Dodaj do ulubionych

Marasa Alam - dostęp do Internetu

23.07.12, 13:19
Witam Forumowiczów!
Nie znalazłem na forum konkretnych informacji stąd pytanie...

Jaki jest sposób na w miarę tani, a skuteczny dostęp do Internetu w miejscowości Marsa Alam?
Karta SIM lokalnego providera? W Hurgadzie i Sharmie z tego co wiem nie ma problemu, a w Marsa? Jaki modem?
Może coś innego? W hotelu (Sol-Y-mar) strasznie zdzierają (ok. 15 USD/godz.)
Pozdrawiam
Piotr
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 23.07.12, 13:57
      jedziesz na wakacje, wstrząsające relacje z wyjazdu na fb czy nk mogą chyba poczekać...
    • zilina Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 23.07.12, 14:12
      Może to dziwne, ale nie mam konta ani na fb ani na nk, a Internet jest mi niezbędny. Wybrałem hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort z darmowym WiFi.
      • des4 Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 23.07.12, 14:15
        wifi jako główne kryterium wybory hotelu?

można i tak, byle gadugagu hulało :D
        • zilina Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 23.07.12, 14:20
          Głowne kryterium to rafa.
          PS Nie używam też gadu gadu ani innych komunikatorów (ale mam firmę i muszę być on-line). Zawsze wybieram dobre hotele z dodatkowym kryterium Internetu (da się takie znaleźć) - w zaszłym roku byłem w Premier Le Reve - polecam.
          • cire_p Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 24.07.12, 13:50
            Dziękuję za podpowiedzi, czy coś konkretnego Ktoś by napisał?
            P.
            • wtopek Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 24.07.12, 14:01
              Jeśli musisz prowadzić biznes, to wrzucisz sobie w koszty, a jeśli nie prowadzisz, to tak naprawdę internetu ci nie potrzeba, albo wystarczy ci na tyle aby ściągnąć sobie pocztę :)
            • miriam_73 Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 25.07.12, 10:29
              Cire, ale przecież jeśli net Ci jest potrzebny do pracy, to bierzesz na miejscu rachunek i w kraju wrzucasz w koszty. Co za problem? Ja zawsze tak robię, jeśli mam jakieś sprawy w toku, które nawet na urlopie muszę monitorować czy pozostawać w związku z nimi w kontakcie z klientem/ kancelarią. W Solymarze karty dostępowe nie są jednorazowego użytku, tylko możesz je wykorzystywać wielokrotnie, do wyczerpania limitu.
              • des4 Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 25.07.12, 10:47
                tacy to byznezmeni, których nie stać na net :D
    • dziadzio Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 25.07.12, 12:44
      Witam,
      z kraju zabierasz modem bez simlocka, na pierwszym spotkaniu z rezydentem, wręczajac odpowiednią ilość $, prosisz go o zakup startera i karty z zadawalającym Cię limitem. Kolejnego dnia odbierasz, rezydent pomaga Ci w konfiguracji i masz internet. Odwdzięczas się bakszyszem ;)
      Pozdrawiam
      • cire_p Re: Marasa Alam - dostęp do Internetu 25.07.12, 15:36
        Dzięki dziadzio i miriam ;-)
        Pozdrawiam
        Cire_p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka