singielka33 07.08.10, 23:16 mam pytanie o robienie zdjęć w Egipcie? czy można bez problemu fotografować, obiekty, ludzi itp? Wiem, że róznie jest w niekórych krajach - wdzięczna będę za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
singielka33 Re: Egipt - zdjęcia 08.08.10, 11:09 jeszcze jedno pytanie co warto przywieźć, kupić? przychodzi mi do głowy - papirus, i przyprawy....coś jeszcze? i drugie pytanie jakich potraw/ napoi warto tam skosztować? mam na myśli epipskie? dziękuje za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: Egipt - zdjęcia 08.08.10, 13:06 singielka33 napisała: > jeszcze jedno pytanie co warto przywieźć, kupić? przychodzi mi do > głowy - papirus, i przyprawy....coś jeszcze? > i drugie pytanie jakich potraw/ napoi warto tam skosztować? mam na > myśli epipskie? > dziękuje za podpowiedzi Tak papierosy sa bardzo tanie, nalezy je kupic w sklepie nie na ulicy,jezeli chodzi o przyprawy to tez najlepiej w sklepie, gdyz na bazarach mozesz kupic np. cynamon mielony z dodatkiem piasku, jezeli chodzi o napoje to herbata z hibiskusa tz "karkade" tradycyjny napoj na powitanie turystow w hotelu, poza tym soki z owocow mango, guafa- egipska gruszka sa wspaniale i bardzo tanie, karton litrowy 5,5 Le ale tylko w sklepach takich jak Abu Ashara czy Metro. Zycze milego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: Egipt - zdjęcia 08.08.10, 12:47 singielka33 napisała: > mam pytanie o robienie zdjęć w Egipcie? czy można bez problemu > fotografować, obiekty, ludzi itp? > Wiem, że róznie jest w niekórych krajach - wdzięczna będę za info > pozdrawiam Nie ma problemu mozesz wszystko i wszystkich fotografowac, czasami w miejscach wycieczek za fotke z wielbladem czy fotke z tubylcami trzeba dac bakszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: Egipt - zdjęcia 08.08.10, 13:21 www.mytravelblog.pl/zdjecie/Hurghada_-_Abu_Ashara_Market,1031 Odpowiedz Link Zgłoś
dziartom Re: Egipt - zdjęcia 09.08.10, 22:11 Nie zgadzam się, nie można wszystkiego fotografować. Na pewno nie można robić fotek policji, wojsku i obiektom wojskowym oracz meczetom. Odpowiedz Link Zgłoś
muszka.o Re: Egipt - zdjęcia 10.08.10, 12:10 zabronione jest fotografowanie obiektów państwowych policja ambasady itp.a tubylców należy zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: Egipt - zdjęcia 10.08.10, 13:23 Wiadoma rzecz ze nie wolno fotografowac obiektow wojskowych, ale poza tym nie trzeba nikogo pytac mozna wszystko fotografowac jak w kazdym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś