Dodaj do ulubionych

ważność wizy

23.07.13, 20:05
Witam wszystkich :)
Wybieram się do egiptu i chciałabym zostać troszkę dłużej niż miesiąc a dokładnie ok.6 -7tygodni i mam problem z wizą. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak rozwiązać problem ważności wizy, ewentualnie gdzie w hurghadzie mogę ją przedłuzyć i jakie dokumenty będą potrzebne?
z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • faraon.drugi Re: ważność wizy 23.07.13, 20:10

Wiza turystyczna pozwala przebywać w Egipcie do trzech miesięcy.
      • ania-233 Re: ważność wizy 23.07.13, 20:13
        niestety ale wiza turystyczna ma ważność 30 dni
    • kasiolegiptomanka Re: ważność wizy 23.07.13, 20:41
      Może w ambasadzie Egiptu się dowiesz?
      • cairo7 Re: ważność wizy 23.07.13, 21:00
        Nie pytaj w ambasadzie...chyba,że pisemnie i daj znac co Ci odpowiedzieli.Ja juz kilka razy siedziałem dłuzej.Dam Ci kilka rad,które nie zaszkodzą i nic Cie nie zaskoczy na gorzej.Teoretycznie mozesz byc do 90 dni,ale juz po 30 dniach możesz miec problem z wejściem do czarterowego samolotu(to z obsługą naziemną,przy biletach i bagazach),więc po 30 dniach zalecam Ci powrot samolotem rejsowym( z Hurgady np.przez Istambuł sensowna cena,jesli mieszkasz bliżej Niemiec to jakieś Condory lub Air Berliny...ale rejsowe.Lot lpoleci do Kairu...nawet była teraz promocja na wrzesien czy pazdziernik.Od pazdziernika ma latac rejsowy Wizzair-do Hurgady...może być ciekawe:)Wracając do Twojego przejścia dalej,masz już karte pokładową i nawet jak lecisz rejsówką,panowie oficerowie paszportowi mogą Cię skasować na 153LE kary za przekroczenie 30 dni...mozna dyskutować:),ale tam bezkrólewie.Normalnie na te 153 funty powinni ci wkleic ichnie znaczki skarbowe i dac kwit...w Hurgadzie raczej to trafia do ich kieszeni.Pamiętaj-wazność wizy nie oznacza,że polecisz tym co chcesz...a w miescie nie zawracaj sobie głowy przedlużaniem wizy-droga przez męke i nie powiedziane,że przedłużysz-co przy tych 22$ kary(litr whiski w duty...:)..nie ma sensu.Moi niemieccy czy austriaccy znajomi siedzą po 2 miesiące i wracają normalnie:).Nie ma reguł.
        • race.camel Re: ważność wizy 23.07.13, 21:43

Ludziki bezradne: www.ask-aladdin.com/visas_and_passports.htm
          • cairo7 Re: ważność wizy 23.07.13, 22:17
            A ty Race-bardzo poradny...i niby co z tego linku wynika??Napisz swoimi słowami:)
        • ania-233 Re: ważność wizy 23.07.13, 22:01
          Dzięki cairo :) właśnie zamierzam wracać wizzair na początku listopada więc tutaj nie mam problemu z czarterem. Obawiałam się większych konsekwencji braku ważnej wizy przy wylocie ale taką karę jakoś zniosę :) jeszcze raz dzięki za pomoc teraz mogę już spokojnie lecieć :)
          • cairo7 Re: ważność wizy 23.07.13, 22:06
            Wracaj bez strachu,funciaki miej na wszelki wypadek 153:).Ja pewnie bedę zimował w HRG....w sensie wylecę z bocianami,to na drynia zapraszam:)
    • leamun Re: ważność wizy 25.07.13, 00:00
      cześć Ania :) mieszkam w Hurghadzie na Daharze i niedaleko od domu jest biuro paszportowe / 5 minut ode mnie taksówką/ , gdzie wszyscy turyści przedłużają sobie wizy. Nie wiem o jakiej drodze przez mękę mówił kolega poniżej. W biurze nie ma tłumów. O której bym nie przyjechała to było może z 15 osób. Sama mam wize na rok więc dopiero co była przedłużana. Jeśli chodzi o pomoc to chętnie. Skontaktuj się ze mną +201094504158 leamun@poczta.fm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka