Dodaj do ulubionych

Który wybrać hotel z tych 3???

IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 12.08.04, 11:30
Z pośród oferty Exiumu, zdecydowanie podobają mi się 3 hotele, Palm Beach,
Hilton Long Beach i Le Meridien Makadi Bay, i nie wiem na który się
zdecydować? pomóżce, chciałbym być z dala od centrum ale nie zadaleko co by
się dokarmiać w MD i KFC, rozległy basen, co by hotel nie był za ogromny i
wielopiętrowy, jakaś mała rafka przy hotelu
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.04, 11:58
      poczytaj o tych hotelach na forum Egipt-hotele!!!
    • mwm Re: Który wybrać hotel z tych 3??? 12.08.04, 18:03
      Ja bym radzila Ci Hilton Long Beach. Bylam tam rok temu i jestem zachwycona!
      Ale na wszelki wypadek poczytaj rzeczywiscie wypowiedzi na forum "Egipt-
      hotele", bo moze inny hotel bardziej Ci podpasuje.
      Long Beach jest ok. 20 km od centrum, ale dojechac do Hurghady busem to zaden
      problem (i tanio). No, ale zeby sie dopychac codziennie w McD i KFC, to chyba
      bez sensu i za daleko. Zreszta w Long Beach jest all inclusiv, wiec pysznego
      zarcia bedziesz mial wystarczajaco duzo. Basen jest przeogromny (to wlasciwe
      trzy duze baseny a do tego rzeczki). Przepiekna dluga, piaszczysta plaza i
      laguna, a dopiero za laguna niesamowita rafa (nawet ogromnego zolwia tam
      widzialam!!!). Polecam z czystym sumieniem, ale sprawdz tez inne. Pozdrawiam -
      malgosia
      • Gość: Waldi Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 02.09.04, 14:54
        Wybralem, padlo na Hilton Long Beach
    • Gość: Buba Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 19:36
      Pomarz sobie, pomarz.Dziś stamtąd wróciłam.Było ok.Ale wiele osób lądowało w
      zupełnie innych hotelach niż sobie wybrali.Tam nigdy nie masz gwarancji, że
      trafisz do hotelu, za który zapłaciłeś i który wybrałeś w katalogu.Pozdrawiam.
    • corrada Re: Który wybrać hotel z tych 3??? 12.08.04, 19:58
      Gość portalu: Waldi napisał(a):

chciałbym być z dala od centrum ale nie zadaleko co by
      > się dokarmiać w MD i KFC,

MD i KFC? Bleeee!!! Jeśli nie zamierzasz wykupić All i chcesz się dokarmiać -
      to polecam raczej egipskie knajpki np. Felfela czy Sphinks.
      • Gość: Waldi Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 02.09.04, 15:45
        Mnie poprostu to ichnie żarcie w żadnej postaci nie smakuje, tylko MD i KFC
        przechodzi mi przez gardło, no i jeszcze zupki z kubka i wykupiłem opcje All
        ale nie spodziewam się po niej zbyt wiele
    • Gość: Maly 2004 Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 12.08.04, 20:05
      odpowiem ci tak : bylem pare razy w Egipcie i dla mnie najwazniejsze jest:
      1. system allinclusive (nawet jak nie pijesz alkocholu to w upale wypijesz
      mnostwo napoi ktore dodatkowo platne sporo kosztuja)
      2. Hotel minimum 3 * (ponizej to juz loteria z jakoscia)
      3. Jak najwiekszy (duzo pokoi duzo jedzenia duze dostawy, dobra obsluga , mala
      szansa na "sranko na dobranoc" ;-)
    • flightins Re: Który wybrać hotel z tych 3??? 12.08.04, 21:18
      LONG BEACH zdecydowanie, poza tym nie przyzwyczajaj się tak do wyboru , bo i
      tak ci zmienią hotel po przylocie
      • o92 Re: Który wybrać hotel z tych 3??? 13.08.04, 08:18
        Ja byłem w Le Meridien:
        + wielki basen (6500m2)
        + wielka plaża + rafa
        Poczytaj w opisach Hoteli. Ja myslę, że warto wypróbować wszystkie 3 hotela -
        co roku inny :)
        • Gość: Voy Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:26
          6500 m2?
          Czyli np. 100 na 65 metrów?

:))))
    • Gość: Waldi Jade 14 do HLB IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 02.09.04, 16:24
      Padlo na Hilton Long Beach i bedzie super mam nadzieje, jakos sie ulozy nawet
      jak mi hotel zmienia, opcja all bedzie totalna pomylka bo picie bedzie w
      kubkach po 80ml w wybranym barze, rezydenta nie zobacze przez 2 tygodnie
      (dotychczas mi tylko przeszkadzali bo chcieli sie spotykac a ja mialem inne
      zajecie niz wloczenie sie z nimi po hotelach), spotkam jakiegos robala - grunt
      coby nie był wielkości słonia i gibkosci geparda bo mam chyba wolniejszy czas
      reakacji, z tego co pamietam to nie kradna jak u nas w autobusach i nie leja po
      22 w wybranych dzielnicach więc już czuje się bardziej bezpieczny, ogólnie
      jestem pozytywnie nastawiony a zamieszanie z wyborem hotelu to wynika z tego,
      że trzeba sobie jakos napiecie "podkręcić" przed wyjazdem, wszak to nie
      Ciechocinek!
    • Gość: Stiwi Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:46
      Hilton Long Beach? Nie żartuj :-)
      To jakaś pomyłka w porównaniu do Le Meridien z Makadi Bay.
      • Gość: Zeb Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 03.09.04, 08:42
        A byłeś w obu czy tylko znasz z opowieści?
        • Gość: Stiwi Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:12
          Z opinii na forum i opowieści oraz marki hotelu, gdyż m.in. rozważam teraz Le
          Meridien. W tym hotelu jest podobno jedna z najładniejszych plaż oraz 6000m
          kadratowych ma basen, co z całą pewnością dodając markę jaką ma Le Meridien na
          całym świecie, nie przebija jakiegoś marnego Hilton Long Beach, w którym
          turyści ze wschodniej Europy są kwaterowani w najgorszych pokojach.
          • Gość: Hej Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 03.09.04, 10:37
            No tak, wysuwasz wnioski z opinii innych, okazuje się że nie byłeś ani w jednym
            ani w drugim, jedno wiem, Twoja opinia jest słabo poparta własnymi
            doświadczeniami, wiele osób na tym forum ma depresje i wygórowane wymagania
            więc nie do końca należy je traktować tak na 100%, bylem w wielu hotelach i jak
            dla mnie Le Meridie jest zbyt dużym kolosem, faktycznie ludzie go chwalą, ale
            ja wole troche mniejsze hotele i Hilton Long Beach jest o jakieś 10km bliżej
            centrum, co dla mnie jest też istotne, wybrałem ten i jestem pewien, o ile mi
            go nie zmienią będzie super, LM też jest super o ile nie wsadzą Cię gdzieś na
            jego końcu, a duży to on jest, i możesz drałować do restaracji i morza nawet 15
            minut, ja zresztą też, hehe, jak Źle trafię, oby obu nam sie udało i wymienmy
            swoje poglądy po powrocie a nie "z opinii na forum i opowieści", hehe, ja je
            czytałem!!! i sam potrafię ocenić, nie potrzebuję tłumacza a za takowego się
            uwarzasz widze, pzdr
            • Gość: Stiwi Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:41
              LOL!
              Widzę, że Ty byłaś w tym hotelu drżąc czy Ci go nie zamienią.... Tak moje
              wnioski są z pewnością pochopne....

Le Meridien ma swoją cenę nie ukrywajmy. Nigdzie Cię nie wepchną na końcu jak
              odpowiednio dopłacisz za Lagoony albo Main Building. Jest to wielki kolos z
              prostej przyczyny, że w Makadi Bay praktycznie nic się nie dzieje, więc pobyt
              spędzach praktycznie tylko w hotelu.
              • Gość: Hej Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 03.09.04, 10:54
                Ja niestety mam uraz do jedezenia w Afryce (Tunezja, Egipt), po kilku dniach
                formalnie nie mogę na nie patrzeć, obojętnie jakby to nie wyglądało i w jakim
                hotelu było, wtedy ratuje się MD i KFC w centrum Hurgady (też paskutswto ale
                mnie pomaga) no i w centrum H podobno otwarli polską knajpe, ponadto mam zamiar
                wychodzić z hotelu i bujać sie busami, kłocić sie w tych busach, targować na
                targu, nie dać oszukać na przekręt z 50FE i takie tam inne pomniejsze
                ichnie "ciekawostki", a potem wracać do hotelu, odpocząc dzień dwa i jechać na
                jakąś wysepkę, wycieczke zwiedzającą, nie dać się przekręcić na stacji
                benzynowej gdzie jak podjedzie autobus wszytko nagle drożeje 5 krotnie, hehe,
                nie mam zamiaru sie nudzić i leżeć plackiem przez 14 dni w hotelu, Ty wolisz co
                innego i ja to szanuje, pzdr
                • Gość: Stiwi Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 11:01
                  Tak to jest fakt, co kto lubi, ja też lubię miasto, nie lubię typowego byczenia
                  się w hotelu. Jednak tutaj nie chodziło o lokalizacje w tym wątku, bo wyraźnie
                  autor podając hotele chyba wiedział jak są one rozmieszczone.

Więc wybierając z tych trzech Le Meridien jest bezkonkurencyjny. A co do
                  miasta, faktycznie ma swój urok, choć przyznam szczerze, że poza jednym miejsce
                  z sziszą, które nazywało się w tłumaczeniu "miejsce spotkań" nie znalazłem tam
                  ciekawych miejsc do spędzania czasu. Z opowieści znajomych podobno Sharm w tym
                  przypadku jest nieporównywalnie lepszy, cóż może się przekonam, bo chyba wybór
                  padnie na Hilton Dreams.
                  • Gość: Hej Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 03.09.04, 11:11
                    Zgadza sie, Sharm jest lepszy i tak o 15-20% droższy na każdym kroku, płacisz
                    masz, hehehe, tam wszytstko zrobione jest tylko i wyłącznie dla turystów, ja
                    już wytarczająco włożyłem jak dla mnie kasy w ten wyjazd więc mogłem wybrać
                    albo Hur. i nowy aparat cyfrowy albo Sharm i nie mieć aparatu, wybrałem H.,
                    hehe, ja nie lubie piętrowych hoteli, w Tunezji taki miałem, koszmar, najpierw
                    jeachałem windą, z 8 pietra, potem wlokłem się przez korytarze i jakiś
                    koszmarny ogród, uff, w końcu był basen, wydawał mi się duży, do czasu jak w
                    Egipcie nie zaliczyłem hotelu Hostamrak, tam do basenu wpadałem jak wychodziłem
                    z pokoju hotelowego, hehe i morze było też bliziutko, pzdr bierz Sharm
                    • Gość: Stiwi Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 11:14
                      Z tego co widzę byłeś w El Hana Beach... Też tam byłem na początku lipca. No
                      coż, Tunezja i hotele tam, raczej nijak mają się do tych w Egipcie... niestety.
                      Do Egiptu jadę po raz trzeci, do Tunezji wiem, że raczej nie wrócę, chyba że za
                      kilkanaście lat...
                      • Gość: Hej Re: Który wybrać hotel z tych 3??? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 03.09.04, 11:28
                        Ja wrócę do Tunezji jak mnie tam ześlą!!!! ale sam od siebie NIGDY!!! bo po
                        co????? hehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka