marta11 28.05.04, 22:32 Jak to jest z alkoholem? Rozumiem, ze w sklepach nie ma mozliwosci kupienia. Dla chetnych zostaja bary, restauracje. Gdzie mozna zatem kupic np piwo z celem wypicia go w pokoju? Dzieki z gory za wskazowki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej Re: Alkohol IP: *.3.espol.com.pl 28.05.04, 22:43 w sklepie wolnocłowym możesz kupować lokalne piwo do oporu. bodajże Stella. całkiem, całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:07 W najblizszej kawiarence czy knajpce kupujesz piwo Stella za 6 funtow / mozesz kilka / przynosisz do hotelu i wypijasz . Czasem mozesz sobie wieczorem wypic piwo z lodowki ale pamietaj by je rano wlozyc z powrotem / roznica w cenie / Wszystko to oczywiscie tyczy centrum Hurghady gdzie tych knajpek jest wiele. Z alkoholami wysoko procentowymi gorzej - albo sklep wolnoclowy albo restauracja hotelowa - wiec lepiej wez z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoa Re: Alkohol 29.05.04, 08:49 Jest jeszcze jedno rozwiązanie : jeżeli lecisz LOT -em możesz zamówić na pokład. Zapłacić przed podróżą, lub w samolocie gotówką czy kartą. Ja zamówiłem i przykładowo cena Jasia 1L = 45 PLN. Oczywiście zamówienie on-line ze strony www.lot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
przemoa Re: Alkohol 29.05.04, 08:53 Zapomniałem dodać tylko jedno - system przyjmuje zamówienia z 7dniowym wyprzedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutka Re: Alkohol IP: 62.233.232.* 29.05.04, 10:14 Czy możesz mi powiedzieć skąd znałeś numer lotu. Ja odbieram swoje vouchery dopiero na lotnisku przed podróżą. Czy można zdobyć te informacje wcześniej ? Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemoa Re: Alkohol 29.05.04, 10:45 Numer rejsu zna 0rganizator, czyli w moim przypadku TRIADA. Numer znany jest wcześnie, jedynie godziny wylotu (czy jak w moim przypadku dni) mogą ulec zmianie. W najgorszym wypadku, lub w tedy gdy system nie chce przyjąć rezerwacji wyślij meila ze strony LOT-u do sklepu powietrznego, oni Tobie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutka Re: Alkohol IP: 62.181.161.* 29.05.04, 14:59 Dzięki - spróbuję w poniedziałek. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Piwo IP: *.proxy.lucent.com 30.05.04, 15:21 W sklepie wolnocłowym (Hurgada, Luxor) możesz kupić trzy gatunki piwa: Stella, Sakkara i Heineken (0,33). Wszystkie w cenie 6 LE. Zdecydowanie najlepsza jest Sakkara. Nie ma sensu zamawiać alkoholu w samolocie. W Duty Free na Okęciu masz większy wybór i ceny jak nie niższe to porównywalne. Alkohol mocniejszy polecam w celach profilaktycznych (lufeczka po posiłkach) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Piwo 30.05.04, 15:47 W Sharm (Old Market) poza sklepem wolnocłowym jest również sklep z miejscowymi alkoholami, w tym piwem. Bez problemu kupisz tam wszystko. W Kairze widziałam bardzo dużo sklepów z alkoholem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta11 Re: Piwo IP: *.lobar.net 30.05.04, 22:30 w jakim czasie od przylotu moge korzystac z bezclowego w hurgadzie? Ja lece z orbisu, nr lotu mam na potwierdzeniu rezerwacji. (i tak to juz nie ma znaczenia, lece 4.06) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Piwo 30.05.04, 22:44 24 godziny po przylocie. W Sharm i Hurghadzie tak samo. Nie nastawiaj się jednak na żadne rewelacje...Ceny czasem wyższe niż na naszym lotnisku a i asortyment raczej średni..(szczerze mówiac po wejściu do UE dopiero teraz widać na podwójnych cenach, jak bardzo opłacało się kupować na Okęciu, teraz niestety tylko przy wylotach poza UE, więc warto w drodze do Egiptu w coś się zaopatrzyć ;) pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Alkohol IP: 213.212.195.* 31.05.04, 11:57 od ok miesiaca sa zmienione przepisy. teraz na lokalnej wolnoclowce mozna kupic flaszeczki do 48 godzin po przylocie. pozdr. uwazaj tez jesli kupujesz alkohol poza hotelem to moze on byc zarekwirowany przez "bramkarza" przy wejsciu do hotelu. oddadza jak bedziesz wychodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarcyk Re: Alkohol IP: *.chello.pl 01.06.04, 12:03 Czy ktoś z was był świadkiem jak po transferze z lotniska, w hotelu osoby z obsługi penetrowały bagaż w poszukiwaniu alkoholu przywiezionego z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Alkohol IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 12:22 Wyobrażasz sobie ze ktoś w hotelu kładzie ci łapy do osobistej walizki i na przykład w moim wypadku miesza w moich kieckach i majtkach ?Chyba bym mu łapy połamała co to policja a ja to przestępca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbn Re: Alkohol IP: 217.168.134.* 01.06.04, 14:59 w wolnocłówce mozesz codzinnie kupowac heinekena 7 ich kurwów, nie wbijaja do paszportu. na reszte alkocholi musisz zdarzyc 24 godziny od przylotu do wolnocłówki i to co kupisz to wbija ci do paska. jak skonczy sie alko to proponuje pod duzy mcdonald tam jest masa polakow i mozna zagadac, ludzi chetnie kupuja na wlasny paszport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa Re: Alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 17:06 Przecież tam mozna kupić alkohol w każdym "spożywczaku". czego cudujecie. nawalić można się w polsce, po co jechać do egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś