habibati88 10.02.13, 19:16 Czy możecie polecić mi fajny *** lub **** hotel w Hurghadzie, w którym Rosjanie nie będą stanowili 85% turystów, Czesi 5%, Niemcy 10% i Polacy 5%?:) Szukam jakiegoś miłego hotelu z większą mieszanką narodowości :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: hotel 10.02.13, 19:31 uuuu, cóż za rasizm... zostań w polsce, tu rusków prawie wcale nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
habibati88 Re: hotel 10.02.13, 19:36 nie prosiłam o komentarz osoby znudzonej życiem i pragnącej wylać swe frustracje w niemiłym komentarzu, tylko o pomoc w znalezieniu hotelu:D Rosjan uwielbiam, podczas swoich 6 wyjazdów do Egiptu, to głownie oni stanowili towarzystwo z którym spędzałam swoje cudowne 2 tygodnie. Szukam hotelu o którym mowa z innych powodów. Natomiast nie znoszę trafiać w Egipcie na takich niemiłych i SFRUSTROWANYCH Polaków jak TY. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
habibati88 Re: hotel 10.02.13, 19:49 odejmij od liczby 85, liczbę 5 i wyjdzie 100. Zwykłe niedopatrzenie. Widzę, że normalnej odpowiedzi na moje pytanie nie dostanę, tak więc czekam na kolejny przytyk ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: hotel 10.02.13, 20:43 "normalnej" odp na tak postawione pytanie raczej nie dostaniesz skoro byłaś już kilka razy to powinnaś wiedzieć że Rosjanie są wszędzie w większej lub mniejszej ilości Ostatnio byliśmy w Triton Empire skromny ale w sympatyczny hotel i ludzie różnych narodowości, ale Rosjanie w większości Nawet jak ktoś trafił na hotel gdzie być może prawie nie było Rosjan, to nie ma pewności, że jak tam pojedziesz to nadal tak będzie Pytanie wg mnie po prostu nie trafione więc o odp różniste :) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: hotel 10.02.13, 20:53 jak już znajdziesz taki hotel, to powiedz który to, żebym przypadkiem się tam na ciebie nie nadziała. wolę nie spotykać takich sfrustrowanych hipokrytów i rasistów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: hotel 10.02.13, 21:16 Ile kasy masz na taki hotel? 5* 3000 pln za 2 tyg all inc? Masz niestandardowe zyczenie a czy masz na nie srodki? Odpowiedz Link Zgłoś
habibati88 Re: hotel 10.02.13, 21:29 hotel 4* do 2.8000zł za 2tygodnie All inc. Może pytanie nie zadane w sposób bardzo oczywisty, może źle sformułowane, może niestandardowe. Ale jak to mówią - kto pyta, nie błądzi. Pytanie zadałam nie w celu otrzymania niemiłych komentarzy, a w celu otrzymania odpowiedzi. Jeśli ktoś nie ma odpowiedzi na takie pytanie, po prostu proszę nie odpowiadać:) Będąc 6 razy oczywiście słyszałam przeróżne opinie o przeróżnych hotelach, niestety nazw nie zakodowałam w pamięci. Nie chodzi mi o hotel w którym nie ma Rosjan, bo to oczywiście nie możliwe, biorąc pod uwagę że Hurghada nazywana jest Rusghadą. Powodów dla których szukam takiego, a nie innego hotelu podawać nie będę, natomiast kilkakrotnie słyszałam o fajnych hotelach, w dobrej cenie, w których jest większa mieszanka narodowości, a co za tym idzie trochę większa kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: hotel 10.02.13, 22:00 Ja Cie doskonale rozumiem, bo zazwyczaj sama szukam takich hoteli :) I jeszcze takich gdzie nie ma za duzo Wlochow (ale tu raczej w Sharm). Hotele takie znajdziesz, ale nie do konca beda one spelniac Twoje oczekiwania, bo podstawa hotelu, gdzie jest baaaardzo niewielu Rosjan (jak i zreszta Polakow) jest to, ze nie ma w ofercie opcji All. Ewentualnie mozna ja wykupic na miejscu, ale cena jest wowczas zabojcza. Druga sprawa, nie wiem czy w 3 gwiazdkowych w ogole taki hotel znajdziesz, predzej w 4. Innymi odpowiedziami sie nie przejmuj, nie wiem co moze miec wspolnego chec spedzenia spokojnego urlopu z rasizmem... Odpowiedz Link Zgłoś
habibati88 Re: hotel 10.02.13, 22:43 Dziękuję :) Dobrze wiedzieć, że na tym forum znajdują się również symaptyczne osoby, chcące pomóc:) Odpowiedz Link Zgłoś
darek.b70 Re: hotel 10.02.13, 23:26 Witam Spróbuj może Beach Albatros Garden masz trzy hotele AQUA BLU, AQUA VISTA i po drugiej stronie ulicy PICKALBATROS HOTELS to na pewno gdzieś się może ulokujesz gdzie ci będzie pasowało pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: hotel 10.02.13, 23:44 Ja bylam w Albatrosie Palace (podobno najlepszym z calej "serii" albatrosow) i bylo masakrycznie wielu rosjan, szacuje jakies 80-85% :( Moge zaytac brata jak bylo w Aqua i Jungle, ale podejrzewam, ze to samo, bo tam wszedzie All i do tego hotele mocno nastawione na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: hotel 10.02.13, 23:22 Z tym all inc. to rzeczywiscie cos jest :) ale tak na to nie patrzylam. Niedawno bylam w mariocie w hurghadzie, mieli tylko oferte ze sniadaniami albo HB i widzialam dokladnie 1 rosyjska i 1 polska rodzine. Ciekawe dlaczego.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
twojaplaneta Re: hotel 11.02.13, 11:43 Polecam hotele w Makadi Bay.. Oczywiście nie ma gwarancji co do nacji klientów - ale będąc tam natrafiałam na niewielką ilość Rosjan.. tinyurl.com/d62f38cPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: hotel 11.02.13, 13:11 Polecam Sofitel w Tabie- Rosjan praktycznie nie bylo a hotel bardzo przyjemny. W ogóle w Tabie mało Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
walerka_1914 Re: hotel 11.02.13, 16:08 Nie warto zadawać na tym forum pytań,ponieważ większość dostaje się głupich o przytyków niż odpowiedzi na zadane pytania.Znam to niestety z autopsji:(Bylam w HRG 4 razy-2x Sunny Days El Palacio-nie polecam Ruskich od zarąbania(na moje oko około 90%)1X Sunrise Holidays Resort i ten hotel polecam .Nie ma tam wielu Rosjan,ale jest troszkę Polaków jednak więkoszość nacji to Anglicy-hotel rewelacyjny około 500m do centrum jedyny minus jego to brak meldunku w nim dzieci od 2012roku-1x w Jasminne Village-tam z kolei blisko do centrum handlowego jednakże po troszku Polaków,Rosjan(ale tam spotkałam sie z bardzo kulturalnym Rosjanami)Czechów,Szwedów:)Życzę trafnego wyboru i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
am42 Re: hotel 11.02.13, 19:17 poleciłabym hotel Premier le Reve, jak tam byliśmy to było 6 Rosjan, 8 Polaków, reszta to tzw Europa Zachodnia, ale hotel nie spełnia Twoich kryteriów finansowych, jednak może komuś przyda się ta informacja Odpowiedz Link Zgłoś
ymolah05 Re: hotel 12.02.13, 11:42 walerka_1914 napisała: > Nie warto zadawać na tym forum pytań,ponieważ większość dostaje się głupich o p > rzytyków niż odpowiedzi na zadane pytania.Znam to niestety z autopsji:(Bylam w > HRG 4 razy-2x Sunny Days El Palacio-nie polecam Ruskich od zarąbania(na moje ok > o około 90%)1X Sunrise Holidays Resort i ten hotel polecam .Nie ma tam wielu Ro > sjan,ale jest troszkę Polaków jednak więkoszość nacji to Anglicy-hotel rewelacy > jny około 500m do centrum jedyny minus jego to brak meldunku w nim dzieci od 20 > 12roku-1x w Jasminne Village-tam z kolei blisko do centrum handlowego jednakże > po troszku Polaków,Rosjan(ale tam spotkałam sie z bardzo kulturalnym Rosjanami) > Czechów,Szwedów:)Życzę trafnego wyboru i pozdrawia Rasistowskie pytania trzeba usuwać. Dość często szukam dodatkowe informacje o hotelach na rosyjskim forum turystycznym i nigdy nie spotkałam takiego rodzaju pytań. Byliśmy w Impire tam było 90% Polaków, W Palacio 90% Rosjan, hotel bardzo się spodobał, chciałam by tam wrócić. Rafa , rybki, laguna pod balkonem. Rosjanie w porządku, maja poczucie humoru fajnie z nimi się rozmawia. Hotel bez Rosjan to raczej hotel** w opcji BB. Większość Rosjan w Hurghadzie wybiera hotel***** AL Po co zarażacie kompleksami młode pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: hotel 12.02.13, 15:55 Tekst popieram w 100%,ale autor pytania pisal,że lubi Rosjan..może ma inny powod szukać dziwnego hotelu.Na bank są to hotele sieci redseahotels.com Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: hotel 12.02.13, 23:28 Bo tak sie sklada, ze lubienie czy nielubienie nie ma tu nic do rzeczy. Ja na codzien wspolpracuje ze spora liczba obcokrajowcow, w tym wieloma Rosjanami i akurat z nimi "wspolpracuje" sie super. Jednak na urlopie szukam hoteli bez nich. Ja nie pije alkoholu, moj maz tez dlatego wybieramy hotele z HB. Dla nas sie oplacaja, Rosjanom juz nie ze wzgledu na ilosci alkoholu jakie spozywaja... wiadomo powszechnie, ze oferty all umozliwiaja picie do upadlego. Jeszcze jedno: w calej "sympatycznosci" i serdecznosci tego narodu dobrych manier i oglady nie maja za grosz. To nam wlasnie przeszkadza. Niestety czesto zachowuja sie jakby byli sami i nie zwracaja uwagi na nic ani na nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
ymolah05 Re: hotel 13.02.13, 10:30 jematkajakichmalo napisała: > Bo tak sie sklada, ze lubienie czy nielubienie nie ma tu nic do rzeczy. Ja na c > odzien wspolpracuje ze spora liczba obcokrajowcow, w tym wieloma Rosjanami i ak > urat z nimi "wspolpracuje" sie super. > Jednak na urlopie szukam hoteli bez nich. Ja nie pije alkoholu, moj maz tez dla > tego wybieramy hotele z HB. Dla nas sie oplacaja, Rosjanom juz nie ze wzgledu n > a ilosci alkoholu jakie spozywaja... wiadomo powszechnie, ze oferty all umozliw > iaja picie do upadlego. Jeszcze jedno: w calej "sympatycznosci" i serdecznosci > tego narodu dobrych manier i oglady nie maja za grosz. To nam wlasnie przeszkad > za. Niestety czesto zachowuja sie jakby byli sami i nie zwracaja uwagi na nic a > ni na nikogo. Przepraszam, ale głupoty pani pisze. Ja wybieram ALL, nie dlatego że pije alkohol, a dlatego że dbam o zdrowie , chcę normalnie odżywiać się, a nie dwa razy dziennie i chować pod czas posiłku jedzenie do torby, jak robi to większość kto ma opcje HB. Kto lubi wypić to i przy opcji BB nachleje się , bo w Egipcie alkohol ich produkcji bardzo tani. Byliśmy w 12.2012 w Palacio**** , gdzie powiedz my 98% to Rosjanie. Oprócz naszego sąsiada, który pił po prostu na umór, nie zauważyłam nigdy żeby Rosjanie pili więcej od Polaków albo rodacy wyróżniały się nadzwyczajną ogładą i serdecznością . Dla mnie nie ma reguły, że jakaś narodowość jeść zła, po prostu lubię wszystkich fajnych ludzi. Irytujące natomiast wypowiedzi i pytania typu: jaki hotel bez ruskich, było za dużo arabskich rodzin, oskarżają BP,że woda w basenie zimna, było za gorąco i tp Poznaliśmy małżeństwo z Moskwy, dużo na własna rękę podróżują , dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam od nich, także warto obcować z ludźmi innej narodowości i podróżować po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: hotel 13.02.13, 23:23 Tak sie sklada, ze nie pisze glupot. Co ma zdrowe odzywianie z oferta all?? Raczej nic... To dopiero jest glupota... Tak sie sklada, ze spedzam moj urlop troche ambitniej anizeli wylegujac sie caly dzien jak mors na brzegu basenu... Moj urlop jest bardzo aktywny i szkoda mi czasu na calodniowe przechadzanie sie z restauracji do restauracji, a tak by to wygladalo gdybym chciala zjesc "zdrowo" 5 posilkow dziennie... Po tym poscie moznaby wywnioskowac, ze w calym Egipcie nie ma ani jednej restauracji poza tymi hotelowymi... otoz sa i to bardzo dobre, jak jestesmy glodni podczas wycieczko to poprostu z nich korzystamy. Co do chowania jedzenia do torby... hmmm do tego poziomu sie raczej nie znize. Co ciekawe jak widzialam kogos wynoszacego jedzenie to wlasnie niestety Rosjan. Ba, oni sie nawet z tym nie kryja tylko wynosza na talerzach...Juz nawet nikt na to nie reaguje, bo i co na ro poradzic? Ja zyje poza PL, moj maz pochodzi z jeszcze calkiem innego kraju wiec mowienie o rasizmie jest lekka przesada. Tak samo krytykuje w roznych sytuacjach rodakow, tak samo osoby innych narodowosci. Podobnie, we wszystkich tych krajach jest tez cala masa wspanialych ludzi. Pisalam, ze na co dzien pracuje w Rosjanami i to serdeczni ludzie, ale na wakacja juz mi nie sa potrzebni, bo ja chce WYPOCZAC a przy nich sie nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
ymolah05 Re: hotel 14.02.13, 11:54 jematkajakichmalo napisała: > Tak sie sklada, ze nie pisze glupot. Co ma zdrowe odzywianie z oferta all?? Rac > zej nic... To dopiero jest glupota... Tak sie sklada, ze spedzam moj urlop troc > he ambitniej anizeli wylegujac sie caly dzien jak mors na brzegu basenu... Moj > urlop jest bardzo aktywny i szkoda mi czasu na calodniowe przechadzanie sie z r > estauracji do restauracji, a tak by to wygladalo gdybym chciala zjesc "zdrowo" > 5 posilkow dziennie... > Po tym poscie moznaby wywnioskowac, ze w calym Egipcie nie ma ani jednej restau > racji poza tymi hotelowymi... otoz sa i to bardzo dobre, jak jestesmy glodni po > dczas wycieczko to poprostu z nich korzystamy. > Co do chowania jedzenia do torby... hmmm do tego poziomu sie raczej nie znize. > Co ciekawe jak widzialam kogos wynoszacego jedzenie to wlasnie niestety Rosjan. > Ba, oni sie nawet z tym nie kryja tylko wynosza na talerzach...Juz nawet nikt > na to nie reaguje, bo i co na ro poradzic? > > Ja zyje poza PL, moj maz pochodzi z jeszcze calkiem innego kraju wiec mowienie > o rasizmie jest lekka przesada. Tak samo krytykuje w roznych sytuacjach rodakow > , tak samo osoby innych narodowosci. Podobnie, we wszystkich tych krajach jest > tez cala masa wspanialych ludzi. Pisalam, ze na co dzien pracuje w Rosjanami i > to serdeczni ludzie, ale na wakacja juz mi nie sa potrzebni, bo ja chce WYPOCZA > C a przy nich sie nie da :) Szanowna pani tak się składa , że prawidłowo skomponowany jadłospis powinien zawierać pięć posiłków dziennie. Ważne jest również to aby dieta była zbilansowana co oznacza, że powinna dostarczać organizmowi właściwą ilość energii oraz niezbędne składniki pokarmowe w odpowiedniej ilości i stosunku w zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej. Spożywając 5 posiłków dziennie w odpowiednich odstępach czasu zapewniamy sobie dobre samopoczucie, właściwy poziom wydzielania insuliny i brak gwałtownych skoków poziomu glukozy co zapobiega odkładaniu się tkanki tłuszczowej. Posiłki powinny być częstsze, ale niewielkie objętościowo. Przerwy pomiędzy nimi powinny wynosić ok. 3-4 godziny. Zapewniam , że nie tylko pani spędza urlop ambitnie, jak to pani napisała. Niepotrzebnie osądzając innych na podstawie powierzchownych przesłanek, rezygnujemy z wchodzenia w relacje z ciekawymi ludźmi, którzy mogliby znacznie wzbogacić nasze życie, osądzając innych psujemy sobie relacje z nimi, żyjąc w świecie, gdzie wszyscy nawzajem się oceniają zastanawiamy się zbyt często “co inni pomyślą”, stresując się niepotrzebnie, albo co gorsza nie podejmując różnych prób zmienienia naszego życia na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: hotel 14.02.13, 23:01 > Szanowna pani tak się składa , że prawidłowo skomponowany jadłospis pow > inien zawierać pięć posiłków dziennie. Ważne jest również to aby dieta była zbi > lansowana co oznacza, że powinna dostarczać organizmowi właściwą ilość energii > oraz niezbędne składniki pokarmowe w odpowiedniej ilości i stosunku w zależnośc > i od płci, wieku i aktywności fizycznej. > > Spożywając 5 posiłków dziennie w odpowiednich odstępach czasu zapewniamy sobie > dobre samopoczucie, właściwy poziom wydzielania insuliny i brak gwałtownych sko > ków poziomu glukozy co zapobiega odkładaniu się tkanki tłuszczowej. Posiłki pow > inny być częstsze, ale niewielkie objętościowo. Przerwy pomiędzy nimi powinny w > ynosić ok. 3-4 godziny. Po tym wspanialym wykladzie pobieglam zmierzyc sie i zwazyc czy aby mieszcze sie w normach "zdrowotnych", bo skoro nie jadam 5 x zy dziennie to roznie to moze byc ;) ale uff.... wszystko w normie.... okresowe badania krwi tez to potwierdzaja ;) > Zapewniam , że nie tylko pani spędza urlop ambitnie, jak to pani napisała. Wierze i ciesz mnie to niezmiernie, ale naprawde jakos nie moge sobie wyobrazic bardzo aktywnego urlopu, podczas ktorego codziennie spozywam 5 posilkow...i to zdrowych no chyba, ze zabiore kilku kilogramowy plecak z prowiantem :D Pewnie i tacy sie znajda, ale ja wole nie podporzadkowywac swojego zycia jedzeniu. > Niepotrzebnie osądzając innych na podstawie powierzchownych przesłanek, r > ezygnujemy z wchodzenia w relacje z ciekawymi ludźmi, którzy mogliby znacznie w > zbogacić nasze życie, > osądzając innych psujemy sobie relacje z nimi, żyjąc w świecie, gdzie wszyscy n > awzajem się oceniają zastanawiamy się zbyt często “co inni pomyślą” > , stresując się niepotrzebnie, albo co gorsza nie podejmując różnych prób zmien > ienia naszego życia na lepsze. > Dobrze ujete, ale czy wlasnie ja nie zostalam osadzona... przynajmniej tak to odebralam: odzywiam sie niezdrowo, co gorsza z pewnoscia przemycam w torbie jedzenie z hotelowych restauracji... Wracajac do "naszych" Rosjan: czy to na pewno osadzanie na podstawie powierzchownych przeslanek? W koncu nie tylko ja zauwazylam takie czy inne cechy tych ludzi. Chyba dostrzega to naprawde wiele osob, bo inaczej po co szukaliby hoteli bez nich? Po co bylyby te wszystkie komentarze na roznych portalach turystycznych i doslownie ostrzeganie innych? Chyba musi cos w tym byc prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
habibati88 Re: hotel 13.02.13, 22:10 Moi drodzy... Dziwi mnie, że moje pytanie wywołało wielką burzę i sprawiło, że usłyszałam że jestem złaaaa, jestem rasistką itd itd. Powiem, że śmieszy mnie to, nie biorę tych słów do siebie, śmieszy mnie jednak Wasza postawa. Załóżcie forum o nazwie "KŁÓTNIE" i tam będziecie mieli pole do popisu aby szukać zwady :) To forum śledzę od lat, sama jak miałam coś do powiedzenia, pisałam. Jeśli nie znam odpowiedzi na zadane pytania, po prostu NIC NIE PISZĘ ;) Chcecie znać powód dla którego wybieram hotel z większą mieszanką narodowości?? Kocham podróże, uwielbiam poznawać nowych ludzi, uczyć się języków. Poznałam wielu Francuzów, Anglików, Holendrów, Syryjczyków... Byli to ludzie poznani na ulicy, w sklepach, pubach. Interesujący, sympatyczni, którzy sprawili że moja wiara w człowieka powróciła ;D A Rosjanie?? Świetni ludzie!! Będąc 6 razy w Egipcie nauczyłam się od nich języka nie mając nigdy wcześniej z nim kontaktu, siedziałam z nimi na plaży, chodziłam na imprezy, uczyłam polskiego. Ale będąc w tym roku w hotelu Sultan Beach, gdzie Rosjan było prawie 100% spotkałam się z niemiłym wzrokiem i komentarzami młodych rosjanek, kiedy rozmawiałam z ich rodakami. Na plaży i w hotelowym klubie leciała muzyka tylko Rosyjska ( którą zresztą lubię ), skecze prowadzone po Rosyjsku, drażniło mnie to że wydawało im się że są panami wszechświata i Hurghada należy do nich, a każdy musi mówić w ich języku. A RASIZM? Na araba nie mówię - ciapty, na murzyna - czarnuch, a na rosjanina - rusek. Kolor skóry ani inna kultura jest czymś co mnie pociąga, a nie obrzydza. A Polacy w Egipcie?? Nie rozwinę tego tematu, ponieważ zacznie się kolejna burza, jednak uwierzcie że z większą serdecznością spotykałam się ze strony rosjan niż polaków:) szkoda. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: hotel 14.02.13, 10:57 habibati może nie powinienem tego pisać, ale nie lubie jak ktoś sie kreuje na kogoś kim nie jest i pisze sprzeczne ze soba rzeczy zadałem sobie trud i poczytałem Twoje historyczne posty - 13 szt nie wchodząc w szczgóly dla mnie to wszystko ściema co do mieszkania w Egiptowie - dobrze że posłuchalaś Janusza, lub z innych powodów spalilo na panewce praca animatora - propozycję ponoc mialaś - bez znajomości rosyjskiego - zapomnij Forum juz od dluższego czasu ciągnie ostatkiem sił ale to nie powód aby w nim pisać bez ładu i składu Odpowiedz Link Zgłoś
habibati88 Re: hotel 15.02.13, 10:00 Dariusz niezwykle dziękuję za zainteresowanie się moją osobą i przeczytanie moich historycznych postów ;D Jakże miło z Twojej strony, że zamiast czytać książkę lub zająć się swoim życiem czytasz moje historyczne posty ;) W internecie można wszystko, udawać kogoś kim się nie jest albo całkowiecie się uzewnętrznić, jak widzę Ty już wybrałeś którą z opcji prezentuję ja. Zmieniać Twojej opini nie będę bo to nie ma najmniejszego sensu. Miejsce tworzą ludzie, i z fajnego forum na którym można było coś napisać i przeczytać o fascynującym mnie Egipcie zrobiło się bagno. Więc pozdrawiam serdecznie, zapewne za kilka miesięcy jak ponownie tu wejdę wątku Egiptu nie będzie już w ogóle, tylko soczyste wypowiedzi pełne złości, zazdrości, ironi i nienawiści do drugiego człowieka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lui18 Re: hotel 07.03.13, 17:29 Witam hotel dana beach resort z sieci pickalbatros rewelacja, Odpowiedz Link Zgłoś