Dodaj do ulubionych

Uwaga na Rosjan!!

28.07.14, 13:36
Wiem że to był wypadek.. ale i tak trzeba na nich uważać.
Właśnie kolega , który wrócił w sobotę z Hurghady z hotelu Sphinx King Tut opowiedział mi przykre zdarzenie.
Pijany Rusek skakał do basenu dla dzieci i skoczył na 12 letnią arabska dziewczynkę która się utopiła ale najprawdopodobniej złamał jej kręgosłup. Nie pomogła reanimacja przez lekarza hotelowego, która mój kolega farmaceuta określił jako skrajnie niefachową.
Strzelają do samolotów.. topią na basenach dzieci.. co jeszcze..
Obserwuj wątek
    • volvo74 Re: Uwaga na Rosjan!! 28.07.14, 14:26
      jak napiałeś zdarzyć mogło sie każdemu ,polaków - debili też nie brakuje statystycznie biorąc musiało trafić na ruska bo ich jest tam najwiecej , szkoda dziewczynki , szkoda ruska jak nie ucieknie to egipskie więzienie go wykończy
      • jaonna1 Re: Uwaga na Rosjan!! 28.07.14, 14:40
        az dziw ze linczu nie było
        • krzycho-to-ja Re: Uwaga na Rosjan!! 28.07.14, 15:21
          przed linczem uchroniła go ucieczka do pokoju.. jego żona przysięgała że w ogóle nie było go na basenie..
          była policja.. co dalej już kolega nie wie.. mam nadzieję że debil posiedzi trochę w ich pierdlu..
      • krzycho-to-ja Re: Uwaga na Rosjan!! 28.07.14, 15:25
        masz rację.. polków-debili też nie brakuje, ale dlaczego Ci ruska szkoda?? jeśli zabił, nawet po pijaku.. niech swoje beknie. uważają się za panów świata, którym wszystko wolno i wszystko mogą.. mam nadzieję że jakiś camel porządnie wyzłoci mu tylną część ciała tak żeby nie odróżnił pierdnięcia od ziewnięcia
    • agneel Re: Uwaga na Rosjan!! 28.07.14, 19:52
      Ruscy akurat zawsze tacy byli. Wszędzie gdzie są , tam sie panoszą i myślą że są Rosjanami wiec wszystko im wolno. Na dodatek mowia do każdego po rosyjsku, jak by wszyscy na świecie znali ten język. A to o czym mówisz to nieszczęśliwy wypadek ... każdemu moze sie zdarzyć.
      • volvo74 Re: Uwaga na Rosjan!! 29.07.14, 08:44
        no tak ale maja tyle kasy i tak nia szastają że oni do każdego po rosyjsku mogą a cały świat turystyczny juz umi ten język ,w 96tym byłem w Hiszpani i tam wtedy zaczeli się uczyć polskiego tylu nas jechało dwa lata póżniej już tylko rosyjski , w grecjii podobnie dużo pracowało polaków w greckich biurach jak byłem 2000 w w 2012 już tak nie było woleli wynajmować rumunów i oczywiście rosyjski (mówią że rumunów wiecej na wycieczkach a po nich pewnie przyjdą serbowie ), jesli mówisz w rosyjskim jezyku to ma swoje plusy wchodzisz do sklepu zagadasz po rusku od razu przylatuje kierownik z buteleczką poczęstować :)
    • krab7 Re: Uwaga na Rosjan!! 29.07.14, 08:56
      No cóż, obecny car ich nauczył, że są panami świata.
    • eltour1 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 14:29
      Nie ma co generalizować, co z tego, że to rusek? W zeszłym roku byłam w hotelu gdzie 90% to byli Rosjanie i nie mogę powiedzieć o nich złego słowa. Czasem jak obserwuję polaków to widzę większą "wiochę" i większy debilizm. Zresztą w każdej nacji zdarzają się idioci. Tylko po co od razu pisać "uważajcie na Rosjan"? Nie lubię takiego generalizowania :/
      • krab7 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 15:09
        W sumie masz rację W zeszłym roku byliśmy w hotelu, gdzie też 90 % (może więcej) turystów było rosyjskojęzycznych. Raz widzieliśmy jednego zanietrzeźwionego błądzącego po plaży w poszukiwaniu swojego miejsca. A widok wystrojonych Rosjanek wychodzących na wieczorne spacery - bezcenny.
    • eltour1 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 15:23
      O Rosjankach mogę powiedzieć to samo, wieczorami zawsze wystrojone i eleganckie, poza tym nic innego nie zauważyłam, normalni ludzie. Nie siejmy nienawiści ani paniki, kultura osobista to najczęściej efekt wychowania, a nie narodowości
    • sandrula33 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 15:24
      No tak troche ich sie tu namnozylo,ale sa hotele gdzie jest ich mniej, to chyba trzeba taki wybierac, jesli ktos potrzebuje info jakie hotele wybierac to na priva piszcie, podpowiem
      krzycho-to-ja napisał:

> Wiem że to był wypadek.. ale i tak trzeba na nich uważać.
      > Właśnie kolega , który wrócił w sobotę z Hurghady z hotelu Sphinx King Tut opow
      > iedział mi przykre zdarzenie.
      > Pijany Rusek skakał do basenu dla dzieci i skoczył na 12 letnią arabska dziewcz
      > ynkę która się utopiła ale najprawdopodobniej złamał jej kręgosłup. Nie pomogła
      > reanimacja przez lekarza hotelowego, która mój kolega farmaceuta określił jako
      > skrajnie niefachową.
      > Strzelają do samolotów.. topią na basenach dzieci.. co jeszcze..
    • eltour1 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 15:42
      Dlaczego trzeba taki wybierać? Nie uważam, żebym coś musiała. Na pewno przy wyborze hotelu nie kieruję się tym, kto go odwiedza. Wg Ciebie takie wypadki to powodują jedynie Rosjanie? W Polsce wśród Polaków nigdy nie spotkałeś się ze skrajnie debilnym zachowaniem? Nigdy we wiadomościach nie słyszałeś o różnych tragicznych wydarzeniach? (dotyczących Polaków)?? Naprawdę serdecznie Ci współczuję zarówno poglądów jak i podejścia do życia.
    • eltour1 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 15:53
      Nie rozumiem dlaczego ludzie lubią tak stawiać wszystkich pod jedną kreską? Masz świadomość, że tacy jak Ty (np. Niemcy, Francuzi) tak samo wyrażają się o Polakach? (na podstawie kilku debili Polaków, których spotkali podczas wakacji), czy to znaczy, że jeżeli spotkałam skrajnie głupiego, nieodpowiedzialnego, niekulturalnego czy chamskiego Rosjanina to cały naród Rosji taki właśnie jest? Jeżeli jakiś obcokrajowiec podchodzi do tematu tak samo jak Ty to wszystkich Polaków uważa za chamów i wieśniaków, ja w tym momencie czuję się urażona. Tak samo może czuć się urażona jakaś normalna Rosjanka czy Rosjanin. Chcecie być dobrze traktowani- traktujcie dobrze innych, wymagacie kultury? bądźcie kulturalni. Wydaje mi się, że to naprawdę trudne dla Polaków.
      • agneel Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 16:29
        Ja byłam już w kilku krajach i kilku hotelach i niestety taka jest regula, że Rosjanie należą do najmniej kulturalnych gosci hotelowych. A to że mówią tak o Polakach to wiem i jakoś bardzo urazona sie nie czuje, bo ja na wakacjach zachowuje się normalnie, a inni niech robią co chcą.
      • krzycho-to-ja Re: Uwaga na Rosjan!! 31.07.14, 09:46
        Jakby Ci to powiedzieć.. jeśli gdzieś jest 80% jednej nacji to prawdopodobieństwo jakiegoś zdarzenia jest chyba z jej strony największe.
        Generalnie masz rację.. nie można wrzucać wszystkich do jednego koszyka.. ale Rosjanie z ich sposobem postrzegania innych, ze swoimi kompleksami , które próbują rozładowywać na wyjazdach są materiałem na nie jedno opracowanie socjologiczną.
        Po kilku moich wyjazdach staram się wybierać hotele gdzie nie ma albo jest jak najmniej właśnie Rosja, Polaków i Włochów.. do reszty idzie się przyzwyczaić :). a tak w ogóle przecież urlop jest tym czasem kiedy człowiek powinien się odstresować :)
    • eltour1 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 16:32
      Ja nie zauważyłam żeby Rosjanie byli najmniej kulturalną grupą, a tak jak pisałam ponad 90% hotelu to byli właśnie Rosjanie. Wśród Polaków nie zauważyłaś braku kultury czy chamstwa? To dziwne bo ja to widzę na codzień w Pl i jak jestem na wakacjach również....
      • agneel Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 16:38
        Oczywiście ze zauważyłam brak kultury również u Polaków , dlatego jak czytam zagraniczne opinie o hotelach i widzę że ktoś narzeka na Polaków to jakoś mnie to nie dziwi. Jednakże na Rosjan też narzekają i to nie tylko Polacy.
      • sandrula33 Re: Uwaga na Rosjan!! 30.07.14, 16:45
        Przepraszam ze kogos urazilam, jasne masz racje nie mozna wszystkich miezyc jedna miara, o Polakach tez sie slyszy duzo, niestety nie dobrego.
        • ceide.fields Re: Uwaga na Rosjan!! 31.07.14, 08:26
          Pod względem zachowania raczej trudno im coś zarzucić. W grupie są pewni siebie i głośni. Objadają się na posiłkach do oporu, coś takiego jak wielu polskich turystów kilka lat temu.

Największy wyróżnik to ubiór, czyli moda "wschodniouropejska", chociaż i to się u nich powoli zmiana. Jeszcze kilka lat temu sprane szorty, klapki były u nich nie do pomyślenia. Pamiętam, że w tureckim Fethiye wśród tłumu wyluzowanych żeglarzy na marinie, obcisłe mini z cekinami i szpile u pań plus styl dolczegabana o panów z rosyjskiej wycieczki wzbudzały sporą sensację ;)

Z kolei rok temu w Grecji, podobna grupa wystąpiła w stylizacji "morskiej". Kilka rodzin, wsyszscy na biało-granatowo, z paseczkami, marynarskim czapkami, wykładanymi kołnierzami. U małych dzieci wyglądało to nawet uroczo, u dorosłych dość ekscentrycznie ;)

Genaralnie, u nich musi być "na bogato". Markowe ciuchy, pełny makijaż, najdroższy sprzęt.
          • volvo74 Re: Uwaga na Rosjan!! 31.07.14, 09:15
            ...''u nich musi być na bogato...''
            to chyba przyczyna nie chęci do nich maja kasę i ją wydają , różnica jest bo u nich normalni ludzie nie jadą za granice tylko bogaci , nasi nowo bogaci ziomkowie jak się zachowują?
            Prawda jest taka że normalny człowiek który pracuje na siebie i rodzinę zbierając cały rok na wakacje inaczej się zachowuję od snoba ,
            przynajmniej raz spotkałem się z sytuacją jak za granicą że spytany byłem w hotelu czy jestem z wa-wy bo jak tak to nie mają już mojej rezerwacji

• rojb.erek Re: Uwaga na Rosjan!! 31.07.14, 09:33
              wow!, serio takie pytanie padło? ło matko.
              sama jestem z wa-wy choć nie jestem z wa-wy, i z przykrością stwierdzam ,ze to nie warszawiacy a osoby bardziej warszawskie niż rodowity warszawiak
              ( a napływowe) zachowują się tak ,że szkoda słów.
              • wtopek Re: Uwaga na Rosjan!! 31.07.14, 10:59
                nie rozumiem tego co piszesz, co ma wspólnego zachowanie z miejscem urodzenia?
                • rojb.erek Re: Uwaga na Rosjan!! 31.07.14, 11:33
                  ano nie ma nic wspólnego. Tylko opinia o warszawce jest taka, że jak widać pada pytanie w hotelu skąd jesteście bo jak z warszawy to nie mamy waszej rezerwacji a to chyba o czymś świadczy.
                  nie zrozum mnie źle, sama z warszawy nie jestem, ale fakt jest faktem ,że za taką opinię o warszawie odpowiadają nie tylko warszawiacy rodowici, a w sporej mierze Ci co są bardziej papiescy od papieża bądź inaczej tacy którzy znając trzy słowa po arabsku uważają ,że porozumiewają się komunikatywnie w tym języku.
                  • volvo74 Re: Uwaga na Rosjan!! 01.08.14, 08:59
                    był to już jakiś czas temu w Palamos w Hiszpanii przed naszym przyjazdem została wyrzucona pijana grupa z stolicy która razdarła poduszki i robiła sobie snieg i dyskoteke nad basenem pech chciał że przyjechalismy nazajutrz (osobiście nic do ich nie mam ludzie jak ludzie )
                    • rojb.erek Re: Uwaga na Rosjan!! 01.08.14, 09:34
                      no to wcale sie nie dziwie ,tak samo bym reagowała
                    • janan2 Re: Uwaga na Rosjan!! 01.08.14, 10:34
                      Nie ma zasady z tą regionalizacją.Ale coś w tym być musi.Jeżdze często na Węgry.Tam tez spotkałem się z tym problemem.Wynajecie kwatery w Egerze powiedzmy,no to był problem dla wa-wki,a jeszcze bardziej Katowic.Picasso i pawie na białych ścianach bardzo nieestetycznie wygladały po spożyciu nadmiernych ilości czerwonego egri bikawer.Dobrze tak krytykować inne nacje,a własnych ziomali nie dostrzegać.Ci (w mniejszosci na szczęście) nie odbiegają od zachowań pobratymców ze wschodu.
                      • eltour1 Re: Uwaga na Rosjan!! 01.08.14, 11:04
                        Wniosek z tego taki, że na całym świecie znajdziemy różnych ludzi ;) i kulturalnych i tych mniej.. i to nie kwestia narodowości, a wychowania, charakteru.. i różnych innych czynników. Szkoda, że nie wszyscy o tym wiedzą. Po prostu nie mierzcie wszystkich jednakową miarą i tyle ;) Pozdrawiam.
                        • walo14 Re: Uwaga na Rosjan!! 05.08.14, 20:54
                          bardo dużo zależy od narodowości, niestety debilizm również. Widać gołym okiem, choćby w Egipcie, że debile są z każdego kraju, z Rosji najwięcej. Przypadek?
                          • volvo74 Re: Uwaga na Rosjan!! 06.08.14, 05:18
                            przypadek - nie po prostu statystyka jest ich wiecej
                            • andzik.st1 Re: Uwaga na Rosjan!! 06.08.14, 09:05
                              Na początku lipca byłam w hotelu gdzie przeważali turyści z Polski i zdarzyło nam się wysłuchiwać właśnie z ust rodaków wszelakiego rodzaju przekleństw, co słyszała nasza córka i ich dzieci również. W kolejce do baru, w basenie nie krępowali się zupełnie, jednak to było do zniesienia. Natomiast przez dwie noce Rosjanie w pokoju, a głównie na balkonie nad nami robili sobie party. PROSZĄC o ciszę zostałam w chamski sposób przez nich wyśmiana. Zgłosiłam sprawę ochronie i chyba tylko dlatego od kolejnej nocy było spokojnie. W hotelu obowiązywała formuła ultra all i bar w lobby był czynny całą dobę, więc mieli gdzie się zabawić. Kolejek też nie uznają wcisakali się wszędzie. Natomiast zaskoczyli nas Niemcy którzy po finale M.Ś. ucieszyli się i poszli do lobby lub spać, bo nie było ich w ogóle słychać. Był to dopiero drugi nasz pobyt w Egipcie i poprzednim razem również Rosjanie robili największe bydło, choć też nie stanowili większości.
                            • walo14 Re: Uwaga na Rosjan!! 06.08.14, 09:33
                              volvo74 napisał(a):

> przypadek - nie po prostu statystyka jest ich wiecej

niestety, tak prostego rozumowania nie można zastosować w przypadku Rosjan, że niby jest ich więcej, to częściej zdarzają się im wpadki. To znaczy, że Chińczycy powinni raz na rok zestrzelić jeden samolot pasażerski? bo jest ich znacznie więcej niż Rosjan? Ruski, to po prostu kacapy i to prawda nie do podważenia.
                              • dariusznow Re: Uwaga na Rosjan!! 06.08.14, 12:20
                                My mamy po prosu uczulenie na Rosjan, ktore trwa i jest pielęgnowane od wieków

co do Egipru to już wile dyskusji było na ich temat, ale pamiętacie czas gdy ich zabrakło?
                                prawie wszycy twierdzili, że to nie to samo, niektórzy wprost tęsknili, fakt w siatkówkę nie było z kim pograć
                                • caesar_pl Re: Uwaga na Rosjan!! 06.08.14, 17:48
                                  Na niemieckich forach turysci pisza "Höchst angenehm war auch das Fehlen "gewisser Nationen", die meist durch ihre Trinkgewohnheiten und Lautstärke unangenehm auffallen."
                                  czyli najprzyjemniejsze w hotelu byl brak pewnych narodowosci,ktore przez picie i halas nieprzyjemnie daja sie we znaki.
                                  www.tripadvisor.de/Hotel_Review-g311425-d1160095-Reviews-Sol_Y_Mar_Dar_El_Madina-Marsa_Alam_Red_Sea_and_Sinai.html
                                  stwierdzenie typu - w hotelu wiekszosc to niemieckojezyczni,Wlosi i Anglicy albo wschodnie narodowosci byly niezauwazane podwyzsza bardzo ocene hotelu.
                                  • janan2 Re: Uwaga na Rosjan!! 07.08.14, 12:39
                                    Przygadał kocioł garnkowi.W każdej nacji są odmieńcy i kulturalni inaczej.Niemcy sami powinni zmierzyć sobie wielkość wydalanych decybeli,a nie szukać tego samego u innych.Do najcichszych akurat nie należą.

A tak bliżej tematu.Po ile "chodzą" teraz Rosjanki!?Może ktoś wie!?Mam na myśli te wyrzucane z hoteli po bankructwie ich BP lub koczujące na krawężnikach lub lotnisku.Ciężko przeżyć tam bez picia powiedzmy w tym klimacie.W Turcji przykładowo "wojny" między obsługą hoteli a Rosjanami bywają nawet krwawe na tym tle.Czy podobnie obecnie jest w Egipcie!?
                              • ymolah05 Uwaga na Polaków 10.08.14, 14:23
                                Bardzo dobrze znam język rosyjski.
                                Staram się mówić na wyjazdach po rosyjsku, bo kiedy przechodzę na język polski odczuwam niechęć i rozczarowanie. Ostatnio przydarzyło się to w Turcji w maju, facet namawiał nas na różne masaży, sauny i tp. Kiedy zapytał z jakiego my miasta, a ja odpowiedziała że jesteśmy z Polski , to nagle nic nie mówiąc odszedł. Nie lubią Polaków i już.
    • kasieczka79 Rosjanie w Sphinx King Tut 07.08.14, 09:22
      Tak się składa że w do tego hotelu przyjechałam dwa dni po tragedii jaka się przydarzyła Arabskiej rodzinie.
      Fakt jest taki że z mostku którego wszyscy skakali nie było przęsła zabezpieczającego ale wyraźnie było napisane i narysowane żeby nie skakać. Oczywiście Rosjanie nie stosowali się do żadnych zasad. Kolejki ich nie obowiązywały, na stołówkę biegli jakby złoto tam rozdawali, pili do upadłego. Jednego dnia gdy Barman na chwilę wyszedł, wskoczyli za ladę ( w barze przy basenie) powyciągali butelki z wódką, pili z gwnta. Potłukli szklanki, popielniczki a jak zobaczyli że barman wraca pouciekali jakby nigdy nic. W tym czasie w basenie było pełno dzieci. Aż strach pomyśleć co by było gdyby któreś dostało odłamkiem szkła.
      Oczywiście gdy przyszła ochrona i kazała im opuścić basen zaczęli się śmiać i ignorowali każdego.

Sama osobiście byłam świadkiem jak jeden Rosjanin pobił swoją żonę do nieprzytomności a ich synek na to patrzył. Z hotelu nikt nie ruszył palcem w tej sprawie.
      Odpowiedź była jedna " To jest zła kobieta i na to zasługuje"
      Nie mówcie mi więc że Rosjanie są OK.

Z POBYTU 2 TYGODNIOWEGO MOGŁABYM O ICH ZACHOWANIU GRUBĄ KSIĄŻKĘ NAPISAĆ.
      • 19sara78 Re: Rosjanie w Sphinx King Tut 07.08.14, 10:19
        Wierzyć mi się nie chce, że takie rzeczy mają miejsce. Wydaje mi się, że to tylko się zdarza w tych tańszych hotelach. Nie byłam w Egipcie, to nie wiem. W Turcji byłam dwa razy w hotelach o bardzo wysokim standardzie, gdzie monitoring był nawet na plaży, Rosjan jak na lekarstwo, lecz Ci co byli, zachowywali się bardzo kulturalnie i nigdy nie pomyślałabym, żeby na stołówce takie rzeczy wyprawiali.
        Lecę do Egiptu we wrześniu, być może wszystko przede mną.
        • wodzenie_na_pokuszenie Re: Rosjanie w Sphinx King Tut 07.08.14, 10:50
          A można zapytać cóż to były za hotele w Turcji, bo czasem warto dopłacić do tego by mieć komfort niespotykania określonej nacji?
          • 19sara78 Re: drobna zmiana tematu 07.08.14, 10:57
            no pewnie, tylko zaraz ktoś zarzuci, że to nie to forum.
            Hotel Royal Wings - Antalya
            Hotel Limak Antlantis de Luxe Belek
            Gorąco polecam, nie dopatrzyłam się żadnych minusów, można poczytać na Checku.
            • sandrula33 Re: drobna zmiana tematu 07.08.14, 11:35
              hejka chyba ktos pomylil kierunki tu sie rozmawia o Egipcie,
              • 19sara78 Re: drobna zmiana tematu 07.08.14, 11:39
                spokojnie, spokojnie, od jednego zdania, sandrulko nikt fora nie zamknie . Dlatego w nagłówku napisałam, że zmiana tematu, kolega pyta - to odpowiedziałam.
                • sandrula33 Re: drobna zmiana tematu 07.08.14, 11:51
                  ok spoko ale moze tez warto cos napisac jesli chcesz oczwiscie w watku turcja.
                  • sandrula33 Re: drobna zmiana tematu 07.08.14, 11:52
                    nie obawiam sie ze zamkna.
                    • 19sara78 Re: drobna zmiana tematu 07.08.14, 12:22
                      Na razie Turcją przestaje się zachwycać. 11.09 wybieram się do Egiptu, także te forum jest mi bliższe :)
                      • walo14 Re: drobna zmiana tematu 07.08.14, 20:08
                        Fakt. W tym roku byłem w hotelu odrobinę droższym, w Egipcie oczywiście, ruskich było mniej, a ci co byli, byli nieco lepiej ułożeni. Oczywiście byli w wiadomy sposób zauważalni, ale w porównaniu do swoich rodaków, widoczna była różnica in plus.
                      • sandrula33 Re: drobna zmiana tematu 10.08.14, 16:02
                        a do jakiego miasta sie wybierasz ?
    • 8cziken Re: Uwaga na Rosjan!! 22.09.14, 21:00
      macie paranoję z Rosjanami, przecież to był wypadek, w sensie strasznie głupi wypadek, ten kto pijany skakał do basenu był idiotą, ale w każdym narodzie jest spory odsetek debili, nawet wśród Polaków :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka