Dodaj do ulubionych

Międzylądowanie

14.11.10, 22:41

Mam pytanie odnośnie międzylądowania. Z uwagi, że lecimy z małymi dziećmi chciałabym orientacyjnie wiedzieć czy trzeba opuszczać samolot, czy tylko dosiadają kolejni turyści. I ile czasu trwa taki "przystanek". Zawsze udawało się bez, ale tym razem jest. Lecimy z Gdańska a miedzylądowanie w Poznaniu.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • annmagmar Re: Międzylądowanie 14.11.10, 23:48
      witaj.
      zazwyczaj samolotu się nie opuszcza. najpierw wysiadają turyści, którzy pobyt już mają za sobą, następnie wsiadają nowi i lecicie. Całość wymiany trwa ok 45 minut przy dobrej organizacji.

pozdrawiam
      • walerka_1914 Re: Międzylądowanie 15.11.10, 07:39
        Hej w zeszłym roku jak lecieliśmy z Poznania do Hurgady mieliśmy międzylądowanie we Wrocławiu i my akurat musieliśmy opuścić samolot na 2 godzinki,ale turyści,którzy lecieli tym samolotem z Hurgady do Wrocławia przez Poznań akurat siedzieli w samolocie i wymieniali sie tylko ci,którzy mieli lot do Poznania tak więc różnie to może być.Mogą kazać Wam opuścić samolot ale możecie też czekać w nim na wymianę turystów.Pozdrawiam.
    • gemalla Re: Międzylądowanie 15.11.10, 09:11
      we wrześniu linie AMC: Z Hurghady do Poznania,przez Gdańsk bez wysiadania:) dziwne to było bo nowych pasażerów wpuszczali pojedyńczo i przez to wydawało się strasznie długo ale ostatecznie lot nie był wcale opóźniony.
      • gemalla Re: Międzylądowanie 15.11.10, 09:36
        to jeszcze dodam że samolot też był sprzątany,ale ci co wysiedli siedzieli w pierwszej części samolotu a ci co do Poznania w drugiej części,znaczy się mądrze pomyśleli wcześniej :)
    • platynka.iw Re: Międzylądowanie 15.11.10, 09:29
      Lecialam w pazdzierniku z KTW do HRG, mialam miedzyladowanie w Poznaniu. Musielismy opuscic samolot oraz zabrac wszystkie swoje rzeczy, poniewaz samolot byl czyszczony.
    • jusytka Re: Międzylądowanie 15.11.10, 10:17
      Różnie to bywa. Ja miałam dwa razy międzylądowania. Za pierwszym razem musielismy opuścić samolot, bo był w tym czasie sprzątany opraz tankowano paliwo. Za drugim razem nie trzeba było opuszczać samolotu.
      • aga8288 Re: Międzylądowanie 15.11.10, 11:00
        Dziekuję bardzo za tyle cennych informacji. Dużo mi to wyjaśnia.... muszę przygotować dzieci na każdą ewentualność.
        :-)
        • kokotravel Re: Międzylądowanie 15.11.10, 12:22
          Aga łatwo to możesz sprawdzić. Na biletach zobacz numery lotów. Jeśli jest jeden i ten sam, to nie wysiadacie. Jesli są różne numery znaczy, ze będzie przesiadka. Jeśli jeszcze nie masz biletów to zapytaj w biurze, gdzie kupiłaś. Muszą udzielić Ci takiej informacji. Pozdrawiam i miłych wakacji:)
          • mariuszxxxx Re: Międzylądowanie 15.11.10, 12:43
            Ja miałem miedzyladowanie w srodku nocy, musisz opuścić samolot, byłem z dziecmi i w okresie zimowym nie jest to nic zabawnego.............
          • jusytka Re: Międzylądowanie 15.11.10, 13:04
            Z tym tez różnie bywa, ostatnim razem zapewniano nas w biurze, że międzylądowania wcale nie będzie. Okazało sie jednak, że zamiast w Sharm wylądowalismy w Bydgoszczy!
            • kokotravel Re: Międzylądowanie 15.11.10, 13:09
              O wszelkich zmianach biuro powinno samo was poinformować. Powinno... ale wiem, ze nie masz na to wpływu.
              • aga8288 Re: Międzylądowanie 15.11.10, 14:12
                Ogólnie lecimy 26.11 z Gdańska do Hurghady. Na rozkładzie lotów było, że mamy międzylądowanie w obie strony, kilka dni temu zmienili i oszczędzili nas w drodze powrotnej. Całe szczęście bo powrót o 2 w nocy przesunął się na 4 i bez międzyladowania. A po powrocie z czerwcowej wyprawy, wiem co to znaczy wybudzać dzieci ok 4 w nocy.... i dziękuję bardzo.
                Zadzwonię do biura i się dowiem czy wysiadamy czy zostajemy...
                Dzięki wielkie!!!
                • torusia1 Re: Międzylądowanie 13.06.14, 16:49
                  Uważam że o międzylądowaniach turyści powinni być informowani na tyle wcześniej aby mogli zadecydować czy chcą w ten sposób podróżować . Jakby nie było jest to dodatkowy czas który trzeba wliczyć w podróż. A już nie mówię o rodzinach z małymi dziećmi. To jest wykorzystywanie turystów i jak zwykle oszczędności ale nikt nie myśli o naszym bezpieczeństwie!!!!!
                  • noso2000 Re: Międzylądowanie 13.06.14, 19:10
                    a nie są, zawsze patrze w umowie czy jest miedzyladowanie czy tez nie
                  • torusia1 Re: Międzylądowanie 13.06.14, 19:18
                    Ja przeszukałam wszystko jeżeli chodzi o warunki umowy i nic nie pisze , Pani z Exim Tours powiedziała że nie muszą o tym informować mogą ot tak to sobie zmienić .Ale robią z nami co chcą.Może ktoś składał reklamację ?
                    • noso2000 Re: Międzylądowanie 13.06.14, 21:12
                      przeciez w umowie są parametry lotów
                      • rajmundas Re: Międzylądowanie 14.06.14, 07:07
                        My jesteśmy w tej samej sytuacji wylot 15.06 z Warszawy do Hurghady z międzylądowanie w Katowicach. W umowie nie ma nic o międzylądowaniu. A na bilecie jest tylko Warszawa-Hurghada. Wylot 13:00-Przylot 20:00.
                        • ani.aw1 Re: Międzylądowanie 14.06.14, 08:27
                          miedzylądowanie to jetst zwykła rzecz,która moze sie zdarzyc w przypadku gdy w jednym miescie nie uzbierają pelnego samolotu (nie ma to zwiazku z konkretnym biurem podrózy bo wszystkie teraz lataja 1 samolotem (tak jest w przypadku Gdanska) - reklamacja sie nie należy więc nie ma co sobie głowy zawracać,czasem zdarzaja sie 2 międzylądowania tzn - w jedna i w druga strone
                        • ani.aw1 Re: Międzylądowanie 14.06.14, 08:35
                          do Hurghady leci się 4 godziny ,więc jeśli masz podane,że 7 godzin ,uwzględniając róznice czasu 1 h to 6 h więc międzylądowanie jest pewne
                  • egiptor Re: Międzylądowanie 14.06.14, 11:05
                    Międzylądowanie, rzecz normalna. I nie jest to żadne wykorzystywanie turystów. Alternatywa to podwyższenie cen za loty, lub rzadsze rejsy, albo... wynajęcie osobistego samolotu :)
                    Biura podróży wcale nie są szczęśliwe z powodu międzylądowań - wzrasta przez to zużycie paliwa, co powoduje dopłaty do rejsu.
                    Należy wyzbyć się narzekactwa i poszukać pozytywów. Dzięki międzylądowaniom "przypadkowo" znalazłem się w Bydgoszczu, Łodziu i Rzeszowiu :) I to bez wysiadania z samolotu.
                    Pozdrowienia dla pazernych na Egipt.
                    • des4 Re: Międzylądowanie 14.06.14, 19:46
                      to musiał być długi lot....
                      • egiptor Re: Międzylądowanie 19.06.14, 23:52
                        Były to trzy loty z międzylądowaniem :)
                        Był też lot z Marsa Alam z międzylądowaniem w Szarmelszejku.
                        Był też z Szarmelszejku z międzylądowaniem w Gdańsku.
                        Więcej lotów było bez międzylądowań. Ot i cała intryga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka