Dodaj do ulubionych

Hilton Long Beach Hurhada

16.09.10, 12:59
Witam,
w połowie pażdziernika wybieram sie do tego hotelu na urlop z mężem, roczną córeczką i przyjaciółmi. Lecimy z Warszawy. Czy jakaś inna para z dzieckiem też się wybiera w tym terminie do tego hotelu? Fajnie było by móc pogadać z inną mamą pilnując dziecka.

mam też pytanie czy są tu może tambylcy i mogą mi powiedzieć kilka słów o tym obiekcie, sklepie/aptece obok lub w hotelu w kontekscie kupna pieluch i słoiczków, kosmetyków dla dziecka etc?
pozdrawiam., agick
Obserwuj wątek
    • 2009wa-wa Re: Hilton Long Beach Hurhada 16.09.10, 13:51
      www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Hilton+Long+Beach+Resort-hid_8619.html
      forum.gazeta.pl/forum/f,14938,Egipt_Hotele_opinie_turystow.html
      Moze lepiej na tym forum napiszcie.
      Jezeli chodzi o hotel i jego polozenie niezbyt korzystne z malym dzieckiem, gdyz hotel znajduje sie w Safadze 22km od centrum Hurghady, gdzie znajduja sie sklepy jak Abu Ashara czy Metro gdzie mozna wszystko kupic.
      Radze w przyszlosci przed wykupieniem wczasow poczytac Holiday Check.
      Z tego co wiem hotel nie cieszy sie dobra opinia do plazy trzeba isc okolo 15 minut, w hotelu przewaga gosci rosyjskich okolo 95%
      Jezeli cos was jeszcze interesuje prosze pytac zycze milego urlopu.
      www.hurghada-information.com/map/newlister-8.html
      • agick Re: Hilton Long Beach Hurhada 16.09.10, 13:58
        na wstepie, załozyłam oddzielny topic do Ciebie - zignoruj go, spadnie sobie naturalnie.
        co do hotelu, troche mnie zmartwiłaś, nie wiedziałam, ze to tak daleko. trudno, zarezerwowane i tyle. co do sklepu, najwyzej mąż pojedzie taxi do do sklepu i kupi co ma kupić. btw - ile taka txa moze/ powinna kosztowac?
        a mogę zapytać o to, czy mają słoczkowe jedzenie np. gerbera w egipcie?
        sorry, ze pytam o takie rzeczy, ale jako mieszkaniec masz po protsu najwiekszą wiedze i w sumie dlatego postanowiałm Cię popytać.
        • 2009wa-wa Re: Hilton Long Beach Hurhada 16.09.10, 14:16
          Musze tu krotko wyjasnic ja nie mieszkam w Egipcie tylko tutaj pracuje i z tego powodu jestem bardzo czesto w Hurghadzie.
          Jezeli chodzi o Safage z tego co sie orietuje do najblizszych sklepow czyli do centrum Safagi jest okolo 5 km.
          Jezeli chodzi o sloiczki dla dzieci to bardzo mi przykro nigdy sie tym nie interesowalam dlatego nie moge odpowiedziec.
          Taksowki maja taksometry , wsiadajac do taksowki, nalezy zadac wlaczenie taksometru, 20km kosztuje okolo 5$ Chetnie odpowiem na dalsze pytania.
          • hurg-hada Re: Hilton Long Beach Hurhada 16.09.10, 21:26
            WITAJ.SŁOICZKI DLA DZIECI,PIELUCHY,CHUSTECZKI MOKRE I WSZYSTKO DLA DZIECI MOZNA KUPIĆ W APTEKACH I W SKLEPIE ABU ASHRA W CENTRUM.TEN SKLEP JEST OBOK PIZZA HUT.TAXA KOSZTUJE 4 DOLARY DO CENTRUM.BYŁAM W HILTON LONG BEACH 2 RAZY.HOTEL BARDZO ŁADNY,4 I PÓŁ GWIAZDKI.FAKT ,ŻE POLACY DOSTAJA POKOJE W BUNGALOWACH I DO PLAZY JEST DALEKO,ALE NIE 15 MINUT....OGROMNY TEREN ,DUZO ATRAKCJI,BASENÓW,PLAC ZABAW I WIELKA PLAŻA.POLAKÓW SPORO.APTEKA OBOK HOTELU.POKOJE DUŻE I BARDZO CZYSTE.JA BYŁAM BARDZO ZADOWOLONA.POLECAM.
            • agick hurg-hado i 2009wa_wa 17.09.10, 09:17
              szalenie dziekuje za Wasze informację.
              poproszę o pokój nie bungalow i nie będe wlokła ze sobą tira z żarciem i pieluchami:)
              pozdrawiam serdecznie, agi
              • hurg-hada Re: hurg-hado i 2009wa_wa 17.09.10, 10:20
                ŻEBY DOSTAC POKÓJ W BUDYNKU GŁÓWNYM MUSISZ W RECEPCJI PRZY REJESTRACJI DAĆ DO PASZPORTU KILKA DOLARÓW:(TZN OK 20...PS.NIE ZGADZAJ SIĘ NA ZAKWATEROWANIE W BUDYNKU FAMILIJNYM-BĘDZIESZ BARDZO ROZCZAROWANA.JEŚLI CHODZI O BUNGALOWY TO BYŁAM W NICH RAZ I BYŁAM ZADOWOLONA,ALE W BUDYNKU GŁÓWNYM TEZ JEST OK.POZDRAWIAM
                • vonk_35 Re: hurg-hado i 2009wa_wa 24.09.10, 14:15
                  Hilton Long Beach wcale nie jest w Safadze. Byłam i w HLB i w Safadze. Dzieli te dwa miejsca jakieś 40 km.
          • kristina.elena Re: Hilton Long Beach Hurhada 04.10.10, 12:49
            heh...wawa z tego co piszesz, wynika, że safaga jest położona 25 km od hurghady....hahahaha...sory, ale kiepsko się orientujesz jak na tam pracującą.

Owszem, HLB położony jest jakieś 23-25 km na południe od centrum hurghady ale do safagi to jeszcze jakieś 30 km. Fakt, że do centrum nie jest blisko, ale z małym dzieckiem nie ma po co się tam wybierać. Hotel jest bardzo fajny, czysty i wogóle bez zastrzeżeń. Bardzo fajne baseny o różnej głębokości, jedzenie dobre, obsługa miła, jest tam też jakiś taki mały plac zbaw na plaży dla dzieci czy coś takiego (nie przyjrzałam się dokładnie). Kilka km od hotelu, w kierunku safagi, znajduje się duży supermarket, tam na pewno znajdziecie wszystkie potrzebne rzeczy dla dziecka jak i dla siebe i będzie taniej niż w hotelowych sklepach, no i co najważniejsze, nie trzeba się targować:) Zapomniałam jak nazywa sie supermarket, ale o to poprostu spytaj rezydenta. Taxi do centrum to max 5 dolarów w jedną stronę. Do supermarketu też tyle samo ale koleś będzie na was czekał. Taksówki stojące na terenie hotelu mogą chcieć więcej kasy, ale na zewnątrz na ulicy bez problemu znajdziecie tańsze. Są tam takie białe stare peguot'y - niezły klimat w nich panuje :) Polecam :))) W hotelu jest trochę polaków, anglików, niemców, norwegów ale główni klieńci to rosjanie aczkolwiek nie moge mieć do nich żadnych zastrzeżeń. Co do pokoji, nie wiem jakie zasady panują odnośnie rozmieszczania gości - my dostaliśmy pokoje w budynku główym bez dawania łapówki.
            Aaaa i polecam spróbować nurkowania z tamtejszym centrum nurkowym, robia fajne intro w basenie za darmoszkę :)
            • 2009wa-wa Re: Hilton Long Beach Hurhada 04.10.10, 14:38
              Nie wiem skad masz te informacje z tego co ja wiem to jest inaczej ale kazdy potrzebuje inny luxus.Milego urlopu!!!1
            • agick Re: Hilton Long Beach Hurhada 08.10.10, 09:23

w sobotę 16.10 i tak sie dowiem wszystkiego:) dziekuję wszystkim za rady/porady i komentarze. pozdrawiam serdecznie, ag
    • aszrin Re: Hilton Long Beach Hurhada 10.10.10, 18:43
      Jordan animator z hotelu Hilton. Jeżeli ktoś miał przyjemność poznać, prosze o opinie na temat tego Pana.
      • anyanka_72 Re: Hilton Long Beach Hurhada 10.10.10, 18:51
        A jeśli poznasz Romany'ego, który aktualnie chyba pracuje w Lobby bar to też proszę o jakieś info.
    • agick do aszrin i anayake 11.10.10, 10:09
      dziewczyny, nie wiem czy poznam, bo ja tam jadę z mężem i roczną córeczką w celach wakacyjno leżakowych:) ale jeśli spotkam, to bacznie poobserwuję obu panów.
      • aszrin Re: do aszrin i anayake 11.10.10, 11:34
        Prawdopodobnie Jordana juz nie poznasz... gdyż ma zmienić hotel, ale oczywiście gdyby jeszcze tam pracował, to będę wdzięczna za wszelkie informacje. A pytanie o informacje na temat jego osoby ponawiam do osób, ktróre miały juz przyjemność go poznać. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka