platynka.iw Re: Marketing po egipsku.Dobre ;-) i prawdziwe :-( 21.07.04, 22:37 Sorki. Poprzedni watek za wczesnie poszedl :-| To nie moje. Znalazlam w sieci. mam nadzieje, ze autor nie bedzie zly, ze Wam to sporzedaje... republika.pl/exodusbyblady/marketing.html Pozdrawiam cieplutko :-) Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac POLECAM WSZYSTKIM PRZECZYTANIE TEGO PORADNIKA 22.07.04, 02:46 Hehe, faktycznie dobre i faktycznie prawdziwe. Z 50% tych pmysłów cwaniacy próbowali wypróbować na nas. POLECAM WSZYSTKIM PRZECZYTANIE TEGO PORADNIKA Odpowiedz Link Zgłoś
aicha_fr Re: Marketing po egipsku.Dobre ;-) i prawdziwe :- 22.07.04, 08:10 W rzeczy samej, niezłe i prawdziwe (stety-niestety? - tego nie wiem ;)) Ale tak się zastanawiam, czy zaraz nie powinien pojawić się wątek z przykładami rzeczywistej bezinteresownej pomocy i życzliwości ze strony Egipcjan - uwierzcie, którzy nie doświadczyli, to jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Przykład bezinteresownej pomocy 22.07.04, 10:12 Po wykupieniu biletu na pociąg z Asuanu do Luksoru przed odjazdem pociągu (na 30 min. przed) okazało się, że nie gwarantuje on miejsc siedzących w wagonie. Dopiero w czasie podróży dowiedzieliśmy się, że miejsca są numerowane i aby mieć pewność, że takie miejsce będziesz miał zagwarantowane należy bilet wykupić min. dobę wcześniej. W czasie podróży przenosiliśmy się z miejsca na miejsce wyganiani przez tubylców posiadających na bilecie numer fotela. W pewnym momencie zlitowali się nad nami 2 studenci Egipscy i odstąpili nam swoje miejsca, sami lokując się w przygodnych. I to oni wyjaśnili nam sprawę numeracji miejsc na bilecie. Byliśmy im wdzięczni za okazaną pomoc i zwyczajowo (w Egipcie) chcieliśmy ich wynagrodzić za to bakszyszem. Okazało się, że nie ma nawet mowy o wzięciu przez nich bakszyszu. Poprostu zrobili to z uprzejmości. Jak widać w tym kraju zdarzają się również przypadki bezinteresowności. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Przykład bezinteresownej pomocy 22.07.04, 10:42 Wydaje mi sie po moim minimalnym doswiadczeniu, ze im mniej maja Egipcjanie doswiadczenia z turystami tym bardziej sa zyczliwi i pomocni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Przykład bezinteresownej pomocy IP: *.hestia.pl / 213.17.194.* 22.07.04, 12:07 Mi też przytrafili się bezinteresowni Egipcjanie. Po przylocie do Sharmu i zainstalowaniu się w hotelu wyszliśmy z żoną na spacer (2 w nocy?!). Ponieważ było cieplutko to zachciało nam się pić. Market, koło którego przechodziliśmy, był zamknięty. Ale zobaczyliśmy stojących na ulicy młodych egipcjan. Podeszliśmy do nich i spytaliśmy się, czy nie wiedzą gdzie jest otwarty market. Spytali się skąd jesteśmy i czego potrzebujemy o tej porze. Wyjaśniłem, że chce nam sie pić i chcemy kupić wodę. Otworzyli bagażnik samochodu i wyjęli butelkę 1.5 litra. Zapytałem ile mam im zapłacić - odpowiedzieli żebym nie żartował bo to jest prezent. Podziękowałem i odeszliśmy. To było naprawdę miłe. Odpowiedz Link Zgłoś