Dodaj do ulubionych

Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów!

23.01.12, 18:32
Grupa uzbrojony po zęby Beduinów wdarła się do jednego z popularnych egipskich kurortów turystycznych. Wzięli zakładników. Domagają się fortuny, grożą, że w przeciwnym razie zaczną mordować zakładników.

Więcej: wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/376249,napad-beduinow-na-egipski-kurort-na-synaju.html
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 18:53
      Kurdee jak nie urok to sraczka.. Ale ja i tak jade!
      • maala02 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 19:59
        Kasia miejmy nadzieje ze na hurghade nie napadną jak tam będziemy:)
        • dorotaaisha Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 20:13
          Dzisiaj spore demonstracje na Daharze; zablokowany cały Dahar Square od dużego meczegu :( I od wczoraj w ElGounie też... Koniec świata.
          • dorcia1234 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 20:20
            no ładnie
            w zeszłym roku wylecieliśmy z Egiptu jak się tam brzydko zaczęło robić i całe to zamieszanie nas ominęło. A teraz nie dość że ponoć zimno to jeszcze rozrabiają. A 3 lutego coraz bliżej...
            • maala02 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 20:39
              oo dorcia tez 3 lutego wylatuje? ja tez i kasiap45
              • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 20:42
                Koniec Swiata.. naprawde:(
              • dorcia1234 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 20:52
                nom
                3 z Gdańska ale rano
                do Titanica bo na rejs tudzież inne eskapady morskie się nie nadaję. Znam przyjemniejsze sposoby żeby mi się w głowie kręciło :-)
                • maala02 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 20:56
                  no ja tez zgdańska ale wieczorem:) ja akurat mam rejs i jeszcze kair i już portkami trzęse gdzie ja sie pcham eh
                • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:03
                  dorcia1234 napisała:

> nom
                  > 3 z Gdańska ale rano
                  > do Titanica bo na rejs tudzież inne eskapady morskie się nie nadaję. Znam przyj
                  > emniejsze sposoby żeby mi się w głowie kręciło :-)

O to sie pewnie w Titanicu spotkamy w drugim tygodniu :))
                  • dorcia1234 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:17
                    >
                    > O to sie pewnie w Titanicu spotkamy w drugim tygodniu :))
                    >
                    no niestety nie, tylko tydzień. Szanowny małżonek więcej nie ma urlopu
                  • dorotaaisha Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 22:14
                    Zachowajcie spokój, demonstracje w Daharze a nie przy Titanicu. To jest inna bajka i jak inne miasto.
                    • aqua_frigida Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 22:23
                      A ja tak lubię klimatyczny stary Dahar ...
                    • dorcia1234 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 22:37
                      ależ my zachowujemy spokój. Nie zauważyłaś że to wszystko podszyte jest ironią?
                      lecimy i mamy zamiar się dobrze bawić.
                      Co innego gdyby oficjalne stanowisko zajęło MSZ i wydało zakaz wyjazdu - wtedy wątek byłby poważny
    • karuzela100 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 20:51
      Chcieli demokracji-To ją dostali.......;(
      • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:03
        A mnie dziwi jedno. Dlaczego teraz nikt nie wyzywa autora wątku, dlaczego nikt nie mówi o sianiu paniki??? Tylko dlatego, że to nie prince, czy kleofas to napisał???
        • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:06
          A mnie juz nic nie dziwi...
        • karuzela100 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:06
          pc maniak to nie kleofas czy inny paranoik dlatego to nie sianie paniki ale ostrzeżenie...
          • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:11
            Ta informacja niczym się nie różni od informacji podawanych przez prince'a, czy kleofasa, jest tak samo smutna, jak te wcześniej podawane. Tylko społeczeństwo jakby łaskawsze tym razem.... i nie wyzywa teraz od paranoików...
            • karuzela100 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:15
              Myśle że informacja pc_maniaca jest jasna zaczyna się zle dziac w demokratycznym Egipcie i widać ze słabo panują nad sytuacją>>>> jeśli uraziłem to przepraszam pozdr karuzela100
              • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:23
                Mnie nie obraziłeś w żadnym wypadku. Informacja pc_maniaka jest tak samo jasna, jak informacje podawane wcześniej przez innego uczestnika forum. W demokratycznym?/ czy aby na pewno ?/ Egipcie wcale nie zaczyna się źle dziać, tam się źle dzieje od czasu rewolucji... :-(Prince-Kleofas na bieżąco o tym informował, najczęściej nawet nie dodając własnego komentarza...i zawsze był mieszany z błotem. To przykre...
                • dorcia1234 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:28
                  hmm
                  kleofas cytował jakieś obcojęzyczne < nawet bardzo > źródła które wujek google potem tłumaczył. pc_maniak podał linka do polskiej strony
                  • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:30
                    I co teraz bedzie? ja mam tam niedlugo jechac przeciez!!
                    • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:34
                      Kasiu...przecież my tu wszyscy na forum wiemy, że to Ty spowodowałaś... :-))))Pozazdrościć wpływów... :-)
                      • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:49
                        No fakt... chyba od razu na dzien dobry kupie tam sobie jakas abaje i chustke na glowe co by mnie nikt nikt nie rozpoznał :P
                        • dorcia1234 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 22:05
                          :-)
                          będę w Hurghadzie przed tobą i ich uprzedzę że przylatujesz
                  • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 21:41
                    Kleofas cytował obcojęzyczne źródła, tłumaczyć translatorem musieli ci, którzy nie znali arabskiego, czy angielskiego. Nie wszystkie informacje były publikowane w polskiej prasie, więc tamte wiadomości były cenniejsze, niż te po polsku, łatwo dostępne...
                    • irhana Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 23:08
                      A wiadomo już coś więcej? Póki co jedna stacja podała info, że Beduini wtargneli gdzieś pod Nuweibą (nie wiadomo gdzie), zatrzymali zakładników (nie wiadomo kogo i ilu), nawet nie wiadomo czy są wśród nich turyści. Jedyne co wiadomo to jakiej sumki chcą się dorobić.

Jak dla mnie za dużo nie wyjaśnionych, mglistych wątków. Artykuł wart uwagi i śledzenia sytuacji, ale bez nadmiernej paniki z mojej strony. Tytuł też jakby zbyt krzykliwy jak na te wszystkie niewiadome, ale nie mnie oceniać.

Dana masz rację wszystkie wiadomości dotyczace sytuacji w Egipcie są cenne, tyle że często są tutaj podawane w trochę złej formie, w szczególności jeśli chodzi o tematy postów, chcące chyba wzbudzić wielką sensację, aż "krzyczące". Ludzie często się nabierają na te krzykliwe teksty i nawet nie czytając dokładnie zawartości zaczynają panikować. Chyba właśnie to nie podoba się wielu w postach Kleofasa i to samo zrobił teraz PC_Maniac - krzykliwy tytuł, a zawartość pełnia niejasności, niedopowiedzeń, nie potwierdzona przez inne media. Długo może nie szukałam, ale nie mogłam się nigdzie doszukać nic więcej.
                      Więc jak wiadomo już coś więcej czy nadal nic?
                      • deoand Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 23:49
                        No no - a śmieliście się z kleofasa hahahahahahah a teraz to nie kleofas pisze tylko dano nie widziany pc maniak , który do panikarzy nie należy a przynajmniej nie należał bo petał się samodzielnie po całym Egipcie tyle tylko , że za Mubaraka .
                        Ja tam zakończyłem przygodeż arabami israelem i Jordania - starczy - Teraz to Kanary chocby Teneryfa bo na Lanzarote to juz byłęm
                        Kasia i agua i irhana a jakie tam kolie i naszyjniki macie ????? Złote ??
                        • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 11:21
                          deoand napisał:

> No no - a śmieliście się z kleofasa hahahahahahah a teraz to nie kleofas pisz
                          > e tylko dano nie widziany pc maniak , który do panikarzy nie należy a przynajmn
                          > iej nie należał bo petał się samodzielnie po całym Egipcie tyle tylko , że za M
                          > ubaraka .
                          > Ja tam zakończyłem przygodeż arabami israelem i Jordania - starczy - Teraz to K
                          > anary chocby Teneryfa bo na Lanzarote to juz byłęm
                          > Kasia i agua i irhana a jakie tam kolie i naszyjniki macie ????? Złote ??

Musze Cie zmartwic Deoand.. nie posiadam bizuterii a tym bardziej jej nie nosze. Nawet obraczke gdzies wrzuciłam i nie pamietam gdzie. Poprostu mam "alergie" na cos takiego..
                          Jakos nie lubie i juz :)..
                          Do krajów arabskich chciałabym jeszcze w przyszłości pojechac..Ale jak będzie sie tam robic niebezpiecznie to mozliwe, ze zawiesze swoje wyjazdy i skupie sie na innych krajach.. Jeszcze tyle tego, ze jest w czym wybierac :))
                          Póki co ten rejs po Nilu chciałabym juz odbyc.. a później zobaczymy co bedzie.
                      • janan2 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 23.01.12, 23:58
                        Pewno znowu wyszła "wojna" między hotelarzami a Beduinami.Bo nie o port idzie i kurort,tylko jakieś pewno zajęte tereny pastwiskowe pod nowe hotele.A turyści jeśli tam są,no to tylko są tłem miejscowych porachunków.Krzykliwe te artykuły pismaków i "niusy",jakby sponsorowane przez konkurencję,jaki to Egipt niebezpieczny.Cały kraj przeżył zmiany,rewolty i ma nowe władze.Ale jakoś nie słychać,że turystom dzieje się krzywda(i oby nie)w tym całym akurat okresie.No może poza rekinami, lecz te akurat nie kumają naszych upodobań,wszystkich traktując jednakowo jako pożywienie.A tu ciągłe straszenie,sianie paniki,krzykliwe artykuły i jednodniowe wiadomości które się nie potwierdzają lub są przeinaczane.Pewno i to rozejdzie się po kościach i oby tak się stało.Więc dziwne te "sensacje" niezależnie od autora.Po prostu mniej nerwowo reagować na tego typu newsy.
                      • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 00:10
                        Czytam Daily News Egypt i Ahram Online....i jak dotąd nie natknęłam się na żaden artykuł na ten temat. Żadna duża agencja informacyjna świata / przynajmniej żadna z tych, których artykuły przejrzałam/ nie mówi o takich wydarzeniach na Synaju...
                        • cairo7 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 00:59
                          Dana -sory...moja banda porządku nie zaprowadzi...oni jeszcze są,ale beze mnie są mało agresywni...i nic im sie nie chce ...oprocz:)O zamieszkach z Hurgadzie nie melduja....ino zimno,że jest.Ten rok jest posrany.Ale słonce świeci,więc to i tak super,za wiatrem smazalnia.
                          • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 01:19
                            Oh, Cairo...fajnie, że jesteś... :-) Nie wiem, czy masz aż taki wpływ na sytuację, jak Kasia... ;-) ale jeśli możesz, załatw spokój chociaż na tydzień... tak od 27 marca najlepiej :-))))..już pogodę pal licho :-D
                            • 78dario Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 07:20
                              Wydaje mi się, że to jakaś strasznie rozdmuchana sensacyjka, którą jak do tej pory nikt nie potwierdził. Oglądałem wczoraj TVN24 i nic, EuroNEWS i BBC nic, to samo portale internetowe. Dziwne to trochę bo gdyby taki wielki atak miał miejsce jak to sugeruje cytowany nagłówek to media by się na to od rzau połasiły. Identyczny tekst znalazłem jedynie na SFORZE, ale to raczej mało wiarygodne źródło i przekazuje niemal identyczny tekst.

Najwyraźniej ktoś wypuścił niezłą plotkę i niektórzy (nieliczni) ją powtórzyli (mam nadzieję).

Dario.
                              • pc_maniac Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 08:50
                                Też mi się wydaje, że na taką "sensację" to informacji w mediach jakby na lekarstwo.
                                Choć info to podaje również stacja TVP Info: tvp.info/informacje/swiat/egipt-beduini-zaatakowali-wioske-turystyczna/6279507

Jednak znając zasadę, że media żerują na "krwistych" informacjach, to po takiej akcji powinny się nawet prześcigać w tym kto da więcej pikantnych szczegółów z sytuacji opisywanej przez Dziennik i TVP Info.

A tu doopa. Jeszcze rozumiałbym egipskie źródła, że nie chcą rozdmuchiwać informacji, która mogłaby zaszkodzić ich zyskom z turystyki, ale reszta Świata (no może poza Izraelem, który również podaje tę informację) wszyscy pozostali jakby nie zauważali tego "Newsa".
                                Piszę w cudzysłowie, bo może okazać się, że to "kaczka" dziennikarska i te bandy Beduinów napadły np. na jakiś sklep jubilerski, czy porwały dyrektora hotelu, z którym mieli zatargi i dzięki temu żądają okupu, a jakiś redaktor dorobił do tego całą otoczkę związaną z turystyką.

Bądź co bądź w Polsce również wybuchają bomby pułapki pod samochodami konkurencyjnych mafiozów, mamy co kilka miesięcy jakąś strzelaninę w czasie porachunków gangów i nikt z tego nie robi artykułu, że w Polsce dzieje się jak na Sycylii.

A wątek założyłem, ponieważ raczej liczyłem na jakieś bezpośrednie info od kogoś kto jest obecnie w Nuweibie lub jest w kontakcie z osobą, która tam teraz przebywa, by zdementowała lub potwierdziła tę informację.
                                • irhana Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 12:23
                                  Na gazecie pojawiło się info, tyle ze teraz juz nie Nuweiba a Taba i nie 4 mln funtów, a 660 mln usd.
                                  Kurort był pusty (tylko kilka osób ochrony), właściciel leży w kairskim szpitalu i rozmawia sobie z izraelskimi mediami. Ciekawe jakie beda kolejne rewelacje? Dobiją do miliarda $ jak myślicie?
                                  • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 12:50
                                    Mnie to w tej chwili interesuje czy mój rejs będzie bezpieczny...
                                    • white_swan Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 13:04
                                      kasia_p45 napisała:

> Mnie to w tej chwili interesuje czy mój rejs będzie bezpieczny...

Myśle, że oni już tam na ciebie czekają. Wzdłuż nilu na pewno już maja zorganozwane 'bazy' :) Czekaja tylko na sygnał kiedy wejdziesz na statek.
                                      • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 14:20
                                        AA no to dobrze, że czekają ;)
                                  • majusia1970 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 26.01.12, 12:46
                                    Absolutnie zgadzam się z wypowiedzią "irhana" Ja też czytałam że w kurorcie Taba....wszystko to samo co opisała forumowiczka. Jota w jotę...tylko ciekawe dlaczego akurat 660mln $ a nie jakaś okrągła sumka???? Śmierdzi mi tutaj prowokacją innych krajów, ale to tylko moja osobista opinia. Rozmawiałam też z Egipcjanami z HRG i Cairo na ten temat i tak szczerze to ode mnie dowiedzieli się o tej akcji a później sprawdzali wśród swoich. Potwierdzili że faktycznie Beduini(ponoć) chcą wyrwać 660mln. Ich reakcja była taka sama jak moja - dlaczego akurat taka kwota a nie inna??? Dzień później wiadomości zmieniły się na Nuweibę i 4 mln EGP...dziwne, ale prawdziwe. Co ma być to i tak będzie a tym czasem turystów coraz mniej.To fakt że w tym okresie zawsze była mniejsza ilość wypoczywających, ale teraz większość hoteli świeci pustkami. Właściciele hoteli chcą nawet wprowadzić "małe" zmiany w pracy hoteli i wymyślili że pracownicy będą pracować 20 dni a później 10dni urlopu płatnego i 10 dni urlopu bezpłatnego. Ludziska są bardzo zniesmaczeni....no chyba że będą liczyć na sponsoring Europejek z którego wyżywią swoje żony i w większości 2/3 dzieciaczków. No to co? Do pakowania walizek marsz!!! Odpoczywać, zwiedzać co się da, ładować bateryjki bo idzie ostry mrozik w Bolandii...A ja niestety muszę czekać do Maja - wcześniej nie chcą mi dać urlopu a teraz jest najlepszy okres na zwiedzanie(w Maju juz troszkę ciepło) Wszystkim spakowanym i tym pakującym się życzę cudownego czasu w Egiptowie bez względu na sytuację, cieplutko pozdrawiam
                                    Majusia :-)
    • aga30-az Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 12:43
      Witam ja mam leciec do sharm w lipcu i zaczynam sie denerwowac dzwonilam do biura podrozy i pani mi powiedziala ze to prawda ale nie ma tam turystow poradzcie co robic ;-)
      • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 12:49
        Ajtam do lipca to ty masz jeszcze pół roku.. w ogóle bym sie nie przejmowała i spokojnie czekała, i obserwowała rozwój wydarzeń. A co ja mam powiedziec gdzie wyjazd mam za ok 10 dni?
        • irhana Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 13:07
          Kasiu od Synaju będzie Cię dzieliło morze i setki kilometrów, czym Ty się tak przejmujesz, bo zaczynam nie pojmować?
          • kasia_p45 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 14:25
            Wiem, że to kawał drogi i staram sie nie przejmować. Ale jaka mam pewność, że nie rozprzestrzeni sie to na cały Egipt? Żadnej :(
            Więc dlatego troche sie martwie..
            • irhana Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 14:58
              Oj Kasiu ty to sobie lubisz psuć radość z urlopu. Nie przejmuj się aż tak, będzie super, oby pogoda dopisała :)
              • janan2 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 16:01
                Kasia tak już ma.Nie dość,że wywołuje cykliczne rewolty w Egipcie(zresztą nie tylko tam) ilekroć tam zawita,no to jeszcze na dokładkę,dręczy ją ten ten Egipt ,co będzie i jak będzie.Będzie jak Allah pozwoli!!!.Trzeba jej lecieć,wrócić,to moment tam się uspokoi.A nie zamartwiać się za całą Afrykę i jeszcze pół Ameryki.Ma tendencje do krańcowości,no i uwielbia chyba mieć problemy i zmartwienia,które sama sobie funduje.Poza tym potwierdziły się jakby moje(i nie tylko) przewidywania z wczoraj,że idzie coś w rodzaju sporów o miedzę,czy tam prawa własności terenu.A tu takie wielkie halo.
        • aga30-az Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 13:09
          ok.rozumiem tylko ze ja juz zaplacilam i boje sie ze wszystko moze przepasc moze panikuje ale jade z dzieckiem i nie wiem czy szukac czegos innego tylko ze za taka cene nie znajde nigdzie takiego hotelu z aqua parkiem to sie porobilo ;-) bylam w egipcie 2 razy i bylo super znajomi jezdza i mowia ze jest ok. ale i tak mam watpliwosci i jeszcze jade do sharmu( bo nie bylam tam jeszcze) a to blizej tej Nuweiby niz hurgada ;-)
          • pc_maniac Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 13:20
            aga30-az napisała:

> ok.rozumiem tylko ze ja juz zaplacilam i boje sie ze wszystko moze przepasc moz
            > e panikuje ale jade z dzieckiem i nie wiem czy szukac czegos innego tylko ze za
            > taka cene nie znajde nigdzie takiego hotelu z aqua parkiem to sie porobilo ;-)
            > bylam w egipcie 2 razy i bylo super znajomi jezdza i mowia ze jest ok. ale i t
            > ak mam watpliwosci i jeszcze jade do sharmu( bo nie bylam tam jeszcze) a to bli
            > zej tej Nuweiby niz hurgada ;-)

Z pewnością Cię nie pocieszę tym co napiszę, ale pomyśl spokojnie jak dużą masz szansę, że wybierając się na zakupy (choćby po chleb) potrąci Cię samochód?
            Sam uważałem siebie za bardzo bezpiecznego i przewidującego kierowcę, a jednak kilka lat temu miałem na tyle poważny wypadek, że gdyby nie zapięte pasy bezpieczeństwa nie byłoby mnie wśród żywych. Samochód poszedł do kasacji, ja jedynie miałem potłuczone żebra od pasów.

Jaką masz szansę, że jacyś terroryści zmarnują Ci urlop? 1:1000 000 000 ?
            A jaką masz szansę, że wylądujesz w szpitalu, bo znalazłaś się w niewłaściwym miejscu i potrącił Cię samochód? 1:100 000 ?

Ja wyznaję zasadę, że co mi zapisane w gwiazdach, tego i tak nie uniknę, żebym się nie wiem jak spinał. Może dla tego, w przeciwieństwie do mojej żony, lecąc samolotem rozkoszuję się widokami z okna, a nie myślę, jak ona czy zaraz się rozbijemy :P
            • 1web Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 13:29
              opanowali hotelik **, pusty, bez turystow, tylko obsluga. Nawet go nie mamy w Polsce w sprzedazy...
              przestancie panikowac
              • dana_n Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 14:15
                Zwykłe, lokalne porachunki " o miedzę", nie mające nic wspólnego z zagrożeniem terrorystycznym dla turystów...

bikyamasr.com/54783/sinai-bedouin-take-over-resort-to-demand-land-rights/
                • maala02 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 14:51
                  wy sie boicie w kurortach a co ja mam powiedziec ?jade do kairu pociagiem a znajoma niedawno wrócila i jak dojechali do kairu to pociąg przed nimi ostrzeliwali zeby zawracal a to byl z turystami pociag bo strajkowali
                  no i musieli zawrocic do hurgady a potem znowu do kairu eh program przeciez trzeba zrealizowac
                  • irhana Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 14:56
                    Pociąg zawrócili do Hurgady? A tam jeździ pociąg?
                    No i co że jedziesz do Kairu, też ostatnio w nim byłam i jeździłam pociągiem, platałam się po placu Tahrir i Pustyni Zachodniej. Wróciłam cała, zdrowa, zadowolona, wszedzie spokój, cisza i miłe nastawienie.
                    Dziwne też, że nikt nie pisał o ostrzelanym pociągu z turystami, coś jakby kupy sie to nie trzyma co napisałaś :)
                    • maala02 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 15:05
                      do asuanu zawrócili.Też sie zdziwillam ze nic o tym nie wspomnieli w wiadomościach ,moze znajoma ba duzo wypila i cos jej sie pokrecilo:)
            • aga30-az Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 24.01.12, 18:42
              Ok.jednak troche mnie pocieszyles ;-) to ja jestem taka jak twoja zona tez sie denerwuje w samolocie jak dziecko chociaz moje dziecko chyba lepiej to znosi ;-) no to zobaczymy nie pozostaje mi nic tylko czekac co bedzie mam nadzieje ze wrocimy zadowoleni jak zawsze ;-) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz i pozdrowienia dla zony ;-)
            • brolka35 Aktualne info cenne 25.01.12, 16:36
              my jedziemy w czerwcu do sharm, na razie nie panikuję ale zastanawiam sie jak sytuacja w ogóle moze sie zmienic do tego czasu
    • zbyszek_1972 Re: Kurort Nuweiba opanowany przez terrorystów! 26.01.12, 15:57
      Witam i pozdrawiam. Ja też byłem w Nuwebie w hotelu Regina zapraszam do oglądania zbyszek-podroze.blogspot.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka