kasiorka8888 02.08.10, 22:13 czy to sport extremalny? jak jest z ubezpieczeniem? nalezy wykupic to od sportow extremalnych np podczas wycieczki jestescmy ubezpieczeni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: snurkowanie 03.08.10, 00:30 lepiej wykupić. Najlepiej takie z gwarancja uzycia komory hiperbarycznej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: snurkowanie 03.08.10, 11:30 snurkowanie nie powoduje horoby kesonowej i nie ma potrzeby używania komór ciśnieniowych... snurkowanie odbywa się na powierzchni wody, nie ma różnicy ciśnień... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: snorkowanie 03.08.10, 06:25 Nie rozumiem jaki to może byc sport ekstremalny? Dryfujesz sobie jak kloda na brzuchu i oglądasz rybki przez okulary .. Wielki mi sport ekstremalny.. hihi.. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: snorkowanie 03.08.10, 09:31 hahahah dobre! :D:D snurkowanie pomyliłas/eś chyba z nurkowaniem głebinowym z butlą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: snorkowanie 03.08.10, 11:56 Wiesz, wszystko może być sportem ekstremalnym jeśli się nie zachowuje umiaru. Słyszałem, że podczas zaciętego meczu szachowego jeden z graczy był tak zdenerwowany, że wsadził sobie figurę szachową do ust i mało się nią nie udławił. Snokering o ile nie przecenia się swoich zdolności pływackich sam w sobie nie jest w ogóle niebezpieczny. To właśnie kozaczenie z pływaniem jako takim może zakończyć się źle. Ale przecież nawet nad jeziorem na Mazurach możesz się utopić jeśli będziesz przesadzać. I nie potrzebna Ci do tego rurka i maska. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorka8888 Re: snorkowanie 09.08.10, 22:45 wiem co to jest i nie pytam czy jest bezpieczne czy nie. pytam czy dla ubezpieczyciela jest to sport ekstremalny i czy zwykłe ubezpieczenie pokrywa ewentualne koszty leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: snorkowanie 10.08.10, 08:03 Najlepiej zapytaj ubezpieczyciela. A tak na marginesie ja nie widze różnicy miedzy plywaniem żabką a snorkowaniem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio Re: snurkowanie 10.08.10, 14:12 Witam, wiesz... zawsze można nadepnąć na jeżowca przy podchodzeniu do rafy oraz poobcierać się o rafę przy większej fali (jeśli nie ma pomostu). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś