Dodaj do ulubionych

Rejs po Nilu z Exim Tours !!!

IP: *.pkobp.pl 25.06.04, 09:26
Mam pytanie może ktoś był, a może się wybiera ???
Obserwuj wątek
    • platynka.iw Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 10:17
      Broziu-bylam z nimi na rejsie na przelomie maja/czerwca tego roku. Bylo
      fantastycznie! Jezeli masz jakies szczegolowe pytania-pytaj :-)
      Pozdrawiam cieplutko :-)
      Iw....
      • Gość: Broziu Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! IP: *.pkobp.pl 25.06.04, 11:02
        Jaki rodzaj wycieczki wybrałaś ???
        Jaki był statek, rezydenci, przewodnik....
        do jakiego hotelu Cię zakwaterowali i wjakiej byłaś (3,4,5*) opcji
        czy cos pozmieniali, poskracali itp...
        • platynka.iw Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 13:03
          Wybralam Tutenhamon A.
          Statek 5***** nazywal sie krokodyl. W srodku marmury, zlote porecze...Naprawde
          czysty i zadbany statek-choc widac momentami na nim reke czasu. W kazdej
          kajucie lazienka z toaleta, lodowka, szafa, TV...podlogi wyscielane dywanami.
          Ja mialam kajute na wyzszym pokladzie. Bylo cichutko, nie smierdzialo. U gory
          basen, lezaki...a nizej jacuzzi i barek-gdzie o 17 dawano kawe, herbatke,
          ciasto...Jedzenie baaardzo dobre. Obsluga (Nubijczycy) przemila,
          bezinteresowna, usmiechnieta, elegancka.
          Rezydent, Maciej Maciejewski-kopalnia wiedzy o Egipcie, dobry humor, wulkan
          energii. Przesympatyczny, kompetentny, kontaktowy.
          Rezydenci w Hurghadzie-spoko. Wszystko w normie.
          Mialam wybrany hotel 4****. Trafilam do Coral Beach. Mozesz o nim wiele
          poczytac na grupie. ogolem-dobry hotel. Jeden minus-daleko od centrum.
          Nic nie pozamieniali i nie poskracali.
          Pozdrtawiam serdecznie! :-)
          Iw....
          • Gość: Broziu Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! IP: *.pkobp.pl 25.06.04, 13:14
            Dzięki !!! A ile placiłaś za wycieczkę ???
            • platynka.iw Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 18:12
              Placilam za dwie osoby dorosle+dziecko lat 4 - 5400zl.
              Polecam Ci Abu Simbel (zabierz duzo wody, choc w drodze powrotnej w autokarze
              bedzie tak goraco, ze woda bedzie i tak ciepla, wiec polecam kupowanie wody na
              postoju)
              Polecam takze wykupienie wycieczki w Kairze, gdzie bedziesz zwiedzal piramidy w
              Daszur. Wejdz sobie do piramidy czerwonej (pierwsza o wlasciwym stozkowym
              ksztalcie) Jest rewelacyjna!
              No i koniecznie zdeptaj caly kompleks w Karnaku. Cudowna swiatynia!
              Milego pobytu i samych pozytywnych wrazen!!!!
              Pozdrawiam cieplutko :-)
              Iw....
          • donata61 Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 18:17
            We srode wróciłem z programu Nefretete z EXIMEM. Tez płynąłem krokodylem ale
            innym niz Ty, Wprawdzie tez były marmury w holu ale reszta zupełnie inna.Kabina
            tylko troszkę wieksz od łózkan na podłodze dywan nie prany od lat,TV
            satelitarna z 4 arabskimi kanałami i przepiękny widok z okna na drugi cumujący
            obok statek. Pierwszego dnia ,gdy przyszedłem troche spózniony na śniadanie
            musiałem ścigać się z tym przemiłym Nubijczykiem, który z nas bedzie szybszy
            czy ja nakładając sobie na talerz jedzenie czy on sprzątając talerze, bo
            śniadanie wydaje się tylko do 9:30, a potem najważniejsze jest sprzątanie.
            W moim jacuzzi woda miała kolor wody po myciu podłogi i przez trzy dni nie
            widziałem nikogo odważnego kto wszedł by do tego syfu.Herbatki niestety też nie
            dostałem bo obok barku było składowisko starych leżaków. W ramach atrakcji
            kapitan zauundował nam bezpłatne wdychanie oparów lakierów, którymi był
            malowany pokładi poręcze na statku. Cały "rejs po Nilu" to wielki pic na wodę z
            całej trasy, którą pokonałem tzn. Sharm-Kair-Luksor ok. 1600 km statek
            przepływa tylko 200 km, w ciągu trzech dni więcej stoi niż płynie.
            Jezeli bedziecie kupować rejs po Nilu zarządajcie dokładnego określenia
            standartu 5*, a po powrocie bez problemu dostaniecie zwrot części kosztów ze
            względu na nie dotrzymanie warunków umowy. Dobrze , że w grupie były trzy
            piękne dziewczyny dlatego statek miał pięć gwiazdek (Dwie Własne + trzy
            dziewczyny)
            • platynka.iw Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 26.06.04, 10:31
              donata61...jest mi bardzo przykro, ze masz takie wspomnienia...Czy to mozliwe,
              by to byl ten sam statek??
              Pozdrawiam serdecznie :-)
              Iw....
    • aicha_fr Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 10:37
      Byłam na przełomie lutego i marca. Było niesamowicie cudownie fantastycznie
      pięknie. Jak mogę Ci pomóc?
      Aicha
      • Gość: Broziu Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! IP: *.pkobp.pl 25.06.04, 11:04
        Jaki rodzaj wycieczki wybrałaś ???
        Jakie były detale typu statek, rezydenci, przewodnik....
        Aha do jakiego hotelu Cię zakwaterowali ( i jaki był )i w jakiej byłaś (3,4,5*)
        opcji, czy cos pozmieniali, poskracali itp - ogólne wrażenia co do biura i
        wyjazdu...
        • aicha_fr Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 11:25
          Program Papirus 4*, nie wiem czy jest jeszcze w ofercie, bo w programie oprócz
          rejsu po Nilu był Kair i Synaj.
          Co do statku - nazywał się Krokodyl (jedyny jaki pływa do między Luksorem a
          Asuanem ;)), przyzwoity, ale polecam kabiny raczej na wyższych pokładach, bo
          bywa trochę głośno. Jedzenie super i bardzo obfite – na statku 3 posiłki nie do
          przejedzenia. Generalnie ok.
          Jedyna zmiana organizatora: miałam lecieć wprost do Luksoru, ale ostatecznie
          wylądowaliśmy w Hurghadzie (w nocy). I to był jedyny poważny minus, bo w hotelu
          Sea Gull spędziliśmy w sumie jakieś 2,5 godziny, a procedura meldowania się
          trwała bez końca. Potem autokarem do Luksoru, zakwaterowanie w Hiltonie (5*,
          super), potem na statek i reszta programu bez zastrzeżeń. Ja sobie założyłam
          program maximum i wszystkie możliwe okazje do zwiedzania wykorzystałam.
          Przewodnik bardzo kompetentny, ogromna wiedza (a ja też coś niecoś wiem i tym
          bardziej doceniam). Rezydentka w Sharm ok, ale spędziłam tam tylko 3 ostatnie
          dni, więc nie jest to miarodajne.
          Generalnie jestem bardzo zadowolona. Szkoda, że rejs trwa tak krótko...
          Ale i tak wszystko zależy od Twoich oczekiwań i potrzeb. Doświadczenie uczy, że
          jeżeli coś nie pasuje, lepiej porozmawiać z obsługą i załatwić samemu problem,
          niż od razu robić karczemne awantury przewodnikowi. Ja nie miałam żadnych
          powodów do narzekań.
          • Gość: Broziu Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! IP: *.pkobp.pl 25.06.04, 11:39
            Dzięki za informacje...
            Ahah a jaki był koszt wycieczki ???
            • aicha_fr Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 11:45
              O ile dobrze pamiętam jakieś 2600,bo byłam w najdroższym okresie - nasze ferie.
              Do tego dolicz Abu Simbel (którego nie miałam w programie, ale było absolutnie
              w MOIM programie) i Kair 2 dni, to też z tych najdroszych punktów.
              • Gość: Broziu Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! IP: *.pkobp.pl 25.06.04, 11:57
                Faktycznie nie ma już w ofercie Papirusa, są za to inne i Kair jest w
                programie, a czy warto zobaczyć ABU Simbel bo kosztuje 60 USD !!! -aha czy
                bilety wstępów były wliczone w cenę wycieczki ???
                • aicha_fr Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! 25.06.04, 12:03
                  Zdecydowanie warto zobaczyć Abu Simbel!!! Uwierz, ja jechałam tam wiedząc czego
                  się spodziewać, mając podstawy historyczno-przewodnikowe i mając już za sobą
                  Luksor, Karnak, Edfu, File, ale naprawdę to właśnie w Abu Simbel miałam łzy w
                  oczach. Tego się nie da opisać.
                  Wstępy są w cenie wycieczki jak najbardziej, przecież właśnie za to płacisz.
                  • Gość: Broziu Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! IP: *.pkobp.pl 25.06.04, 12:13
                    Dzięki za informacje !!! Pozdrawiam
    • Gość: Mariusz Re: Rejs po Nilu z Exim Tours !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.04, 19:00
      Hej!
      Byłem na Papirusie, którego już chyba nie ma, ale jest podobny program
      Nefretete.Polecam część pobytową w Sharm-o niebo lepiej i ładniej niz w
      Hurhgadzie.Napewno będziesz zadowolona!Pozd!M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka