Dodaj do ulubionych

Pomóżcie! Jaki Hotel dla młodych osób?

07.04.10, 12:15
witam, zwracam się z serdeczną prośbą o pomoc, gdyż ja już mam mętlik w głowie po przejrzeniu tych wszystkich ofert ;) Wybieramy się z koleżanką pod koniec sierpnia na 2 tyg do Egiptu i tu pojawił się problem. Mamy po dwadzieścia kilka lat toteż szukamy hotelu tętniącego życiem nocnym, gdzie będziemy mogły spotkać młode osoby, aby nie siedzieć same we dwie ;) Czy moglibyście polecić jakiś hotel tak do 2500 z all, przy plaży? Obojętnie czy w Sharm czy w Hurghada. Może być w centrum, lecz nie musi. No i oczywiście żeby hotel był czysty przede wszystkim. Z góry dziękuje i czekam na podpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • mario_poland [...] 09.04.10, 16:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mario_poland ... 10.04.10, 00:06
        Usunięto moją wiadomość, a nie była wulgarna :) tylko prawdziwa.
        Może zainteresuj się bardziej forum "Faceci z Egiptu", chyba, że chodzi ci tylko
        o to żeby porozmawiać z ludźmi, ewentualnie potańczyć ...
        • mitiska Re: ... 10.04.10, 09:29
          Nie oceniaj wszystkich jedna miara gburze. Jeśli masz doświadczenie tylko z takimi kobietami to współczuje a jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to już nie moja wina. Szukam hotelu gdzie przyjeżdzają młode osoby, gdyż my jedziemy we 3 i nie uważasz że byłoby ciut niebezpieczne abyśmy same chodziły wieczorem po mieście? A z grupą zawsze bezpieczniej a i weselej.
          • kartopaka Re: ... 12.04.10, 15:20
            Byłam w zeszłym roku co prawda z dzieciakami w hotelu Sindbad Club. Ogromny
            kompleks- masa ludzi i tych modych i starszych i rodzin z dziecmi. W cenie aqua
            park. W kompleksie hotelowym disco poza tym duza dyskoteka przy deptaku przy
            którym usytuowany jest hotel. Duzo sklepikow, barow w okolicy. Kilka basenow do
            wyboru. Mysle, ze nie bedziecie sie nudzic a i mlodych osob do towarzystwa
            znajdziecie sporo... Cenowo nie wiem jak ten hotel w tym roku sie ksztaltuje-
            trzeba sobie sprawdzic w biurze.
            • janusz.amir Re: ... 12.04.10, 15:57
              Obojętnie jaki hotel wybierzecie. Rozrywek dookoła nigdzie nie brakuje.
              A im dalej to będzie od waszego hotelu ,tym lepiej.
              Przynajmniej poznacie to prawdziwe życie w Egipcie, a nie tylko nudne imprezki
              hotelowe.

Janusz
          • mario_poland Re: ... 13.04.10, 21:04
            A gdzie cię obraziłem ? Tylko zasugerowałem, bo jak młode dziewczyny jadą się
            zabawić, to często trafiają pod opiekę miejscowych i to oni im pokazują miejsca.
            Z resztą napisałem, że może jednak chodzi ci tylko o taniec i rozmowę, jednak
            nie odpisałaś tylko wyzwałaś mnie, więc pozostaje mi się tylko bronić i
            domniemywać, że twój stary to gbur. Tak cię wychował i po twojej reakcji jestem
            prawie pewny, że jedziesz tam szukać "nocnych" wrażeń. Ale nie masz się czego
            wstydzić, wiele dziewczyn tak robi.

Poza tym, czy przypadkowo poznane osoby są w jakimś stopniu bardziej bezpieczne
            od pracujących, często modlących się i pilnowanych przez policję miejscowych ?
            Może prędzej krzywdę wyrządzi wam pijany turysta ? Nie wszyscy turyści w nocnych
            klubach będą traktować was jak potencjalne przyjaciółki, tylko jak laski na
            jedną noc, tym bardziej, że jedziecie same.

A już w ogóle jak sugerujesz, że jest tam niebezpiecznie i nie jedzie z wami
            żaden mężczyzna, to po co się pchać w życie nocne ?
            • mitiska Re: ... 14.04.10, 09:48
              Umiem czytać ze zrozumieniem jak widać w przeciwieństwie do Ciebie i nie zabrzmiało to jak sugestia, tylko jak osąd z góry. Może Twoje znajome jeżdżą w takim celu i dlatego od razu nasuwa Ci się na myśl obraz dziewczyn, które jadą nie po to aby coś zobaczyć, odpocząć tylko aby uprawiać"sex-turystykę"! Po drugie potwierdza się to co napisałam.. Oskarżenia powinieneś kierować w moją stronę, gdyż ja nikogo z Twojej rodziny nie obrażam, a Ty jak widać tylko tak potrafisz się bronić..
              Dodatkowo pragnę zauważyć, że pod pojęciem "życie nocne" nie kryją się tylko nocne kluby, lecz także kafejki restauracje itp. miejsca, gdzie można poznać bliżej kulturę czy nawet sposób życia mieszkańców. Co do młodych osób to chodzi nam o towarzystwo, bynajmniej nie tylko o płeć przeciwną. Miło jest spotkać nowe osoby, nawiązać nowe znajomości. Przykro mi, że akurat dla ciebie wszytsko schodzi do jednego...
              • alexred Re: ... 14.04.10, 15:38
                Mam nadzieję,ze dotarła do Ciebie moją odpowiedź na meila? Bo nie odpisałaś,
                wiec sprawdzam.
              • mario_poland Re: ... 14.04.10, 23:00
                mitiska napisała:

> Przykro mi, że akurat dla ciebie wszytsko schodzi do jednego...

Nie wiem czy już byłaś kiedyś w Egipcie. Z resztą jak będziesz już sama z
                koleżankami na miejscu to zobaczysz o co chodzi.

Gdybym ja jechał tylko z kumplami do Tajlandii i zapytał się gdzie tam jechać
                żeby dobrze się bawić w tętniącym życiu nocnym, to można sobie samemu odpowiedzieć.

Popytaj się dziewczyn, normalnych np. z Polski, które były same w Egipcie i się
                nie puszczają i nie lecą na tandetne teksty, zapytaj jak się czuły. Nie mówię tu
                o kobietach, które były tam już kilka czy kilkanaście razy i wiedzą jak sobie
                tam radzić.

Jeżeli rzeczywiście nie jedziecie tam się "zabawiać", to jedyna nadzieja żeby
                normalnie żyć poza murami hotelu, jest w tym, że spotkacie grupę normalnych
                osób, które chcą spędzić czas podobnie jak wy, najlepiej żeby w tej grupie było
                też trochę normalnych mężczyzn.
                • lenka_net Re: ... 15.04.10, 00:49
                  podpisuję sie pod słowami "kolegi" mario_poland , ma świętą i racje i nie ma się
                  tu co bulwersowac... taka jest prawda..
                • lenka_net Re: ... 15.04.10, 01:00
                  podpisuje się pod słowami "kolegi" mario_poland... taka jest prawda... faceci są
                  nachalni, puszczają teksty i dużo dziewczyn na to idzie, obiecują im złote góry
                  itp. I tak jak mówi mój poprzednik jak będziecie same to będziecie kąskiem tylko
                  dla tych tanich podrywaczy... i nie ma się tu co bulwersować bo chłopak dobrze
                  mówi...
                  • mitiska Re: ... 15.04.10, 17:31
                    byłam kilkakrotnie w Tunezji i zdaję sobie sprawę z sytuacji, to tak dla jasności. mario-poland i chodzi mi właśnie o hotel gdzie taką grupkę normalnej młodzieży można spotkać.. cały mój post o to się właśnie rozchodził..
                    lenka_net niestety nie zwykłam przechodzić obojętnie jak mnie ktoś obraża, więc się bulwersuję!
                    • mario_poland Re: ... 15.04.10, 20:44
                      To wyzywanie rzeczywiście było niepotrzebne.
                      Też byłem najpierw w Tunezji, a później w Egipcie i niestety "przepaść" w zachowaniu tamtejszych ludzi wydaje mi się dość duża.
                      W Tunezji nawet nie musieliśmy specjalnie odganiać ludzi i przejmować się tandetnymi podrywaczami, fajne wakacje. A w Egipcie na pierwszy raz to masakra, jak ktoś jest miłą osobą to czasami musi się przełamać i być wręcz wulgarnym żeby ich odgonić. A co dopiero jak jadą same dziewczyny.

W Tunezji kobiety mogą pracować, u nas sprzątały, były miłe itd. przez to kontakt z kobietami jest o wiele lepszy.
                      A w Egipcie faceci traktują je jak własność, kobiety są gdzieś poukrywane, pochowane. Jak tubylcy widzą turystki, obojętne czy starsze czy młodsze, ładniejsze czy brzydsze rzucają się jak sępy na padlinę.

Nawet mnie spotkało wiele dziwnych sytuacji. Np. kiedy wychodziłem z hotelu, a dziewczyna zostawała sama to ciągle się obok niej kręcili, byli mili, ale jeden się zapytał czy może ją pocałować.
                      Dopytywali się jej czy jesteśmy małżeństwem itd.
                      Ludzie którzy wykonują tam najmniej płatną i ciężka pracę - ogrodnicy czy sprzątacze u nas byli skromni. Kiedyś nawet jak jeden starszy ogrodnik rozmawiał z moją dziewczyną, a ja akurat wracałem i już mnie widzieli to "uciekł". Szukaliśmy go, bo chciał sobie zrobić zdjęcie, ale go nie znaleźliśmy. Widać, że był bardzo wychowany, wiedział, że nie "podrywa" się cudzych kobiet, miał zasady, ale niepotrzebnie się przestraszył, nie zrobił nic złego. Było mi go trochę szkoda.
                      Także jak widać, to zależy od charakteru, ale takich porządnych tubylców ciężko spotkać. Niedawno też czytałem, że pewna para trafiła na takiego sprzątającego od, którego nie mogli się uwolnić ...

Muszą wiedzieć, że dana kobieta jest z mężczyzną, bo jak nie, a mężczyzny nie będzie w danej chwili, to wejdą jej na głowę. U nas później sprawa była jasna, dziewczynę chcieli nawet nosić na rękach, ale nie robili tego, z żartem mówili, że chłopak by ich zabił.

Ogólnie mógłbym opisać wiele sytuacji w których w polskich realiach za takie zachowanie po prostu gość dostałby w pysk. Ale taką już mają kulturę i tacy są. Z tego co widziałem ludzie nie robią większych afer. Takie problemy mają najczęściej ludzie młodzi, którzy jadą z ładnymi dziewczynami.

Były też laski, które jechały tam tylko po to by przeżyć przygodę z arabem. Cały dzień zafascynowane latały za obsługą, czekały aż skończą pracę, żeby iść na miasto i wiadomo po co. Dla niektórych dziewczyn jest to o tyle łatwe, że w Polsce nie wszyscy by taką chcieli, a tam są rozchwytywane, może czują się jak księżniczki ...
    • lenka_net Re: Pomóżcie! Jaki Hotel dla młodych osób? 14.04.10, 11:00
      polecam Tropicane Grand Azure :) animatorzy organizuja wyjścia na dyskoteki i
      można fajnie spędzić czas i nawiązać nowe znajomości.. :) aczkolwiek jeśli
      jedziecie same to zapytajcie w biurze o hotel gdzie będzie więcej polaków bo
      jest wielu "napalonych turystów" :) pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka