na mieście-w tym celu proponuję zabrać ze sobą
          plecak,ponieważ na statek niemożna wnosić jedzenia i picia
          (przynajmnie my niemogliśmy),a tak jak masz w plecaku to nikt
          niezobaczy co tam jest-a kiedy lecicie na rejs?ja zapraszam na
          youtube tam mam filmik z moich wakacji 2009 rejs z triadą-poniżej
          wkleje linka-naprawdę czekają Was mega niezapomniane wakacje-
          pozdrawiam
          www.youtube.com/watch?v=gvNbgmxdAdw
        • monia1409 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 24.01.10, 16:40
          Zgadzam się z przedmówczynią - zakupy na mieście są znacznie lepszym
          rozwiązaniem niż kupowanie czegokolwiek na statku, chociaż od czasu
          do czasu można sobie pozwolić na odrobinę luksusu, zwłaszcza podczas
          wieczornych programów rozrywkowych ;) Racja, że w Asuanie jest
          najwięcej czasu, ale w Luksorze też znajdziesz go sporo na
          samodzielne spacery. Z resztą wszędzie możesz zejść ze statku, nawet
          gdy przycumuje do portu w środku nocy, wtedy życie na egipskich
          ulicach dopiero się zaczyna :)
          • kurczak48 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 25.01.10, 10:41
            Przy okazji i ja dziękuje za te informacje bo mam 7+7 na maj .
            Co do kolejności , to mi nie zależy jaka ona mi się trafi , bo na statku to też
            w zasadzie wypoczynek , natomiast przy objazdówce ma to duże znaczenie .
            • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 25.01.10, 14:47
              hej kurczak-w jakim terminie lecicie na rejs?my z chłopakiem
              ponownie lecimy na rejs ale teraz na koniec maja a nie na poczatku
              jak w zeszłym roku-my lecimy 21 maj z poznania a ty?pozdrawiam
              • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 25.01.10, 14:53
                Witam ja tez lece z moja dziewczyna 21 z katowic na rejs z opcja 1 tyg rejsu to
                moze sie uwidzimy pozdro
                • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 25.01.10, 16:13
                  a to mam nadzieje,że się zobaczymy-a jaki macie statek?my 4* ale
                  mamy nadzięję,że triada zrobi nam niespodziankę jak w zeszłym roku i
                  dostaniemy bez dopłaty statek 5* a jaki macie hotel?mt sunny days el
                  palacio-pozdrawiam
                  • kurczak48 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 26.01.10, 07:55
                    My lecimy 07.05 z Katowic , hotel Al Nabila Grand Makadi .
                  • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 26.01.10, 13:02
                    tez 4* a hotel kupilem na traf wiec nie wiadomo co bedzie (to wam sie udalo z
                    tym statkiem w zeszlym roku w tym tak nie bedzie mysle ,a macie 1szy tydzien
                    rejsu? bo jesli tak to mamy pewnosc ze sie zonaczymy)
                    • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 26.01.10, 21:33
                      tak mamy wykupone pierwszeństwo rejsu,bo w czerwcu zamykają tamę w
                      esnie i statki dopływają tylko tam więc niechcieliśmy ryzykować
                      potem jazdy z esny autokarem ,bo to psułoby cały pobyt-a w ile osób
                      jedziecie?my w 2 pary-pozdrawiam
                      • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 29.01.10, 16:27
                        ja tylko z moja jade (to mam nadzieje ze mnie pokierujecie gdzie mam co zwiedzac
                        gdzie sie ruszyc podczas rejsu bo macie juz doswiadczenie z rejsu )pozdrawiam
                        • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 31.01.10, 15:37
                          hej arturo-pewnie,że pokażemy-nawt możemy wspólnie się poratgować o
                          browarki-hi hi czym więcej nas tym lepsza zabawa-już niemożemy z
                          moim się doczekać-pozdrawiam
                          • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 13.02.10, 09:23
                            Hej =do wszystkich zainteresowanych-którzy lecą na rejs 21 maja z
                            triadą-wczoraj dostałam wiadomość od dziewczyn z biura,w którymj
                            kupiliśmy z chłopakiem wakacje,że w tym roku w maju Triada ma
                            statek "M/S L'AUBE DU NILE"nawet niewieci jak bardzo się cieszę,w
                            zeszłym roku mieliśmy ten sam statek-jest suuuuuuuuuuper-pozdrawiam
                            i do zobaczyska na rejsie
                            • iwooszka Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 13.02.10, 22:34
                              a ja właśnie wróciłam, też byłam na rejsie i rzeczywiście pływaliśmy
                              L'aube du nile - super atmosfera - polecam:)
                              • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 13.02.10, 22:50
                                hej a masz jakieś zdjęcia ze statku?jak tak to wyślij mi proszę na e-
                                maila?kanar1@poczta.onet.pl pozdrawiam ps,jakiego mieliście
                                przewodnika/przewodniczkę?
                                • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 14.02.10, 08:19
                                  hej iwoszka zapomniałam jeszcze zapytać ile płaciliście za pakiet
                                  obowiązkowy na statku?pozdrawiam
                                  • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 15.02.10, 11:02
                                    pisz pisz iwoszka bo ja tez jestem ciekaw(zdjec tez!!)
                                    • iwooszka Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 16.02.10, 16:47
                                      Nasz pilot w trakcie rejsu to Maciej Czapski - absolwent archeologii UW, także
                                      wiedzę ma ogromną, choć mi brakowało różnych bieżących informacji nie tylko
                                      czysto historycznych,ale organizacja super, do niczego się nie można było
                                      przyczepić.
                                      Statek w porządku, kajutki małe, ale praktyczne, łazienki (a przynajmniej nasza)
                                      dość zniszczone, otwierane okna. My mieliśmy kajutę na ostatnim poziomie, ale
                                      nad maszynownią więc w nocy warczało, buczało, drżało,ale po 2 nocach można się
                                      przyzwyczaić.
                                      Jedzienie w porządku, jedynie śniadania bardzo mało urozmaicone, napoje do
                                      obiadu i kolacji dodatkowo płatne - np. cola, fanta, sprite puszka 10 funtów
                                      (ok. 2 dolary), woda 1,5 litra również 10 funtów, sok szklanka 12 funtów, piwo w
                                      butelce 30 funtów.
                                      Napoje rzeczywiście mozna wnosić na statek, nie zdarzyło się żeby ktoś sprawdzał
                                      torby.
                                      Wieczorami na statku różne imprezy - taniec brzucha, tańce nubijskie, derwisz, itp.
                                      Obsługa bardzo miła, wszyscy uśmiechnięci, szczególnie kelnerzy i kucharze super
                                      przyjaźni:)
                                      Mimo że w pakiet obowiązkowy 145$ wliczone są podobno napiwki dla wszystkich na
                                      statku bardzo niezręcznie jest nie zostawić nic dla pana który układa rózne cuda
                                      z ręczników, więc przygotujcie sobie trochę drobnych na to:)
                                      jeśli jescze macie jakieś pytania chętnie odpowiem
                                      • iwooszka Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 16.02.10, 16:55
                                        Jeszcze jedno, podczas rejsu, w Assuanie statek stoi 2,5 dnia, więc jest
                                        możliwośc skorzystania z wycieczek fakultatywnych, my byliśmy w Abu Simbel -
                                        cena 70$, dosyć drogo, ale uważam ze warto, pięknie położona , majestatyczna.
                                        Poza tym są rejsy feluką po Nilu, city tour dorożkami, rejs na wyspę z ogrodem
                                        botanicznym, radzę najpierw sprawdzić ceny u lokalnych przewoźników , czyli
                                        panów stojących na nabrzeżu, na pewno taniej wyjdzie. My prywatnie wynajęliśmy
                                        dorożkę, godzinna przejażdżka po Assuanie kosztowała nas 35 funtów (czyli ok.
                                        7$) a u pilota 15$ za osobę, tak samo jest w przypadku innych wycieczek.
                                        • una_1 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 08:06
                                          Gdzie wymienialiście dolary na funty egipskie ?? i jaki jest mniej
                                          więcej kurs??
                                      • una_1 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 07:56
                                        Bardzo prosze o info czy jest cos takiego jak opłata tranzytowa z
                                        hotelu na statek, słyszałam o tym od ludzi i nie wiem czy to nadal
                                        obowiącuje czy to BYŁO.
                                        • gosiek_72 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 10:00
                                          Witam:)
                                          byłam na rejsie też z Triadą w lipcu i nic na temat jakiejś opłaty
                                          tranzytowej nie wiem, u nas na pewno nic takiego nie było. Też byłam
                                          na tym statku i faktycznie jest ok. W czasie postoju w wolnym czasie
                                          na pewno warto wybrać się na bazar w Asuanie, tylko koniecznie
                                          wieczorem, dziewczyny od nas ze statku kupowały tam piękne i tanie
                                          chusty na szyje. Każdy sie pyta gdzie to kupiłam jak sie w taką
                                          chustę ubiorę teraz, a kosztowała zaledwie 9 zł w przeliczeniu na
                                          nasze zł:) jeśli chodzi o wnoszenie butelek z napojami na statek to
                                          jest to dobre rozwiązanie bo wychodzi nieporównywalnie taniej, ale
                                          trzeba uważać bo nas kiedyś złapali i musieliśmy oddać napoje.
                                          Zwrócili nam dopiero pod koniec, tylko wyprosiłam żeby mi sok dali
                                          do pokoju na noc i sie ulitowali i dali nam jedną butelkę wody i
                                          sok;) W razie pytań - pytajcie, chętnie odpowiem:)
                                          • una_1 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 10:18
                                            Bardzo prosze i info gdzie wymienialiście dolary na funty egipskie,
                                            w hotelu, czy na lotnisku ?? i jaki jest mniej więcej kurs
                                            • deoand Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 11:07
                                              Targ w Assuanie to naprawde fajna rzecz i fajne przezycie - tylko
                                              warto isc w kilka osób .

Naprawde popieram koleżanke o targu piszacą i gorąco polecam
                                            • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 11:07
                                              hej w zeszłym roku był kurs 1$=5,61 funta ale to było w maju-my
                                              wymieniliśmy dolary w hotelu a w czasie rejsu w narodowym banku
                                              Kairskim w Asuanie- w tym roku też tak zrobimy-już niemogę się
                                              doczekać aż znowu będę w Asuanie-rewelacyjne miasto my z
                                              chłopakiem "zalochaliśmy" się w tym mieście pozdrawiam
                                        • marzec88 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 06.09.10, 15:21
                                          Opłata tranzytowa haha. Też o to pytałam. Nie ma czegoś takiego!!! Chodzi o to, że w czasie rejsu masz obowiązkowy dodatkowo płatny pakiet na bilety wstępu, napiwki itp ok 150$ ale jak to często bywa niektórzy nie przeczytali dokładnie opisu wycieczki i byli wielce zdziwieni, że na miejscu trzeba coś jeszcze dopłacić. Jako iż nie rozumieli za co płacą, myśleli że płaca na transport port-hotel....
    • aran-cia Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 11:56
      Przeczytałam wątek i bardzo mnie nakręciliście na tej rejs :)

W zeszłym roku byłam na przełomie lipca/sierpnia w Egipcie razem z moim
      chłopakiem. Było to typowe leniuchowanie i wygrzewanie połączone z wycieczką na
      quady. Chcieliśmy po prostu odpocząć a mając tylko tydzień wolnego czasu nie
      opłacało nam się za bardzo jechać do Kairu itd.

Nie wiem czy w tym roku uda nam się wyjechać na dwa tygodnie, ale postaram się
      znaleźć czas.
      Jeśli nie sprawiłoby to problemu mogłabym wiedzieć ile płaciliście razem ze
      wszystkimi opłatami ? Tak mniej więcej :)
      Widziałam na stronie możliwość wykupienia all inclusive w czasie rejsu za mniej
      więcej 350 zł. Czy ktoś z tego korzystał ? I czy wygląda to tak jak all
      inclusive w hotelu ?:)
      Czy w przypadku możliwości wnoszenia na pokład własnego picia czy taki all się
      opłaca :>?
      • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.03.10, 12:18
        my mieliśmy wykupioną opcję podczas rejsu statek 4* hb a dostaliśmy
        od Triady statek 5* z 3 posiłkami bez żadnej dopłaty niekożystaliśmy
        z opcji all-wg.mnie szkoda pieniędzy-zresztą człowiek niejedzie aby
        się napchać jedzeniem-starczały nam na statku 3 posiłki-"soczki"-hi
        hi kupowaliśmy na mieście troszkę mieliśmy z duty na lotnisku więc w
        tym roku też niekupiliśmy all na statku-jeśli chodzi o cenę to za
        zeszły rok płąciliśmy 2690zł od osoby+135$ pakiet obowiązkowy na
        statku na ten rok płaciliśmy 2505zł od osoby + z tgo co pisała
        iwooszka 145$ pakiet obowiązkowy-osobiście polecam taki rodzaj
        wakacji można naprawdę bardzo dużo zwiedzić,zobaczyć to czega niema
        możliwoście wykupić w hotelu(prócz wycieczki do Luxoru)-a te widoki
        podczas rejsu-i cudowne zachody słońca,oraz śpiewy dochodzące z
        meczetów to meeeega niezapomniane przeżycie-pozdrawiam
        • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 05.03.10, 12:10
          hehe to ja chyba dalem dosc malo za wycieczke 1700zl na osobe oczywiscie plus
          dodaki w $ statek 4 w 3 gwiazdkowym chotelu zaznacze, ale licze ze bede tylko
          tam spal he ( a wczoraj mialem kupic za 990zł z alfa star na 7 dni wypoczynku
          ale niestety cos wyskoczylo ale moze sie uda jeszcze cos teraz złowic)
          • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 05.03.10, 12:19
            arturo63-niezałamuj mnie-jestem w szoku,że tak mało zapłaciłeś
            • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 05.03.10, 16:24
              przezyjemyyyyyy he tak dokladnie to 1675 plus 95 opcja pierwszego tyg rejsu( ja
              siedze przed kompem 9 godz dziennie wiec wiem gdzie i kiedy w trawie piszczy )
              • iwooszka Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 07.03.10, 22:47
                witam ponownie:)
                my płaciliśmy za naszą wycieczkę 2850 od osoby,a zaznaczam, ze na
                luty kupowaliśmy już w lipcu, ale to okres ferii, więc dlatego taka
                cena.
                All na statku zupełnie sie nie opłaca, różni sie tylko darmowymi
                napojami, wszystkie posiłki sa identyczne.
                Zazdroszczę tym, którzy jada na rejs obecnie i później, ja była na
                początku lutego i dośc szybko robiło się ciemno, ok. 16.30
                zachodziło słońce, poza tym na statku wiało, więc opalanie, a tym
                bardziej kąpiele w baseniku były raczej dla odważnych:)
                jeśli ktos planuje przywieźć pamiątki to chyba rzeczywiście targ w
                Assuanie będzie najlepszym miejscem na zakupy,polecam.
                • kurczak48 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 08.03.10, 08:16
                  Ja płaciłem 2.270zł.z gwarancją niezmienności ceny , hotel 5***** Al Nabila
                  Grand Makadi, wyżywienie All inclusive , statek 4**** ....wylot 07.05 około
                  godz.11 Katowice .
                  Uważam że to bardzo tanio , nie obawiam się o jakieś przykre niespodzianki ,
                  latam z Triadą już dosyć długo i jest ok.
                  • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 09.03.10, 12:34
                    A ja dzis sobie strzelilem sharm na 7 dni w hotelu traf4* 1100zł od łebka jutro
                    wylot(bo jakos nie umie sie tu ocieplic he) mam nadzieje ze na jerozolime sie
                    wybiore i na ten dupny kanion poopowiadam jak wroce ,pozdro wszystkim
                    • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 09.03.10, 15:15
                      arturo ty łobuzie-łądnie to tak sobie lecieć a nas tu zastawić
                      samych na pastwe zimna?nieładnie nieładnie-hi hi---jak wrócisz
                      pochwal się jak Ci tam było i najważniejsze poopalaj sie tam troszkę
                      zamnie bo jakaś taka blada jestem-he he udanego wypoczynku i
                      bezpiecznego lotu życzę
                      • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 18.03.10, 16:40
                        ja juz po malutkich wakacyjkach ,pogoda super byla co oczywiscie w moim wypadku
                        bylo najwazniejsze,temp.byla okolo 30 ,bylem w hotelu 4* traf i trafilem na
                        gardenie co bylo oczywiste he ,hotelik dosc fajny jedzonko tez (nie mielismy
                        biegaczki!!!co uznaje za sukces he) wykupilismy 2 wycieczki safari ,i jerozolime
                        bylo super i zaczynam znowu odliczac do majaaaaaaaa.na rejsik .pozdro
    • ddewik Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 18.03.10, 19:51
      Witam!Ja bym chciała sie dowiedzieć (od tych co byli))ile kosztował ich caly
      wyjazd(chodzi mi o 15 dni , wyjazd w lipcu, pieciogwiazdkowy hotel z all, statek
      -i nie chodzi mi tu o cene z katalogu, ale o koszt wyjazdu ogólnie).
      • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 18.03.10, 22:22
        arturo63 a poopalałeś się troszkę zamnie?kurcze też bym tak chciała
        sobie lecieć teraz nawet na 3 dni i się wygrzać-no ale nic jeszcze 2
        miesiące i 2 dni do wakacji-do zobaczonka na rejsiuku-pozdrawiam
      • iwooszka Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 19.03.10, 19:37
        tak jak pisalam wczesniej koszt samej wycieczki w ferie zimowe
        mialam 2870 zł od osoby + 145$ od osoby opłata dodatkowa za bilety
        wstępu, napiwki, itp w czasie rejsu, koszty pozostałe zależą
        indywidualnie od każdego. My byliśmy na kilku wycieczkach
        fakultatywnych Kair (99$ os.), Abu Simbel (70$os) i nurkowanie (70$
        os), czyli 500$ za same fakultety nam wyszło, myślę ze nasz łączny
        koszt na 2 os ze wszystkim to ok. 9000 - 10 000, nie mało,ale
        wrażenia niezapomniane.
    • lidrus Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 05.04.10, 23:05
      Wróciam 2 kwietnia z rejsu z Triadą. pobyt mieliśmy dzielony,
      pojechaliśmy w piątek a w poniedziałek o 14.30 wyjeżdzaliśmy na
      rejs, od wtorku zaczęło się zwiedzanie, polecam:) jak ktoś ma
      szczególowe pytanie to śłużę pomocą. lidiarus@gmail.com
      • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 07.04.10, 15:32
        opowiadaj jaki statek ,jadlo jakie ,bieguneczka czy byla,i dosc dziwnie
        rozpoczeliscie ten rejs przewaznie jest od soboty
        • walerka_1914 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 07.04.10, 18:19
          pierwsze słyszę,że triada ma tak dziwnie dzielony resj z tego co
          wiem zawsze zaczyna się w sobotę,ale może coś się zmieniło-napisz
          jakim statkiem płyneliście-pozdrawiam
      • arturo63 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 12.04.10, 11:22
        jakos kolega nam zamilkl nic nie opowiada
        • kurczak48 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 08.09.10, 08:17
          Ja miałem rejs w sobotę , a statek Laube du Nile ....... w stosunku do innych bardzo fajny statek :) to co pisałem powyżej o cenie 2270zł. + 155$ to pełny koszt tych wczasów (2 tygodnie , hotel 5***** ALL + statek i wszystkie wycieczki ) , było super .
          • soniagl Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 26.11.10, 22:36
            A czy orientuje się ktoś , czy na lasta też można kupić w Triadzie taki rejs ????Czy są jakieś zniżki ?
            • aqua_frigida Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 27.11.10, 11:13
              Jasne, poszukaj na stronie Triady.
              Jeśli nie potrzebujesz w hotelu marmurów i złotych klamek, to polecam na tydzień pobytu hotel Empire. Ja mialam opcje "all".
              a tu masz link do strony Triady z oferta dnia:
              www.triada.pl/oferta_dnia_auto.php
              pozdrawiam
              • singielka33 Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 29.11.10, 10:29
                ja byłam w hotelu Grand Plaza Resort we wrześniiu - polecam hotel.
                • 1singiel Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 30.11.10, 10:21
                  Czy samotna osoba odnajdzie się na takim pobycie? Wylatuje 3 grudnia z Katowic o17.30 do Hurghady hotel Sunny Days , i jestem pełna obaw.
                  • deoand Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 30.11.10, 18:40
                    Miejscowi nieco przybrudzenie no sorry przybrązowieni sa zawsze chętni do pomocy bez względu na wiek obiektu potrzebującego a jeśli nie to pozostają wycieczki fakultatywne , albo czytanie zaległej lektury albo pisanie kartek pocztowych . Zależy co kto chce od życia .
                    • 1singiel Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.12.10, 00:26
                      Myślałam o turystach z Polski, a nie o miejscowych. Tak się składa, że byłam już w Egipcie kilkakrotnie z paczką i wiem jak wyglądają miejscowi. Tym razem wybieram się sama i nie liczę na przelotne znajomości.
                      Ps. Darujmy sobie te uszczypliwości. Nie każdy kto wyjeżdża sam za granicę liczy na gorący romans. Są też inne walory, ale to już dla bardziej inteligentnych.
                      • aqua_frigida Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 02.12.10, 20:54
                        hmmm...
                        byłam w październiku samotnie w Egipcie.
                        Najbardziej upierdliwi byli polscy single rodzaju męskiego!!
                        Czułam się przez nich wręcz osaczona. :/
      • agnieszsz Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 04.12.10, 19:30
        Na rok 2011 Triada ma statki: Lube de Nile i Rosete. O tym pierwszym była tu mowa, ale można trafić na drugi, czy ktoś coś wie o tym statku? Jestem taka dociekliwa, bo przeczytawszy o statku Horizon, (Triada z poprzedniego sezonu) mam mieszane uczucia.
        • aqua_frigida Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 04.12.10, 23:07
          Byłam w październiku br. na statku Roseta. No cóż, to egipski czterogwiazdkowiec. Nie powala, ale spoko. Przede wszystkim jest szybki, żwawo pomyka po Nilu. Nie staliśmy na śluzie w Eśnie. Obsługa sympatyczna. Jedzenie, mnie smakowało. Sporo owoców. Nie słyszałam aby ktoś chorował. Ręczniki wymieniane 2x dziennie. Sprzątanie 2 x dziennie, ale typowo "egipskie" ;)
          Nie ma żadnego robactwa na statku.
          Ważne: statek cumuje w dobrych miejscach - w Luxorze przy Świątyni Luksorskiej, w Edfu i Asuanie też rewelacyjnie.
          pozdrawiam
        • 3mmleczko Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 05.12.10, 10:09
          to Horizon jeszcze pływa???? 4 lata temu okres świetności miał już za sobą....
          • agnieszsz Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 05.12.10, 21:53
            Nie wiem, czy nadal pływa, ja pytałam Triadę o statki na 2011 po przeczytaniu poniższego wątku o statku Horizon, sprawa była w sądzie.
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,71779394,71779394.html
            • 1singiel Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 25.12.10, 14:05
              Wróciłam 17 grudnia z fascynującego pobytu 7+7 z Triadą w Egipcie. Płynęliśmy Albatrosem (lata świetności ma już za sobą, ale jest po kapitalnym remoncie, więc spoko) Na statku czysto, sprzątają (typowo po Egipsku) i wymieniają ręczniki 2 razy dziennie. Jedzenie b. dobre (niczego nie brakowało) owoce przeważnie w całości i pyszne ciasta, lepsze niż w hotelu. Napoje niestety trzeba kupować (szkoda, że tylko Niemcy mieli al inclusive). Można kupić na lądzie i dyskretnie wnieść. Co ważne NIKT NIE CHOROWAŁ, a jeżeli już to raczej z przejedzenia !!! Co do rejsu kiedy się odbywa, tzn jaka jest kolejność, to różnie. Myślę, że decyduje o tym, ten kto dodatkowo zapłaci (ok.150zł za kolejność rejsu) Jeżeli nie dopłacamy to o kolejności dowiadujemy się na miejscu, po przylocie.
              To tyle co do statku, jeżeli chodzi o hotel, to już zależy kto co sobie wybierze.
              Co do pilota, mieliśmy szczęście spotkać panią Joannę. Posiada niesamowity dar przekazywania ogromnej wiedzy, jaką posiada. Robi to bardzo obrazkowo, inicjując różne scenki i nie zasypując nas nadmiarem informacji. W razie potrzeby gotowa do pomocy (nawet jeśli chodzi o zmianę hotelu 6 godzin przed zakwaterowaniem. Spowodowane tylko silnym zżyciem się z grupą podczas rejsu.)
              Na miejscu rezydent pani Ola. Ciepła dyspozycyjna chętna do pomocy. Natychmiast zareagowała i nalegała, aby kolega , który przeziębił się od klimy, udał się do lekarza. Zadzwoniła po samochód, umówiła wizytę , dostał leki ( w tym antybiotyk)- wszystko z ubezpieczenia. Wyjazd ten przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Biuro spisało się na medal, a ludzi których poznałam długo nie zapomnę. Pozdrawiam ich wszystkich. Dla wtajemniczonych Praczka.
              • aqua_frigida Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 25.12.10, 14:52
                hmmm...
                dopłata za "Gwarancję pierwszego objazdu/rejsu" w Triadzie wynosi 95.00 zł/osobę.

Taka cena jest na stronie Triady i faktycznie taką zapłaciłam za gwarancję pierwszego rejsu.

pozdrawiam
                • 1singiel Re: Triada 7+7 - kiedy rejs? 25.12.10, 17:21
                  osobiście nie płaciłam. Słyszałam od znajomego, który tyle płacił. Może ceny poszły w górę, może zależy to od pośrednika. Wycieczka też różnie kosztowała. Ten sam statek, hotel, biuro - a cena różna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka