Dodaj do ulubionych

Z kim w Hurghadzie na fakultety??

IP: 81.219.65.* 25.05.04, 15:41
Witam,
No wlasnie, lece po raz pierwszy po koniec czerwca, po lekturze postow wiem
jedno nie z rezydentami. To z kim ? Sonia, Ania, Discovery Tours.
Napiszcie z kim jezdziliscie....dzieki

----
Pozdrowienia
Guli
Obserwuj wątek
    • bonia01 Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? 25.05.04, 16:13
      African Tours
      • Gość: karolina Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:44
        Polecam Hanego Alibabę - naprawdę super wycieczki, byłam w zeszłym roku.
        Egipcjanin, mówi świetnie po polsku, wiedzę ma niesamowitą, a poza tym
        wycieczki są bardzo tanie. Najlepiej wejdź sobie na jego stronkę
        www.hanyalibaba.republika.pl Rezerwować wycieczki możesz bedąc na miejscu,
        porozumiewać można się z nim na sms lub telefonicznie. zyczę udanego pobytu i
        wielu wrażeń.
        • Gość: Guli Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 62.233.135.* 26.05.04, 09:37
          Dzieki bardzo mam nadzieje ze zobacze jak najwiecej.....

----
          Pozdrowienia
          Guli
    • Gość: pch Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 195.205.24.* 26.05.04, 14:06
      Witam
      Byłem z żoną w Hurgadzie w pierwszej połowie maja (Triada, 7+7-rejs po
      Nilu,hotel Magawish). Na wycieczki (1-dniowy Kair, nurkowanie na rafach)
      wybraliśmy się z Anią. Byliśmy bardzo zadowoleni. Po wysłaniu SMS-a Ania
      oddzwoniła i jeszcze tego samego dnia umowiła się z nami. Pomimo iż zaspaliśmy
      na wycieczkę do Kairu (wyjazd ok. 3:00)Ania wysłała specjalnie po nas busa i
      dzięki temu wycieczka nam nie przepadła. Po Kairze oprowadzała nas bardzo
      profesjonalna przewodniczka Magda współpracująca z Anią.
      Gorąco polecam wycieczki z Anią i życzę miłego pobytu, chętnie odpowiem na
      pytania.
      • Gość: MALINA Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 16:44
        Witam; wybieram sie do Hurghady w czerwcu ; i tez szukam bzpiecznych wycieczek
        fakultatywnych; kto to jest Ania; i jak moge znalezc do niej kontakt/stronke ???
      • Gość: Guli Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.telprojekt.pl 26.05.04, 19:05
        Ja tez sie dolaczam do pytania, prosilbym o jakiec blizsze namiary na Anie. Czy
        organizuje jakies wypady poza normalnym grafikiem ?

--------
        Pozdrowienia
        Guli
        • Gość: EB Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 20:52
          CO Z TĄ ANIĄ! A I JESZCZE JEDNO PYTANKO JAK Z JEJ AUTOKARAMI - JADĘ Z 1,5
          ROCZNYM DZIECIAKIEM I CHCIAŁABYM ABY OBYŁO SIĘ BEZ NIESPODZIANEK!
          • Gość: pch Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 195.205.24.* 27.05.04, 09:44
            Cześć
            Osobiscie odradzałbym wyjazd z tak małym dzieckiem (upały) a zwłaszcza
            zabieraniego na wycieczki fakultatywne. Jeśli zamierzasz caly czas przebywać w
            hotelu to może co innego. Decyzja należy oczywiście do Ciebie. My z bólem serca
            zostawiliśmy naszą 2-letnią córeczkę u dziadków, ale potem doszliśmy do
            wniosku, ze dobrze zrobiliśmy. Nigdy nie masz gwarancji, nawet w Polsce, że
            autobus się nie zepsuje. My zaliczyliśmy jedną stłuczkę oraz awarię autobusu na
            środku pustyni.
            Co do Ani to gorąco polecam wycieczki z Nią. Jest to Polka przebywajaca w
            Hurgadzie od kilku lat. Gdy już będziesz w Hurgadzie wystarczy wysłać SMS-a
            (+20106148037)w jakim hotelu jesteś a na pewno odpowie. Od niej dowiesz się
            wszystkich szczegółów. Autobusy nie należą do Ani, po prostu jesteś dołączana
            do grupy innych turystów (my jechaliśmy z Rosjanami i Niemcami) więc nic nie
            możesz przewidzieć do końca.
            Więcej na
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=12925887&a=12973752
            Pozdrowienia. Miłego pobytu.
            • Gość: EB Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 12:25
              niestety już nie mam możliwości zostawienia małego np.u dziadków (wyjeżdżam już
              jutro!!!!!!!!!!!), ale dzięki temu forum jestem o wiele mądrzejsza. Dzięki
              wszystkim za rady. (tak w głębi duszy nie wiem czy nawet jeżeli miałabym taką
              możliwość to skorzystałabym z niej- w końcu to 2 tygodnie). Mam nadzieję,że
              wrócimy cali i zdrowi, obiecuję napisać jak było i jak mały na fakultetach.
              Jeżeli chodzi o wycieczki, to w głowie mam jeden wielki mętlik. Zobaczę jeszcze
              na miejscu, ale prawdopodobnie wykupię u rezydenta (a może ktoś wie gdzie
              wykupuje wycieczki Selectours?) Pozdrawiam wszystkich! Może z kimś spotkamy się
              na lotnisku jutro w Katowicach zbiórka 22,40. Odlot 29.05.2004r godz.00,40 Do
              usłyszenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: pch Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 195.205.24.* 27.05.04, 13:34
                Myślę, ze wykupywanie wycieczek u rezydenta to niezbyt dobry pomysł. Nie
                gwarantuje to lepszej obsługi, kosztuje 2-3 razy drożej a i tak jedzie sie w
                tym samym konwoju i takimi samymi autobusami wydzierżawionymi u Egipcjan.
                Płacisz tylko niepotrzebny haracz rezydentom, program wycieczek jest wszędzie
                taki sam, często ludzie jadacy od rezydentow spotykają się w autokarze z tymi
                którzy wybrali lokalne biuro. Polecam ci skontaktowanie się na miejscu z Anią,
                może ona ma jakieś doświadczenia co do dzieci na fakultetach. Samo spotkanie do
                niczego nie zobowiązuje, zawsze możesz wykupic wycieczkę gdzie indziej. Może
                uda ci sie zorganizować kilkuosobową grupę na wycieczkę - zawsze to raźniej i
                bezpieczniej.
                Aby przybliżyc Ci działanie rezydentów (zdzieranie kasy z turystów) przytoczę
                przyklad z naszej wycieczki:
                Ponieważ w Luksorze mieliśmy troche czasu popołudniu postanowiliśmy z żoną
                przeprawić sie do wsi leżącej po drugiej stronie Nilu i pojeździć na osiołku.
                Rezydent zaproponował na zorganizowanie tego za 12$ dolarów od osoby. Grzecznie
                podziekowaliśmy i wybraliśmy się na nadbrzeże, gdzie po 10min. spotkaliśmy
                miłego Egipcjanina, który przewiózl nas łodzią tam i z powrotem i zorganizowal
                przejadżkę. Kosztowało nas to 40 funtów czyli 7$ - 3,5 raza taniej!!!! I tak
                chyba przepłaciliśmy, bo nie chciało nam się za bardzo targować i byliśmy tyko
                we dwoje.
                Jeszcze raz pozdrawiam, zazdroszczę wspaniałego wyjazdu, baw się dobrze.
      • Gość: LATO3 Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.gimsat.pl 26.05.04, 21:07
        PROSZĘ O DOTATKOWE SZCZEGÓŁY ,ponieważ jadę (dokładnie to samo rejs i Magawish)
        17 lipca.Jakieś dobre rady i te namiary na Anię.I Kair 1 czy dwa dni?Proszę o
        dokładną relację , wszystko jest ważne bo jadę pierwszy raz.
        • Gość: beata Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 22:00
          Ja tez juz niewiem z kim jechac kiedys myslalam o Soni ale przeczytalam opis
          kogos kto zalatwil u niej wycieczki i w drodze do Kairu okazalo sie ze w
          autobusie nie ma klimy, potem sie zepsul, a na koniec wracali z Kairu bez
          eskorty. Czytalam to na sronie o Hurghadzie tam wlasnie reklamowana jest Sonia
          ale moderatorka Agnieszka szybko ten post wymazala twierdzac ze na jej
          stronach niewolno reklamowac ale jak widze to niewolno tez pisac zlych opini
          jednym slowem cale te jej forum to chyba jakas sciema zostawia tylko co piekne
          bo sama reklamuje Sonie a jak ktos nie zadowolony to cich i post znika jednym
          slowem niewiadomo komu wierzyc chyba bedzie trzeba na miejscu sie zorientowac.
          • Gość: ewida Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 217.96.74.* 27.05.04, 01:00
            Witam wszystkich zaintersowanych wycieczkami w Egipcie. Wybieram się we
            wrześniu do Egiptu i także jestem w trakcie zbierania informacji na temat
            wycieczek. Ponieważ osoby doświadczone nie chcą nam pomóc podzielę się z Wami
            swoimi zbiorami, owocami wielogodzinnego czytania. Tak na prawdę do wyboru mamy:
            1. Hany ( Ali Baba) strona internetowa z cennikiem na
            www.hanyalibaba.republika.com
            2.Ania ( to właśnie ta Ania o której tu mowa) i Said - cennik na stronie
            internetowej www.egipt.republika.pl
            3. Orbit Tours ( biuro w Hurgadzie po przeciwnej stronie hotelu Sultan Beach) -
            ofertę można znaleźć w innych postach na tym forum
            4. Nija - oferta także na forum + kontakt nija @poczta.onet.pl dodatkow NIja
            założyła swoje prywatne forum pt. Hurghada
            5. Sonia - oferta na stronie www. hurghada.pl
            Opinie jak zwykle są podzielone bo ile ludzi tyle zdań, więc jesteśmy zdani na
            los. Jeżeli drodzy poszukujący znaleźliście jeszcze jakieś ciekawe infromacje
            to napiszcie. Po przeglądnięciu oferty i porównaniu cen ( nikt nie lubi
            przepłacać ;) muszę powiedzieć ,że najlepsze ceny ma Orbit Tours, ale
            najsolidniej wygląda strona internetowa Ani i Saida. Decyzja należy do Was.
            Pozdrawiam wszystkich poszukujących i niezdecydowanych.
            • Gość: Misio Z kim? - Hany Ali Baba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 00:43
              Witam, miesiąc temu byliśmy na urlopie w Egipcie (7+7 rejs+pobyt w Hurgadzie).
              Hany mieszka w Hurgadzie i to jest główny punkt wypadowy jego wycieczek. Ale
              dla nas przyjechał specjalnie do Assuanu, by zabrać nas (w sumie 6 os.) do Abu
              Simbel - tj. kolejne 300 km na południe. Wszystko super zorganizowane, o połowę
              tańsze niż z biurem podróży. Do tego bardzo dobrze mówi po polsku (studiował
              tu), wielką wiedzę o swoim kraju, sympa... Ma żonę Polkę. Wystarczy wysłać mu
              sms-a i wszystko będzie załatwione. Na jednym z wcześniejszych postów ktoś
              chyba podał nr jego komórki. Gorąco polecam i życzę udanego urlopu, bez
              przykrych niespodzianek! Michał
          • Gość: Misio Eskorta to fikcja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 00:52
            W praktyce, wygląda to tak - na przykładzie przejazdu "z eskortą" z Assuanu do
            Abu Simbel. Autobusy i mniejsze busiki z turystami zbierają się z dO 4:30 rano
            w wyznaczonym miejscu. Policja turystyczna sprawdza dokumenty kierowcy i
            jeszcze kilka dupereli. O 4:30 rusa "konwój" - dobre kilkadziesiąt autobusów i
            busików, może nawet podchodzić pod setkę... Możecie sobie wyobrazić, jak bardzo
            tyle samochodów potrafi się "rozciągnąć" przez te 300 km. Oprócz spradzania
            dokumentów, konwój polega na tym - że na jego początku i końcu jadą po JEDNYM
            samochodzie policji turystycznej z kałaszami, w sumie po 3-4 policjantów. Gdyby
            jakiś terrorysta chciał "załatwić" któryś z autobusów, to nie miałby z tym
            żadnych problemów... Ale i tak jest raczej bezpiecznie. Pozdrowienia. Michał
        • Gość: pch Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 195.205.24.* 27.05.04, 09:29
          Sorry,że odpowiadam tak późno ale nie mam ciągłego dostępu do internetu.
          Podaje namiary na Anię:
          www.saidtravel.com lub SMS na nr +20106148037
          Najlepiej skontaktuj się z Nią zaraz po przyjeździe - będzie więcej czasu na
          umówienie się i dopasowanie terminów wycieczek ( z tego co wiem konwoje do
          Kairu odjeżdżają w środy i soboty).
          Co do samych wycieczek to gorąco polecam nurkowanie z butlą - niezapomniane
          przeżycie. My nurkowaliśmy pierwszy raz w życiu i mieliśmy trochę obaw, ale
          wszystko było w porządku. Nurkowanie odbywa sie w polskiej bazie nurkowej, pod
          wodę schodzisz pod opieka instruktora, który cały czas trzyma cie za rękę,
          wcześniej na lądzie i przy brzegu odbywa się krótkie szkolenie.
          Kair - będąc w Egipcie nie można go nie zobaczyć. My zdecydowaliśmy się na 1
          dzień z powodu braku czasu (do Kairu jechaliśmy w środę a w sobotę wyruszaliśmy
          na rejs - chcieliśmy przez czwartek i piatek poleżec trochę na plaży). Konwój
          wyrusza z Hurgady o 4:00, w Kairze jesteś ok. 12;00. Wycieczka obejmuje
          zwiedzanie Muzeum Kairskego (super; polecam salę mumi za dodatkową opłatą),
          piramidy, lunch, perfumerię. Powrót do Hurgady ok. 1:00. Wszystko jest z polską
          przewodniczką - nas oprowadzała Magda (bardzo kompetentna) ale wiem że jest też
          ktoś inny. Nasz autokar był w porządku, ale myśle że jak to w Egipcie, co do
          autokarów niczego nie można być pewnym i wiele zależy od szczęścia. My przed
          samym Kairem mieliśmy stłuczkę - wjechał w nas autokar jadący za nami, na
          szczęście nic poważnego się nie stało i mogliśmy jechać dalej.
          Co do hotelu - jest calkiem niezły choc chyba nie zasługuje na 4 gwiazdki.
          Wiele zależy od tego który bungalow dostaniesz, atutem jest piekna plaża,
          polecam piesze wycieczki wieczorem wzdluz plaży do pobliskiego hotelu Sofitel
          (ok. 2 km w strone Safagi), gdzie organizowane są dyskoteki, animacje itp.
          Jedzenie w hotelu średniej jakości ale da się wytrzymać, nam o wiele bardziej
          smakowało podczas rejsu. Wiecej informacji o Magawish znajdziesz na forum
          pod "Opinie o hotelach " czy coś takiego.
          Sam rejs to coś wspaniałego, jeżeli moge ci coś doradzic to abys strał się
          zobaczyć jak najwięcej. Co prawda rezydenci organizują czas, ale zawsze można
          znaleźć chwile na jakąś ponadprogramową wycieczkę. My w ten
          sposób "zaliczyliśmy" światło i dźwięk w Karnaku oraz wypad na dugi brzeg Nilu
          w Luksorze. W Assuanie możesz popłynąć na wyspę File, zwiedzić Abu Simbel (35$
          u rezydenta).
          Uwagi ogóle:
          1. Uważaj na upały (filtry, czapka, okulary) w lipcy temp ok. 45-50 stopni
          2. Ostrożnie z jedzeniem jeśli nie chcesz złapać "faraona", my wlaściwie nie
          jedliśmy nic surowego.
          3. Targuj sie z Arabami o wszystko
          4. Więcej informacji znajdziesz na forum

Jeśli masz jeszcze jakieś konkretne pytania - pisz śmiało

• Gość: Ania Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 213.212.203.* 27.05.04, 23:51
            Nasze stronki:
            www.saidtravel.com
            www.tiger-diving.com
            www.egipt.republika.pl
            Zapraszam Ania
      • skaza10 Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? 06.06.04, 08:58
        pch- wybieram sie w czerwcu do egiptu makadi beach - jak sie kontaktować z anią
        w sprawie wycieczek -podaj prosę telefon lub emaila magda
        moj nr 608317317
    • flightins Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? 27.05.04, 08:14
      Ja plecam wycieczki z Sonią - rodzina była i wrócili super zadowoleni !
    • Gość: a i k Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.wszib.poznan.pl 31.05.04, 13:47
      My bylysmy z nija,tanio,fachowo,planowo,bez przykrych niespodzianek ogolnie o.k
      • Gość: Graża Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.crowley.pl 01.06.04, 19:34
        Polecam Orbit Tours, byłam, sprawdziłam, jest ok.
        • Gość: Desaly Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 22:02
          Tak, z pewnością, są najlepsi w kłamstwach, intrygach i pisaniu głupot.
          Dno i pół metra mułu
          • Gość: beata Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 22:09
            A czemu ? podaj jakies szczegoly?PLISSSSSSSSSSS
            • Gość: Desaly Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 22:28
              Było na tym forum wiele wątków negatywnych na ich temat, dziwnym trafem zostały
              skasowane. Była cała masa nie zabranych turystów mimo zapłaconych wycieczek,
              dwa wypadki porwań ich wycieczkowiczów i nagminne żądanie dopłat do odbytych
              wycieczek, mój brat musiał dopłacać sporą sumke pod strachem pieszego powrotu
              do Hurghady. Do tego dochodzą ciągłe oczernianie konkurencji i zmyślone skargi
              na takową pisanie przez ich pracownice.
              Reasumując, orbit to totalne dnom omijajcie szerokim łukiem!!!
              • Gość: beata Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:36
                dzieki za te info. Warto pomyslec pozdrawiam.
              • Gość: Graża Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.crowley.pl 04.06.04, 23:29
                Z kąd bierzesz takie historie? Trzy wycieczki u nich wykupiłam, inni znajomi
                wcześniej i później też, wszyscy byli zadowoleni, wracali cali i na czas.
                Zabierali nas z hotelu i tam też odwozili, nie było opóźnień, nikt nie musiał
                się martwić. Nie wiem o czym piszesz. Może to Ty jesteś niezdrową konkurencją?
                Weseli, sympatyczni ludzie, bardzo się starali, aby turyści byli zadowoleni.
                Posiłek, który przygotowali nam na łodzi był pyszny i nie skąpili napojów, dla
                dzieci było ich pod dostatkiem (to ważne, bo miały być ograniczone). Nie wiem
                wię skąd ta nienawiść do Orbit Tours. Byliśmy na tych wycieczkach z dwójką
                dzieci i nie bałabym się jechać z nimi znów.
                • Gość: Desaly Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 05:44
                  "Z kąd" biorę? Z życia. Pewien żeglarz (zgadnij który) gdy przepłynął Pacyfik
                  nazwał go Oceanem Spokojnym. Tak więc to że Tobie udało się przeżyć wycieczkę z
                  orbit i wrócić w jednym kawałku to nie znaczy że także inni mieli aż tyle
                  szczęścia.
                  • Gość: Graża Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.crowley.pl 05.06.04, 19:53
                    Co Ty się tak podniecasz? Pisałam o tym, że wiele osób znam, które są
                    zadowolone z wycieczek z Orbitem w Hurghadzie. Sama też z nich korzystałam,
                    dlatego je polecam. Było super i bardzo bezpiecznie. Dbają o to aby mieć
                    klientów, więc dbaję też o nich samych (to logiczne). Oskarżasz ich na
                    podstawie zasłyszanych ploteczek, tak chyba działają konkurencje. Czyż nie?
                    Nie dość, że nikt nie chciał od nas dodatkowych opłat, to jeszcze dostaliśmy
                    zniżkę przy zakupie trzech wycieczek. Odwozili nas do samego hotelu, było ok.
                    • Gość: Desaly Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 20:36
                      Jak juz pisałem cuda się zdazają. I czego sie tak podniecasz?
                      A te wiele osób to kto poza tobą? Narzeczona? I czego tak ich chwalisz? Pewnie
                      ci płacą, albo to ktoś z rodziny.
                      • Gość: Graża Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.crowley.pl 06.06.04, 11:19
                        Bystrzacha z Ciebie to nie jest z pewnością!!!!!!!!!!
                        Nawet po tym jak się przedstawiam (nie mówiąc o tym co pisałam wcześniej),
                        można domyśleć się, że jestem kobietą, tak więc "narzeczonej" raczej nie mam.
                        Nie bądź złośliwy!!!!! Chwalę bo byłam i sprawdziłam, o czym piszę nie tylko
                        tutaj. Za co niby i kto ma mi płacić? Zastanów się co piszesz! Egipcjanką nie
                        jestem, tak więc "z rodziny" to też nikt nie jest.
                        Może Ty po prostu nie rozumiesz mojej wypowiedzi?
                        Podsumowując: w ubiegłym roku byłam z meżem i dwójką dzieci (10 i 1,9) w
                        Hurghadzie. Nie chcieliśmy przepłacać za wycieczki u Rezydenta, a Polacy którzy
                        byli z nami w hotelu korzystali z wycieczek org. przez Orbit Tours (tamtejsze
                        biuro) i polecali mam. Wykupiliśmy u nich trzy wycieczki, byliśmy na nich razem
                        z dziećmi i było super. W najmniejszym stopniu nie odczułam niepokoju. Dlatego
                        z czystym sumieniem polecam wszystkim korzystanie z ich oferty.
                        Nie wiem o co Ci tak naprawdę chodzi, bo nie sądzę aby to była prawda co
                        piszesz. Wyluzuj!!!
                        • Gość: MarekP Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: 217.29.140.* 07.06.04, 14:54
                          Nie wiem kto to wymyslil,ze ludzie jadacy z ulicy siedza w tych samych
                          autokarach co z biur polskich?!Totalna bzdura!To chyba jakies biuro z Marsa?
                          Jestem rezydentem biura polskiego i nigdy nie slyszalem o czyms
                          takim.Przynajmniej nie w moim biurze.Nie ludzcie sie,za za mniejsze pieniadze
                          bedziecie mieli ten sam standard.Jesli zachorujecie biuro uliczne
                          przwdopodobnie nie pozwoli Wam przelozyc wycieczki na inny termin(sytuacja z
                          tego tygodnia).Jesli chcecie dowiedziec sie jak zostala potraktowana na
                          motosafari z Sonia turystka Rainbow mozecie zapytac Polska Ambasade w Kairze.
                          Otwarte zlamanie piszczela (widzialem zdjecia w szpitalu)i nawet nie zawiezli
                          Jej do lekarza!Przez osoby trzecie oddali jej 35$(tyle samo kosztuje w biurach
                          polskich...)Na koniec:ni bede sciemnial-zawsze mozecie trafic na ulicy i dobrze
                          i zle.To zalezy od szczescia.
                          • Gość: Beata Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 23:18
                            Moze masz racje ale z tym ze ceny w Polskim biurze są takie same jak w Egipskim
                            to przesadzileś, jakby tak było to nikt by sobie głowy nie zawracał
                            załatwianiem wycieczek u nie wiadomo kogo.A co do jazdy tymi samymi autobusami
                            to masz racje ale---
                            • Gość: Graża Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.crowley.pl 08.06.04, 15:04
                              I to włąśnie jest dowód na to, że warunki są takie same. Rezydenci maję za
                              zadanie jak najwięcej sprzedać wycieczek i dobrze, ale nie wszyscy muszą dawać
                              z siebie zdzierać, jek można taniej, a identycznie.
                          • lilypons Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? 08.06.04, 15:16
                            Gość portalu: MarekP napisał(a):

> Nie wiem kto to wymyslil,ze ludzie jadacy z ulicy siedza w tych samych
                            > autokarach co z biur polskich?!Totalna bzdura!To chyba jakies biuro z Marsa?
                            > Jestem rezydentem biura polskiego i nigdy nie slyszalem o czyms
                            > takim.Przynajmniej nie w moim biurze.Nie ludzcie sie,za za mniejsze pieniadze
                            > bedziecie mieli ten sam standard.Jesli zachorujecie biuro uliczne
                            > przwdopodobnie nie pozwoli Wam przelozyc wycieczki na inny termin(sytuacja z
                            > tego tygodnia).Jesli chcecie dowiedziec sie jak zostala potraktowana na
                            > motosafari z Sonia turystka Rainbow mozecie zapytac Polska Ambasade w Kairze.
                            > Otwarte zlamanie piszczela (widzialem zdjecia w szpitalu)i nawet nie zawiezli
                            > Jej do lekarza!Przez osoby trzecie oddali jej 35$(tyle samo kosztuje w
                            biurach
                            > polskich...)Na koniec:ni bede sciemnial-zawsze mozecie trafic na ulicy i
                            dobrze
                            >
                            > i zle.To zalezy od szczescia.

Skoro jesteś rezydentem polskiego biura / szkoda, że nie podajesz którego/ to
                            może mi powiesz, gdzie rezydenci wykupują/ załatwiają/ wycieczki dla turystów,
                            którzy przyjeżdżają z ich biurem. Czy nie w tych samych lokalnych biurach na
                            ulicy, pobierając przy okazji całkiem sporą prowizję sądząc po cenach? Chyba
                            nie chcesz mi wmówić, że dla rezydentów są osobne lokalne biura w Egipcie,
                            ukryte przed okiem turysty i że rezydenci mają własne autokary? Co do kwestii
                            przekładania wycieczek to nie sądzę, aby u rezydenta było inaczej niż w biurze
                            podróży. Wycieczka opłacona, koszty poniesione, a tu 5 minut przed odjazdem
                            konwoju dopada zemsta. Zwrot pieniędzy za niewykorzystane miejsce? A kogo
                            znajdziesz o 3 w nocy, żeby pojechał zamiast Ciebie?
                            • Gość: Graża Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.crowley.pl 08.06.04, 18:52
                              Brawo, świetna wypowiedź....zgadzam się w 100%-tach.
                        • Gość: Desaly Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 15:02
                          Może Ty po prostu nie rozumiesz mojej wypowiedzi?
                          Podsumowując: w ubiegłym roku byłem z żoną i dzieckiem (8 lat) w
                          Hurghadzie. Nie chcieliśmy przepłacać za wycieczki u Rezydenta, a Polacy którzy
                          byli z nami w hotelu korzystali z wycieczek org. przez Sonie i polecali mam.
                          Wykupiliśmy u nich cztery wycieczki, byliśmy na nich razem
                          z dzieckiem i było super. W najmniejszym stopniu nie odczułem niepokoju.
                          Dlatego
                          z czystym sumieniem polecam wszystkim korzystanie z ich oferty.
                          NIE WIEM O CO CI TAK NA PRAWDE CHODZI, bo nie sądzę aby to była prawda co
                          piszesz. Wyluzuj!!!
                          • Gość: Graża Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.crowley.pl 08.06.04, 15:00
                            Brawo, brawo, brawo!!!!!
                            Dużo sprawiła Ci kłopotu ta wypowiedź? No to już mamy dwa biura miejscowe,
                            które można polecić.
                            • Gość: Desaly Re: Z kim w Hurghadzie na fakultety?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:57
                              To jest Twoja wypowiedź którą tylko dostosowałem do moich faktów :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka