Dodaj do ulubionych

UWAGA na SELECTOURS

IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 17.07.04, 21:06
uważajcie na nich są niekompetentni, zerwali umowę na tydzień przed
wylotem!!!!!
opcjonalnie zaproponowali dopłatę do TEGO SAMEGO HOTELU!ale inny
pokój.zrezygnowałam nie ze względu na fundusze, bo za te same pieniądze
wyjeżdzam właśnie z innego biura! ale za brak profesjonalizmu!
wiem też że ich rezydent jest niekompetentny, np. nie pokazał się ani razu w
ciągu 2 tygodniu w hotelu nie mówiąc o jakiejkolwiek pomocy.
Obserwuj wątek
    • Gość: KOala Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.poczta.poznan.pl 17.07.04, 21:12
      Polska to dziwny kraj!
      • Gość: PIOTR Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.chello.pl 17.07.04, 21:24
        ... i jacy dziwni ludzie ...
        • Gość: KOala Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.poczta.poznan.pl 17.07.04, 21:39
          Ludzie są wygłupieni przez system, który panował niepodzielnie kilkadziesiąt
          lat, ale na szczęście to powoli się zmienia.
          • Gość: PIOTR Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.chello.pl 17.07.04, 21:59
            . ale jeszcze kilka osob z darmowych wczasow pracowniczych zostalo :(
            • Gość: olo Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:54
              zgadzam się to oszuści sprzedajhotel Pyramisa 5***** mimo że niezasługuje on
              nawet na 4 .wszystkie bióra włoskie niemieckie francuskie klasyfikują go na
              4****. nawet egipskie ministerstwo turystyki odebrało mu 1*w lutym tego roku,
              to o czymś świadczy.Rezydent wzrusza ramionami a turyści płacą bakszysz aby
              załatwić pokój w budynku głównym gdzie jest w miare znośnie .bungalowy i wille
              są tragiczne a odlełości koszmarne małe miasteczko 800m do baru,na posiłki
              i.t.d.
              • madzia112 Re: UWAGA na SELECTOURS 20.07.04, 00:05
                Gość portalu: olo napisał(a):

> zgadzam się to oszuści sprzedajhotel Pyramisa 5***** mimo że niezasługuje on
                > nawet na 4 .wszystkie bióra włoskie niemieckie francuskie klasyfikują go na
                > 4****. nawet egipskie ministerstwo turystyki odebrało mu 1*w lutym tego roku,
                > to o czymś świadczy.Rezydent wzrusza ramionami a turyści płacą bakszysz aby
                > załatwić pokój w budynku głównym gdzie jest w miare znośnie .bungalowy i
                wille
                > są tragiczne a odlełości koszmarne małe miasteczko 800m do baru,na posiłki
                > i.t.d.
                Tak się składa, że nie wszystkie biura ( pisze się przez 'u' ) zagraniczne dają
                Pyramisie 4* ( wiele brytyjskich daje 5* ). Skąd masz info o odebraniu 1* ?
                Sama jestem ciekawa. A w willach są b.dobre warunki. To, że musiałeś się
                nachodzić- no cóż, chyba przed wyjazdem czytałeś, ze hotel jest bardzo duży...
                I taka moja uwaga ogólna - ludzie , przestańcie wkońcu tak dramatycznie
                narzekać. Naprawdę szkoda na to życia. A jeśli szukacie 5* hotelu w Egipcie ,
                all-inclusive klasy de-luxe - za 3000 PLN to jest to nieporozumienie...
                • Gość: Miśka Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 23:21
                  Właśnie wróciłam z Pyramisy.W naszej grupie znalazły się zarówno osoby
                  zadowolone jak i takie ,które Pyramisę kojarzyć będą z egipskim
                  koszmarkiem.Mnie akurat trafiły się pokoje w willi,którą zamieszkiwały wspólnie
                  ze mną jaszczurki( wcale nie małe bo ok 15-20 cm)Resztę opiszę jutro jak tylko
                  trochę odpocznę.
              • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:55
                Ocena jest kwestią biura. Selectours Cie nie okłamał, ten hotel ma 5* lokalnych
                gwiazdek, nijak to się przekłada na międzynarodowe pięć, ale lokalnie tyle ma.

Ja tak samo jak leciałem do Grand Azur, Selectours dał 5*, bo lokalnie tyle
                jest, ale już inne polskie biuro TUI daje mu 4*. Stąd wynikają różne
                rozbieżności.
    • aksamitka1111 Re: UWAGA na SELECTOURS 20.07.04, 20:28
      Chciałabym dołożyć swoje trzy grosze na temat rezydentki B.P.Selectours. To
      prawda, że rezydenci wogóle się nami nie interesują. Na pytanie "po co nam
      rezydenci?" odpowiadam,że są nam potrzebni wtedy kiedy tej opieki potrzebujemy.
      Po co tam są? Tylko po to by nam sprzedać wycieczki? Bo w moim przypadku na to
      wygląda. Ja byłam w potrzebie i rezydentka nie wywiązała się ze swoich
      obowiązków. Musiałam skorzystać z pomocy lekarza który stacjonował w moim
      hotelu. Moje dziecko uzyskało natychmiastową pomoc, opiekę i lekarstwa. Często
      mdlała. I tutejszy lekarz egipski skutecznie zareagował oferując nam skuteczną
      pomoc. Schody się zaczeły gdy zażądał odemnie karty ubezpieczeniowej. Do tej
      pory wyjeżdżając co roku z różnych biur podróży i do różnych krajów na wstępie
      wczasów otrzymywaliśmy albo karty , albo dyskietki lub ksera ubezp. Tym razem
      nie byliśmy w posiadaniu niczego. Po skontaktowaniu się z rezydentką z mojej
      komórki (zostałam narażona na koszt!} odpowiedziała, że zadzwoni do lekarza.
      Nie zrobiła tego. Po ponownym staraniu skontaktowania się z nią przez sms
      odpisała, podając nam nr polisy. Lekarzowi nadal to nie odpowiadało i nie
      chciał nas wypuścić. Nie miałam zamiaru nic płacić skoro mam opłacone
      ubezpiecz. Znów wysłałam sms z prośbą o interwencję i pomoc. W końcu zadzwoniła
      do niego i obiecała załatwienie sprawy następnego dnia. Po tym telefonie
      przeprosił nas i wypuścił. Zmarnowałam całe przedpołudnie zamiast na plaży to
      na korenspondencji z moją rezydentką która nie kwapiła się do szybkiej i
      pozytywnej reakcji załatwienia sprawy. I jak myślicie, załatwiła to? Nie!
      Następnego wieczoru znalazłam wetknięte w drzwi kartkę od p.dr o pilne
      skontaktowanie. Prosił nadal o kartę ubezp. bo nie miał pokrycia na swoją
      usługę a p.rezydent sprawę olała.Następnego dnia sytuacja się powtórzyła a ja
      marnowałam czas i nerwy na wieczne wyjaśnienia.Miałam możliwość komunikowania
      się z nim w jęz. angielskim, a co gdy go ktoś dobrze nie zna?
      A teraz trochę pozytywizmu. Hotel Mirette OK. Nic nam nie zginęło. Pieniądze,
      biżuteria leżała na wierzchu i nikt po nią nie sięgnął.Obsługa i personel w
      całym kompleksie przesympatyczna!(nawet bez bakszyszu).

• Gość: Ania^^ Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.wlanet.wla.pl 20.07.04, 21:05
        rezydentka ? p.Magda? Taka osobka z dlugimi wlosami?
        • aksamitka1111 Re: UWAGA na SELECTOURS 20.07.04, 23:11
          Narazie nie chcę operować nazwiskami.
        • Gość: inka Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 18:08
          W ubiegłym roku byliśmy z Selectours w Egipcie. I gdyby nie cudowny hotel
          Movenpick w ElGounie, wakacje te należałyby do zmarnowanych. Niekompetencja
          rezydentów rzuca się w oczy! Kilka cytatów:"Po co leziecie do piramid? Tam i
          tak nic nie ma!", komentarz do muzeum w Kairze:"Na prawo sarkofagi, na lewo
          maski pośmiertne, a tam dalej łoże do mumifikacji.Idziemy dalej!". Wszystkich
          rezydentów przebija pani Majda!
          • Gość: nika Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.autocom.pl 01.08.04, 19:40
            witam,bylam z Selectours w zeszłym roku w Hurghadzie / Hotel Empire i na prawdę
            nie mogę miec zastrzeżeń do tego biura i rezydenta - był nim Mohamed, wszystko
            było doskonale zorganizowane i dopięte na ostatni guzik bez zadnych
            niespodzianek, dlatego jestem trochę zaskoczona tymi opiniami. Byłam z nimi
            także na fakultetach w Kairze i Luxorze i też bez niespodzianek wszystko było
            zgodnie z planem autokary prawie nowe z działającą klimatyzacją i w.c. czysto i
            przyzwoicie.W drodze powrotnejdo Polski dosiadali się w Sharmie do samolotu
            inni turyści którzy byli z tym biurem na pobycie z nurkowaniem i też byli super
            zadowoleni, dlatego w porównaniu z innymi biurami to jest na prawdę OK.
            Zjeździłam już trochę swiata i wiem czego się można spodziewać w różnych
            miejscach i wiadomomo że nie ma doskonałych biur podróży ani rezydentów,ale
            mimo wszystko warto podróżować a szczególnie w Egipcie jest wiele miejsc
            wartych zobaczenia.
            pozdrawiam
            • Gość: inka Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 21:19
              Oczywiście,że Egipt jest cudowny i to bez dwóch zdań!Mając jednak do dyspozycji
              jedynie dwa tygodnie urlopu, chcieliśmy wszystko zwiedzić, zobaczyć, dotknąć,
              wejść, wręcz polizać. Rozumiem, że rezydenci są nieco zmęczeni tym, iż jeżdżą
              na te wszelkie atrakcje kilka razy w tygodniu,miesiącu itd. Ale my mieliśmy
              tylko dwa tygodnie! Wybraliśmy rewelacyjny hotel Movenpick w jeszcze chyba
              piękniejszej El Gounie(tam wszystkie domy mają dachy a na ulicy nie ma
              papierków)właśnie po to, by odpocząć. Kontakt z rezydentami ograniczył się do
              powotania nas na lotnisku i wsadzeniu do jeepa z egipskim kierowcą, który nie
              mówił w żadnym cywilizowznym języku. Ciemna noc,zmęczenie i jacyś obcy faceci.
              Wszelkie formalności w hotelu załatwialiśmy sami(a gdybyśmy nie znali
              angielskiego, to mamy siedzieć w domu?)Po zgłoszeniu zastrzeżeń, jedna z
              rezydentek obraziła się na nas, druga była zmęczona, Mohameda nie widzieliśmy
              na oczy, została nam Majda, ktra nie potrafiła nic powiedzieć na temat Egiptu
              (czytała w zasie podróży przez 15 minut jakieś głupoty z nienajlepszego
              przewodnika (a podobno urodziła się w Tunezji).Razi mnie standard hotelu w
              zestawieniu ze standardem świadczonych usług.
            • Gość: emma Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.europolgaz.com.pl 23.09.04, 14:33
              Ja również byłam w zeszłym roku w Empire.Mam trochę inne zdanie o rezydencie
              Mohamedzie z Empire.Miły to on był, ale celem nadrzędnym dla niego była
              sprzedaż wycieczek ( to jeszcze rozumiem, pracuje dla biura)i wymiana waluty.
              Na pierwszym spotkaniu oznajmił, że ten oto portfel (leżący na stole)
              to "najlepszy kantor". W 99 % byłyśmy samodzielne i skorzystałyśmy z tego
              kantoru raz.
              • Gość: robwawa Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 26.09.04, 19:59
                Ja wróciłem 22.09 z Sharmu! Było super.Mieszkaliśmy w hotelu Tropicana Garden
                Palms. Selectours wywiązał się z umowy w 100 %
      • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 13:04
        Z tego co wiem, karty ubezpieczeniowe dostaje się wraz z biletami. Zawsze
        dostawałem, czemu Ty nie dostałaś? Nie wiem.

Leczenie za granicą z tego co wiem polega nieco inaczej niż Ty to opisujesz. Do
        czego Ci rezydentka? Mnie poinformowano, że jak potrzebny lekarz, to trzeba
        wezwać w recepcji, za leczenie zapłacić z własnej kieszeni, lekarz da
        pokwitowanie leczenia, które następnie rezydentka podpisuje, a na miejscu w
        kraju ubezpieczyciel oddaje pieniądze.
        • aksamitka1111 Re: UWAGA na SELECTOURS 23.07.04, 08:46
          I właśnie na tym polega problem, do czego mi była potrzebna rezydentka. Skoro
          mnie lekarz nie chce wypuścić a odemnie żąda karty ubezp. to do kogo miałam się
          zwrócić jak nie do niej.
          A odnośnie płacenia. To był właśnie jej prikaz smsowy. "Proszę nic mu nie
          płacić!". Ja nic z tego nie rozumiałam, a Wy?
    • Gość: olo Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:25
      droga Madziu dlaczego tak bronisz ten Selekturs ,przecież jeśli piszą luksusowy
      hotel,to coś znaczy .Ja nie szukam w 3*luksusu tylkow 5,na marginesie w
      sierpniu możesz jechać do tego "luksusu"już za 4tys napewno będzie "lepiej".
      • madzia112 Re: UWAGA na SELECTOURS 22.07.04, 22:52
        Gość portalu: olo napisał(a):

> droga Madziu dlaczego tak bronisz ten Selekturs ,przecież jeśli piszą
        luksusowy
        >
        > hotel,to coś znaczy .Ja nie szukam w 3*luksusu tylkow 5,na marginesie w
        > sierpniu możesz jechać do tego "luksusu"już za 4tys napewno będzie "lepiej".

Drogi Olo,
        Poprostu dzielę się swoimi doświadczeniami i chyba nie ma w tym nic złego, że o
        dobrych rzeczach też trzeba mówić. A w ofertach hoteli 5* były i takie za 6000
        PLN za dwa tygodnie. Sam widzisz , że i cena coś tu mówi, a wkońcu wiadomo, że
        to kraj arabski i standard nie ten sam co na Majorce, a co za tym idzie nizsze
        ceny.
      • Gość: Agaaaa Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.bartoszyce.com.pl / 213.184.31.* 30.07.04, 18:54
        Selectours jest do niczego!!! Najbardziej zdenerwowała mnie rezydentka z Sun
        Rise Palacio w Hurghadzie. Kiedy nie pasował nam pokój i chcieliśmy, żeby
        załatwiła to z recepcjonistą, skwitowała to mówiąc: przecież macie gdzie
        mieszkać. Uważajcie na panią EWĘ!!!!
    • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:52
      Osobiście chciałbym, żeby każde biuro takie było "niekompetentne". Przynajmniej
      jak nie mogli zakwaterować w wybranym hotelu, to zadzwonili i zaoferowali
      szereg innych, bym się na miejscu nie rozczarował.

W Exim Tours ludzie dopiero po przylocie się dowiadują, że nie ma dla nich
      miejsca w wybranym hotelu.
      • mwm SELECTOURS jest ok!!! 26.07.04, 18:20
        Wlasnie wrocilam z Sharm z Selectoursem. Nie moge nic zlego powiedziec na temat
        tego biura, mimo, ze przed wyjazdem nasluchalam sie o niekompetencji tego
        operatora. Nam jakos sie udalo. Obsluga swietna, rezydent (Ramzi) bardzo
        sympatyczny i pomocny. Oprocz tego, ze sprzedawal wycieczki (taka w koncu jego
        praca) potrafil swietnie doradzic - co, gdzie, kiedy i za ile. Polacy potrafia
        byc okropnie roszczeniowi i ciagle na wszystko narzekac. Oczywiscie nie kazdy
        ma tyle szczescia, co my i nie wszystkim uklada sie gladko, ale czasami nasi
        rodacy przesadzaja. Rezydenci maja ciezka prace, ale naszym kochanym Polakom
        wydaje sie, ze rezydenci sa na swietnych wakacjach w zwiazku z tym trzeba im
        doladowac i wkopac w ziemie. Odrobina empatii! Pozdrawiam zadowolonych i
        zadowolonych inaczej ;-) Malgosia
        • Gość: kasia Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:41
          Małgosiu,
          w jakim hotelu byłaś?
        • Gość: kasia Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:44
          Małgosiu,
          w jakim hotelu byłaś?
          Czy byłaś z Selectoursem na jakis fakultetach?
          Ja z nimi jadę 5.08, a niekóre opinie są przerażające.
          Kasia
          • beti22 Re: SELECTOURS jest ok!!! 26.07.04, 19:05
            Ja bylam z nimi w czerwcu i bylo ok . Bylam w hotelu Hostmark w Hughadzie
          • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 26.07.04, 21:27
            Kasiu! Bylam w Sharm el Sheik w Holiday Inn Resort. Wszystko gralo! Bylam na
            kilku wycieczkach fakultatywnych: w klasztorze sw. Katarzyny, na jeep safarii
            (Barwny kanion, Blue Hole, Dahab). Maz jeszcze dodatkowo wykupil wycieczke
            statkiem do rezerwatu Ras Mohamed - ze snurkowaniem na rafach koralowych - byl
            b. zadowolony. Nie przejmuj sie przerazajacymi opiniami. Tak jak pisalam
            wczesniej - Polacy sa zawsze ze wszystkiego niezadowoleni. A to za goraco, a to
            za duzo Arabow itd. Jesli nie bedziesz miala jakiegos wyjatkowego pecha, to
            powinnas byc zadowolona. A Ty dokad jedziesz? Ja bylam rok temu w Hurghadzie i
            tez bylo SUPER! A bylam z Big Blue, ktore niestety padlo... szkoda, bo biuro
            bylo fajne i organizacyjnie wszystko bylo zapiete na ostatni guzik. Pozdrawiam -
            malgosia
            • Gość: Agniesza Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 22:04
              Wczoraj wróciłam z objazdówki z Selectours i uważam, że lepiej nie mogłam
              trafić!!!!!! Pomimo wykupienia standardu, gdzie żadne biuro nie gwarantuje
              konkretnego hotelu zostałam potraktowana niesamowicie, ponieważ na zgłoszeniu
              poprosiłam o Sultan Beach i mieszkałam w nim!!! Jestem pełna uznania dla całej
              organizacji imprezy i będę polecać każdemu to biuro. Wcześniej byłam w Egipcie
              z innym biurem i niestety nie byliśmy potraktowani tak dobrze. Pozdrawiam.
            • Gość: Aksamitka1111 Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 22:30
              Ja też byłam zadowolona z samego biura i hotelu, nie byłam jedynie zadowolona z
              mojej rezydentki (a znam ich wiele z innych biur podróży) bo tylko raz
              potrzebowałam pomocy i nie wywiązała się. Sam kompleks hoteli Sun Rice był dla
              nas wystarczający. W sprawach organizacyjnych B.P. Selectours było OK. Można z
              nim jechać!
            • Gość: kasia Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: 217.153.180.* 27.07.04, 10:56
              Małgosiu,
              lecę do Coral Beach Montazah 5.08.
              Czy mogłabyś podać aktualne ceny fakultetów - może są jakieś pakiety? tańsze
              niż pojedyncze.
              Którą wyprawę polecasz ? Jak z zimnem na Górze Mojżesza?
              Kasia
              • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 27.07.04, 17:16
                Czesc Kasiu!
                Jesli chodzi o ceny z Selectours to Gora Mojzesza (wyjazd z hotelu o 23.00,
                nocna wspinaczka i podziwianie wschodu slonca na gorze, potem zwiedzanie
                klasztoru sw.Katarzyny) kosztuje - 40 $
                Klasztor sw. Katarzyny - 40 $ (w tym obiad i deptak w Dahab)
                Kolorowy Kanion - jeep safari - 55 $ (w tym oprocz przejscia kanionu - zakupy w
                Dahab, snurkowanie w Blue Hole, obiad).
                Moto Quad safari - 50 $Delfinarium (plywanie z delfinami) - 90 $
                Podroz statkiem do Ras Mohamed + snurkowanie w rezerwacie - 30 $
                Kair - (piramidy, Sfinks, muzeum) - 70 $
                Kair 2 dni -140 $
                Kair - 1 dzien - samolot
                em - 245 $
                Luksor - 1 dzien - samolotem - 245 $
                W pakietach oczywiscie taniej i tak np. gora Mojzesza+jeep safari+Ras Mohamed -
                115 $
                oprocz tego przy zakupie 3 roznych wycieczek - 10% rabatu.

Mnie sie najbardziej podobal barwny kanion. Oprocz niesamowitych widokow dobre
                jest polaczenie roznych atrakcji - dla milosnikow jazdy jeepem jest kawalek
                pustyni, dla fanow snurkowania - kultowa Blue Hole, no i jeszcze czas na zakupy
                w Dahab.
                Kair lepiej zwiedzic bedac w Hurghadzie. Z Sharm jest dalej i drozej.
                Za to z Sharm mozna pokusic sie o inna rzecz, ktorej nie ma z Hurghady. To
                Petra w Jordanii.
                Nasi rezydenci nie maja jej niestety w ofercie. Inne biura (zagraniczne) maja
                Petre w sprzedazy - jedniodniowa wycieczka samolotem za ok. 280 $. Troche
                drogo, ale to super okazja, zeby zobaczyc to cudo.

Jesli chodzi o Gore Mojzesza, to niestety nie zdobylam sie na ten wyczyn. To
                podobno wyczerpujaca wyprawa, a wchodzenie pod gore nie jest moja pasja :-)
                Teraz (latem) nie jest tam az tak strasznie zimno. Zimnica panuje w lutym -
                wtedy sa nawet minusowe temp. (tak mowili ci, ktorzy tam byli zima). Ludzie
                szli w zimowych kurtkach, w rekawicach, ktore specjalnie kupowali na te okazje
                w Egipcie! Teraz, mysle wystarcza dlugie spodnie, jakis sweterek.

Jesli jestes ciekawa, gdzie jest Twoj hotel to popatrz na mapke:
                www.sinaidivers.com/sd//english/infos/hotels/index_hotels.htm
                To troche daleko od centrum, ale jezdza taksowki (ok. 20 LE w jedna strone).
                10 LE=6 zlTo tyle na razie, jesli masz jakies pytania to smialo! :-)
                Pozdrawiam - Malgosia
                • madzia112 Re: SELECTOURS jest ok!!! 27.07.04, 20:26
                  Super strona z lokalizacją hoteli ! Dzięki, mnie też się przyda.
                  • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 27.07.04, 21:49
                    Jesli potrzebujesz map, to pc_maniak wrzucil kiedys super linki:

www.egipt.republika.pl/mapa.html
                    Mnie tez byly te mapy bardzo pomocne.
                    :-) Malgosia
                    • madzia112 Re: SELECTOURS jest ok!!! 27.07.04, 21:57
                      Super ! Tylko dlaczego niektóre strony ( np. Sharm ) nie chca się wyświetlic ?
                      • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 27.07.04, 22:04
                        Szczerze mowiac nie wiem... Moze to chwilowe? :-)
                        Pozdrawiam - malgosia
                • Gość: kasia Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: 217.153.180.* 28.07.04, 09:14
                  Małgosiu,
                  ogromne dziękuję za odpowiedź.
                  Kair zaliczyłam dwa lata temu - właśnie z Hutrhady. Interesują mnie właśnie
                  typowe fakultety z Sharm. Jak ogólne wrażenia - porównując do Hurhady?
                  Kasia
                  • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 28.07.04, 13:35
                    Czesc Kasiu! Balam sie, ze po Hurghadzie nie bedzie juz tak fajnie. Ale Egipt
                    chyba wszedzie jest swietny. W Sharm jest zupelnie inaczej niz w Hurghadzie.
                    Naama Bay to cywilizowane sklepy, knajpy, dyskoteki. W supermarketach mozna
                    nawet kupic alkohol! (w Hurghadzie bylo tylko piwo). Mozna wypozyczyc auto
                    (calkiem sporo wypozyczalni). W Hurghadzie chyba nie bylo takich mozliwosci?
                    Synaj to juz Azja, klimaty wiec troche inne. Mniej faraonowo, bardziej
                    biblijnie (bliskosc gory Mojzesza i Izraela robi swoje). Zazdroszcze Ci, ze
                    wkrotce tam bedziesz... Pozdroofki - Malgosia
                    • Gość: kasia Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: 217.153.180.* 29.07.04, 09:04
                      Jeszcze raz bardzo dziękuję Małgosiu. A może jakieś praktyczne rady - coś o
                      czym wcześniej nie myślałaś, nie przewidziałaś a okazało się istotne? A mogę
                      bardzo prywatne pytanie - ile wydałaś ( oprócz fakultetów ). Ja lecę z córką (
                      16 lat )i usiłuję sie przymierzyć do finansów ( a nie mam ich zbyt dużo ).
                      Kasia
                      • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 29.07.04, 15:55
                        Czesc Kasiu,
                        Wlasciwie skoro bylas juz w Hurghadzie, to Synaj nie powinien Cie niczym
                        zaskoczyc. Choc jednej rzeczy nie przewidzialam. Dopadla mnie tym razem zemsta
                        faraona. Nie kupilam wczesniej streptoquinu (nasze nifuroksazydy nie pomagaja)
                        i bylam skazana na pomoc lekarza hotelowego. A on za streptoquin zaspiewal
                        sobie 12 Euro! Lepiej wiec od razu w Naama Bay kupic sobie ten swietny lek w
                        aptece za jedyne 10 Funtow (okolo 6 zl). To niewielka kwota, a lepiej miec ten
                        specyfik pod reka, bo nie znasz dnia ani godziny...
                        Na Egipt (dwie dosc oszczedne osoby - tzn. ja i maz) wydalismy:
                        36 $ na wizy egipskie,
                        210 $ na wycieczki fakultatywne
                        120 $ na inne przyjemnosci (wode przy kolacji, taksowki do Naama Bay,
                        kawiarnie, soki, podarunki, buty, itp.) W tych 120$ jest tez 12 Euro za ten
                        nieszczesny streptoquin!
                        Razem 366 $.
                        W naszej grupie byl facet z dwiema corkami (ok. 15-17 lat), ktore kazda noc
                        spedzaly na jakichs ekstra-dyskotekach. Jesli Twoja corka gustuje w takich
                        imprezach, to wydatki beda duzo wyzsze ;-)
                        Jak sobie jeszcze cos przypomne, to napisze pozniej. Na razie pozdawiam
                        serdecznie - Malgosia

• Gość: kasia Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: 217.153.180.* 29.07.04, 16:17
                          Małgosiu, jeszcze raz ogromnie dziękuję i czekam na ewentualne uwagi.
                          Kasia
        • Gość: ewa Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.crowley.pl 03.08.04, 13:14
          Cześć Małgosiu, Wybieram sie 25.08 do Sharmu, czy możesz powiedzieć w jakim
          hotelu byłaś?Pozdrawiam Ewa
          • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 03.08.04, 14:02
            Czesc Ewa,
            bylam w Holiday Inn Resort. A Ty do ktorego jedziesz? PoZdroofki - malgosia
            • Gość: Ewa Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.crowley.pl 03.08.04, 14:30
              Gosiu, Jadę do Dream Beach,nigdy nie jechałam z Selectours,ale jestem zdania że
              jak ma coś się stać to i tak sie stanie. Mam nadzieję że będzie ok.
              • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 03.08.04, 14:37
                Na pewno bedzie ok. Ja jestem super zadowolona, a glosy na tym forum nadajace
                na Selectours sieja niepotrzebna panike. My mielismy swietnego rezydenta i
                wszystko gralo. Dream Beach to podobno bardzo dobry hotel. Powodzenia i
                wspanialego wypoczynku!
                Pa - malgosia
                • Gość: Ewa Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.crowley.pl 03.08.04, 14:52
                  Dzięki Małgosiu,też jestem zdania że będzie ok.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Asia Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.protonet.pl 06.08.04, 19:07
                    Bylismy z Selectours w Hurghadzie Sunrise Palacio) w lipcu i bylo ok, bylo
                    troche zamieszania PRZED wyjazdem bo zmienili hotel ale jak sie juz wyjasnilo z
                    hotelem to nic sie nie zmienialo i bylo tak jak mialo byc. Rezydentka byla ok.
                    A ludzie narzekaja na wszystko i na wszystkich. Sama slyszalam jak jeden
                    wyraznie niezadowolony pan psioczył ze ma taaaaaaaaaaaaki kawal na plaze bo
                    mieszka w glownym budynku... ( wyjasnienie: roznica ok. 2 minut drogi).
                    Bleah.Pozdrawiam.
                    • Gość: NIEZADOWOLONY Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:59
                      BYLIŚMY W LIPCU W SZARM WSZYSTKO BYŁO DO DUPY SZKODA WAKACJI. DODAM ,ŻE TO NASZ
                      KOLEJNY WYJAZD I DO TEJ PORY BYŁO ZAWSZE REWELACYJNIE. NAWET EGIPT JEST
                      WSPANIAŁY ALE W HOTELU "PALM BEACH" W HURGADZIE NIE Z SELEKTURSEM (MIMO ŻE
                      SZARM JEST PIĘKNY Z CUDOWNĄ RAFĄ).jEŚLI BIURO SOBIE NIE RADZI TO WAKACJE DO
                      DUPY. NIE WYBIERAJMY SELEKTURS.DOBRA RADA.
                      • justynas2 Re: SELECTOURS jest ok!!! 10.08.04, 13:09
                        wlasnie wrocilam z sarm i uwazam ze biuro Selectours jest beznadziejne
                        kupilam w polsce hotel Sarm Holiday ktory mi potwierdzili i zapewnializ e to
                        bedzie napewno ten hotel na lotnisku w Sarm okazalo sie ze wioza nas do Coral
                        beach oddalonego od nama bay gdzie byl tamten hotel o 20 km z rezydentem
                        niejakim Ramzi nie bylo zadnej dyskusji on poprostu jest beznadziejny nic dla
                        nas nie zalatwil jesli chodzi o zmiane pokoju to obecywal prze dwa tygodnie ze
                        jutro mial nam napisac oficjalne pismo ze wbrew naszej woi zostal zmieniony
                        hotel i przez dwa tygodnie nie zdazyl nawet nie pofatygowal sie po nas na
                        lotnisko a i wycieczek specjalnie nie sprzedawal bo nikt by u niego nie kupil w
                        Nama Bay jest biuro Luna rosa gdzie wycieczki te same co z selectors sa tansze
                        o 10 dolarow i tez sa z plskim przewonikiem. pozdrawiam
                        • alex77 Re: SELECTOURS jest ok!!! 10.08.04, 13:19
                          Też wyjeżdżam z Selectoursem 19.08 do Sharm Holiday i trochę zaczęłam się
                          obawiać zmian, które u ciebie miały miejsce. Czy możesz napisać coś więcej o
                          tych dwóch hotelach, wydawało mi się, że Coral Beach Montazah jest lepszym
                          hotelem - zresztą jest droższy !!! Czy jechałaś może z Luna Rossa do Kairu, bo
                          tej wycieczki się z nimi obawiam najbardziej, że dadzą stary autobus i
                          przewodnika, który nie będzie mówił po polsku, a Selectours ma bardzo drogie
                          fakultety. Za wszystkie informacje z góry dziękuję.
                          • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 10.08.04, 19:30
                            Znow narzekanie na Selectours... A wg. mnie Ramzi jest fajny, a zamiana hotelu
                            na Coral Beach Montazah to tylko wygrana klienta. Coral Beach to swietny hotel,
                            wiec po co to kolejne psioczenie... Straszycie niepotrzebnie ludzi, ktorzy tam
                            dopiero jada. Mnie tez tak straszono Selectoursem przed wyjazdem, malo zawalu
                            serca nie dostalam z tych nerwow! A potem wszystko gralo, bylo cudownie,
                            Selectours w niczym nie nawalil. Niepotrzebne byly te nerwy przed wyjazdem...
                            Dlatego uspokajam wszystkich jadacych z Selectoursem - powinno byc ok. Czasami
                            ma sie pecha i trudno - wtedy rzeczywiscie wakacje moga byc nieudane. Ale chyba
                            we wszystkim trzeba znalezc chocby odrobine plusow! A nie ciagle narzekac. I na
                            co? Na zamiane hotelu z gorszego na lepszy... Kpina!!!!
                            • justynas2 Re: SELECTOURS jest ok!!! 11.08.04, 08:39
                              Chyba jestes pracownikiem tego biura . Coral beach moze jest i fajny ale nie
                              dla mnie ja potrezbowalam aktywnych wakacji a tam po zmroku nie bylo co robic
                              nawet animacje byly kiepskie albo wcale dlatego wybralm sarm Holiday ktory byl
                              w miescie i wcale nie uwazam ze byl gorszy bylam tam sprawdzic warunki bardziej
                              mi sie podobal a jesli chodzi o rezydenta Ramzi to poprostu beznadzeijny to nie
                              byl moj pierwszy wyjazd zagraniczny ani pierwszy do Egiptu takze mam pewne
                              porownanie poprostu on nic dla naszej drupy nie zalatwil nic na wszystko mial
                              czas mowil poprostu jutro albo tego sie nie da zrobic a potem wogole sie nie
                              pojawial i to ma byc fajny rezydent wkoncu on jest tam poto zeby nam pomagac
                              naszczescie nic zlego nas nie spotkalo nawet faraon tym razem nam podarowal
                              takze mielismy Ramziego gdzies sami sobie wszystko organizowalismy on poprostu
                              nie nadaje sie do takiej pracy....to nie jest tylko moja opinia ale takze
                              innych osob ktore razem ze mna przebywaly w Coral beach. Zmiane na Coral
                              uwazasz za wygrana stracone 50 dolarow na taxi to ma byc ta wygrana wedlug mnie
                              hotel jest przecietny i nadal upieram sie ze Sarm Holiday jest ladniejszy ma
                              ladniejsze otoczenie i basen za coralem przemawia tylko bezposredni dostep do
                              morza i bliskosc rafy ale ja nie nurkuje i wcale mnie to nie interesowala lubie
                              ludzi i chcialam przebywac w miescie w coralu i w jego otoczeniu po zmroku nic
                              sie nie dzialo wypozyczylismy kiedys skuter na godzine to nawet nie bylo gdzie
                              tam pojezdzic przez godzine takie tam pustkowie coral plus 3 inne hotele i nic
                              wiecej i co to ma byc ta wygrana bzdury ja nie narzekam wakacje uwazam i tak
                              za udane bo sama jes sobie zorganizowalam ale biuro Selecturs i ich reydent
                              ramzi pozostawia wiele do zyczenia nikogo nie chce straszyc tylko ostrzec co
                              moze ich spotakac rozumie ze jest szczyt sezonu i moga wystapic jakies
                              nieprzewidziane zmiany ale jesli kupilam hotel w miescie to czyms sie
                              sugerowalm to zmiana powinna byc na hotel w miescie albo powinnam miec prawo
                              wyboru nawet na gorszy hotel w miescie albo na lepszy na zadupiu tak wlasnie
                              polozony jest coral. W zeszym roku bylam z Exzimem i niemam im nic do zazucenia
                              a terz zaluje ze znow z nimi nie pojechalam
                              • Gość: tadek Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:22
                                POPIERAM CIĘ UMOWA TO UMOWA.GDYBY NIE ZALEŻAŁO NAM NA KONKRETNYM HOTELU TO
                                WYBIERALIBYŚMY OFERTĘ "FORTUNA" GDZIE JEST GWARANCJA KATEGORI ALE O TYM W
                                KTÓRYM HOTELU BĘDZIEMY MIESZKAĆ DOWIADUJEMY SIĘ NA MIEJSCU.NIEKTÓRZY TAK
                                LUBIĄ .TE OFERTY SĄ POPROSTU TAŃSZE .ALE JEŚLI WYBIERAMY HOTEL TO MAMY JAKIEŚ
                                POWODY ,BLISKO MIASTA ,BLISKO MORZA,BO JADĄ TAM ZNAJOMI I.T.D..NIESTETY
                                SELEKTURS MA TO W DUPIE, NIESTETY.NIECH NOWI PRZYNAJMNIEJ BĘDĄ TEGO ŚWIADOMI ŻE
                                TO OSZUŚCI .POZDRAWIAM
                              • mwm Re: SELECTOURS jest ok!!! 12.08.04, 16:17
                                Justyna,
                                po takim beznadziejnym slowotoku odechciewa sie dyskusji. Czy wiesz co to sa
                                znaki przestankowe? Czy slyszalas o duzej literze? Sorry, ale Twoja wypowiedz
                                to belkot! Poczynajac od zarzutow, ze jestem pracownikiem tego biura (przy
                                okazji zawiadamiam Cie, ze nie jestem pracownikiem tylko zadowolona klientka
                                Selectoursu). O roszczeniowosci Polakow pisalam na tym forum niejeden raz.
                                Widze, ze to niekonczacy sie temat i wlasciwie szkoda slow, bo takich
                                nawiedzonych jak Ty ciagle bedzie multum - to gatunek niewymieralny, wiec
                                trzeba sie pogodzic, ze w grupie zadowolonych zawsze znajda sie malkontenci.
                                Bez odbioru, zegnaj...
                                • Gość: Aśka Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:28
                                  Jestem po koszmarze z Selectours, nigdy więcej.
                                  • justm Re: SELECTOURS jest ok!!! 14.08.04, 10:59
                                    odpocznij a potem konkrety poprosimy :)
                                    • Gość: Aśka Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 22:30
                                      Chcę szybko zapomnieć.Szkoda ,że nie czytałam tych ostrzeżeń przed wyjazdem .
                                      • Gość: marek Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 21:40
                                        Ja też chcę zapomnieć !!!!
                            • Gość: Aga Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.chello.pl 19.08.04, 16:03
                              Zmiana hotelu OK!, na wyzszy standard OK!, ale jeśli wykupujesz hotel w
                              centrum, a dostajesz 20 km od centrum to ja rozumiem złosc tych ludzi. Własnie
                              wrocilam z Sharm i wybierając hotel kierowalam się bliskością do centrum i do
                              nocnego zycia. Jesli trafilabym do hotelu 20 km od centrum, a wokol hotelu
                              pustynia tez bym byla wsciekla. Pozdro.
                        • Gość: zadowolona Re: SELECTOURS jest ok!!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 15:55
                          Ja mam całkiem odmienne zdanie o Ramzim. Dla nas był szalenie miły, przyjechał
                          do naszego hotelu zaraz po naszym przyjeździe (nie ma wcale obowiązku odbierać
                          nas z lotniska!), ciekawie opowiadał, zawsze chętny do pomocy, uśmiechnięty,
                          miły a do tego przyjechał o 3 w nocy na lotnisko aby się z nami pożegnać (choć
                          również nie miał takiego obowiązku). Przemile go wspominam i serdecznie
                          pozdrawiam! ;) Szkoda, że miałaś takiego pecha, na pewno następnym razem będzie
                          lepiej :) Pozdro!
    • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:23
      Jeszcze nigdy na szczęście nie przydarzyła mi się zmiana hotelu. Jednak nie
      rozumiem ludzi, którzy ciągle psioczą i marudzą na zmianę hoteli. Jeśli na
      miejscu chcą Wam wcisnąć inny hotel, wypnijcie się, wsiądźcie w taksówkę i
      jedźcie do hotelu do którego macie wystawiony voucher. Jeżeli vouchery są
      wystawione, to znaczy, że rezerwacja musiała być potwierdzona, może ktoś ją
      podkupił, a może rezydent chce sobie zarobić na prowizji lokując Was w innym
      hotelu. Jak ktoś jest nieporadny, to jedyne co może zrobić, to wrócić do kraju
      i na forum gazety psioczyć na biuro.

Mnie osobiście ciekawiłoby co ma do powiedzenia hotel, w którym mam rezerwacje
      i do którego mam voucher wystawiony.
      • Gość: Bardzo zły Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 00:45
        Selectours jest do dupy .Niestety sprawdziłem i nigdy więcej,mimo ,że Egipt
        jest piękny!!!!!!!!!!!!!!!!!.
        • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 03:47
          Jeśli to ma być odpowiedź na moje rady/sugestie, lub jakakolwiek próba
          nawiązania rozmowy ze mną, to gratuluje poziomu wypowiedzi. Przed następnym
          wyjazdem proponuje wziąć kilka lekcji języka polskiego, a kalectwo będzie mniej
          bolesne dla grupy po ewentualnym kolejnym rozczarowaniu. Jednak życzę jak
          najlepiej.
    • Gość: mary Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.crowley.pl 18.08.04, 06:58
      Miałeś pecha Gościu bylismy z tym biurem w Egipcie 2 tyg. i było supeeeeer -
      rezydent nie przychodził codziennie do hotelu, ale nie było potrzeby.
      Pozdrawiam!
      • Gość: Max Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 13:26
        A łyżka na to niemożliwe .
    • Gość: slaveM Re: UWAGA na SELECTOURS IP: 193.111.166.* 18.08.04, 17:16
      Tydzień temu wróciliśmy z Hurghady. Zależało nam na bliskości morza i ładnej
      plaży więc wykupiliśmy 2 tyg. w Palm Beach. Następnego dnia po spisaniu umowy
      zadzwoniono do nas z Selectoursu, że hotel ten nie potwierdził rezerwacji. Z 2
      innych zaproponowanych przez biuro wybraliśmy Albatros Beach. Na lotnisku po
      przylocie okazało się jednak, że bedziemy mieszkać w Club Golden 5: ok. 1 km do
      plaży i 300 m do budynku głównego. Wokół remonty i budowy, żadnej
      infrastruktury na miejscu (nie było nawet recepcji), brudne pokoje (w naszym
      nie działała początkowo klima). Ze strony rezydentki p. Magdy nie uzyskaliśmy
      żadnej pomocy a jej kwalifikacje oceniamy jako zerowe. Czekamy na wynik naszej
      reklamacji w Selectours.
      • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 17:25
        Golden Five to bardzo ładny, choć trochę stary hotel, byłem tam. Faktycznie, że
        w okolicy same budowy, no ale taki tam jest teren niestety, zauważ, że poza
        centrum Hurghada to jeden wielki plac budowy gdzie byś nie był. Byłem tam w
        dwóch hotelach, właśnie w Golden Five i w Grand Azur (2km od centrum) i w obu z
        nich dookoła plac budowy. Taki urok tego miejsca i niemal wszystkie hotele
        znajdują się na placu budowy, bo obok niech powstają nowe.

I bez przesady, że jest 1km do morza gdziekolwiek byś nie mieszkał w Golden
        Five, czy w Diamond czy w budynku głównym, to do morza na 100% nie jest 1km.
        Duża zaletą tego hotelu jest duży ogród, w Grand Azur mi tego brakowało. W
        takim hotelu daleko od centrum bierze się All Inklusiv i tyle (Palm Beach też
        jest oddalony o 10km od centrum).
        • Gość: Jan Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:57
          Dziwi mnie wyjątkowa tolerancja ze strony Stiwa (chyba ,że pracuje dla
          Selectoursa).Hotel Palm ...,to super obiekt, polecam ,byłem tam dwa lata temu,i
          nie dziwie się ,że można być złym,kiedy dostaje się w zamian jakiś stary
          moloch,przecież to nie ruletka ,po coś się wybiera konkretny hotel,a jeśli się
          mylę to po co te katalogi ,kupujmy tylko określoną liczbę gwiazdek i sru do
          Egiptu,ładna perspektywa,tymbardziej, że ja w tym roku wybrałem hotel 5*,
          (luksusowy według Selectoursa ),o standarcie dobre 3*,gorszy od Palm
          Beach4*.Moim nieszczęściem było to że wybrałem Selectours. Odradzam.....
          • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:28
            Pracownikiem nie jestem, najczęściej wyjeżdżałem z tym biurem i nigdy mnie nie
            rozczarowało. Może inaczej, nigdy nie mogłem mieć pretensji za ceny jaki
            płaciłem za wyjazdy.

Golden Five to nie jest stary moloch, po hotelu, pokojach nie widać, że jest
            stary, po prostu nie jest to tak nowy hotel jak zapewne Palm Beach. Selectours
            daje mu 4*, a nie 5* z tego co zauważyłem. Golden Five jest 5*. Na terenie
            hotelu jest naprawdę pięknie, pokoje w Diamondach były super duże i komfortowe.
            Jedynie AI oceniam słabo.

Też nie jestem zwolennikiem zamian, ale to tak jak pisałem, co za problem
            uprzeć się, jechać do hotelu do którego ma się wystawiony voucher i walczyć o
            swoje, wbrew temu co sugeruje rezydent...
      • Gość: Miśka Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:08
        Czy mieliście potwierdzenie tych warunków przez rezydenta?
    • Gość: slaveM Re: UWAGA na SELECTOURS IP: 193.111.166.* 19.08.04, 12:01
      do Stiwiego:
      Muszę dołożyć trochę szczegółów uzasadniających moją wczorajszą wypowiedź. Club
      Golden 5 to kompleks 1-piętrowych budynków tworzących 3 wydzielone dziedzińce.
      Jest on położony tuż przy drodze/ogrodzeniu kompleksu Golden 5 City. Zaraz za
      piramidą, która pełni funkcję bramy wjazdowej skręca się w prawo. Upieram się
      więc, że do budynku głównego Golden 5 Hotel mieliśmy ok. 300m po odkrytym,
      rozgrzanym do białości placu. Natomiast dystans z budynku głównego na plażę
      zależy od wybranej drogi bo nie można tam iść prosto, trzeba kluczyć pomiędzy
      tzw. atrakcjami i z pewością nie jest krótszy niż 700 m.
      Miałem All Inclusive ale co z tego, kiedy w Club Golden 5 był tylko skromny
      drink bar przy basenie (bez alkoholi) i żeby cokolwiek zjeść trzeba było
      drałować do budynku głównego.
      Upieram się także, że Club Golden 5 nie jest typowy dla Egiptu jeśli idzie o
      otoczenie budowami. Ten kompleks po prostu był jeszcze w budowie i wykończeniu.
      Tzn. główne budynki stały ale pomiędzy nimi były dobudowywane lub remontowane
      plomby i całe piętra. Np. w trakcie naszego pobytu kładziono dopiero niektóre
      krawężniki, adaptowano pomieszczenia na recepcję, budowano restaurację. To
      wszystko było widać i słychać z okien lub antresoli po wyściu z pokoju.
      Zdaje się Stiwi, że mieszkałeś w którymś z Diamondów na terenie Golden 5 City -
      też chciałbym tam mieszkać. My mieliśmy znacznie mniej szczęścia a to co nas
      szczególnie wkurza, to że nie wybraliśmy sobie Clubu Golden 5 tylko zostaliśmy
      tam wrzuceni i jeszcze Selectours nam wmawia, że ma on lepszy standard niż nasz
      pierwotny hotel. Nazwa Golden 5 wprowadza w błąd. Na terenie Golden 5 City są
      obiekty od 3 do 5 gwiazdek. Na nasze pytania o Club Golden 5 udzielano nam
      różnych odpowiedzi ale nikt nie twierdził jak rezydentki Selectours, że ma on
      5*. My oceniamy go na egipskie 3 gwiazdki.
      Polecam mój trochę obszerniejszy opis hotelu, który zamieśiłem na forum strony
      www.hurghada.pl.
      • Gość: Stiwi Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:31
        Tak, masz rację. Ja byłem we wrześniu ub. roku tam też było część rzeczy w
        budowie. Faktem jest też, że Golden Five to jeden wielki kompleks, na którego
        terenie są też pokoje ze standardami 3*, 4*, 5*.

Ja jak kupowałem wyjazd z Selectours, w ofercie miałem wyraźnie zaznaczone:
        Golden Five Diamond. Co do AI w tym hotelu udzieliłem wypowiedzi w oddzielnym
        wątku o Diamondzie, faktem jest, że jest mizerny ten AI.
    • Gość: taramara Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 00:14
      Powtarzam wątek,ale myślę że wszyscy wybierający się gdziekolwiek z
      Selectoursem powinni to wiedzieć!
      Wycieczka do Egiptu należy do jednej z najlepszych moich dotychczasowych
      podróży! Od razu jednak zaznaczam,że jest to zasługa ŚWIETNEGO HOTELU I
      PRZEPIĘKNEJ RAFY!!!
      Niestety biuro Selectors nie popisało się zupełnie!
      Tym, którzy dopiero wybierają ofertę od razu proponuję zrezygnowanie z jego
      usług, aby później oszczędzić sobie niepotrzebnych nerwów, przecież na
      wakacjach nie o to chodzi:-)
      Ci, którzy już wykupili, no trudno... Może nie będzie tak źle...
      Na co zwrócić uwagę:
      1. Zamiana hotelu.
      To chyba standard,jak wyczytałam już na forum. Na lotnisku dowiedzieliśmy się,
      że zamieniono nam hotel, więc przeżyliśmy pierwszy stres. Na szczęscie
      wykupiliśmy ofertę all inclusive, więc Selectours nie miał dużej możliwości
      manewru, bo w ofercie ma niewiele hoteli z tą formułą. Dostaliśmy piękny hotel-
      Iberotel Club Fanara zamiast Royal Paradise. Z rezydentką zero dyskusji, po
      prostu trzeba się było zgodzic, była druga w nocy. Gorzej mieli ci,którzy
      wykupili HB- hotele były gorsze i daleko od plaży. Wybierając lepsze biura,
      które zapłaciły więcej za nasz pokój w hotelu, takich niespodzianek nie będzie.
      2. Rezydentka- Aneta Osman i jej mąż.
      Ona przemiła: bez mrugnięcia okiem, z pięknym uśmiechem tłumaczy dlaczego w
      autokarze w 45 stopniowym upale nie działa klimatyzacja- to był koszmar! I
      tylko nasuwa się myśl: a co mnie obchodzi, że kierowca za późno ją uruchomił!
      Jeśli macie jakieś zastrzeżenia do czegokolwiek po prostu nie liczcie,że
      zareaguje w jakikolwiek sposób!
      3. Wycieczka do Kairu:
      Jeśli do Waszego autokaru wsiądzie Egipcjanin o imieniu Hany, nie zgadzajcie
      się, aby był Waszym przewodnikiem!!! Stracone 70 dolarów, niczego nie dowiecie
      się o Egipcie, o piramidach ,o Kairze. Specjalnie nie pojechaliśmy do Kairu z
      lokalnego biura(za 45 dolarów), bo chcieliśmy mieć polskojęzycznego
      przewodnika, a dostaliśmy niewyraźnie mówiącego po polsku Egipcjanina, który w
      dodatku niewiele wiedział o swoim kraju. Kiedy podzieliliśmy się uwagami z
      panią Anetą, wytłumaczyła z anielskim spokojem,że przewodniczka nie mogła
      znaleźć opiekunki do dziecka i przysłała Hanyego. Nie wiem czy mówi to
      wszystkim rozczarowanym klientom…
      4. Biuro Selectours tak naprawdę oferuje wycieczkę 6 dniową zamiast tygodniowej
      i 13 dniową zamiast dwutygodniowej, ponieważ trzeba zdać pokój o 12tej. To
      wydaje się być oczywiste, ale jeśli porównamy ofertę innych biur (Exim,
      Alfastar) to okaże się,że oni mają pełne tygodnie, wyjeżdżają właściwie ponad
      pół dnia później. Przy 1 tygodniu pobytu to naprawdę jest dużo!
      5. Nurkowanie.
      Jeśli jeszcze tego nie robiliście, to najwyższy czas aby zacząć!!! Rafy są
      przepiękne, trudno to opisać, to trzeba zobaczyć! I warto przekonać się do
      schodzenia w pełnym akwalungu, oczywiście z instruktorem. To także niesamowite
      przeżycie!
      • Gość: Roy Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 01:48
        dlaczego tak się dzieje
        • Gość: Tom Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:48
          Dlatego ,że w każdej chwili można ogłosić upadłość i zacząć nabierać znów
          turysyów tylko pod innym szyldem.
          • Gość: atena Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:50
            masz rację !
            • izzaa Re: UWAGA na SELECTOURS 23.08.04, 22:56
              Nigdy nie myslalam, ze podpisze sie pod tym watkiem ale niestety widocznie tak
              musialo sie stac...Rok temu bylam znimi w Egipcie bylam nimi zachwycona i
              niejednokrotnie chwalilam i bronilam ich na tym forum.Wszytsko bylo super,
              zadnych zmian hoteli, rezydenci super...
              Minal rok wybralam sie z nimi do Tunezji i jestem straszliwie nimi
              rozczarowana, straszliwe. Nigdy nie spotkalam sie z taka bezczelnoscia
              rezydenta w momencie kiedy naprawe potrzebowlam jego pomocy, ( wizyta na
              policji ) a takze ich podejcia do klienta w momencie zdzrzen losowych
              jedno wiem nigdy z nimi nie pojade a teraz wlasnie koncze pisac na nich skarge:)
              Pozdrawiam
              Izzaa
              • Gość: Miśa Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:27
                Iza naprawde ?
                • Gość: wamp Re: UWAGA na SELECTOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:49
                  ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka