Dodaj do ulubionych

fortuna 4 lub 5* z Exim

14.05.12, 14:47
Witam tak jak w temacie w tym roku z racji wysokich cen wakacyjnych skusiliśmy sie na ofertę Eximu na fortunę 4*. Jedziemy w 3 osoby dorosłe (córka 17 lat) i dziecko 10lat. Proszę o informacje od osób, które też tak jeździły do jakich hoteli trafiały, czy z poza katalogu (bo i tak może być), czy mieliście wczesniej jakieś "przecieki" o hotelu. Niby kto nie ryzykuje nie pije szampana. Cena jaką zapłaciliśmy była naprawdę jak na termin (sierpień) i skład osobowy bardzo przyzwoita - nie wybierając konkretnego hotelu pozostaje w naszej kieszeni ok 2.500,-. Byliśmy już kilka razy w Egipcie i znam standard hoteli 4* i chyba to mnie przekonało do tego oby nie ryzykownego kroku)))
Obserwuj wątek
    • arleta2303 Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 14.05.12, 17:26
      Witam,
      Tez chętnie dowiem się jak to z tą fortuną jest, ponieważ tak jak koleżanka u góry wybieram się w tym roku do Egiptu z ofertą fortuna 4 *.
      • segregatorwpaski Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 14.05.12, 22:09
        Byłam na fortunie 4* z eximu - Marsa, 2 lata temu.
        Cena była baaardzo atrakcyjna, nie będę podawała bo to 2lata temu, wiadomo, inne ceny, poza tym to był last więc w ogóle okazja.
        Hotelu, na który trafiłam nie było w katalogu eximu!
        Miałam jako takie pojęcie gdzie trafię ze względu na miejscowość - w Marsa hoteli 4* jest pewna liczba, na tyle mała że dało się ją ogarnąć 'informacyjnie' przed wyjazdem ;)
        Trafiłam bardzo ok.
        Miłej wycieczki:)
      • angie1805 Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 16.07.12, 09:16
        Podbijam wątek naprawdę nikt z was nie jeździ na oferty typu foruna lub ruletka?
    • angie1805 Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 15.05.12, 09:35
      w naszej ofercie zawarta jest informacja że trafimy do jednego z hoteli w regionie Hurghada, Makadi Bay, Soma Bay, Safaga lub El Gouna. Wydawało mi się, że oferta Fortuna jest dosyć popularna czy nikt z forumowiczów nie ma żadnych doświadczeń w tym temacie?

• arleta2303 Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 15.05.12, 12:21
        Właśnie z tego co widać nie ma dużo osób wyjezdzających na taką oferte. Przeszukałam juz rózne fora i nikt nigdzie o tym nie pisze... cóż.. przekonam się sama w lipcu;))
        • angie1805 Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 15.05.12, 13:06
          w takim razie proszę o info po powrocie bo my lecimy 03 sierpnia. Cóż jedno jest pewne 4* to raczej podobny standard a mieć 2.500 zł w kieszeni a nie mieć to duża różnica.
          • 4theo Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 21.08.12, 18:21
            no i jak wrociliscie ?
            jaki dostaliscie hotel ,? napiszcie cos wiecej
            pozdro
        • 4theo Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 21.08.12, 18:21
          no i jak bylo w lipcu ?
          jakim hotel mieliscie
    • sheeri Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 16.07.12, 09:25
      Ja osobiście nigdy bym nie ryzykowała, bo to ruletka można trafić dobrze, ale też fatalnie tak jak moja koleżanka z pracy, która trafiła do koszmarnego hotelu (brudy i jedzenie masakra) i potem żałowała, że chciała zaoszczędzić, ale wakacje miała zmarnowane. Ja zawsze jadę do hotelu, który sobie upatrzyłam (muszą być pozytywne opinie na różnych forach), zbieram o nim wszystkie dostępne informacje i dlatego nigdy nie jestem nieprzyjemnie zaskakiwana. Ale jeżeli ktoś lubi emocje (dobre lub złe) to jego wybór.
    • angie1805 Re: fortuna 4 lub 5* z Exim 21.08.12, 19:26
      Witam
      Trochę głupio się przyznać bo taka była pewna swego, ze 4* to zawsze pewniak a tu taki zonk. Trafiliśmy jak wszyscy z fortuny do Sultan Beach HRG. Lata świetności za sobą, 85 % nie znających kultury, języków obcych i zasad dobrego wych. Rosjan, niemiła obsługa, proponowany pokój od ulicy gdzie nie było nawet mozliwości wstawienia 2 dostawek..., wydzielane jedzenie i picie w kubeczkach 0,2l, zero animacji. Cóż jedyny plus to brak tłoku na basenie i nad morzem (zawsze wolne leżaki) i piekny ogród. Przyznaję bez bicia chciałm przyoszczędzić to mam, cóż pierwszy i ostani raz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka