Dodaj do ulubionych

Hurgada - Palm Beach Resort

12.06.04, 22:09
Czy ostatnio ktoś był w tym hotelu? Jak wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 12.06.04, 23:40
      byłam w czerwcu 2003. Wrażenia super. Już kilkakrotnie opisywałam ten hotel,
      poszukaj na forum.
      basia
    • Gość: Lutka Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: 62.135.62.* 13.06.04, 19:32
      Wlasnie pisze z tego hotelu, wiec tak :
      Polakow malo, zaledwie kilka rodzin , towarzystwo miedzynarodowe : Francuzi,
      Niemcy Rosjanie Czesi Wegrzy, Belgowie i Holendrzy innych na razie nie
      poznalam.Hotel w miedzynarodowej grupie Eurotel wiec porzadny, na stale w
      hotelu jest Polka Sara, pracuje tutaj i jest bardzo pomocna w wielu sprawach.
      Jedzenie podobno najlepsze z wszystkich hoteli, naprawde jestem pod wrazeniem.
      Wybor bardzo duzy , swierze nie ma mowy zeby czegos zabraklo. Rafy obok hotelu,
      mozna zobaczyc dosc duze kolorowe ryby, jezowce, slimaki kraby, to taki wstep
      przed snurkowaniem na Giftunie np., gdzie wybieram sie w srode. Mozna pojexdzic
      na koniu lub wielbladzie.
      rano rezerwacja lepszego miejsca na lezakach obowiazkowa - dosc bezczelni
      Niemcy.
      Codzienna zmiana recznikow i poscieli, tylko na zamiane pokoju na lepszy nie ma
      co marzyc - pelne oblozenie - pomimo to nawet nie jest ciasno.

I jeszcze ostrzezenie dla tych co maja w katalogu np. Scanholiday - All
      inclusive nie dotyczy przekasek poza glownymi posilkami - trzeba za nie placic
      (znizka 30%) - napoje za darmo.
      I jeszcze wiadomosc dla Izy z Wolbromia - moze przeczyta - rzeczywiscie
      kwateruja Polakow, w dodatkowym budynku ktorego nie widac na katalogowych
      zdjeciach. ja nie narzekam na to szczegolnie, chociaz na poczatku bylam zla,
      jest tak glosno przy basenie do poznych godzin nocnych, ze moje dziecko nie
      mogloby spac.
      Codziennie sa jakies animacje, zajecia sportowe, wieczorem jakies konkursy
      tanca, wieczor folklorystyczny byl super.
      Wize kupowalam za rada Niji w okienku na lotnisku po 15$ a nie po 18$ jak
      niektorzy pisali na forum.
      Jesli ktos ma jakies pytania to prosze,
      w ciagu kilku dni jeszcze odpowiem, moze we wtorek bo jutro jade do luksoru z
      Sonia.
      Pozdrawiam wszystkich z goracego Egiptu

P.S. Brak polskich fontow dlatego taka pisowania
      • iit Re: Hurgada - Palm Beach Resort 13.06.04, 20:02
        Cześć Lutka ! Dzięki że o mnie pamiętałaś ! No nareszcie jakieś naprawdę świeże
        informacje i to od kobiety.Ale na samym wstępie szczęka mi opadła.Dodatkowo
        płatne przekąski w ofercie ALL ??!! Coś podobnego ! Czyli że dopłacacie,czy
        wystarczy jedzenia tego za które nie płaci się ? No ładnie.Kolejne super biuro!
        Czy Wy jesteście też ze Scanem ? A co z animacjami dla dzieci ? Napisz jak było
        na wyspie Giftun,w Luksorze.Czy wybieracie się do Kairu ? A te rezerwacje
        leżaków, to o której trzeba być na plaży,by coś złapać dobrego ? Jaka jest w
        ogóle plaża? Czy przy trzech osobach pokój zamienia się w klitkę .Ile płacisz
        za Luksor ? Jak z bakszyszem ? Czy ogólnie jesteście zadowoleni ? Jeszcze raz
        dziękuję i pozdrawiam.Czekam na dalsze relacje! Są naprawdę bardzo przydatne.
        • Gość: Lutka Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: 62.135.62.* 17.06.04, 19:55
          Czesc Iza
          Dopiero dzisiaj znalazlam troche czasu i juz odpisuje.
          - rzeczywiscie awantura byla na poczatku o te dodatkowe oplaty, ale jedzenia
          jest tak duzo na pozostalych posilkach, ze wystarcza i mozna dodatkowo wziac
          cos do pokoju np. owoce typu pomarancze , brzoskwinie i swierze daktyle, i
          prawie codziennie jest melon.
          Podobno hotel zglosil juz do Scana niezgodnosci w ich katalogu, zobaczymy co
          bedzie dalej.
          - animacje dla dzieci sa bardzo fajne , codziennie o 20.30 prowadza 2
          animatorki, najczesciej po francusku ale mojemu synowi (5,5) to nie
          przeszkadza, czasem w ciagu dnia organizuja gre w waterpolo lub dla rodzin z
          dziecmi.
          - Giftun zamowilam u Soni - jej biuro w porzadku, przyjechali po nas
          punktualnie, chociaz hotel na szarym koncu. tylko ze ten Giftun to strata
          czasu. Doplynelismy na miejsce, a tam super plaza i woda tez tylko rafy jakos
          nie widac. My zostalismy na statku i poplynelismy dalej na rafy. Super widoki,
          woda czysciutka, nawet murene widzialam. Potem wrocilismy po tych zostawionych
          na wyspie i razem poplynelismy na jeszcze jedna rafe tylko duzo mniej ciekawa.
          Tak naprawde ci ktorzy palzowali na wyspie to nic nie widzieli - moim zdaniem
          tepiej wyprac snurkowanie. Na statku podawali lunch - ryz jakies warzywa i rybe
          chyba smazona (mi sie ni podobala i nie jadlam) Koszt 15$ od osoby, dziecko za
          darmo
          - w Luksorze bylam tez z Sonia(sama - maz zostal z synem w hotelu), bylo OK
          oprocz tego ze zamiast Doliny Krolow, bylismy w Dolinie Krolowych o czym
          dowiedzielismy sie juz na miejscu. Koszt 25$ + 5$ za Hatszepsut (bylam) i 5$ za
          Wyspe bananowa - tez bylam i przywiozlam banany dla moich chlopakow.
          - W Kairze moj maz byl tez sam , ale z Eximem - jechali znajomi z hotelu, a
          Sonia nie miala odpowiedniego dla nas terminu.
          - Z lezakami nie jest najgorzej, reczniki do polozenia wydaja dopiero od
          8.00wiec najlepiej zaraz po 8.00. Najwiecej ludzi siedzi nad basenem tam niema
          duzo lezakow, ale jest bardzo goracoi my zajmujemy na plazy. Caly czas wieje
          zbawienny wiatr.
          - bakszysz w hotelu zostawiamy dla sprzatajacych pokoji rzeczywiscie bardzo sie
          staraja, dla nas 3 osoby jest czesc bielutkich recznikow - codziennie
          zmieniaja, kwiatki w pokoju tez sa .
          Generalnie hotel naprawde w porzadku, codziennie nad basenem animacje , zaraz
          ide, bo wystawiaja Romeo i Julie, pewnie bedzie cos na wesolo, jest duzy wybor
          drinkow i woda mineralna ile chcesz (Baraka na licencji Perrier) , a o zemscie
          nawet nam sie nie snilo, zadnych problemow z zoladkiem.
          Aha i jeszcze na koniec , dzisuaj przyjechal znowu ktos ze Scana i zrobil
          awanture o pokoj, nie wiem jaki dostali, ale chyba tez w tym bocznym budynku. My
          mamy 3 lozka i nie jest ciasno , tym bardziej ze wcale tam nie siedzimy. , a na
          balkonie kwitna piekne kwiaty.

Pozdrawiam Cie serdecznie.
          Jeszcze przed wyjazdem napisze cos nowego.

W
      • Gość: konstancja9 Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.acn.waw.pl 13.06.04, 21:57
        Mam kilka pytan:
        Bardzo dziękuje za odpowiedź. Napisz proszę o co chodzi z ofertą ALL??? Jak to możliwe, że za
        dodatkowe posiłki trzeba dopłacać. Co na ten temat mówią rezydentki Scana??? Dlaczego piszesz tylko
        o Scan???? Czy z innych biur w tym hotelu jest inaczej??? Z którego biura ty pojechałaś??? Napisz coś
        więcej o tej rafie przy plaży. Czy potrzebne jest obuwie ochronne??? W jakiej cenie można wykupić
        jednodniową wycieczkę do Luksoru??? U kogo najtaniej??? Czekam z niecierpliwością na twoją
        odpowiedź.
        ;-)
        • Gość: Lutka Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: 62.135.62.* 17.06.04, 20:00
          Witam
          Rezydent jest jeden i z nim na temat All nie rozmawialismy, bo potem to wyszlo
          na jaw.
          W katalogach niemieckich jest napisane ze przekaski przy basenie sa platne
          dodatkowo tylko u nas nie, takze dla wszyskich jest jednakowo
          - ja oczywiscie tez jestem ze Scanem
          - przy hotelu jest nmalutka plaza, potrzebne koniecznie obuwie ochronne, sa
          piekne male muszelki i rozne rybki , oczywiscie to tylko namiastak tych duzych
          raf ale wystarczy.
          - wycieczki patrz post wyzej.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ren Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 16:00
            Napisz o której byłaś w Hurghadzie i jak sprawnie dotarliscie do hotelu?
      • dino Re: Hurgada - Palm Beach Resort 13.06.04, 22:25
        Sorry, uwagi i pytania w treści po cytatach.

> I jeszcze ostrzezenie dla tych co maja w katalogu np. Scanholiday - All
        > inclusive nie dotyczy przekasek poza glownymi posilkami - trzeba za nie placic
        > (znizka 30%) - napoje za darmo.
        To jakaś zgroza. All inclusive może oznaczać tylko to co jest zawarte w
        znaczeniu tych słów. Jakie dopłacanie za żarcie? Wybieram się tu od 1 lipca.
        Jutro idę do biura ScanHoliday i zgłaszam uwagi. A Niemcy też płacą? Czy my
        jesteśmy gorsi? W końcu Scanholiday jest powiązany z TUI.

> Wize kupowalam za rada Niji w okienku na lotnisku po 15$ a nie po 18$ jak
        > niektorzy pisali na forum.
        Jak inne ceny na miejscu - wycieczki? Czy warto na Giftun? Miałem robić kurs
        nurkowy, ale chyba sobie jednak daruję.

> Jesli ktos ma jakies pytania to prosze,
        > w ciagu kilku dni jeszcze odpowiem, moze we wtorek bo jutro jade do luksoru z
        > Sonia.
        Jestem ciekaw wrażeń z Luksoru. Piramidy już kiedyś widziałem i przyznaję, że
        gdyby nie pogoda to bym się tu w ogóle nie wybrał.

> Pozdrawiam wszystkich z goracego Egiptu
        No to przy okazji podrowienia z naszej ojczyzny (nie za duża ta frekwencja na
        wyborach do PE)
      • dino Re: Hurgada - Palm Beach Resort 13.06.04, 22:52
        Nie daje mi żyć to jakieś niepełne All inclusive.

Sprawdź link:
        www.scanholiday.pl/v20/att/katalog/101300.pdf
        na stronie 8 jest opis hotelu ze wzmianką:
        ...Oferta "All Inclusive" obejmuje:
        Wyżywienie:
        śniadania, biady, kolacje w formie bufetu. Przekąski od 10.00 do 18.00. Kawa, herbata, ciasto, lody dla
        dzieci po południu przez jedną godzinę. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe podczas posiłków
        oraz w barze od 11.00 do 23.00.
        Sport:
        tenis stołowy, sala fitness.....

No to tyle żeby się podeprzeć ich oryginalną ofertą.

Ile kosztuje internet? Czy można zgrać np. zdjęcia na płytkę CD z aparatu cyfrowego?

Pozdrowienia

dino
        • Gość: Lutka Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: 62.135.62.* 17.06.04, 20:04
          Witam
          Z tym All jest tak, ze wszyscy palca jednakowo albo od razu albo na koniec
          pobytu za wszystko
          Na terenie hotelu jest Aquarius mozna sprawdzic to nurkowanie - w srode na
          plazy za darmo mozna bylo sprobowac i co dziwne prawie wcale nie bylo chetnych.

Internet za pol godziny, ktore wlasnie mi sie skonczylo 14 LE
          Pozdrawiam
          • dino Re: Hurgada - Palm Beach Resort 18.06.04, 14:10
            Bardzo dziękuję Lutce za wiadomości. Mam nadzieję, że pobyt był i jeszcze będzie udany. Moja kolej za
            dwa tygodnie.

dino
          • iit Re: Hurgada - Palm Beach Resort 18.06.04, 17:11
            Cześć Lutka ! Mam nadzieję,że zdążysz mi jeszcze odpisać.Powiedz czy w tym
            budynku w którym jesteście wszystkie pokoje mają balkony ? Czy też jest z tym
            problem,ty jesteś w opcji ALL? Czy jest w pokoju barek,za który też dodatkowo
            płacisz?czy korzystałaś z darmowego nurkowania na plaży?Czy Luksor jest ciężki
            dla dziecka, gdybym chciała je wziąć ze sobą ? Czy Twoje dziecko jadło
            wszystko ? Jaką wodą myliście np.zęby ? A jak podróż samolotem ?czy było coś do
            przekąszenia ? Jeszcze jedno jaka jest odległość od tego budynku do budynku w
            którym wydawane są posiłki i do plaży? Czy plażajest ciekawa ? A byłaś w
            centrum Hurghady?Jak się ewentualnie dostałaS ?Dziękuję ci z góry za odpowiedż
            i pozdrawiam serdecznie . Iza.
            • Gość: Lutka Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: 62.135.62.* 21.06.04, 19:27
              Czesc Iza
              - w naszym budynku wszystkie pokoje maja balkony , na naszy jest przepiekna
              rozowa Bougenvilla
              - w pokoju jest lodowka, ale nasza byla pusta i taka juz zostala
              - z darmowego nurkowania nie skorzystalam - bo moj maz w tym czasie gral w
              siatkowke plazowa i nie mialam za bardzo z kim zostawic syna
              - w luksorze bylo malzenstwo z dwojka dzieci, jeden chlopiec starszy od mojego
              o rok, tza, od Twojego troche mlodszy i mowili, ze dzieci calkiem dobrze
              zniosly wycieczke (potem sie z nimi spotkalam na wycieczce na Giftun), z tym Ze
              nie wszedzie byli np. na Hatszepsut (bylo bezwietrznie. ok.60 stopni.)
              - moje dziecko jest niejadkiem, ale jest taki wybor ze zawsze sie najada
              - zeby myjemy kranowa i zadnej zemsty
              - w samolocie bylo bardzo dobrze, maly posilek ale jak na sniadanie calkiem
              dobry,
              - my dostalismy pokoj w srodkowej czesci i mamy tyle samo do plazy co do
              glownego posilku i naprawde nie jest daleko - plaza jest dosc kamienista
              9bardziej w wodzie) ale moje dziecko chodzi bez obuwia - i jeszcze na koniec
              bylismy w El Dahar za 10 LE taksowka z hotelu - nie przeplacajcie
              Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 13.06.04, 22:52
      Nie przerażajcie się tak opłatą za przekąski, chodzi przecież o przekąski
      pomiędzy posiłkami. A przerwy pomiędzy posiłkami są tak niewielkie, że
      praktycznie można non stop jeść, bufety podczas wszystkich posiłków są bardzo
      obfite. Śniadanie od 7 do 10, obiad od 13 do 15, ciasteczka od 17, kolacja od
      20, nocne przekąski od 23 do 1 nad ranem. Ani przez minutę nie odczuwaliśmy
      głodu, co więcej codziennie mówiliśmy, że nie pójdziemy na obiad (z powodu
      obfitego śniadania), a z łakomstwa i tak chodziliśmy. Tylko raz skorzystaliśmy
      z nocnych przekąsek, było to po powrocie a Kairu, bo akurat wróciliśmy po 23.
      Zazwyczaj tak jest, że w ofertach all inc. nie wszystko jest wliczone w cenę. W
      tym wypadku nawet tego nie zuważycie. Z przekąsek w barze przy basenie
      korzystali wyłącznie ludzie z HB, nie zauważyłam żeby ktokolwiek z opaską na
      ręce kupował hamburgera, po co skoro parę metrów dalej ma mnóstwo smacznego
      jedzenia, za które nie musi dodatkowo płacić.
      Zatem nie denerwujcie się i nie oburzajcie zanim nie sprawdzicie na miejscu czy
      to faktycznie jest jakaś strata.
      basia
    • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 14.06.04, 19:30
      Postaram się odpowiedzieć na Wasze kolejne pytania.
      W czerwcu ubiegłego roku nie było problemów z leżakami i parasolami, czasami
      idąc na śniadanie (zwykle tuż przed 10.00)kładliśmy ręczniki w ulubionym
      miejscu przy basenie. W ciągu dnia bez problemu przenosiliśmy się na plażę,
      gdzie jest dużo więcej leżaków i parasoli, a potem znów na basen.
      Plaża jest dosyć wąska, piaszczysta, wejście do morza łagodne. Rafy to tam
      raczej ciekawej nie ma, nie używałam obuwia ochronnego.
      W grupie animacyjnej nie było Polki, ale z tego co czytam na forum teraz
      jest.Grupa była międzynarodowa i super zabawiali gości. Nie mamy dzieci więc
      nie zwracałam uwagi na animacje dla dzieci. Na pewno jest brodzik, plac zabaw,
      są też organizowane jakieś zabawy dla dzieciaków. Dzieci cieszą się szczególną
      życzliwością obługi.
      Wycieczki fakultatywne kupowałam wyłącznie w Eximie, więc w tej sprawie nic nie
      pomogę.
      Wg mnie hotel jest naprawdę wart polecenia. Chętnie bym tam wróciła i może tak
      się zdarzy, bo nie mam jeszcze pomysłu na tegoroczne wakacje.
      basia
      • iit Re: Hurgada - Palm Beach Resort 14.06.04, 21:20
        Droga Basiu.Nie chodzi tu o to,aby się najeść,czy też nie,ale chodzi o
        zasady.Jeżeli ja mam wykupione ALL to chcę by tego przestrzegano! Było w
        ofercie biura, ja wybrałam i już.Nie ma nic wspólnego to,czy ja zauważę różnicę
        między dwoma posiłkami a trzema,przecież po coś tą ofertę reklamuje biuro, a
        turysta wybiera taką lub inną, w zależności jaka go interesuje.Gdybym chciała
        HB to wzięłabym HB.Nie zgadzam się dlatego z tobą, iż nie zauważę
        różnicy.Niech no tylko biura podróży się zwiedzą będą miały wtedy ubaw.Polski
        turysta na wszystko się nabierze.Ja będę skutecznie egzekwowała to co oferowało
        mi biuro kiedy wybierałam opcje ALL.Pozdrawiam.
        • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 14.06.04, 23:15
          Nie wiem co wybrane przez Ciebie biuro opisało w ofercie, ale zwróć uwagę, że w
          każdym hotelu pakiet all inc. może się różnić. W niektórych są to posiłki tylko
          w niektórych lokalach, w innych napoje czy lody w określonych godzinach,
          zazwyczaj są to tylko miejscowe napoje alkoholowe, a czasem też importowane.
          Trzeba wiedzieć o co pytać żeby porównać różne hotele a all inc.
          W Palm Beach all nie obejmuje przekąsek w ciągu dnia poza ciasteczkami do
          popołudniowej herbaty i dotyczy to wszystkich gości hotelowych. To nie biuro
          podróży decyduje tylko hotel, być może Twoje biuro nierzetelnie przedstawiło
          ofertę.
          Nie chciałam nikogo urazić, ale zapewniam, że z pakietu all w tym hotelu
          powinniście być zadowoleni. W ciągu dnia jest 5 posiłków, napoje non stop.
          Jedyna uwaga dotyczy owoców, są co prawda do każdego posiłku, ale mało
          urozmaicone.
          Pozdrawiam i życzę udanych wakacji w Palm Beach bądź w innym hotelu w Egipcie.
          Basia
          • iit Re: Hurgada - Palm Beach Resort 20.06.04, 10:16
            cześć Lutka napisałam do Ciebie jeszcze raz.Mam nadzieję,że zdążysz mi
            odpisać.Napisz proszę czy w pokoju jest lodówka? Gdzie mogę przechować
            np.wkłady do lodówki. Moje wcześniejsze zapytania są trochę wyżej (powkładałam
            posty chyba pod Twoimi odpowiedziami.Serdecznie pozdrawiam! IZA
            • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 20.06.04, 11:53
              W pokojach są sprawne lodówki.
              Przepraszam, że odpowiadam za Lutkę.
              Pozdrawiam
              basia
              • iit Re: Hurgada - Palm Beach Resort 20.06.04, 19:02
                dziękuję Ci Basiu za pomoc,ale moje pytanie o lodówkę było uzasadnione, z racji
                tego,że właśnie wczoraj dzwoniąc do biura podróży Scan Holiday dowiedziałam
                się,że w pokojach nie ma lodówek,pomimo oferty katalogowej,która wyrażnie o tym
                mówi,może dlatego,że Polaków rzeczywiście kwaterują w budynkach niewidocznych
                na zdjęciach katalogowych ???Już po tych wszystkich niedopowiedzeniach trochę
                mój entuzjazm wyjazdu osłabł.Pozdrawiam.
                • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 21.06.04, 08:02
                  byłam w budynku niewidzocnym na zdjęciu i była lodówka, w tym samym budynku
                  byli znajomi i też mieli lodówkę. Nie słyszałam żeby ktokolwiek skarżył się na
                  brak lodówki. Poza tym wiem, że Polacy mieszkali także w budynku głównym. Chyba
                  że coś się zmieniło od ubiegłego roku. Gdybym jeszcze raz jechała do tego
                  hotelu wybrałabym ten sam boczny budynek, wszędzie tak samo blisko, a jest dużo
                  większy spokój. Nie trać entuzjazmu. Ja byłam z Eximem, który ma chyba mniejszą
                  renomę niż Scan, a wszystko było w porządku.
                  Pozdrawiam
                  basia
    • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 21.06.04, 13:40
      www.palmbeach-hurghada.com
      Można tam obejrzeć ciekawe zdjęcia z hotelu, takie których nie ma w katalogach
      biur podróży.
      • iit Re: Hurgada - Palm Beach Resort 21.06.04, 17:18
        dziękuję Ci Basiu za podpowiedzi są bardzo przydatne,szykujemy się już,wylot w
        czwartek.
        • Gość: basia Re: Hurgada - Palm Beach Resort IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 21.06.04, 21:07
          Życzę szczęśliwej podróży i udanych wakacji. Po powrocie napisz coś o swoich
          wrażeniach.
          basia
          • iit Re: Hurgada - Palm Beach Resort 21.06.04, 21:11
            Dziękuję , mam nadzieję,że tak będzie,najważniejsze w końcu dobre nastawienie i
            humor, a po powrocie na pewno opiszę wszystko bardzo dokładnie,ale na forum
            hotele - opinie ....Pozdrawiam.Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka