Dodaj do ulubionych

Rejs po Nilu

29.07.04, 11:44
Czy ktos bral udzial- czekam na relacje
Pozdrawiam
Zabolek
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Rejs po Nilu 29.07.04, 12:11
      Już taka jedna relacja jest (dość obszerna zresztą), nie ukrywam, że mojego
      autorstwa.

Wersja forumowa:
      REJS NILEM (Luksor-Asuan) wspomnienia w odcinkach

Wersja poszerzona (po korektach z fotkami):
      <a href:"http://www.egipt.republika.pl/rep/pc_maniac.htm">REJS NILEM (Luksor-
      Asuan) wspomnienia w odcinkach</a>
      • pc_maniac Wersja poszerzona (po korektach i z fotkami) 29.07.04, 12:14
        (Źle wpisałem link)

REJS NILEM (Luksor-Asuan) wspomnienia w odcinkach
        • Gość: Doktor Re: Wersja poszerzona (po korektach i z fotkami) IP: 212.182.117.* 29.07.04, 15:00
          Piszesz fantastycznie! Kiedy ciąg dalszy? Kiedy byłeś na tym rejsie?
          Ja po tegorocznym pobycie w Hurghadzie i wycieczkach Kair, Luxor myślę o rejsie
          w przyszłym roku.
          • pc_maniac Re: Wersja poszerzona (po korektach i z fotkami) 29.07.04, 15:05
            Gość portalu: Doktor napisał(a):

> Piszesz fantastycznie! Kiedy ciąg dalszy? Kiedy byłeś na tym rejsie?
            > Ja po tegorocznym pobycie w Hurghadzie i wycieczkach Kair, Luxor myślę o
            rejsie
            >
            > w przyszłym roku.

Odp.1 Żartujesz, to grafomańskie wypociny. Poczytaj wspomnienia Corriny_f1, ona
            to dopiero pisze.

Odp.2 Nie chcem mniem siem. Na razie zmobilizowalem się by napisać kolejny
            odcinek Egipt na własną rękę (wspomnienia w odcinkach), to już i tak jak na
            mnie dużo.

Odp.3 W sierpniu zeszłego roku.
    • Gość: K Re: Rejs po Nilu IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:55
      Ja wrocilam tydzien temu z Rejsu z Alfa STar - i mimo strachu o organizacje i
      warunki , wszystko odbylo sie nadzwyczaj dobrze. Odradzam program Rejsu z
      Triady- nie dosc ze drozej to i program okrojony o Kair. A rejs - polecam ,
      plyniesz -zwiedzasz-spisz-plyniesz-zwiedzasz... :-) Kajutka - nasza , byla na
      samym dole , niby mialo byc fatalnie - ale bylo cudownie. Zero wilgoci,
      robakow, czy innych wydziwieńst.Lazieneczka extra, prysznic z panelem do
      hydromasazu, pokoiku przyjemne z TV i lodoweczka, klima oczywiscie.
      POZDRAWIAM
      • bonia01 Re: Rejs po Nilu 30.07.04, 15:14
        Byliście w Hrg czy w Sharm? W jakim hotelu? Czy Alfa skróciła Wam pobyt?

Pzdr.

Gość portalu: K napisał(a):

> Ja wrocilam tydzien temu z Rejsu z Alfa STar - i mimo strachu o organizacje i
        > warunki , wszystko odbylo sie nadzwyczaj dobrze. Odradzam program Rejsu z
        > Triady- nie dosc ze drozej to i program okrojony o Kair. A rejs - polecam ,
        > plyniesz -zwiedzasz-spisz-plyniesz-zwiedzasz... :-) Kajutka - nasza , byla na
        > samym dole , niby mialo byc fatalnie - ale bylo cudownie. Zero wilgoci,
        > robakow, czy innych wydziwieńst.Lazieneczka extra, prysznic z panelem do
        > hydromasazu, pokoiku przyjemne z TV i lodoweczka, klima oczywiscie.
        > POZDRAWIAM
      • Gość: cs Re: Rejs po Nilu IP: 80.167.93.* 19.08.04, 22:34
        tak, ale w programie z Kairem rejs trwa tylko 4 dni, z Asuanu jedzie sie juz
        pociagiem.
        Program Triady jest taki sam jak Alfy "Wzdluz Nilu" - i oba sa bez Kairu.
    • Gość: marek r Re: Rejs po Nilu IP: 62.233.171.* 30.07.04, 15:20
      zwłaszcza program Egipt w przekroju jest warty uwagi (tydzien objazdu i
      tydzień wypoczynku)

Program objazdówki jest naprawde fajnie zorganizowany
      zwiedzanie nie jest meczace, a wrazenia... sam wiesz: starozytność podana na
      dłoni...
      najprzyjemniejsza wg mmnie czescia jest rejs po Nilu:
      plyniesz sobie środkiem Nilu, na dachu 5*statku-hotelu sącząc cos zimnego w
      basenie na dachu
      po obu stronach waska nitka zieleni, czy małych osad jak z 19wieku a dalej
      diuny Sahary... extra!
      po drodze raz dwa razy dziennie postój na zwiedzanie: Luxor i Karnka, Dol.
      krolow, Krolowych , swiatynia Hatszepsut, KomOmbo, Edfu, Esna Asuan...
      wczesniej 2 dni w Kairze i Gizie
      jednym słowem: Egipt w pigułce

jesli chcesz wiecej info i pare pomysłów jak to wszystko potanic - napisz
      -postarm sie pomóc dzielac sie wiedza:)

marekrokwoski@wp.pl
      www.zanurkuj.republika.pl
      • przemoa Re: Rejs po Nilu 30.07.04, 17:19
        Super ze sa jeszcze biura, ktore organizuja udane zwiedzanie Egiptu. Napisz prosze jak byli przygotowani polscy przewodnicy. Czy cena byla duzo wyzsza od oferty Triady i czy pobierano dodatkowe oplaty za objazd (nie liczac bakszyszu i fakultetow)?
    • christo761 Re: Rejs po Nilu 19.08.04, 17:18
      To może ja podbiję wątek :) 4 IX lecimy z Alfastar do Hurghady (Megawish) i
      interesowałby nas mocno rejs po Nilu (oprócz wycieczek u Soni :-) ). Czy są
      jakieś konkurencyjne oferty w stosunku do Alfastaru (255 USD za 1 osobę w/g
      strony)? Niestety Sonia nie posiada tych wycieczek w ofercie :( Czy jesteście w
      stanie coś polecić?
      Z góry dzięki. Pozdrawiam.
      Krzysiek
    • edyt79 Re: Rejs po Nilu 23.08.04, 17:33
      Wybieram się 25.09 na wycieczke Egipt w przekroju z Alfa Star, Chciałabym
      wiedzieć w jakich hotelach mieszkaliście? ja wybrałam 4* i zastanawiam sie
      który to może być.
      • Gość: Olka Re: Rejs po Nilu IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 24.08.04, 17:40
        Byłam w lipcu z biurem Alfa Star na wycieczce Egipt Starożytny i uważam ten
        wyjazd za wycieczkę życia. Rejs po Nilu cudowny. Pobyt też niezły w hotelu
        Sindbad Aqua Park. Ludzie się buntują na hotel do jakiego są zakwaterowani.
        Podpisując umowę przecież godzimy się na to, że nie wiemy do jakiego hotelu
        trafimy. Później słychać tylko kłótnie i narzekania. Niektórym nie podobają się
        luksusy (hotele są naprawdę piękne) i na pytanie, że jest tu pięknie, wszystko
        z marmuru i co wam się nie podoba, jeden "burak" odpowiedział skrzywiony, że ma
        w domu parapety z marmuru?! Warto wybrać się na ten wyjazd. Powtórzyłabym go
        jeszcze raz i to natychmiast. Dodam, że wykupiłam 4* a Sindbad był 5*!? Proszę
        zabrać ze sobą dużo optymizmu i uciekać jak najdalej od rodaków, a pobyt będzie
        bardzo udany. Życzę miłego wypoczynku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka