radar_88 06.06.10, 17:19 Jakie są aktualnie ceny w Egipcie?? Chodzi mi przedewszystkim o ceny melasy do shisy w Sharm. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aeki Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 06.06.10, 17:43 Tak przyłączam się. To ciekawy wątek. Ile kosztuje papirus z matką boską ?? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_ocelot Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 06.06.10, 21:14 dobre, podobno te papirusy są obok straganu z oscypkami. Odpowiedz Link Zgłoś
matys_1973 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 06.06.10, 21:53 Zanim dojdziemy do ceny melasy, trzeba by ustalić aktualną cenę buraka cukrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelmartyna Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 07.06.10, 08:22 w hurghadzie za tyton do shiszy w zaleznosci od umiejetnosci targowania 2-5LE za paczke Odpowiedz Link Zgłoś
lipekok Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 08.06.10, 02:26 w Old market w pierwszym lepszym miejscu 2LE bez specjalnego napinania za pudełko. Odpowiedz Link Zgłoś
zizou84 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 08.06.10, 16:20 to ja mam pewne pytanie odnosnie cen - ile kosztuje Antinal ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sashka75 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 08.06.10, 17:45 zizou84 napisał: > to ja mam pewne pytanie odnosnie cen - ile kosztuje Antinal ??? Ja placilam 5 LE za opakowanie Antinalu (12 tabletek, bierze sie 4 dzienie) w aptece w Nabq Bay. Za to samo opakowanie w aptece w Naama Bay gosc chcial 20LE. Odpowiedz Link Zgłoś
mario_poland Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 09.06.10, 00:58 Dokładnie, niektórzy zamiast 5 LE wołają sobie 5 $. Odpowiedz Link Zgłoś
dana_n Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 09.06.10, 01:26 Jeżeli chodzi o tytoń do shishy,to podczas ostatniego mojego pobytu w Sharm el Sheikh,w marcu 2010,najtańszy można było kupić w Carefour w Naama Bay.Duża paczka kosztowała wtedy 3.50-3.70 LE w zależności od smaku./mówiąc duża,mam na myśli paczkę wielkości dwóch małych/.Za tydzień będę znów w Sharm,jeśli coś się zmieniło,to napiszę.Również w Carefour była gazowana woda mineralna Shweppes za 3.20 LE 1,5l...podczas gdy w większości sklepów kosztuje 18 LE. Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia1985 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 09.06.10, 08:10 a może ktoś był w Hurghadzie ostatnie i moze coś napisac na temat cen wody, piwa w knajpkach, soczków i papierosów??? Odpowiedz Link Zgłoś
patilub1 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 10.06.10, 01:15 No właśnie był ktoś ostatnio w Hurghadzie i orientuje się w tamtejszych cenach? Odpowiedz Link Zgłoś
malik12345 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 18.08.10, 15:47 czy Antinal mozna też dawac 8 letniemu dziecku zapobiegawczo żeby nie miał przyjemnosci poznac Faraona ?? :-0 Czy znacie inne środki zapobiegawcze? Odpowiedz Link Zgłoś
magda22113 aktualny kurs walut 10.06.10, 10:55 a ja zwaracm sie z pytaniem do osób, które niedawno wróciły... jak obecnie wygląda przelicznik EUR/LE oraz USD/LE ? Z góry bardzo dziękuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: aktualny kurs walut 10.06.10, 11:42 Ceny z tej stronki są mocno nieaktualne.Jedyne co opłaca się kupić na bezcłówce to fajki,alkohole polecam brać w naszej Baltonie. Odpowiedz Link Zgłoś
fantek1 Re: aktualny kurs walut 10.06.10, 12:03 W sklepach, w hotelu przeliczają 5LE/ 1 $ nie wiem jak euro:( wróciłam w środę z Sharmy Odpowiedz Link Zgłoś
sashka75 Re: aktualny kurs walut 13.06.10, 20:52 Przelicznik jest rozny, zwykle w sklepikach 1$=5LE, ale stosuja tez przelicznik 1$=5.5LE Za to w polskich biurach wycieczkowych w Naama Bay (abba sharm i e-sharm) przelicznik jest staly 1$=5.65LE Odpowiedz Link Zgłoś
darrek4 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 13.06.10, 21:22 www.senzomall.com/photo_gallery.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia1985 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 23.07.10, 08:14 i tak to jest każdy pyta a potem nikt nic nie napisze :( więc ponawiam moje pytanko co do cen na mieście piwko w knajpce soczek jakieś jedzonko??? Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 23.07.10, 20:40 Witam! W knajpce nie wiem, bylismy daleko od centrum. Kupowana woda podczas rejsu w róznych miejscowościach od Asuanu po Kair ceny te same - 1$ za dwie 1,5l butelki wody. Puszka piwa (o ile taką udało się na straganach zdobyć) - 2$, Cola 1l - 2$, przekąska Falafel chyba 1$, ale nie jestem pewna. Jeśli ceny napoi czy wody były wyższe - nie kupować, targować się. Jeśli nie spuści ten sprzedawca, inny zrobi to napewno. Na statku piwo 7$, puszka coli 2,8$. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 23.07.10, 19:37 >>Senzo Mall >> Spinneys: www.spinneys.com/Egypt/News.aspx?pageid=54 Odpowiedz Link Zgłoś
beaho Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 24.07.10, 14:29 W hotelowym sklepiku w Caribbean World kupiliśmy wodę gazowaną 1,5 l. za 30 funtów :)) i paczkę ciastek , niedużą, też za 30 funtów. Radzę wcześniej pytać o cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia1985 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 24.07.10, 16:08 to jestem troszkę w szoku bo jak byłam tam zaledwie dwa lata temu przy kursie dolara nieporównywalnie niższym niż w tej chwili to piwko i to importowane kosztowało koło 3$ a za cole i tego typu napoje płaciłam koło 3 funtów... Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia1985 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 18.08.10, 11:32 żeby nie było że każdy obiecuje napisać i nie pisze więc wróciłam i oto to co pamietam: woda - ok 2 L.E - nie dajcie sie naciagnac na wiecej sok (nie nektar litrowy w sklepie) ok 12 L.E. duży Heineken 10-12 L.E obiadek (to juz zalezy co kto chce zjeść) - makaronik ok 25 L.E. - kebebik ok. 35 L.E - wielki zestaw w Mc Donalds ok 30 L.E jesli macie pytania piszcie jesli w ogole kupowalam cos takiego jak was interesuje to postaram sie pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaz Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 18.08.10, 15:27 a mnie interesują ceny takich rzeczy typu złoto, srebro czy ubrania. W tym roku będę w sharm, w hurghadzie ostatnio wcale nie były to jakieś okazje cenowe, ale może warto spróbować teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia1985 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 18.08.10, 18:18 akurat ja nie kupowalam zadnej z tych rzeczy... od innych osob z hotelu wiem że złoto jest tańsze ale hurghada ogólnie ejst sporo tańsza niż sharm.. ceny ubrań zalezne przede wszystkim od ich jakości... sa koszulki za kilka i kilkadziesiąt dolarów... w levisie ceny wydawały mi się wyższe niż u nas Odpowiedz Link Zgłoś
matys_1972 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 18.08.10, 18:35 Jeżeli nie odpowiadały ci ceny w Hurghadzie to tym bardziej zawiedzie cię Sharm... . Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia1985 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 18.08.10, 21:26 ja co do sharmu się nie wypowiadam bo wszystko co wiem na temat cen tam jest albo zasłyszane albo wyczytane... natomiast hurghada jest o tyle fajna że mając nie za wiele kasy można tam miło spędzić czas... taksówki są bardzo tanie wyjścia do knajp też a reszta to już w dużej mierze kwestia też negocjacji... najlepiej nie robić zakupów zaraz po przyjezdzie tylko się zorientować co gdzie i za ile a napewno uda się zatrzymac w kieszeni kilka dolców, które chcą z każdego turysty wyciągnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda6543 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 20.08.10, 08:43 kamkaz napisała: > a mnie interesują ceny takich rzeczy typu złoto, srebro czy ubrania. W tym roku > będę w sharm, w hurghadzie ostatnio wcale nie były to jakieś okazje cenowe, ale > może warto spróbować teraz? Cena zależy od wagi ,kartusze złote można kupić za 60 USD /bardzo cieniutkie/ ale grubsze kosztują 130-150 USD Srebrne kartusze w granicach 15 USD Srebrne skarabeusze w zależności od wielkości 6 USD /mały/ Srebrne Oko Horusa w podobnej cenie 5-6 USD Tak płaciliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
iblab Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 20.08.10, 10:16 a ja mam pytanie z innej beczki: czy ktoś się orientuje ile kosztuje zestaw do nurkowania, taki podstawowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia1985 Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 20.08.10, 11:10 ech to wszystko zalezy od jakości... ja przez kiepskie maski na statkach miałam problemy z nurkowaniem i snurkowaniem i chcialam na miejscu kupić sobie porządna maskę to kosztowała ponad 200 zł :( Odpowiedz Link Zgłoś
iblab Re: Aktualne ceny w Egipcie - byłeś?? Napisz 20.08.10, 11:58 w decathlonie 60,- taki podstawowy ale rozmiarów brak :( Odpowiedz Link Zgłoś