Dodaj do ulubionych

aida- verdi czy sultan beach

IP: 212.160.138.* 15.07.04, 10:52
hej wybieram sie do hotelu aida verdi, czy ktos moze mi cos powiedziec na
temat formy all inclusive w tym hotelu. Warto? Czy lepiej troszke doplacic i
wybrac hotel Sultan beach tez all inclusive.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: aida- verdi czy sultan beach IP: 157.25.152.* 15.07.04, 12:47
      To zależy czego oczekujesz. Ja byłam w tym roku w Verdim i miałam znajomych w
      Sultanie wiec tez zwiedzałam ten hotel.
      Kazdy z nich ma plusy i minusy. Slutan jest nad samą plazą , ale plaze ma
      sztuczną brzydką.
      Aida ma plaze ładniejszą większą , ale trzeba podejsc lub podjechac busikiem.
      Obcja all a Aidzie jest b.wygodna , byłam z niej zadowolona. W sultanie
      wychodzi drogo, ale mozna dyskretnie wnosic swoje napoje.Jesli chodzi o pokoje
      to w Sultanie mozna trafic na sliczne z balkonem , widokiem na basen
      dwupoziomowe apartamanty, ale mozna tez na nore bez balkonu od ulicy i trzeba
      miec dobry sen aby zmrozyc oko przy trąbiacych cała noc busikach.Aida tez ma
      pokoje zroznicowane ale gwarantuje wiekszy spokoj - ma duzy piekny ogrod i
      kupując wycieczke w Polsce wiemy czy trafimy do pokoju z balkonem czy bez -
      roznica w cenie.Pierwsze moje wrazenie - ładniejszy sultan , ale na drugi dzien
      zmieniałam zdanie.
      Pozdrawiam
      Ania
      • Gość: monika Re: aida- verdi czy sultan beach IP: 212.160.138.* 15.07.04, 12:57
        hej, wielkie dzieki czyli generalnie nie oplaca sie kupowac drozszego sultana?
        bo roznica w ofercie jest 500 zl... mozesz mi powiedziec cos na temat cen w
        egipcie generalnie chodzi mi o napoje. czy w okolicach hoteli sa jakies
        sklepy?? dzieki za wszelkie info
        pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: aida- verdi czy sultan beach IP: 157.25.152.* 15.07.04, 13:28
          Nie chaciałabym wprowadzic Cie w błąd. Ja wybrałabym Aidę , mam miłe
          wspomnienia. Było super, zresztą poczytaj o tym hotelu , ma w zasadzie same
          dobre opinie, natomiast sultan roznie.Samo wejscie, a wiec recepcja robi lepsze
          wrazenie w Sultanie , ale to przeciez nie jest najwazniejsze.Aida ma naprawdę
          piekne, duze ogrody, duzo zieleni , strumyczki , barki dwa baseny do wyboru.Ja
          byłam wprawdzie w maju , ale juz wtedy w Sultanie na basenie i na plazy było
          tłoczno , natomiast w Aidzie luzik. Napoje typu mineralna są bardzo
          tanie.Sklepy są zaraz koło Sultana, a wiec z Aidy tez jest niedaleko, ale po co
          Ci napoje w wersji all? Oba hotele są trochę na uboczu, ale za 1 funta bez
          problemu dojedziesz gdzie chcesz.Jak masz jakies pytania to pytaj smiało.
          Zazdroszcze Ci , ze to przed Tobą. Ja musze zyc wspomnieniami.
          pozdrawiam
          • Gość: monika Re: aida- verdi czy sultan beach IP: 212.160.138.* 15.07.04, 13:54
            Hej,
            Wielkie dzieki za odpowiedz. Niestety jeszcze 2 miesiace do wyjazdu... dopiero
            chce leciec po 15 wrzesnia...Oczywiscie ze mam pytania. Czy ta plaza kolo
            sultana jest na prawde taka fatalna? Da sie wogole kapac? Bylas moze na
            wycieczce "jeep safarii"? Warto? Chcielismy wykupic rejs lodzia ze szklanym
            dnem, slyszlas cos na temat tej wycieczki? Bo duzo ludzi mowi ze nie warto...
            bylas na wycieczkach z lokalnego biura? bylas zadowolona? Jak dzialala klima??
            nie ma z nia problemu? Jak mi sie jeszcze cos nasunie to sie odezwe..dzieki
            pozdrawiam
            • Gość: Ania Re: aida- verdi czy sultan beach IP: 157.25.152.* 15.07.04, 14:22
              My bylismy na 5 dniowym Rejsie po NIlu , reszta atrakcji na następny rok.Jesli
              chodzi o łódz to tez słyszalam ze sie nie oplaca, ale moja kolezanka była i
              twierdzi ze dzieciakom się podobało.Jepp safarii tez chwaliła. Wszystko zalezy
              od podejscia.Wycieczki opłaca sie kupowac w lokalnych biurach - jest takie
              zaraz koło Sultana, no moze z wyjątkiem nurkowania, nie mają polskiego
              tłumacza , a tu jednak chodzi o bezpieczenstwo.
              Klima w Aidzie dzialala bez zarzutu.
              Plaza koło Sultana jest sztuczna, mała z dnem które wygląda na mulaste.Trzeba
              wypłynąć w morze zeby cos zobaczyc. Natomiast kolo Aidy juz na plytkiej wodzie
              są małe rafy, duzo więcej piasku i miejsca. Siedzi jednak straznik i nie
              pozwala wejsc na plaze Aidy, ja miałam opaskę tego hotelu wiec przechodziłam
              sobie swobodnie do znajomych i wracałam.
              pozdrawiam
              • kruszynka301 Re: aida- verdi czy sultan beach 15.07.04, 14:40
                Nie wiem, jak jest teraz z cenami, ale wersja All w Sultan kosztowała dodatkowo około 800 zł/osobę, tymczasem łącznie z piwem, winami, napojami, b.dobrą pizzą w Sultan nie wydaliśmy z mężem i maluchem nie więcej niz 600 zł. Nie wiem, ile musielibyśmy pić, aby zwróciła nam się opłata za All.
                • Gość: Ania Re: aida- verdi czy sultan beach IP: 157.25.152.* 16.07.04, 07:35
                  Tez uwazam , ze wersja all a Sultanie jest przesadzona. Mozna przeciez na
                  miejscu ewentualnie ja dokupic na poszczegolne dni jesli bedziecie miec taki
                  kaprys.
                  Ania
                  • Gość: monikos Re: aida- verdi czy sultan beach IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 23:39
                    dzieki wielkie za wszelkie info...pozdrawiam i zycze udanych wakacji...ja mam
                    tylko nadzieje ze towarzystwo dopisze..tak jak w zeszlym roku w alkionie.!!!
    • Gość: Beata Re: aida- verdi czy sultan beach IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 08:08
      Pamiętaj że my też czekamy na ładną kartkę :) My jeszcze kilka dni i ...
      pzdr.
      • Gość: monikos i marcinos specjalny post do beatos and damianos!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 23:46
        hej beatos...ale wam zazdroszcze...o kartce na pewno nie zapomnimy o ile
        wczesniej dojdzie z tunezji...ha ha ha... a wielblady na pewno spytamy czy
        dostaly od nas pozdrowienia :))) pa pa pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka