Dodaj do ulubionych

Błękit Nilu z rejsem z biurem Exim

26.10.10, 23:00
Witam, czy Ktoś ma jakieś opinie nt. tego wyjazdu. Planuję z żoną pojechać na 7 dni, pierwszy raz do Egiptu jednak nie mogę nic znaleźć w necie. Tylko widzę jak Inni narzekają na statki i Rezydentów, rzeczywiście jest tak strasznei, mam się czego obawiać na wyjeździe? Pozdrawiam, będę wdzięczny za opinie i rady.
Obserwuj wątek
    • irhana Re: Błękit Nilu z rejsem z biurem Exim 27.10.10, 00:32
      Jesli nie jesteście drobiazgowymi, małostkowymi, pedantycznymi marudami to niczego sie nie obawiajcie i bawcie się dobrze :) a opinie traktujcie z przymrużeniem oka ... jeśli to pierwszy wasz raz w Egipcie to albo go pokochacie (nawet mimo pewnych niedociągniec) albo znienawidzicie i juz do niego nie wrócicie, ale sądząc po tym, ze chcecie pozwiedzać na rejsie a nie siedzieć w hotelu i marudzić to wydaje mi się, ze Egipt pokochacie :)
      • aleksander2430 Re: Błękit Nilu z rejsem z biurem Exim 28.10.10, 14:09
        Dzięki za odpowiedź, jestesmy dobrej myśli, jeszcze tylko przeraża nas wizja zemsty Faraona... ale chyba da się przeżyć. tylko rzeczywiścei trzeba na kązdym kroku dawać wszytskim dolara?
        • flyr Re: Błękit Nilu z rejsem z biurem Exim 28.10.10, 14:21
          bakszysz jest sciśle związany z religia islamu jest to poprostu dzielenie sie wiernych częścią swoich dochodów z biedna częscia społeczeństwa . To oczywiście teoria i możesz to przeczytac wszedzie , natomiast w praktyce wyglada to tak , że dolara , dwa czy inną kwotę zostawiasz za sprzątanie pokoju , barmanowi czy też kierowcy w autokarze . Oczywiści rekę po bakszysz czy wciskanie wszelakiego rodzaju badziewia za które będą żadać dziwnych sum , na objazdówce napotkasz pewnie bardzo duzo co nie znaczy , że masz im to dawać . Ja daje jeżeli jestem zadowolony z obsługi . przykładów na wymuszanie jest bardzo duzo na tym forum co nie oznacza , że nie należy dawać napiwków obsłudze w hotelu czy na statku , jeśli z takowej jesteś zadowolony . Byłem w Egipcie sporo razy i myślę że jest to kwota około 30usd na tydzień wypoczynku , więc znowu nie tak dużo biorąc pod uwagę całość kosztów związanych z wypoczynkiem . Ja nie rozumiem ludzi którzy od razu są na nie i w żadnym wtpadku bakszyszu nie dają . trzeba to robić tylko z rozsądkiem .
        • irhana Re: Błękit Nilu z rejsem z biurem Exim 28.10.10, 15:07
          No złapanie zemsty.... na objazdówce miłe nie jest ;) ale to nie oznacza, ze Wy ja bedziecie mieli. Na poczatku traktujcie grzecznie swoje zoładki to może jej unikniecie, trzeba pozwolić żoładkowi przyzwyczaić sie do nowych bakterii ;) więc starajcie się nie jeść duzych ilości surowych warzyw w pierwszych dniach i w ogóle dietę urozmaicajcie stopniowo :)

I nie martwcie sie na zapas :) miłych wakacji ... ja swoje zaczynam za kilka dni :)
    • wp20007 Re: Błękit Nilu z rejsem z biurem Exim 28.10.10, 15:16
      Jeżeli nie za bardzo pasi wam stateczek to polecam autobus. Ziedzisz duzo więcej niż na rejsie . Noclegi w hotelach że sniadaniem. Polecam mtaką opcje którą w swojej ofercie ma np.Triada.
      Pozdrawiam wp2007

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka