Dodaj do ulubionych

jeep safari czy quady

24.08.04, 10:24
Co wybrać? Chciałabym jeszcze pojezdzić na wielbłądach, czy podczas wycieczki
quadami jest to przewidziane?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krajanie Re: jeep safari czy quady IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 24.08.04, 10:35
      zdecydowanie quady (40-50 min jazdy w kazda strone; mozna wybrac wersje 2 osoby
      na jednym motorze)
      ludzie, ktorzy jechali jeepem nie byli zachwyceni (w koncu co to za frajda
      siedziec z tylu i patrzec na piach przez tyle czasu)
      po dotarciu do wioski beduinskiej mozliwosc przejazdzki na wielbladzie (w cenie
      wypadu).
      Pozdrowionka i milych wrazen.
      Monia
      • Gość: cs Re: jeep safari czy quady IP: 195.215.5.* 24.08.04, 10:43
        no a z iloma ludzmi z jeepow rozmawiales ?

pare opisow jest na forum:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=14626444&a=14626444
    • Gość: Eliza Re: jeep safari czy quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:18
      Quady, quady i jeszcze raz quady.
    • fasola25 Re: jeep safari czy quady 24.08.04, 20:35
      guady+wielblady - rewelacja
      a jesli chodzi o jeep safari to zalezy
      ja bylam na takim calodniowym safari polaczonym ze zwiedzaniem klasztoru sw
      katarzyny, kolorowego kanionu, dahab i nie zamienilabym tej wyprawy na qady, to
      po prostu dwie zupelnie inne wyprawy
      • cortinka Re: jeep safari czy quady 24.08.04, 23:22
        Pewnie że quady i to najlepiej wieczorem, żeby wracać kiedy jest ciemno.
        Gwiazdki nad pustynią - niesamowita sprawa :-)
        • Gość: miki Re: jeep safari czy quady IP: 195.136.247.* 24.08.04, 23:25
          Nie można wybierac między tym a tym. byłem tak jak poprzedniczka na jeep safari
          (klasztor , kanion, dahab) i była to fantastyczna całodniowa wycieczka. A quady
          są również the best (nawet dla mnie - mam quada i kocham ten sport) , dla kogoś
          kto nie jeździł nigdy będzie jeszcze efektowniej , ale to trwa 2-3 godzinki...
          • Gość: karola Re: jeep safari czy quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:46
            czy z sharmu tez sa wyciaczki quadami? i ile to kosztuje?
            • Gość: WojtekG Re: jeep safari czy quady IP: 212.244.77.* 25.08.04, 11:52
              Koszt wycieczki quadami z Sharm to 30$ od jednej osoby, lub 40$ od dwóch osób na
              jednym quadzie.
              Weź koniecznie arafatkę lub dużą chustkę dla zakrycia twarzy. Długie spodnie i
              zakryte buty - niekoniecznie. Ja wytrzymałem w szortach i mocnych sandałach -
              potem to tylko kwestia porządnego mycia (ale frajda niesłychana).
              • Gość: Dunia Re: jeep safari czy quady IP: *.kis.uni-freiburg.de 25.08.04, 12:09
                Z kim jechales na quady w Sharm ?
          • Gość: quik mam pytanie do QUADOMANIAKóW :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:53
            witam , mam pytanie do QUADOMANIAKOW :) w co sie ubrac na taka wyprawe??? ja
            juz planuje wziasc gogle narciarskie :) zeby piach nie lecial mi do oczu a sa
            napewno szczelniejsze niz zwykle okulary przeciw sloneczne, podpowiedzcie co
            jeszcze, jak dlugo trwa sama jazda takim quadem(standartowa wycieczka)
            czekam na info???
            a czy rzeczy ktore bede mial w plecaku lepiej opakowac folja np.aparat itp...,

czekam na info ?

Pozdrawiam
    • Gość: piotr Re: jeep safari czy quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:50
      bylem na qadach - zabawa dla 10 latka (jazda po prostym twardym terenie )nuda
      • Gość: Malaga Re: jeep safari IP: *.aster.pl 18.09.04, 22:54
        czy na jeep safari jest mozliwosc kierowania samemu? czy tylko jedzie sie jako
        pasazer
    • Gość: irimi Re: jeep safari czy quady IP: *.lastnet.pl 19.09.04, 14:05
      zdecydowanie quady!Fajnie sie jeździ w ciagu dnia jak i w nocy przy panujacych
      ciemnościach.A w jeepie jedziesz upchany w kilka osób i na nic praktycznie nie
      masz wpływu.A w wiosce "beduińskiej"mozna sie przejechac wielbłądem za darmo /w
      cenie wycieczki/.Apropos-kup wycieczki w jakimś miejscowym biurze a nie od
      ździerców z biura.
      • Gość: Fatmma Re: jeep safari czy quady IP: 62.240.122.* 19.09.04, 19:07
        Polecam Ci wycieczkę Abu Galum safari, gdyż jest to najbardziej przekrojowa
        impreza na Synaju. Zobaczysz w czasie jej trwania oazę, wioskę beduińską, zjesz
        pyszny obiad, przejażdżka na wielbładach w pięknej i ekstremalnej scenerii,
        kąpiel w Blue Hole, wizyta w Dahab, płaciłam za tą imprezę w Luna Rossa w Naama
        Bay naprzeciwko KFC po 45$ - polecam.
        Quady to bardziej zabawa, ale też dająca mnóstwo wspaniłych wspomnień, są po 30
        $ niezależnie czy bierzesz motor pojedynczy czy podwójny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka