natala102 03.07.11, 16:51 Wrócił już ktoś może z hotelu alibaba? :) Wybieram się tam 15 lipca, ciekawa jestem jak tam jest ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natala102 Re: Alibaba Hurhada 03.07.11, 16:52 Przepraszam mój błąd, oczywiście że hurghada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j.oker Re: Alibaba Hurhada 03.07.11, 17:07 Nie masz sie czego obawiać jeden z lepszych hoteli w Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś
jolaelektroda Re: Alibaba Hurhada 03.07.11, 17:56 Byłam tam dwa lata temu i bardzo mi się podobało. Świetny hotel na poziomie,piękny basen,piękna plaża!!! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
natala102 Re: Alibaba Hurhada 03.07.11, 18:12 A jak z rafą? Da się coś ciekawego i pięknego zobaczyć ?;) Jestem tak strasznie ciekawa, pierwszy raz lece do Egiptu! Odpowiedz Link Zgłoś
jolaelektroda Re: Alibaba Hurhada 04.07.11, 07:21 Jest mała rafka koło hotelu ale nic specjalnego,tylko rybki kolorowe czasem przypływają. Jak chcesz zobaczyć prawdziwą, bajeczną rafę to wybierz się na wycieczkę na nurkowanie z jakimś lokalnym biurem podróży. Niezapomniane,cudowne widoki. Jeszcze dziś je widzę jak zamykam oczy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia1985 Re: Alibaba Hurhada 03.07.11, 18:44 byłam w kwietniu. wszytko ok.czysto, piekny ogrod i ładna piaszczysta plaza. niewiem jak z rafą bo byłam tam w innym celu, ale widziałam turystów z rurkami więc pewnie jakaś jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Alibaba Hurhada 03.07.11, 19:10 każdy hotel możesz sprawdzić na www.wakacje.pl lub www.holidaycheck.com są tam opinie i zdjęcia osób, które spędziły tam urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrregor Re: Alibaba Hurhada 04.07.11, 02:31 Wróciłem właśnie z Ali Baby,ogólnie hotel ok ,a co do rafy to jest mała rafka przy której pływa jeszcze sporo kolorowych rybek :) Odpowiedz Link Zgłoś
kroohy Re: Alibaba Hurhada 05.07.11, 15:39 Czy wszystkie hotele w kompleksie byly otwrte? Ostatnio czytalem, ze z powodu malej ilosci osob czynna byla tylko ali baba, a alladin i jasmin byly zamkniete. Ile restauracji w ali babie jest obecnie czynnych? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia1985 Re: Alibaba Hurhada 05.07.11, 15:44 w kwietniu jasmin i alladin byly zamkniete, moze teraz syt sie zmienila. restauracje były otwarte wszystkie trzy Odpowiedz Link Zgłoś
ggrregor Re: Alibaba Hurhada 05.07.11, 21:55 Trzy restauracje są otwarte i całe trójmiasto "hula" ,choć może jasmin jeszcze nie na pełnych obrotach..... Odpowiedz Link Zgłoś
kroohy Re: Alibaba Hurhada 06.07.11, 09:41 A jak jest ze sportami wodnymi i wypozyczaniem sprzetu + jakie ceny. Z tego co wiem jest dostepny kite-surfing - jest cos oprocz tego. Mozna wypozyczyc jakis rowerek wodny, kajak czy cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
kroohy Re: Alibaba Hurhada 07.07.11, 21:56 To napiszcie chociaż ile kosztuje wstęp do aqua parku po drugiej stronie ulicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tullamore Re: Alibaba Hurhada 08.07.11, 13:39 O ile dobrze pamiętam ceny do Titanic aquapark to 20 dolarów od dorosłych i 15 doalrów od dzieci. Ja lecę do Ali Baby z Sun&Fun i akurat w promocji otrzymaliśmy jedno wejscie gratis do w/w aquaparku. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka1234 Re: Alibaba Hurhada 08.07.11, 16:17 Ja też lecę do Ali Baby z Sun&Fun :) I też mam jedna wejściówkę do aquaparku :) Odpowiedz Link Zgłoś
tullamore Re: Alibaba Hurhada 11.07.11, 12:42 A czy ktoś się orientuje jak jest z kręglami i mini golfem: czy trzeba wcześniej rezerwować i jaka jest cena? Lodowiska ponoć już nie ma. Ciekawi mnie jeszcze zmiana czasu-z tego co wiem to już nieaktualne. Czy rzeczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia77 Re: Alibaba Hurhada 12.07.11, 12:37 My lecimy 23 lipca:-) Ciekawe jak tam jest. Wcześniej w Egipcie byliśmy w Sharmie. Odpowiedz Link Zgłoś
tullamore Re: Alibaba Hurhada 12.07.11, 14:33 My lecimy 30 lipca. Rok temu byliśmy w Hurghadzie w hotelu Aquamarine. Poza kiepską plażą i raczej przeciętną egipską kuchnią nie było powodu, żeby na cokolwiek narzekać. Mam nadzieję, ze hotel Ali Baba też nas nie zawiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aksas Re: Alibaba Hurhada 13.07.11, 22:47 witam Ja lece 14 do titanica ale te hotele chyba jakos ze soba sasiaduja?? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
tullamore Re: Alibaba Hurhada 13.07.11, 23:10 Titanic jest naprzeciwko Ali Baba Palace. I już wiem, że od tego roku w Egipcie nie ma czasu letniego, czyli nie przesuwamy zegarków, co wiąże się z tym, że ciemno będzie się robić już o 18.30. Odpowiedz Link Zgłoś