Gość: MAxi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 08:39 Przeczytałam gdzieś, ze jeśli przy wjeździe do Egiptu nie zadeklaruje sie kamery lub aparatu, tpo mogą być problemy przy wyjeździe. CZy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzisek99 Re: Aparat foto , kamera 30.07.04, 09:03 Byłem 2 razy i nigdy nie deklarowałem niczego i nie miałem żadnych problemów. A deklarować to miałem co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Aparat foto , kamera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 09:37 Dzięki, jadę pierwszy raz, czytam to forum i włosy mi powoli staja dęba: a to kradzieże, a to zemsta faraona, a to "wtopki" wycieczkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Aparat foto , kamera 30.07.04, 09:39 To się nazywa przygoda :) Warto spróbować - nawet jak biuro "wtopi" to i tak będzie co wspominać. A zemstę faraona przeżyjesz wszędzie - nie tylko w Egipcie - tyle że w innych krajach inaczej się to nazywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Aparat foto , kamera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 09:48 o siebie sie nie boję, raczej o dziecko- wytłumacz 7latce, ze czegoś nie może zjeść.Dzięki za informację.Z drugiej strony przed podrózą do Turcji straszono mnie zatruciami i brudem-a życzyłabym sobie szczerze, żeby w Polsce były tak "brudne " hotele, tak "nieuprzejma" obsługa i tak "koszmarne: zarcie.Pozdrawiam serdecznie.Będę wdzieczna, jeżeli uznasz, ze cos powinnam przed wyjazdem KONIECZNIE wiedzieć i napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Aparat foto , kamera 30.07.04, 11:03 Maxi, problemy żołądkowe w krajach o dużo innym klimacie niz Polska nie biorą się z brudu (choć w wielu także, ale nie w Egipcie) lecz z całkowicie odmiennej flory bakteryjnej. Egipcjanin przyjeżdżający do Polski również dostanie "zemstę" (Piasta?, bo chyba nie faraona). Na pocieszenie dodam, że jest to indywidualna sprawa organizmu, a dzieci zapadaja na tą dolegliwość zdecydowanie rzadziej niż dorośli, ponieważ nie mają jeszcze tak specyficznie do naszych warunków wykształconej flory bakteryjnej. Kolejną sprawą jest, że można uniknąć "zemsty" biorąc przez jakiś czas przed wyjazdem Lakcid, a na miejscu nie rzucać sie na wszystkie potrawy w pierwszym dniu, lecz poszerzać to menu z każdym dniem. Odnosi się to głównie do sałatek i owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Aparat foto , kamera 30.07.04, 11:05 Odradzałbym lody - w szczególności na ulicy w gałkach. Cholera wie z czego są zrobione a zemsty faraona bym się tak nie bał jak salmonelli i gronkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: Aparat foto , kamera 30.07.04, 10:48 z tym aparatem, to chyba jakies bardzo stare informacje, nic takiego sie nie dzieje a zemsta faraona, no coz jest kilka zasad, ktorych nalezy przestrzegac i tyle a poza tym sa tam dobre lekarstwa na te sprawy, wiec sie nie przejmuj milego urlopu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Aparat foto , kamera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 13:08 Podziękował pięknie wszystkim bezinteresownie pomocnym.Pozdrawiam.Maxi Odpowiedz Link Zgłoś