Dodaj do ulubionych

Egipt nie umiem się przekonać !!!

14.10.11, 07:29
Witam ! Nigdy nie byłam w Egipcie - czemu ? nie dlatego że naczytałam się jaki tam brud , syf i kopciuchy albo że mnie zabiją , ale jedynie co mnie przeraża to tzw.zemsta , najbardziej chodzi o moje 5 letnie dziecko , które jeszcze w życiu nie miało problemów żołądkowych nawet najmniejszych mimo pobytów w różnych krajach.Bardzo chciałabym wybrać się w tym roku najlepiej w grudniu na tydzień , w związku z tym mam bardzo dużo pytań :
- jaka będzie temperatura grudzień - styczeń
- czy ktoś może opisać swój pobyt świąteczny lub sylwestrowy ( bardzo mnie ciekawi jak wygląda taki wieczór )
- jakie macie doświadczenia z opieką medyczną w przypadku " zemsty "
- czy w hotelach są czynne wówczas figlokluby lub inne
bardzo dziękuję

Obserwuj wątek
    • kolpik124 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 07:55
      - temperatura nie za ciekawa, 20-25C, przy silnym chłodnym wietrze, basen musi być podgrzewany, dzień krotki o 17 już ciemno. Jak dl;a mnie idealny termin na wyjazd to przełom kwietnia/maja. jest już bardzo ciepło, ale bez "patelni". Morze ok. 25C, długi dzień, nie ma jeszcz wakacyjnych tłumów.

- "zemsta" to nie automat, tylko reakcja organizmu, rozni różnie reagują, ja zaliczyłam "zemsttę" w Turcji, natomiast w Egipciec zero sensacji, warto przed wyjazdem brać probiotyki, w hotelach są lekarze

Brud? Zależy gdzie. W zaułkach Hurghady na pewno, w dobrym hotelu czysto. Jak dla mniej w hotelu w Marsa było czyściej niż w podobnych hotelach w Grecji czy Włoszech.
      • kkk Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 08:39
        wiesz co... też długo bałam się jeździc do Egiptu z powodu zemsty :)
        raz pojechałam i się zakochałam w Egipcie, wiedziałam juz że bede tam wracać i jestem co roku (oprócz tego odwiedzam inne kraje ale sentyment do Egiptu został)
        syf, brud...eee, to nieaktualne ;) jesli dobrze wybierzesz hotel, zrozumiesz kulturę, bedziesz się cieszyć tym co piekne a nei wymyślac sztuczne problemy ;) mówili ze o wiele czyściej jest w Turcji, ze lepsze jedzenie - nieprawda!! byłam, nie zgadzam się ;)
        na zawsze pozostanę egiptomaniaczka :):)
        • mob-os Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 18:11
          Masz rację ,od 13 lat co roku we wrześniu jestem 2 tygodnie w Egipcie.Jestem egiptomaniaczką mimo 60+ .W tym roku byłam w Turcji,nie mogę powiedzieć że było żle ale to nie byloTO !.Też 5 gwiazdek ale zupełnie inny stosunek do turysty.To samo dotyczy biur podróży i sklepów.W Egipcie są bardzo przychylni turystom,w Turcji znacznie mniej. W przyszlym roku znowu EGIPT!
          • doral2 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 18:35
            dopóki nie pojedziesz, to się nie przekonasz.
            egipt albo się kocha od pierwszego razu, albo nienawidzi.
            kto nigdy nie pił wody z nilu, nigdy nie zrozumie egiptu.
            też jestem egiptomaniaczką. dopiero co wróciłam, a już kombinuję jak pojechać znów.
            eeehhhhh.....ten gorący wiatr z pustyni, sól na ustach i słodycz melonów..
            • ferdynand_007 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 18.12.11, 01:57
              no nie wiem czy akurat SÓL w ustach, ale może byc fajnie
              podobno zico już nie pracuje na barze
              • janan2 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 18.12.11, 13:09
                Lepsza jednak ta"sól" w ustach,niż "lody" w tym akurat temacie.Poza tym do basenów nie wchodzi się z przyczyn prozaicznych.Za zimna lub za ciepła woda,dodatkowo gęsta od plemników,więc w ciążę zajść można nawet grubym zachodnim czy wschodnim sąsiadkom po 60.Dlatego te "cuda" w Egipcie zawsze możliwe.Więc nie lubię Egiptu.A co! Nie wolno,o!!!To tak w trosce o nasze nastoletnie wyrywne blondynki,co im na dekiel padło,no bo myślą tym ,na czym siedzą.Taki wiek,to nie ich wina,ale poprawić też nie sposób.One już mają własnego tatę.To ich rola.A czy się podoba czy nie,no to wyłącznie dyskusja dla indywidualistów.Ci odbierają Egipt,każdy po swojemu.
          • des4 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 19:50
            bzdury, czy Egipt czy Turcja, stosunek do turystów jest podobny, z tym, że w Turcji jeszcze nikt turystów nie rozstrzeliwał masowo

no ale jak się jeździ w jedno miejsce 13 lat, jasne że się nie wie jak jest inaczej

klapki na oczach podobne ja u tych z forum Chorwacja nie wyobrażających sobie wyjazdu do innego kraju
            • mob-os Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 21.10.11, 21:23
              Czytaj ze zrozumieniem.Jeżeli ktoś od 13 lat jeżdzi do Egiptu to nie znaczy że nie jeżdzi już nigdzie więcej.Mam prawo mieć pozytywną opinię na temat Egiptu i tyle mam do powiedzenia!.
        • uhf_online Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 19:19
          Ja też uważałem Egipt za biedne, brudne, zacofane zadupie "pośrodku niczego" i nawet nie zamierzałem się tam kiedykolwiek wybierać. Aż tak wyszło że poleciałem tam służbowo i na miejscu całkowicie zmieniłem zdanie o tym kraju. Rzeczywiście jest stanowczo za gorąco jak dla Europejczyka, a czystość i porządek - takie sobie Ale co mnie ujęło w Egipcie to ludzie, sympatyczni i przyjaźni, i to zarówno ci biedni którzy ciężko pracują aby przybysz czuł się w ich kraju naprawdę po królewsku, jak i ci bardziej zamożni i lepiej wykształceni, którzy mają trochę żal że my nadal uważamy ich za "dzikusów".
          Tak jak tu inni piszą, Egipt to kraj który naprawdę warto zobaczyć.
    • miriam_73 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 09:50
      jaka będzie temperatura grudzień - styczeń

jak dla mnie, niestety za zimno, nawet na Południu, zwłaszcza jak po południu słońce sie obniża, a od morza wieje. Ale są tacy, którzy lubią wariant "rześkie lato nad Bałtykiem" ;-). Ja wole jednak trochę cieplejsze pory roku. Zwłaszcz, że w grudniu i styczniu woda jest zimna.

> - czy ktoś może opisać swój pobyt świąteczny lub sylwestrowy ( bardzo mnie ciek
      > awi jak wygląda taki wieczór )
      Duzo jedzenia, charakter kolacji bardziej świąteczny niż zwykle, obsługa bardziej "pod krawatem" ;-), dodatkowe dekoracje w restauracji, potem jakieś zorganizowane pląsy i wygibasy artystyczne, ewentualnie trochę fajerwerków o północy i wsio. uciekłam do znajomych na ognisko na plaży ;-)
      > - jakie macie doświadczenia z opieką medyczną w przypadku " zemsty "

Bardzo dobra i skuteczna. Trzeba tylko dobrze przed wyjazdem sprawdzić swoje warunki ubezpieczenia.

> - czy w hotelach są czynne wówczas figlokluby lub inne

zapewne zależy to od danego hotelu.
      • ula09876 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 15:30
        Ja przyznam, że też się teraz nasłuchuje od znajomych o Egipcie, bo mam zamiar pojechać w listopadzie. Choć przyznam, że opinie tych co byli (i nie są z natury marudni,bo takim to nic nie dogodzi :) ) są pozytywne. Ale najlepiej pojechać samemu i sobie wyrobić swoje zdanie. Ja wybieram się do Egipt, bo w tym okresie są jeszcze przystępne ceny, a zawsze to jeszcze trochę słonca przed zimą :)
    • pietiagoras1 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 15:29
      to luknij tu na zdjęcia to sie przekonasz że tam można spędzić fajne wakacje
      holiday-photos.pl/
      • sandra00 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 14.10.11, 21:14
        dziękuję Wam bardzo - no cóź , szkoda że zimą nie jest cieplej chiałam oderwać się od zimy i ogrzać , co do brudu to ja tylko tak napisałam z tego co słyszałam raczej jest czysto w hotelach , nie napisałam wcześniej że ja od pięciu lat spędzam wakacje w Turcji i uwielbiam ten kraj , ale Egiptu nie krytykuję i nie przekreślam bo nie byłam !!! Zemsta czy biegunka nigdy w Turcji nikogo z nas nie doścignęła i raczej rzadko tam o niej słychać być może to też zasługa hoteli bo raczej wybieram te lepsze , znajomych dopadła biegunka nad naszym Bałtykiem i 3 dni szpital ! PODRAWIAM I DZIĘKI
        • kkk Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 15.10.11, 09:00
          wg mnie w Egipcie ludzie sa bardziej otwarci, kontaktowi, świetnie znają języki (często kilka perfekt) a w Turcji... ciężko mi sie było dogadac po angielsku w wieluuu miejscach :) po prostu nie znali, mówili do mnie po turecku. Ale ale - z drugiej str.turcy są o wiele mniej nachalni!! nie zaczepiają, nie wołaja do sklepików, można spokojnie obejrzec, w Egipcie to niestety nie przejdzie ;)
          Nie generalizuje bo pewnie sa wyjatki ale takie sa moje spostrzeżenia ;)
          Zarówno do Egiptu jak i do Turcji wrócę, a co! :D
          • kasia_p45 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 15.10.11, 10:16
            Wszystko to prawda.. Na egipską nachalność tez jest sposób
            Jesli nie chcesz byc zaczepiona przez naganiaczy poprostu traktujesz ich jak powietrze.. Nauczyl nas tego przewodnik po Kairze.. i naprawde działa :))
            A wracając do głównego wątku tez sie bardzo obawiałam pierwszego wyjazdu do Egiptu. Nawet się zastanawiałam i sama sobie dziwiłam dlaczego wybrałam ten kierunek. Byłam pełna obaw.. (ci co wiedza to wiedzą )..
            Jednak po pierwszym razie zapragnęłam drugiego i teraz przymierzam sie do trzeciego (rejsowego)
            Myślę, że Egipt to taki kraj który warto zobaczyc i zwiedzić. Ludzie tam sa niesamowici. Pogoda i klimat wspaniałe. Ja czuje sie tam wysmienicie i radośnie. Słońce nastraja optymistycznie .. Kilka godzin lotu i jestes w zupełnie innym swiecie... dla mnie jak z bajki :))
            Naprawde warto, warto, warto i jeszcze raz warto :))
          • kolpik124 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 16.10.11, 21:50
            Tjaa, każdy Egipcjanin kilka języków perfekt :)
            • kkk Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 08:09
              właśnie tak :) w hotelu zawsze możesz po angielsku, niemiecku, francusku, włosku... - to podstawowe. Na ulicy zawsze po angielsku właściwie z każdym. W Turcji się juz z tym nie spotkałam.
              • wtopek Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 09:28
                Tjaaa...jor ajs lajk blu si :D
    • sztecher Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 15.10.11, 15:36
      byłem w egipcie 4 razy-raz hurgada latem i 3 razy sharm zima (grudzień). temperatura ok, żaden rześki bałtyk, tylko dobre polskie lato. zachód słonca wczesnie ale za to od samego rana jasno, słońce i lato
      morze do kąpania bez problemow
      trochę jeżdrze po swiecie
      egipt w ujeciu jakosc/cena/atrakcje najlepszy dla polaka na zime
      • ula09876 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 11:27
        Sztecher powiem ci ze Twoja wypowiedz to jak sedno - odpowiedz dla tego watku :)
        Konkretnie i do rzeczy no i pozytywnie - bo na bazie doświadczeń.
        Dzięki, teraz tylko juz pozostaje mi poszukanie najlepszej oferty, ciekawe jak w tym roku z cenami na okres jesien/zima? mam nadzieje, ze rowniez przystepnie
      • wtopek Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 11:37
        Zimą jest dośc chłodno. Nie wiem jak "dobre polskie lato", ale 20-25C w dzień i ok. 10C w nocy, plus silny zimny wiatr idośc chłodne morze, jakoś z takim latem mi się nie kojarzą, na może najwyżej nad Bałtykiem :)

Kwiecień-początek maja to dla mnie idealny termin na wyjazd w tamte strony.
        • sztecher Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 14:12
          hmmm, kazdy ma inne poczucie temperatury
          zawsze zima wracam z egiptu opalony
          narzekanie o wiatrach słyszałem z kilku ust - owszem podwiewa ale żeby było to jakos specjalnie uciążliwe, moim zdaniem nie ale oczywiście kazy ma swoja opinię
          co do temperatury wody: zawsze całymi dniami snurkuje, bez zadnych przezięnien, dreszczy etc
          wieczory-nigdy nie załozyłem zadnej bluzy ani długich spodni, cały czas tylko na nogach sandały-co do głębokiej nocy nie wiem, nie testowałem
          moim zdaniem jedyny minus-wczesnie zapadający zmrok a na plazy chciałoby sie posiedzieć-ja zmrok wykorzystuje w ten sposób, że codziennie ucinam son=bie dwie godziny snu przed kolcją
          pozdro
          • des4 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 22:02
            Cóż, z naszej grupy ponad 10 osób nikt nie potrafił wytrzymać bez pianki więcej niż pół godziny. A wieczorem siedzieć na zewnątrz bez polara czy innej bluzy.

Musisz być jakimś ewenementem.
    • sztecher Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 19:36
      i jeszcze kilka słów
      co do temperatury 20-25 stopni-ok ale raczej przewaznie bliżej 25 i to temp powietrza, bo w słoncu naprawdę jest goracą
      wiatr-jak są chmury a te są naprawdę zadko ( na zimowe wyjazdy 1x przez 1/4 dnia), dla przykładu byłem np w maju w tunezji-no to tam maprawdę lipa z pogoda-jeden dzień deszcz, 2 silny, porywisty wiatr, 4 dni w miarę
      zimowy egipt napewno jest stokroć cieplejszy niz wiosenna tunezja
      warto dobrze dobrac hotel-dobrze wcale nie znaczy drogo-trzeba wiedziec kiedy kupowac egipt-ja zimę biorę już w sierpniu/wrzesniu mp. w tym roku marsa, all, za tydzień 17-24 grudnia 1600 osoba, w tym terminie jest bardzo, bardzo spokojnie, mało ludzi, cisza i spokój i dużo miejsca na rafie
      • gezon Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 20:15
        również rezerwowałem FIRST na grudzień: 1499zl allinc. tydzień, Hurghada hotel 4* :)

O pogodę się nie boję, Egipt całoroczny na opalanie:)
        • des4 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 17.10.11, 22:03
          Rok temu w grudniu były przez prawie 2 tygodnie nawałnice. Marsa Alam popłynęło.
          • gezon Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 18.10.11, 10:44
            Egipt i dwa tygodnie ulew? xD

ps. polecam > www.youtube.com/watch?v=eeIMz28bp64
            Prawdziwe lato
            • des4 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 18.10.11, 10:51
              Padało prawie tydzień z przerwami, a niebo było zachmurzone większą cześc miesiąca.
              • janan2 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 18.10.11, 13:05
                Nooo! Mieli miejscowi latane!Ale to raz na 30 lat.Nawet materace pływały a w hotelach od 4 do parteru baseny he he,najgłębsze w recepcji ,bo najniżej.Niespotykane,cieszyli się,tyle że zapomnieli o wapnach i cementach na nigdy nie kończących się budowach,co popłynęły.Nawet zawiązało co trzeba.Qrde!Niespotykane zjawisko.Oni deszczu się nie boją,burze to może widzą raz w życiu,takie z błyskawicami.Przywykli za to do zawieji i zamieci piaskowych jak przyjdą od strony Arabii raz na 5 lat.Trwają minimum 50 dni.To dla miejscowych nawet klęska żywiołowa.Ale nie ma co panikować.To nadzwyczaj rzadkie zjawiska.Trzeba mieć "szczęście" aby ich doznać zgodnie z wolą Allaha.Wszystko w jego "rukach".Oni tak wierzą.A przekonaqć się czy nie!?Głupie pytanie!Trzeba jechać,raz lub dwa!Zapewniamk,że będą kolejne wypady.
              • lamciad Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 18.10.11, 13:06
                Heheh,naprawdę nie wiem,kto taką złą opinię wyrobił Egiptowi...coraz bardziej przekonuje się,że Ci,co tam nigdy nie byli!
                Ja tez zbierałam się,jak do jeża,zemsty bałam się strasznie,bo miałam jechac z 8 miesięcznym dzieckiem,ale się przemogłam i co? Lecę za dwa tygodnie już trzeci raz! Dla mnie idealny kierunek,kiedy u nas najgorszy miesiąc w roku,czyli szaro bury listopad.Cena w stosunku to jakości super,pogoda zapewniona.A zemsta hahhahahaha,jak się non stop stoi po alkohol w ALL to i przeczysci człowieka,ale jak się popija tylko dla "ochłody" to luz.Na wszystkie nasze pobyty+znajomi+dzieci - zemsta nie dopadła nikogo.A jak słyszałam,że ktoś się z tym spotkał to się okazywało,że nie wziął zwykłego nifuroksazydu tylko czekał na zmiłowanie.Jednak faraon czuwa i lekarze mają tam świetną broń - jeden zastrzyk w dupsko i jak nowonarodzony:)Moje dziecię jada w Egipcie wszystko.Gdyby się coś zaczynało dziać to natychmiast trzeba podac lek (nasz Endiex albo tamtejszy Antinal),a nie czekać.To nie wirusówka,którą trzeba przetrzymac,na bakterię na szczęście da się zaradzić.

Moje zdanie jest takie - pakować się i nie słuchac głupot! To naprawdę bardzo ciekawy kraj,polecam wybranie się w okolice Nilu,zupełnie inny krajobraz,mi się od razu przypomniała Kenia...rozmarzyłam się:)
                A snurkowanie nad rafką - miodzio! Jakie to szczęście,że odkryłam Egipt 3 lata temu,dodatkowo zaraziłam moich znajomych i ponownie w tym roku wybrali ten kierunek.I nie mówie tu jako osoba podróżująca raz w roku,widziałam już to i owo;-)W tym roku miała być Dominikana,ale ten długi lot,odechciało mi się.
                • janan2 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 18.10.11, 14:13
                  No może nie nigdy.Ale powiedzmy pierwszym razem się zrazili z różnych przyczyn.Nie ma nic bliżej,obojętnej pory roku,gdzie jest pewność udanego wypoczynku,temperatur(poza latem ,nie każdy trawi)obsługi czy odmienności kraju i kultury.No!Ale trzeba coś wiedzieć gdzie się wybiera.Nie może to być opinia moherowej cioci,której nic i nikt nie dogodzi.Trzeba troszkę poczytać,wybrać i lecieć.Przygody czy zaskoczenia z pewnościa będą.Ale jeśli się nie ma ochoty lub brak zdecydowanie ,no to po cholerę pytać i jeszcze psuć innym humor malkontenctwem.Nie proponuję plecaka i samopas.To wyższa szkoła.Ale do kurortu!?Nic nie powinno się podpowiadać.Po prostu trzeba lecieć nie sugerując się niczyimi opiniami lub dzielonymi przez pół i sprawdzic z autopsji.Zachowania,obyczaje czy niuanse pobytu,wystarczy poczytać tutaj.Zapewniam,że będzie to nie ostatni raz.

Nie ma nic bliższego i tańszego z zabytkami klasy światowej czy jak ktoś lubi najdalej napólnoc wysuniętą rafą koralową.Jak ktoś ma zacięcie i się nie boi no to wizyta w takim akwarium jest niezapomniana.Niekoniecznie z butla,z powierzchni też pluskając się i obserwując.Co doradzić.Lecieć!!!Tyle i aż tyle.

Byłem na zachodniej półkuli.Qrna! jeszcze takich balonów w kostkach to nie miałem z długotrwałego siedzenia.Większe niż po wyprawie do erozolimy z SSH.Dzięki,to samo lub tak samo,przynajmniej pod wodą,więc po co?.A hotele wszędzie jednakowe z drobnymi niuansami.
                  • wojtek37k Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 22.10.11, 15:01
                    Egipt ma wiele minusów , bez dwóch zdań - niestety to prawda , że na mieście potrafi być
                    brudno , nieraz nawet w hotelu, że próbują naciągać , można dostać zemsty , a opinie o jakieś super pogodzie w okresie grudzień-marzec są mocno "optymistyczne" i niekażdy tą super pogodę potwierdza , minusem dla niektórych , jest również dość odmienna mentalność i kultura miejscowych , słabo z miejscami rozrywki dla młodych . Egipt ma jednak również wiele plusów , największy to morze i rafa , za tak przystępna cenę , nie da się znaleść czegoś lepszego pod tym względem , ma zabytki , które naprawdę warto zobaczyć , a przy uważnym wyborze hotelu , nie powinniśmy mieć żadnych złych doświadczeń z w/w . Często niestety jest tak , że traktowani jesteśmy źle przez Egipcjan , bo chcemy być tak traktowani na własne życzenie . Nie szanujemy ich odmienność kulturowo-obyczajowej , a powinniśmy . Ja do Egiptu jeździłem i pewnie będę jeździł , bo pomimo pewnych ewidentnych braków , dostrzegam mocną atrakcyjność tego miejsca i to tyle . Naprawdę wiele zależy od własnego nastawienia .

Pozdrawiam Wojtek
                    • kasia_p45 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 22.10.11, 16:31
                      Och.. ja tam zawsze byłam dobrze traktowana przez Egipcjan :)
                      • wojtek37k Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 22.10.11, 17:52
                        No jeśli Ty nie ...... to już można to rozciągnąć na wszystkich ?? Chcesz wejść w polemikę , czy tylko zabijasz nudę ??
                        • kasia_p45 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 22.10.11, 19:32
                          Jesli ja nie to co?..
                          Nie mówię, że mozna to na wszystkich rozciągnąć. Ot wtrąciłam swoje trzy grosze. Byłam raptem tam dwa razy i dobrze mnie traktowano. Nie moge narzekać :)
                          Kazdy ma prawo miec własne zdanie i odczucia. Ty wiesz więcej bo byłes tam więcej razy i masz wieksze doświadczenie w tym temacie. I chocby dlatego nie bede z toba polemizowac..
                          Bo co by to dało??
                          Pozdrawiam :)
                      • kappa22 des4 25.10.11, 22:31
                        rok temu w grudniu ulewy w Egipcie były przez 2 tyg? a które 2 tyg grudnia? w 1 połowie czy drugiej?czy pośrodku?:)
                        bom ciekawa:P
    • anjolka77 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 26.10.11, 22:06
      Mnie wystarczyła jedna podróż żeby w Egipcie się zakochać. Uwielbiam Kair, Luxor, piramidy, Sfinksa i te wszystkie targi na których do woli można się targować. Z wielką chęcią zawsze tam wracać i akurat Egiptu nigdy dość! Myślę, że w przyszłym roku na pewno po raz kolejny tam zajrzę!
      • nena22 Re: Egipt nie umiem się przekonać !!! 27.10.11, 01:56
        Można lezeć na leżaku i się opalać, można chodzić w ubraniach na ramiączkach, można wieczorem założyć sweterek ale jak przywieje i temp. spadnie to i zimowa kurtka będzie ok.
        Byłam tydzień w styczniu i miałam wieczór jeden taki, że w krótkim chodziłam a resztę taką, że ubierałam wszystko co miałam:) Żałowałam ,ze nie wzięlam czapki bo wiało masakrycznie. Ale w dzień b. ciepło. Tylko uwaga - w podgrzewanym basenie ciepło ale jak wyjdziesz to przy silnym wietrze może być naprawdę b. chłodno. Jeśli dziecko jest dziewczynką i ma długie włosy to ja zabrałabym czepek i nie przejmowała sie, że nikt inny go nie ma. Zaznaczę, że jestem mamą która ostatnia zakłada czapkę dziecku. Jednak jeśli przyjdzie mi kiedyś jeszcze zimą się wybrać do Egiptu- a mam nadzieję, ze przyjdzie :) to czepek dla dziecka zabiorę, a sama nie będę wkładać głowy pod wodę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka