edyt79 24.08.04, 10:24 Co wybrać? Chciałabym jeszcze pojezdzić na wielbłądach, czy podczas wycieczki quadami jest to przewidziane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krajanie Re: jeep safari czy quady IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 24.08.04, 10:35 zdecydowanie quady (40-50 min jazdy w kazda strone; mozna wybrac wersje 2 osoby na jednym motorze) ludzie, ktorzy jechali jeepem nie byli zachwyceni (w koncu co to za frajda siedziec z tylu i patrzec na piach przez tyle czasu) po dotarciu do wioski beduinskiej mozliwosc przejazdzki na wielbladzie (w cenie wypadu). Pozdrowionka i milych wrazen. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: jeep safari czy quady IP: 195.215.5.* 24.08.04, 10:43 no a z iloma ludzmi z jeepow rozmawiales ? pare opisow jest na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=14626444&a=14626444 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: jeep safari czy quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:18 Quady, quady i jeszcze raz quady. Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: jeep safari czy quady 24.08.04, 20:35 guady+wielblady - rewelacja a jesli chodzi o jeep safari to zalezy ja bylam na takim calodniowym safari polaczonym ze zwiedzaniem klasztoru sw katarzyny, kolorowego kanionu, dahab i nie zamienilabym tej wyprawy na qady, to po prostu dwie zupelnie inne wyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: jeep safari czy quady 24.08.04, 23:22 Pewnie że quady i to najlepiej wieczorem, żeby wracać kiedy jest ciemno. Gwiazdki nad pustynią - niesamowita sprawa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jeep safari czy quady IP: 195.136.247.* 24.08.04, 23:25 Nie można wybierac między tym a tym. byłem tak jak poprzedniczka na jeep safari (klasztor , kanion, dahab) i była to fantastyczna całodniowa wycieczka. A quady są również the best (nawet dla mnie - mam quada i kocham ten sport) , dla kogoś kto nie jeździł nigdy będzie jeszcze efektowniej , ale to trwa 2-3 godzinki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: jeep safari czy quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:46 czy z sharmu tez sa wyciaczki quadami? i ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekG Re: jeep safari czy quady IP: 212.244.77.* 25.08.04, 11:52 Koszt wycieczki quadami z Sharm to 30$ od jednej osoby, lub 40$ od dwóch osób na jednym quadzie. Weź koniecznie arafatkę lub dużą chustkę dla zakrycia twarzy. Długie spodnie i zakryte buty - niekoniecznie. Ja wytrzymałem w szortach i mocnych sandałach - potem to tylko kwestia porządnego mycia (ale frajda niesłychana). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunia Re: jeep safari czy quady IP: *.kis.uni-freiburg.de 25.08.04, 12:09 Z kim jechales na quady w Sharm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quik mam pytanie do QUADOMANIAKóW :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:53 witam , mam pytanie do QUADOMANIAKOW :) w co sie ubrac na taka wyprawe??? ja juz planuje wziasc gogle narciarskie :) zeby piach nie lecial mi do oczu a sa napewno szczelniejsze niz zwykle okulary przeciw sloneczne, podpowiedzcie co jeszcze, jak dlugo trwa sama jazda takim quadem(standartowa wycieczka) czekam na info??? a czy rzeczy ktore bede mial w plecaku lepiej opakowac folja np.aparat itp..., czekam na info ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: jeep safari czy quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:50 bylem na qadach - zabawa dla 10 latka (jazda po prostym twardym terenie )nuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: jeep safari IP: *.aster.pl 18.09.04, 22:54 czy na jeep safari jest mozliwosc kierowania samemu? czy tylko jedzie sie jako pasazer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irimi Re: jeep safari czy quady IP: *.lastnet.pl 19.09.04, 14:05 zdecydowanie quady!Fajnie sie jeździ w ciagu dnia jak i w nocy przy panujacych ciemnościach.A w jeepie jedziesz upchany w kilka osób i na nic praktycznie nie masz wpływu.A w wiosce "beduińskiej"mozna sie przejechac wielbłądem za darmo /w cenie wycieczki/.Apropos-kup wycieczki w jakimś miejscowym biurze a nie od ździerców z biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fatmma Re: jeep safari czy quady IP: 62.240.122.* 19.09.04, 19:07 Polecam Ci wycieczkę Abu Galum safari, gdyż jest to najbardziej przekrojowa impreza na Synaju. Zobaczysz w czasie jej trwania oazę, wioskę beduińską, zjesz pyszny obiad, przejażdżka na wielbładach w pięknej i ekstremalnej scenerii, kąpiel w Blue Hole, wizyta w Dahab, płaciłam za tą imprezę w Luna Rossa w Naama Bay naprzeciwko KFC po 45$ - polecam. Quady to bardziej zabawa, ale też dająca mnóstwo wspaniłych wspomnień, są po 30 $ niezależnie czy bierzesz motor pojedynczy czy podwójny. Odpowiedz Link Zgłoś