Dodaj do ulubionych

Egipt w maju

17.02.11, 18:04
Jak sadzicie czy da rade już w maju polecieć do Egiptu miałam lecieć 13.02 na ferie Marsa Alam Akassia swiss resort niestety nie dało rady zamieniłam na Turcję w maju ale nie jesetm tak do końca do niej przekonana czekam tylko na powrót Egiptu ale czy to w tym roku będzie możliwe.
Obserwuj wątek
    • iasko123 Re: Egipt w maju 17.02.11, 19:10
      postawił bym na to że od kwietnia będą latały już wszystkie biura.
      Możliwe to mogło by być nawet od marca ale w marcu trudno nazbierać komplet (nawet jak w Egipcie nic się nie dzieje).
      • ami.ra Re: Egipt w maju 17.02.11, 19:41
        Lecimy 25 lutego niestety na 18 był juz komplet w samolocie....podejrzewam,ze jednak bedzie odwrotnie ludzie spragnieni egiptowa...
        • doral2 Re: Egipt w maju 17.02.11, 20:11
          że tak powiem w BP ceny nic się nie zmieniły, zatem chętnych nie brakuje :D
          • megan75-2 Re: Egipt w maju 17.02.11, 20:15
            No właśnie a miało być tak tanio , ale czy tam jest już bezpiecznie zęby teraz lecieć
        • megan75-2 Re: Egipt w maju 17.02.11, 20:13
          a z jakiego biura lecicie już 25 lutego bo z Eximu niestety niema narazie lotów.
          • doris4227 Re: Egipt w maju 17.02.11, 21:18
            egipt w lipcu. oby moje marzenie ponownego wyjazdu tam sie spelnilo czego zycze wszystkim ktorzy odwiedzaja to forum...... rowniez tych zgryzliwcow.... sloneczka ,ciepelka, udanych fakultetow zyje sie raz. muuuuuusiiiiiii byc ok e.j
          • ami.ra Re: Egipt w maju 17.02.11, 22:00
            Alfa Star :)
            • ulsy1 Re: Egipt w maju 18.02.11, 15:41
              my tez lecimy 25.02, a Wy do jakiego hotelu i z jakiego miasta
              • ami.ra Re: Egipt w maju 18.02.11, 16:54
                Oczywiscia Ali Baba:) z Goleniowa....
              • kamilawojdak Re: Egipt w maju 21.03.11, 13:15
                witam lece 6 maja z mezem i córa 4 latka do hurgady do hotelu titanic beach spa i& aqua park czy ktos tam bym?jak wrazenia?czy teraz ktos tam leci? pozdrawiam
                • siula22 Re: Egipt w maju 22.03.11, 12:43
                  Witam!
                  Ja z rodziną lecimy pod koniec czerwca, ale cały czas próbuję znaleźć jakieś ciekawe opinie, co dzieje sie na bierząco. Jeśli będziesz miala jakies informacje bardzo chętnie poczytam. Bardzo chętnie również poznam Twoją opinię po przyjeździe.
                  pozdrawiam
                  • 1-player Re: Egipt w maju 24.04.11, 07:43
                    25 maj z Poznania do Sharmy, to już za msc ;-)
                    • rak1968 Re: Egipt w maju 24.04.11, 09:15
                      13.05 z Katowic kto jeszcze
                      • kot_klakier Re: Egipt w maju 26.04.11, 00:42
                        10 maja Taba Swiss INN :)
                        • ladyindress Re: Egipt w maju 26.04.11, 10:11
                          18 maja z Katowic do SSH :-)
                        • kleofas21 Re: Egipt w maju 03.05.11, 15:07
                          6 maja Palm Beach z Katowic
                          • 1-player Re: Egipt w maju 08.05.11, 17:26
                            kleofas, pracowałeś na kleofasie?
                • sanvean7 Re: Egipt w maju 22.03.11, 22:54
                  Lecimy do tego samego hotelu, ale 2 tygodnie później - 20 maja. Jeśli będzie tam dostęp do internetu, to byłbym wdzięczny za jakieś info :) Albo na forum, albo na maila.
                  • kamilawojdak Re: Egipt w maju 23.03.11, 14:56
                    postaram sie odpowiedzec jesli bede miala mozliwosc szkoda ze nie lecimy razem 6.05 wiadomo czym wieksza ekipka ty lepsza zabawa. podzrawiam
    • tomf47 Re: Egipt w maju 18.02.11, 08:45
      W maju już na pewno będzie wszystko hulać całą parą. W kurortach nic przecież strasznego się nie działo. Nawet paliwa nie zabrakło, dostawy były wszystkiego. Tylko turystów gdzieś wywiało, ale moim zdaniem to przez media, które relacjonowały sytuację tylko w Kairze... bo to jest przecież oglądalne najbardziej. Od marca będzie już sporo ludzi - więc do maja będzie rozkręcone na całego... :) Zmieniaj Turcje na Egipt. :)
      • iasko Re: Egipt w maju 18.02.11, 09:30
        tomf47 napisał:
        > Zmieniaj Turcje na Egipt. :)

Ja się nad tym poważnie zastanawiam odnośnie czerwca. Oczywiście jeśli ceny Egiptu będą korzystniejsze niż zwykle.
        • tomf47 Re: Egipt w maju 18.02.11, 09:40
          Hmm, moim zdaniem raczej ceny nie spadną. Biorąc pod uwagę np. Angielskie BP - cały czas tam latają. Więc obłożenie w hotelach mają (może nie pełne ale zawsze). Ja bym się nie zastanawiał - NIGDZIE ("w pobliżu") nie ma takiej PIĘKNEJ rafy ! Jak sobie posnorkowałem w Turcji to... zgroza mnie dopadła - mnóstwo śmieci i nie liczne rybki. Do tego kamienista plaża - masakra. No ale byłem tylko raz i tylko w Kemer - więc nie wiem jak wyglądają plaże gdzie indziej. :) Wolałbym już Tunezję niż Turcję. Ja z rodziną i znajomymi lecę w maju do Sharmu. Już się nie mogę doczekać założenia maski i skoku do wody z aparatem i naładowanymi na maksa akumulatorkami :) Coś zapierającego dech w piersiach jak przepłynie barakuda metrowa koło nosa... ach cudnie....
          • megan75-2 Re: Egipt w maju 18.02.11, 18:44
            I o to właśnie chodzi właśnie wybieram sie do biura aby zmienić na Egipt zobaczymy czy będą chcieli bez ponoszenia kosztów ta Turcję to wzięłam tak w razie gdyby w Egipcie było nie spokojnie ale teraz już jej nie chce chce Egiptu.
            • walerka_1914 Re: Egipt w maju 18.02.11, 21:33
              No oby faktycznie się wszystko ustatkowało do maja bo my nie mamy zamiaru zmieniać planów i lecimy do Hurgady 20 maja z Poznania.Niewyobrażam sobie wakacji gdzie indziej jak w Egipcie.
              • 1-player Re: Egipt w maju 24.02.11, 19:44
                25 maj SHARM, mam nadzieję że będzie wszystko OK i nie będzie żadnych problemów
                • yorkus11 Re: Egipt w maju 25.02.11, 11:11
                  dobrze ze nie zamieniałam Egiptu na nic innego , myśle że będzie ok
                  my lecimy 19 maja do Hurghandy
                  • kkk Re: Egipt w maju 11.03.11, 12:09
                    Wybierm się w maju do Taby, chce tez poziwedzac Izraela, jeszcze nie wiem z jakim biurem...
                    Na tydzień, coś niedrogiego bo to tylko wakacyjny aperitif będzie :)
                    • gkolumb Re: Egipt w maju 14.03.11, 17:31
                      Ja lecę z rodzinką 6 Maja do Hurgady, mam nadzieję że będzie fajnie i Bezpiecznie
                      • gallus1983 Re: Egipt w maju 15.03.11, 15:59
                        gkolumb napisał:

> Ja lecę z rodzinką 6 Maja do Hurgady, mam nadzieję że będzie fajnie i Bezpieczn
                        > ie

A do jakiego hotelu??? Bo my z ekipą znajomych też lecimy 6 maja z Wawy do Alfa Leila wa Leila :))
                        • gkolumb Re: Egipt w maju 15.03.11, 17:06
                          no to będziemy całkiem blisko my lecimy z eximu do jungle
                          • gallus1983 Re: Egipt w maju 15.03.11, 21:33
                            :)gkolumb napisał:

> no to będziemy całkiem blisko my lecimy z eximu do jungle

OOOOO no to fajnie:)

może jakiś kontakt? nasz mail to wspolpraca123@tlen.pl

będziemy w 5 znajomych więc fajnie będzie poznać ludzi i się razem pobawić

My 2 kolesi 24 i 27 lat i 3 laski 21 25 27

a u was? :)
                            • kkk Re: Egipt w maju 16.03.11, 09:04
                              Zazdroszcze :) - Jungle i Alf leila to wg mnie jedne z najlepszych hoteli w Hurgadzie! Byłąm... cudowne wspomnienia. Wy z Alf leili możecie korzystac z aquaparku w Jungle - polecam, płaci sie niewiele za tydzien, w tym macie all w Jungle, wypas ;)
            • ladyindress Re: Egipt w maju 21.04.11, 20:03
              Do megan75-2: witam! i jak? udało Ci sie zamienic Turcje na Egipt? Ja lecę 18 maja do SSH z Katowic :) pozdrawiam!
    • rak1968 Re: Egipt w maju 16.03.11, 09:09
      Rejs po Nilu od 13.05 a potem hotel Al Nabila Grand Makadi kto tez jedzie ?
      • lo.ri Re: Egipt w maju 21.04.11, 12:17
        ja też zastanawiałam się nad takim rejsem. Tyle, że jeżeli już bym leciała to jakoś w sierpniu. Także jeśli możesz, to jak wrócisz, daj znać jak było na tym rejsie.
    • ptasznikos Re: Egipt w maju 29.04.11, 22:35
      Byłem rok temu na przeł maja i czerwca z Alfa Starem w Sharm w hotelu Regency Plaza. Jeśli chodzi o pogodę to już było mega gorąco i woda w morzu bardzo ciepła. W tym roku lecimy do Dahab 11.05. i już szykuję się na wstrząs gorąca.

• trimargolek Re: Egipt w maju 01.05.11, 13:26
      witam
      własnie wróciłem z Sharm ciepło +30 lekki wiaterek nie ma jeszcze takich upałów dobra pogoda dla zwiedzających pierwszy raz
      • kkk Re: Egipt w maju 02.05.11, 08:26
        10 maja do Taby :)
        • kkk Re: Egipt w maju 02.05.11, 08:27
          hotel Marriott Taba Heights
          • hubertbiad Re: Egipt w maju 02.05.11, 13:23
            Ja z rodzinką lecę 20 maja z Poznania do Al Nabila Grand Makadi (2 tyg.)
            • 1-player Re: Egipt w maju 02.05.11, 14:08
              25 maj do Sharm-y, 4 laski i dwóch menów, z Poznania 6.50
            • gosik2605 Re: Egipt w maju 08.05.11, 13:34
              my też sie wybieramy do tego hotelu ale 03.06.11, znajoma tam była w ubiegłym roku i jest b. zadowolona, podobno piękna okolica a na pewno śliczna rafa w zatoczce..... odezwijcie się jak byłoooo i czy juz jest tam spokój ;-)))
              W ubiegłym roku byliśmy w fort arabeska- hotel wizualnie słaby...ale tylko z wygladu, natomiast jedzonko super, napolje w puszkach, szkło itd. Przepiekna rafa przy brzegu, kolorowe rybki i jedna z napiękniejszych plaż w zatoce Makadi Bay, niestety tylko biuro neckermann miało ten hotel.
              Miłego pobytu ;-)))
            • gosik2605 Re: Egipt w maju 08.05.11, 13:39
              my też sie wybieramy do AL NABILA GRAND MAKADI ale 03.06.11, znajoma tam była w ubiegłym roku i jest b. zadowolona, podobno piękna okolica a na pewno śliczna rafa w zatoczce....., super jedzonko . Odezwijcie się jak byłoooo i czy juz jest tam na pewno bezpiecznie ;-)) i spokój ;-)))
              W ubiegłym roku byliśmy w fort arabeska- hotel wizualnie słaby...ale tylko z wygladu, natomiast jedzonko super, napolje w puszkach, szkło itd. Przepiekna rafa przy brzegu, kolorowe rybki i jedna z napiękniejszych plaż w zatoce Makadi Bay, niestety tylko biuro neckermann miało ten hotel.
              pozdrawaimy i życzę miłego wypoczynku..
              GJ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka