Dodaj do ulubionych

Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 04:03
Może ktoś polecić hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? Taki w którym
nie będzie praktycznie możliwości płacenia za cokolwiek, gdyż wszystko będzie
w cenie?

Szukam właśnie odpowiedniego hotelu, we wrześniu planuje odwiedzić Egipt,
najlepiej byłoby trafić dobry hotel z All Inklusiv. Myślałem o Le Meridien,
jednak doczytałem się, że AI obejmuje tylko kilka barów i restauracji.

W AI do tej pory korzystałem w Golden Five... Bez rewelacji. Wprawdzie
niczego nie brakowało, jednak napoje nalewali w małe kubki, trzeba było
składać za każdym razem podpis i wpisywać nr pokoju jak się coś wzięło z
baru. To jest mimo wszystko mocno irytujące.

Najlepszy AI jaki udało mi się do tej pory ustrzelić, to zdecydowanie Grand
Azur, w tym hotelu nie ma nawet opcji, że ktoś nosi opaski na ręku. Tam cały
hotel jest w AI, wszelkie drinki, soki z guavy, mango, restauracja wloska,
sheesha corner. Po prostu full wypas przez 21godzin na dobę. Jedyną rzeczą za
którą trzeba było zapłacić to krewetki w restauracji włoskiej, na szczęście
nie jestem smakoszem.
Apropo Grand Azur, Cedok ma na ten hotel świetną cenę, 515euro za 15 dni, to
są naprawdę śmieszne pieniądze wg mnie jak na to co oferuje hotel w wersji
AI. Sam myślałem, czy by go nie powtórzyć (cena TUI na 2tygodnie 4300pln),
tylko ten Cedok... Nie spotkałem się by ktoś już tu opisywał, że był z nimi.
Może przeoczyłem?

Zna ktoś drugi tak dobry pod względem AI hotel i mógłby go polecić?
Miejscowość dla mnie nie ma znaczenia, choć przyjemnie byłoby móc w końcu
zajrzeć do osławionego Sharmu.
Obserwuj wątek
    • Gość: jot23 Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:29
      Mnie się wydaje,że to raczej kwestia biura, jak przed sezonem przeglądałem
      sobie katalogi, to w TUI był największy wypas, jeśli chodzi o świadczenia
      hotelowe. A jakbyś jeszcze kupił wycieczke przez biuro w Niemczech, to jeszcze
      inny standard byłby zapewne... A są hotele, gdzie nie uświadczysz naszych
      rodaków, np. obejrzałem sobie w Sharmie taki Magic Life, tam byli prawie sami
      Niemcy, trochę Szwajcarów, Austriaków i beneluxy. Wyglądało to dużo lepiej niż
      gdzie indziej, poczynając już od wyposażenia plaży. Ale to normalne oni trochę
      więcej mają kasy od nas...:)
      • Gość: michał Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.in.gazownia.pl / *.in.gazownia.pl 18.08.04, 08:39
        Właśnie wróciłem. Faktycznie Grand Azur jest super. żadnych opasek na ręce,
        wszystko bez ograniczeń.
        • Gość: ewa Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 09:31
          Na innym forum ( a może na liście dyskusyjnej ) czytałam dobre opinie o biurze
          Cedok . Na tyle dobre, że zainteresowałam się ich ofertą. Chyba najstarsze
          czeskie biuro podróży . Trzeba pogooglać ( moze
          pl.misc.turystyka.zorganizowana ? )
          • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:12
            Najtańsze czeskie biuro podróży to to nie jest, należy do dobrych biur w
            Czechach, cenowo zaś są dość drodzy z opinni znajomego Czecha.

Rónież spotkałem się z opinią, że to dobre czeskie biuro, niestety nigdzie nie
            znalazłem żeby ktoś opisał jak z nimi było na wycieczce do Egiptu i czy w ogóle
            takowa doszła do skutku :-)
      • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:10
        Nie no nie opowiadaj bzdur, bo jeżeli hotel ma All Inklusiv i ktoś go wykupi,
        to nie ma znaczenia, czy jesteś Niemcem czy Polakiem, wszyscy dostają takie
        same opaski lub mają te same świadczenia...
      • Gość: Dunia Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.tt.iac.es 18.08.04, 12:18
        A jakbyś jeszcze kupił wycieczke przez biuro w Niemczech, to jeszcze
        > inny standard byłby zapewne.

A jaka cena ;)

Ja kupilam tydzien w Coral Beach Tiran (31.08-07.09, z TUI, z FRA) i zaplacilam
        499 euro za osobe - i to jest BARDZO atrakcyjna cena (nie last minute).
        Egipt z Niemiec jest generalnie drozszy niz z Polski, wystarczy porownac hotele
        typu Savoy w Sharm lub Sheraton Miramar w El Gounie.

Dunia
        • Gość: Monika2203 Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:50
          Dunia,

Wybierasz się do Coral Beach Tiran???

• Gość: Dunia Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.tt.iac.es 19.08.04, 01:05
            > Wybierasz się do Coral Beach Tiran???

Tak. Bede tam pomiedzy 31.08 i 07.09.

D.
    • Gość: SS Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: 62.148.84.* 18.08.04, 11:21
      HOTEL SUNRISE PALACIO MA TYLKO W SWEJ OFERCIE OPCJE ALL. LECE TAM 24.08. WIĘC
      ZOBACZE CO I JAK ;)) POZDRAWIAM
      • Gość: jot23 Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:31
        Nie rozumiesz co czytasz? Chodzi o all w hotelach, gdzie nie ma Polaków.
        • Gość: SS Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: 62.148.84.* 18.08.04, 11:34
          No jestem przed urlopem i już nie jarze :-))
        • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:47
          Nie bardzo rozumiem co to za aluzja i w czyją stronę skierowana? :-)
          • bonia01 Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv do Stiwiego 18.08.04, 12:27
            Stiwi trochę Cię zmartwię. W Cedoku nie ma już miejsc w tej cenie do Grand
            Azur. Dowiadywałam się w zeszłym tygodniu i już nic nie mieli.

Pozdrawiam
          • Gość: SS Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: 62.148.84.* 18.08.04, 12:41
            Stiwi to do mnie ?? :-)Serio ja już ledwo żyje prze tym urlopem...
            • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 13:00
              Nie do Ciebie. Do użytkownika jot23.
    • egipcjanka15 Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? 18.08.04, 12:29
      Grand Azur jest na pewno jednym z lepszych, ale zdecydowanie najpelniejsza
      opcje All Inclusive ma wspominany juz Magic Life. Z tego co wiem, zadne polskie
      biuro podrozy nie ma go w ofercie. Sprobuj w niemieckim TUI i Oft Reisen, oni
      maja je na pewno. W ogole Oft Reisen ma niesamowicie bogate i ciekawe programy
      w Egipcie; wycieczki do oaz, rzadko odwiedzanych zakatkow, prawdziwe safarii.
      • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 13:21
        Sprawdziłem oferty Oft Reisen, myślę jednak, że trzeba mieć troszkę nierówno
        pod sufitem wydając na Egipt 1400-1500 euro :-) W tej cenie można ustrzelić już
        Malediwy, Dominikane czy Meksyk z AI.
        • egipcjanka15 Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? 18.08.04, 13:43
          Pewnie i masz racje. Tylko ci co z nimi jezdza nie narzekaja potem na kiepski
          serwis, zmiany wykupionych hoteli i tym podobne przyjemnosci, bo nie musza.
          Wszystko ma swoja cene. A tak w ogole to chodzilo mi tylko o wskazanie Ci
          przykladowych biur majacych oferte do Magic Life.

P.S. Nie jestem pracownikiem Oft Reisen ;-)
    • Gość: aneczka Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:03
      Hilton 5,5* w scharem
      • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:19
        A konkretniej? Nie spotkałem się by w Sharm któryś z Hiltonów miał opcje AI.
        • egipcjanka15 Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? 18.08.04, 16:34
          Hilton Sharks Bay, ale on ma 4 gwiazdki. No i to jest all po egipsku: swieze
          soki nie, alkohole importowane nie, wino tylko w czasie lunchu i kolacji. ALe
          jedzonko dobre maja i piekna rafe przy plazy.
    • Gość: B Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.katowice.tpsa.pl 18.08.04, 18:50
      Gorąco polecam Palm Beach w Hurghadzie. Tam naprawdę jest wszystko w cenie!!!!!!
      • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:17
        Podobno jest to hotel sieci Iberotel?
        A jaką nosi dokładnie nazwę, gdyż na wymienionych w poniższym linku nie mogę
        znaleźć Palm Beach:

www.iberotel-eg.com/hotels1.htm
        • agneshrg palm baech 19.08.04, 09:38
          kilka lat temu hotel Palm Beach rzeczywiscie nalezal do sieci Iberotel.
      • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:43
        Czy jakieś inne biura poza ScanHoliday mają go w swojej ofercie?
      • Gość: Stiwi Re: Palm Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:04
        Widzę jednak, że on chyba nie leży w sieci Iberotel. Zna ktoś oficjalną stronkę
        Palm Beach resort?

Czy w Palm Beach jest jakiś bar serwujący fajkę wodną?
        • Gość: Lutka Re: Palm Beach Resort IP: 62.181.161.* 18.08.04, 20:40
          Byłam w tym hotelu w czerwcu i rzeczywiście jest bardzo w porządku. Naprawdę
          nie było do czego się przyczepić, oprócz ..... tego All, w skład którego wcale
          nie wchodzi wszystko. Nie zawiera on przekąsek przy basenie (tylko herbata,
          kawa i inne napoje) Frytki, pizza, lody itp trzeba odddzielnie zapłacić albo od
          razu albo dopisują do numeru pokoju i regulujesz przy wyjeździe.
          Oczywiście fajkę wodną możesz zapalić lecz również nie za darmo - jest
          specjalny bar, i wysepka na środku basenu do tego celu przeznaczona lub
          wieczorem przy stoliku koło basenu.
          Generalnie dla mojej rodzinki ten "all" wystarczył, naprawdę jedzenie bardzo
          dobre i ile dusza zapragnie.
          Jak chcesz to możesz jeszcze przeczytać w tym linku pisaliśmy o tym hotelu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13384198&v=2&s=0PZDR
          • Gość: Stiwi Re: Palm Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:48
            Dzięki wielkie za przypomnienie tego linku. Już kiedyś czytałem Twoją relację z
            Palm Beach i to śmieszne AI tam, nie wiedziałem, że dotyczy Palm Beach...]

Widzę, że dalej Grand Azura nic nie przebija jak na razie :-)
        • Gość: Lutka Re: Palm Beach Resort IP: 62.181.161.* 18.08.04, 20:44
          I jeszcze zapomniałam o nazwie, kiedyś należał do sieci Iberotel a teraz jest
          też w sieci tyle, że Eurotel. Mają swoją stronę internetową, jak znajdę to
          jeszcze wkleję.
        • Gość: taramara Re: Palm Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:17
          Aha! I jest bar z fajką wodną!
    • Gość: milka Palm Beach - stronka IP: *.aster.pl 18.08.04, 21:06
      www.palmbeach-hurghada.com/
      • Gość: Stiwi Re: Palm Beach - stronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:13
        Tak odnalazłem w poprzednim poście Lutki, w którym opisywała AI w tym hotelu.
        Dzięki.
    • Gość: Stiwi Maxim Royal Rojana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:32
      Był ktoś może w tym hotelu? Pegas bardzo reklamuje ten hotel All Inklusiv,
      niestety w archiwum, ani w egipt-hotele nie znalazłem żadnych informacji na
      jego temat.
      • Gość: Guli Re: Maxim Royal Rojana IP: 81.219.65.* 19.08.04, 01:37
        Ja bym sie tak bardzo Grand Azur nie podniecal. Bylem tam 25.06-9.07 (co prawda
        pierwszy raz w Egipcie) ale nie jestem zachwycony opcja all wlasnie tam. Hotel
        naprawde ok, opcja all (21 godzin) niby robi wrazenie ale jakosc serwowanych
        posilkow.....bez komentrza i ...bez smkau nie wspominajac o winie ktore jest
        nie do wypicia. Nie mam mowy oczywiscie o zadnych rejestracja podpisach itp, to
        plus. Rzecz jasna, jak wspomnialem, nie mam porwnania do innych all w Egipcie
        (prownuje z all w ktorych bylem wczesniej z biur niemieckich) jakosc posilkow
        jest oglednie mowiac bardzo srednia (podciagnieta pod smak Rosjan ktorych jest
        85%) i nie jest to tylko moje zdanie. Oprocz tego hotel jest, bym powiedzial na
        4+. Mimo wszystko nie odradzam. A przy okazji, czy ktos z niedawnych gosci
        otrzymal listowne podziekowania od general managera hotelu??

---
        Pozdrowienia
        Guli
        • Gość: Stiwi Re: Maxim Royal Rojana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 02:06
          W Egipcie wszystko smakuje inaczej, tam jest zupełnie inna flora bakteryjna,
          przez co nam normalne rzeczy wydają się w smaku zupełne inne. Mogę Cię
          zapewnić, że byłeś chyba w najlepszym hotelu AI w Hurghadzie.

Jakość posiłków? Do wyboru do koloru wszystkiego, poza tym jest włoska
          restauracja, więc każdy coś znajdzie dla siebie. Rosjan w ogóle jest w całym
          Egipcie mnóstwo na każdym kroku, nie tyle jedzenie jest pod nich, co wszystko
          inne jak muzyka w dyskotekach/hotelach.

Nie otrzymałem podziękowań żadnych, byłem w połowie kwietnia, wypełniałem
          również ankietę, ale niczego nie dostałem.

Trzeba było jechać najpierw do innego hotelu z AI, a potem Grand Azur... wtedy
          zobaczyłbyś prawdziwe porównanie. Pięknie przybrane, kolorowe drinki czekają na
          Ciebie wieczorami na tarasie czy w restauracjach.

Co do win, widzisz kwestia gustu. Ja nie pijam win, ale znajomy który był ze
          mną w kwietniu rozkoszował się jego zdaniem bardzo dobrym Rose (przecież nie
          jeden rodzaj wina tam jest).
    • Gość: Stiwi Alibaba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:46
      A jak ma się sytuacja z hotelem Alibaba? Ciężko znaleźć na tym forum opinie,
      więcej znalazłem na Egipt.pl wszyscy mocno chwalą, ale nigdzie nie znalazłem
      dokładnego opisu AI. Może ktoś się podzieli wrażeniami?
      • dagbe Re: Alibaba 20.08.04, 15:16
        Wrażenia z grudnia 2003:
        ALL zawiera śniadania, obiady i kolacje (z napojami - sok pomarańczowy,
        karkade, woda, na obiad i kolację wino, cola, na śniadanie również kawa i
        herbata) w restauracjach. Nie pamiętam dokładnych godzin, ale głodni nie
        chodziliśmy ;)
        W ramach oferty możesz wybrać się do restauracji w Alladynie lub Jasmine ale
        należy to dzień wcześniej zgłosić w recepcji - w Alladynie sprawdzają listę, w
        Ali Babie nie. Poza tym jest bar przy basenie i przy plaży z przekąskami typu:
        lasagne, frytki, pizza. W Lobby Barze są automaty Nescafe z kawą i czekoladą na
        gorąco. Około 16:00 podają ciasto. Inne napoje to: cola, fanta, sprite, sok
        pomarańczowy, karkade, woda mineralna, lokalne piwo, wino białe czerwone i
        różowe, lokalne odpowiedniki popularnych mocniejszych alkoholi.
        Nie są wliczone do ALL: markowe alkohole importowane, lody, soki ze świeżych
        owoców i owoce poza posiłkami.
        Animacje sportowe bardzo wątłe: siatkówka na plaży, gra w bule, aerobic.
        Podobmo w Alladynie w ramach ALL jest też wstęp do pobliskiego Aquaparku - ale
        to chyba oferta biura podróży a nie samego hotelu.

Podsumowując: jeśli chodzi o jedzenie i sport nic szczególnego. Ale sam hotel
        bardzo fajny i rozległy, z przyzwoitą piaszczystą plażą (rafa) koło Jasmine.
        Zresztą reszte pewnie już znasz z innych opisów.

Pozdrowienia,
        Dagmara
        • Gość: Stiwi Re: Alibaba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 15:35
          Sok z Guavy też w AI?
          Jakiś bar z fajką wodną mają tam? Również wliczony w AI?

Co do jedzenia widzę, że sporo rzeczy wymieniłaś, dlaczego zatem
          reasumujesz "nic szczególnego" ?

Czy na terenie Alladyna i Jasmine rowniez mozna korzystac z opcji AI wykupionej
          w Alibabie? Czy też AI obowiązuje tylko na terenie Alibaby?
          • dagbe Re: Alibaba 02.09.04, 14:11
            Świeże soki z owoców nie były w AI. W barze na plaży przy Jasmine mieli w
            dystrybutorze sok z guawy z wodą - ten był wliczony w AI. Do jedzenia
            faktycznie było sporo. Przy "nic szczególnego" miałam na myśli, że nie było tam
            nic, co rzucałoby na kolana (z wyjątkiem omleta z pomidorami - niebo w gębie!).
            Ale to może ja wybredna jestem ;) I tak przywiozłam po urlopie 4kg obywatela
            więcej.
            Bary z fajką wodną były. Nie wiem, czy wliczone w AI, bo nie korzystałam.
            AI obowiązuje na terenie wszystkich trzech hoteli (tylko mieszkańcy Jasmine
            mieli inny kolor opasek - nie wiem, czy miało to jakieś znaczenie). Jeśli
            chodzi o większe posiłki (lunch mniej, kolacja bardziej) - obsługa pytała o
            numer pokoju i sprawdzała na liście, czy zgłosiłeś w swojej recepcji. W
            Alibabie właściwie tego nie przestrzegali, w Alladynie bardziej (jednak
            wpuścili nas bez takiego zgłoszenia).
            Alladyn miał czasem lunch na plaży - świetny pomysł. Nie trzeba było wracać do
            restauracji.

Ech... Fajnie tam było :)

Pozdrowienia,
            Dagmara
    • Gość: taramara Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:15
      Polecam hotel Iberotel Club Fanara! Znajduje się on blisko parku krajobrazowego
      Rs Mohammed, ma dostęp do przepięknej rafy, do której codziennie podpływają
      statki wycieczkowe ze snurkami. Swoją drogą to spolszczenie snorkellingu jest
      urocze, nie uważacie?
      W hotelu nosiliśmy paseczki na rękach ale to przecież w niczym nie przeszkadza.
      Hotel ma trzy restauracje, w każdej podają trochę inne jedzenie, bardzo dobre i
      urozmaicone. Codziennie wieczorem inna kuchnia: włoska, egipska, francuska,
      wieczór owoców morza, itp. Do tego full ciast i owoców oraz zawsze jakaś
      słodkość regionalna przyrządzana na poczekaniu. Prawdę mówiąc to wszystko nie
      do przejedzenia.
      Oprócz tego trzy bary przy obydwu basenach i przy plaży, kawiarnia. Napoje typu
      pepsi, cola, soki ile wypijesz, no i oczywiście drinki do odkażania po
      posiłkach:-)
      Jestem bardzo zadowolona z tego hotelu, lokalizacji, obsługi (bardzo szybka i
      miła) oraz z czystości na każdym kroku.
      Pozdrawiam!
      • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:28
        Sok z Guavy też w AI?
        Jakiś bar z fajką wodną mają tam? Również wliczony w AI?
        • Gość: taramara Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:37
          W kaiwarni przy głównym holu zawsze stały fajki wodne. Ja nie korzystałam, ale
          goście się przysiadali i korzystali. Nie było żadnej obsługi, więc nie sądzę,
          żę za to trzeba płacić. Jeśli nie płaciło się za internet, bilard, korty
          tenisowe, ping- pong, to chyba tym bardziej za to, ale ręki nie dam sobie
          uciąć:-)
          Sok z guawy, mango, ananasa, pomarańczy gratis, raz zdarzyło się, że w jednym z
          barków skończyło się mango, ale tylko chwilowo, zaraz donieśli. Karta drinków
          przy każdym barze, za drobną opłatą zrobią Ci takiego drinka, że go nie
          przejesz:-)
          Pa!
          • Gość: Stiwi Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:43
            Dzięki serdeczne. Wygląda dobrze, a jak jest z odległością od centrum w Naama
            Bay? Spacerkiem za daleko?
            • Gość: taramara Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 17:01
              Noo, za daleko. Ale masz bezpłatny bus hotelowy albo taxi. To ostatnie
              szczególnie polecam dla miłośników mocnych wrażeń (jazda samochodem po egipsku
              to świetna zabawa!). Niedaleko jest za to do Old Marketu, czyli bazaru oraz do
              centrum rozrywkowego ( Alf Leila La Weila-takie sobie). Pa!
              • Gość: juss Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 21:24
                hotel Sun Rise Garden Beach Select oteruje tylko All Inc, wiec zadnych opasek i
                wszystkiego do oporu, bez zadnych ograniczen ; drinki alkoholowe na plazy i
                przy basenie juz od 10.00; mozna poprosic o napoje w butelkach (wino np tez) i
                bez problemu daja; bralismy wino w butelkach do pokoju, pilismy sobie na
                tarasie i nikt sie nie czepial; a w dniu urodzin dostalam list z zyczeniami i
                pytaniem kiedy i gdzie maja dostarczyc tort!! Hotel bajka!
    • Gość: Stiwi Tropicana Grand Azur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:16
      No właśnie, jak ma się All Inklusiv w przypadku tego hotelu? Przeczytałem kilka
      bardzo pozytywnych opinii o Tropicanie, więc nie wiem czy tam się nie wybrać?

Podobno do centrum Naama Bay jest tylko 5km?
      • egipcjanka15 Re: Tropicana Grand Azur ? 02.09.04, 13:25
        To bardzo dobry hotel. Prawde mowiac, to moj pierwszy post w tym watku jego
        wlasnie dotyczyl, bo nie zoritntowalam sie, ze mowiles o Hurghadzie.

Tylko z ta odlegloscia od Naamy, to troche nie tak. Bym powiedziala, ze to
        zdrowe 10km, albo blizej 15.
        • Gość: Stiwi Re: Tropicana Grand Azur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:40
          Jedyne co mnie póki co nie przekonuje do tego hotelu to zdjęcia... Jakoś nie
          wiem czemu, ale najlepiej nie wyglądają.

Duży teren jest w Tropicanie? I jak rozumiem ma bezpośredni dostęp do morza?
          • Gość: quik Re: Tropicana Grand Azur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:52
            zajzyj na strone www.tropicanahotels.com , a moze wtedy zmienisz zdanie ;)
          • egipcjanka15 Re: Tropicana Grand Azur ? 02.09.04, 14:06
            Moze kiepskie zdjecia widziales? W naturze bardzo dobre wrazenie robi.
            Oczywiscie, jest bezposrednio przy plazy, ale to duuuzy teren (pol roku temu
            otwarto nowa czesc, mozna probowac poprosic o pokoj tam, na pewno swiezsze i
            ladniejsze, choc ta nowa czesc jest dalej od plazy czesciowo). Sa zjezdzalnie
            dla dzieci, taki mini aqua park.
          • Gość: juss Re: Tropicana Grand Azur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:34
            nie wiem Stiwi, czy nie mylisz Sun Rise Palacio (dawna Tropicana) z Sun Rise
            Select Garden Beach ; ta sama siec,ale Garden Beach o niebo lepszy i ladniejszy
            z pieknym ogrodem(jak sama nazwa wskazuje) , 3 basenami , 3 barkami , 2
            restauracje , grill na powietrzu , codziennie muzyka live - dla mnie super!
            • Gość: juss Re: Tropicana Grand Azur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:37
              to jednak ja Tropicany pomylilam - strasznie mnie dzisiaj glowa boli ;))
    • Gość: kwitowanie ***** Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:50
      Apropo podpisywania kwitków i podawania nr. pokoju w barach itp., nie ma w tym
      nic dziwnego, ja sie z tym spotkalem na dominkanie i w meksyku w bardzo dobrych
      hotelach i nik sie nie krzywil tylko postepowal wedlug ustalonych procedur.
      • Gość: Bernadeta Re: Hotel z prawdziwym All Inklusiv w Egipcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:15
        Tropicana Grand Azure w Sharm jest świetnym hotelem ,ale plaża nie jest za
        ciekawa, z brzegu nie wejdziesz do wody, bo bardzo płytko , woda ma chyba z 50
        stopni,pełno tam traw, zwierzątek itp,hotel jest piękny ,jedzenia jest
        full!!!,drinki extra, basenów 6 lub 7 ,zjeżdzalnie, wieczorem gratis jest
        przejazd na dyskę do Naama + drink gratis. ale mnie osobiście bardziej podoba
        się hotel Sunrise Select w Hurghadzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka