Dodaj do ulubionych

proszę o poradę

29.02.12, 21:56
Witam mam rezerwację na hotel titanic palace ale czytam opinie i jestem coraz bardziej skłonna na zmianę hotelu :( Proszę mi poradzić jaki jest naprawdę fajny hotel w dobrej lub podobnej cenie do titanica ( za 2 tyg all za 2+1 płacę 6600) udogodnienia dla dzieci no i żeby było czysto i dobre jedzenie
Obserwuj wątek
    • eg1504 Re: proszę o poradę 29.02.12, 22:53
      a jakie masz hotele do wyboru? czy myslałaś o jakis?
    • vicehrabiadebragelone Re: proszę o poradę 29.02.12, 22:57
      Moim zdaniem lepszy by był Jungle aqa park cena podobna i choć nie jest w pierwszej linii brzegowej to ma najlepszy aqapark w Hurgadzie i lepsze jedzenie.Już nawet bym wolał 4* Alf Leila wa Leila niż ten Titanic(pewnie zaraz odezwie sie Kasia zeby go bronić:)
      • kasia_p45 Re: proszę o poradę 01.03.12, 06:08
        Romku niczego nie bede bronic. Ale nie wiesz jak jest w Titaniku więc nie mozesz powiedziec, ze jest gorzej niz w Jungle czy Alfa Leila.. czy innym hotelu.
        Titanic jest duzy, własciwie to podwójny hotel (razem z Titanic Beach). W pierwszej linii brzegowej a to napewno duzy plus. Ma ładną dobrze utrzymana dużą plaże i do tego super aquapark, basen ze sztuczna falą.. itd A w ogóle to ma basenów więcej niz twoich hoteli kilka naraz wziętych. Jungle czy Alfa to stare hotele a Titanic jest nowy :))
        Co do jedzenia to nie ma wielkiego wyboru ale to co jest, jest dobre i nie sądze aby tam ktos chodził głodny. Zreszta wiem to od ludzi, że po rewolucji jedzenie wszedzie jest słabsze.
        Zreszta na www.holidaycheck.pl/ są opinie, zdjęcia i filmy tego hotelu to mozna sobie pooglądać i poczytać..
        • vicehrabiadebragelone Re: proszę o poradę 01.03.12, 08:48
          W sumie żeby nie było, te wszystkie hotele są dobre tylko 2 sa lepsze:)Prawda jest taka że jak Kejsii spedzi urlop w Titanicu to bedzie zadowolona, bo wiadomo czego oczy nie widza.....:)
          Życzę autorce watku udanego odpoczynku
          • tymonek12 Re: proszę o poradę 01.03.12, 09:05
            Jungle stary? Oddany do użytku w 2009 roku. Jka byliśmy w Alf Leila w 2008 to w miejscu Jungle była pustynia. Ile lat musi mieć hotel aby był nowy?
            • kejsii Re: proszę o poradę 01.03.12, 09:39
              Właśnie myśleliśmy o jungle ale wychodził nam znacznie drożej bo ok 8tyś a za titanica płacimy 6600 niby facet z biura nas namawia na tego titanica bo mowi że cena jest rewelacyjna i wysyłał tam już mase ludzi i nikt nie narzekał no ale czytając te wszystkie opinie na różnych forach zwariować można
              Wczoraj była fajna oferta na jungle wychodziło mi 7200 za całą trójkę i rano wstaje żeby zmienić rezerwacje a tu już nie ma tej ceny i jest 3200 od osoby :(
              Zwariuje
              póki mam rezerwacje a nie wpłaciłam kasy mam jeszcze szanse na zmiane
              Lecimy z dzieckiem i głownie tu o corke chodzi by głodna nie chodziła
        • aurinko5 Re: proszę o poradę 01.03.12, 12:15
          Zreszta wiem to od ludzi, że po rewolucji jedzen
          > ie wszedzie jest słabsze.

Po rewolucji byłam 3 krotnie w hurghadzie i nic takiego nie zauważyłam. Jedynie w czasie pobytu w titanicu żywiłam sie glownie 'na miescie'. Na szczęscie udało sie zmienić hotel.
    • kejsii Re: proszę o poradę 01.03.12, 09:51
      A i jeszcze zauważyłam że od dziś titanic poszedł znowu z ceną w dół teraz termin na maja czerwiec 2532 a było 2620 no i dowiedziałam sie że na jungla ma sie pojawić dziś nowa oferta w oasis tour wiec pozostaje mi jednak czekać a jak cene zrobią kosmiczną to biorę titanica i liczę że będę się jednak dobrze bawić :)
      • vicehrabiadebragelone Re: proszę o poradę 01.03.12, 10:18
        Titanic ma chyba 2 lata a pani w biurze mnie przestrzegała ze juz w nim sciany pękają:)Mozliwe że przesadzała ale....
        • aurinko5 Re: proszę o poradę 01.03.12, 12:11
          Ładna plaża ? Mówisz o tej glinie zamiast piasku ? Leżak na leżaku, na 'plaży' jak i przy basenach. Wszystko jest upchane obok siebie i zwiazku z tym teren nie wygląda tak rozlegle jak na folderach. Jedzenie okropne, restauracje brudne. U mnie w pokoju kłeby kurzu pod łózkiem, brudne firanki, brudne plamy na kabinie, plamy na kranach, scianie... Ludzie którzy przenosili sie razem z nami do sąsiedniego aquamarine, mieli takie same warunki.
          Miejscowi mówią, że titatnic to hotel dla rosyjskich prostytutek. Rezydentka, mówila ze już od dawna strara się przekonać biuro zeby wycofali hotel z oferty. Najwięcej reklamacji ma od turystow z tego hotelu. Łącznie, oprocz mnie i koleżanki przeniosła 3 rodziny do innych hoteli ( w czasie naszego pobytu).
        • kasia_p45 Re: proszę o poradę 01.03.12, 16:27
          Z całą pewnościa przesadzała... Ja tam nie widziałam pękających ścian.
          Cały hotel wizualnie jak na Egipt przystało niczego sobie. Całkiem fajny. Ja tam malkontenetem jakimś nie jestem a za ta cene czego chcieć więcej? Fakt, że te w których byłam wczesniej były fajniejsze ale duzo droższe..
          Więc wszystko zalezy od kwoty jaka chcemy wydać. A Titanik jak najbardziej adekwatny do swojej ceny. I nawet żadnych sensacji żołądkowych teraz nie miałam.. a wczesniej lekkie były. Więc to tez o czymś swiadczy..
    • kejsii Re: proszę o poradę 01.03.12, 15:23
      a więc postanowione lecimy jednak do titanica i niech tak zostanie - przestudiowałam holidaycheck ale nie polskie a zagraniczne i powiem wam ze tylko w Polsce ma on tak kiepskie opinie - chyba Polacy to największe marudy jednym słowem ;)
      • white_swan Re: proszę o poradę 01.03.12, 15:33
        Zapewne wiekszość opini jest od rosyjskich turystów ;) Też byłam w titanicu. Nigdy więcej.
        • white_swan Re: proszę o poradę 01.03.12, 15:41
          Weź pod uwage, że portal holidaycheck nie jest już tak wiarygodny jak pare lat temu. Od dawna to wiadomo. Poczytaj w necie nt temat.
        • zyyko Re: proszę o poradę 02.03.12, 10:08
          Nie wiem jak jest teraz, ale była w titanicu w październiku 2010 i nie było tak źle. Fajne atrakcje dla dzieciaków, plaża, morze. Jedzenie, jak jedzenie, nikt z głodu nie padł, zawsze jest coś do wyboru, fakt najgorsze było w barze na plaży, ale przecież nikt nie zmusza żeby tam jeść. Zresztą na wakacje nie jeździ się po to żeby się obżerać!
          Moja opinie o tym hotelu jak i innych w których byłam też jest na holidaycheck i na oceniaczu.
          • kejsii Re: proszę o poradę 02.03.12, 10:26
            Dzięki za powiew optymizmu :) Nastawiamy się na dobrą zabawę z córką i liczę że będziemy zadowoleni- nie jesteśmy wymagający ani typowymi wakacyjnymi marudami więc liczę że jednak będziemy zadowoleni
            Oglądałam tysiące filmów i zdjęć na oceniaczu na holidaycheck na youtube i na prawdę hotel prezentuje się świetnie wiadomo każdy ma inne wymagania ale z ciekawości sprawdziłam opinie o hotelu w którym bylismy ostatnio w Turcji też 5* i za głowę się chwyciłam jak to przeczytałam
            to co nam wydawało się rewelacyjne większości przeszkadzało hehe
            • zyyko Re: proszę o poradę 02.03.12, 12:20
              Nie którym to wszystko przeszkadza, zamiast cieszyć się wakacjami, słońcem to łazikują po każdych zakamarkach hotelu i szukają dziury w całym!
              Właśnie w titanicu spotkałam taką paniusie co narzekała że holu głównym jest popalcowana szyba, a fuga w łazience krzywo położona!
              Plusem tego hotelu były darmowe napoje w lodówce (uzupełniane) i lody! Co dla dziecka, przynajmniej mojego było wielka radochą:-)
              • kejsii Re: do zyyko 02.03.12, 18:52
                Dokładnie najbardziej smieszą mnie fotki fugi lub pod klozetem ja bym nie wpadła na wakacjach na pomysł by tam robić fotki hehe
                Ale wykorzystując twoją wiedzę na temat tego hotelu mam pytanko :) Jak wygląda przydział pokoi na miejscu - my będziemy z córką więc wyczytałam ze na pewno nie dostaniemy domku na wodzie i tych pokoi z zejściem do basenu bo nie dają ich rodzinom z dziećmi ze względów bespieczetwa - więc czy jest sens kłaść do paszportów np 10$ z prośbą o ładny pokój ? Jak wyglada w tym hotelu dostawka ? Czy dziecko śpi w łóżku z rodzicami ? My będziemy w części Palace i w której stronie prosić o pokój by było wszędzie w miare blisko ?
                • zyyko Re: do zyyko 02.03.12, 19:23
                  Ja byłam w beach, bo w czasie mojego pobytu w palace było "dopinanie ostatniego guzika" i przyjmowani pierwsi goście:-) , ale restauracje i baseny były już czynne, bo korzystaliśmy właśnie z tej części.
                  W beach mieliśmy dwa olbrzymie łóżka i jedno rozkładane dla dziecka,
                  takie
                  Nie dawaliśmy żadnej kasy a pokój dostaliśmy bardzo fajny. Uważam że lepiej najpierw zobaczyć pokój a jeśli nie pasuje to wtedy iść i prosić o wymianę.
                  Życzę udanych wakacji:-)
                • kasia_p45 Re: do zyyko 02.03.12, 19:59
                  W pokojach dwu osobowych jest jeszcze rozkladany tapczanik, który po rozłożeniu jest prawie taki duży jak normalne łóżko. Obok nas było małżenstwo z dorosłą córką, która spała na takiej dostawce. Przez otwarte drzwi do ich pokoju było widac jakby tam stały trzy normalne łóżka. Tak, że o to nie ma co sie martwic :)
                  Nie ma tez chyba sensu prosic o jakies szczególne położenie pokoju bo wszędzie jest dość blisko. Do recepcji można dojść dość długim korytarzem lub można wyjść od razu na dwór i chodniczkiem wśród basenów. Wszystkie restauracjie sa bliżej recepcji. Za to aquapark bliżej plaży. Pośrodku jest bar przy basenach. A baseny sa na całej długości aż po plaże..
                  Obojętnie gdzie dostaniesz pokój to wszędzie jest fajnie :))
    • chuda41 Re: proszę o poradę 02.03.12, 20:38
      Dwa lata temu byłam w Beach i jestem zadowolona.Było mnóstwo rodzin z Polski z dziećmi i nikt nie marudził.Pokój ogromny,dostawki porządne,sprzątanie bardzo dobre,w aquaparku wybawiliśmy się jak dzieci,duży holl,jedzenie jak to w hotelu.Nie czepiać się dupereli-nie jedziecie tam na całe życie!
    • misiakrp Re: proszę o poradę 03.03.12, 13:14
      Kejsi nie panikuj będzie dobrze tylko ten termin ;)
      no chyba nie będziesz latała z aparatem i robiła każdej pierdółce fotkę bo coś nie tak tylko jedziesz odpocząć i dobrze się bawić !
      nad polskim morzem mamy -10* i jakoś nie narzekamy ;)
      zawsze znajdzie się ktoś co będzie szukał dziury w całym i na pewno ją znajdzie ;)
      zobacz nasz pegasos coś było nie tak? pewnie zdarzyło się ze nakrycie stołu było brudne, krzesełko dziecięce z jedzeniem w środku (pewnie jakiś malkontent zaraz zrobiłby fotki i na opinie wywalił swoje żale) a to były cudowne wakacje czyż nie ?;>
      a ile jest też negatywów tego hotel
      o dziecko to nie masz co sie martwić nie będzie tak wybredne jak dorosły :D
      (dla nie wtajemniczonych to też tam jadę w czerwcu)
      • kejsii Re: proszę o poradę 03.03.12, 18:01
        Misiak jak już pisałam ja nie z tych co szukają dziury w całym i robią fotki pod klozetem ;) A maj bardziej nam pasuje no i pogoda będzie ciut delikatniejsze słońce niż w czerwcu .
        • maoko Re: proszę o poradę 04.03.12, 09:49
          Jedź i baw się dobrze. Ja tam byłam (nocleg w części Beach) rok temu w czasie Świat Wielkanocnych. Mnie sie podobało, jedyny dla mnie minus to alkohole - bardzo śmierdzące i niedobre, ale zaznaczam, że ja ich nie polubiłam i jak miałam ochotę na drinka, to lam)kupowałam sobie inne niż w All. Fakt, że wychodzi bardzo drogo, ale można zabrać swój albo kupić na bezcłówce. Ja tam nie kupowałam, bo był to mój już któryś pobyt w Egipcie i nigdy przedtem nie miałam problemu z wypiciem ichniejszego. Piwa nie lubię, ale mąż mówił, że piwko Ok. Byc może jak tu niektórzy twierdza, po rewolucji faktycznie sie pogorszyło.... Trudno mi to ocenić. A jesli chodzi o jedzenie, to nie zauważyłam specjalne róznycy w wyborze w porównaniu do hoteli, w których bywałam wcześniej. Jedz, a kompleks basenów naprawdę wygląda ciekawie i imponująco, plaża tez nienajgorsza, a leżak można sobie odsunąć dalej niż w skupisku, jesli tylko sie chce, bo miejsce jest. Aqupark (nie korzystałam), ale jest tego trochę i ciekawe. Wszystko wygląda tak jak na zdjęciach i na filmach, które oglądałaś lub obejrzysz sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka