Dodaj do ulubionych

Przykre....

14.10.14, 10:49
www.gazetawroclawska.pl/artykul/3604861,malzenstwo-dolnoslazakow-zginelo-w-egipcie-nie-zyje-michel-nykiel-byly-pilkarz-i-radny,id,t.html
Obserwuj wątek
    • niiktos hipokryzja? 14.10.14, 12:33
      W tym roku w Polsce przez cale wakacje utonelo kilkaset osob - czy to nie bylo "przykre"?
    • zedyta1 Re: Przykre.... 14.10.14, 12:37
      222kasia nie napisała ,ze to nie przykre, wiec po się czepiać
      • niiktos Re: Przykre.... 14.10.14, 13:33
        a co napisala o tamtych osobach?
        dlaczego wyroznila tylko te dwie?
        • janan2 Re: Przykre.... 14.10.14, 15:02
          Każda śmierć to tragedia przede wszystkim dla delikwentów i ich otoczenia.Najlepiej zachować milczenie.Po co te przepychanki!?Podała tylko fakty.Tragiczne.Nie można uogólniać i porównywać,bo każdy taki przypadek jest inny i z innych przyczyn zazwyczaj.Zamiast tu problem roztrząsać,wystarczyło poczytać komentarze pod artykułem.Przeszła by wtedy ochota na robienie nic nie znaczących wpisów po przeczytaniu niektórych z tamtych pod artykułem.Tam dopiero,to obora.
          • prefisso Re: Przykre.... 14.10.14, 19:16
            Janan, poluzuj troche i zacznij stosowac spacje. Bolesnie sie Ciebie czyta.
            • janan2 Re: Przykre.... 14.10.14, 20:01
              Kolega!?Odpuść sobie czytanie jak widzisz mój nick o!Będzie zdrowiej dla ciebie,bo bez cenzorskich rozterek.Kto chce zrozumie.Zresztą ja już tak mam.Nie czytam,piszę,a potem ciężko coś poprawić po komendzie "wyślij".Pa.
              • kasia_p45 Re: Przykre.... 15.10.14, 00:00
                No cóż, to prawda, on już tak ma :P
                • niiktos Re: Przykre.... 15.10.14, 00:32
                  a jak ciekawie sie tlumaczy - on pisze bez spacji bo nie czyta tego co pisze <rotfl>
                  • janan2 Re: Przykre.... 15.10.14, 13:22
                    Nic nie tłumaczę.Jak pisałem tak i będę.Po prostu jakoś tak wyszło,że niedouczony.W mojej szkółce parafialnej pisało się jeszcze rysikem na drewnianej tabliczce.Z tego "wyszszego" wykształcenia jasno wynika,że jak piszę,no to własne hieroglify obrazkowe jakoś rozróżniam jeszcze.Słabo mi idzie z klawiaturą.No więc o spacji nie ma nawet co marzyć.Tak po prawdzie to nie rozbieram za bardzo drukowanego,więc nie będę sobie zawracał głowy czytaniem czy poprawianiem.Wyślij i już!Niech tam się inne literaty,czy cenzory martwią,co też napisane,no i jak to rozebrać na czynniki pierwsze.Ci z ciut "wyszszym" wykształceniem od mojego, pojmą o co chodzi.Z pewnością jednak uczelnie parafialne pokończyli w pełnym wymiarze(ja nie skończyłem ),no więc spokojna rozczochrana profesory.Poza tym temat się kłania i namawiam do powrotu,bo z cudzej tragedii zrobiła się literacka rozprawka i lekko "wonieje" szambem.Wychodzi,że nie wszyscy pojęli o co biega.Tym bardziej więc cenię własną "umiałość",bo przytyk typu ortograf(dopiero się postaram)styl,interpunkcja,spacja i tym podobne pierdoły,mają się nijak do rozpoczętego tematu.Pozdrówka dla estetów i urażonych różnej maści miodków i cenzorów.Pomijam własny niesmak po czepialstwie niektórych, co do tematu,wystarczyło splunąć i mi przeszło.
                    • prefisso Troche smutne... 15.10.14, 18:21
                      Janan, zdaje sobie sprawe, ze od Twojego ukonczenia szkoly podstawowej minelo juz pol wieku ale zrob wysilek, prosze. Masz parcie na klawiature a piszesz z zaparciem.
                      Wrzuc do googla haslo "spacja" lub zapytaj kogos kto ma prawie mature (przedwojenna)
                      i stosuj, stosuj, chlopie stosuj. Na pewno nie zaboli. No, moze na poczatku gdy
                      nowy zastrzyk wiedzy z trudem bedzie sie wpychal miedzy Twoje zwoje mozgowe.
                      Po trzech dniach lub nocach cwiczen dasz sobie rade. Wierze w Ciebie, Janan.
                      Niech sie przysni Tobie spacja, SPACJA, spacja, SPACJA w erotycznej postaci.

Wrocisz juz troche inny na forum. Mlodszy, rozluzniony i bardziej wyksztacony.
                      Zadna laska w na forum lub w Egipcie nie powie Tobie nie. Zreformuj sie chlopie.
                      A piasek pustynny nie zatrzyma sie w Twoich posladkach. Bede rozluznione.
                      Allah akbar.
                      • janan2 Re: Troche smutne... 15.10.14, 20:39
                        Popraw się waść.Szkoły podstawowej nie dane było mi ukończyć.Tylko parafialna i to niepełna o.Nie wiem co to spacja,wyszukiwarki nie rozbieram,uczyć się już nie ma po co.Zwoje mózgowe całkiem przyklapnięte,niczego nie kodują.To tak jakoś od patelni,co mi stara czasami przydzwoni jak zapomnę założyć zakutego łba bez przyłbicy , bo gdzieś się zapodziała.Wielkie dzięki za tak znaczne odmłodzenie.W moim wieku(aktualny jest na profilu) i obyczajach już nic poprawiał nie będę.Cała reszta tam na profilu,który od dawna wisi i zamierzam się do niego stosować.Znajdziesz jakby co.Resztę sobie dośpiewasz, albo dodatkowo ci odpiszę.Szkoda ,że wcześniej nie przyuważyłeś.O laskach to szersza dyskusja.Ale nie tutaj.Szkoda!Wdzięczny temat.dzięki za dobre słowo przyjacielu i wiarę w moje możliwości.Niech ci za to Allah w dzieciach wynagrodzi.Zdrówka życzę.Sorki!Zapomniałem o ortografach,albo innych pułapkach pod literatów i cenzorów.Poprawię się o!
                        • kasia_p45 Re: Troche smutne... 15.10.14, 21:18
                          Hahahahahah dawno się tak nie uśmiałam :P
                          • cairo7 Re: Troche smutne... 15.10.14, 23:17
                            To Ty Kasiu masz jakieś przesrane życie-jeśli to był powód dla Ciebie do ataku śmiechu....a może ja się starzeję:)
                            • kasia_p45 Re: Troche smutne... 16.10.14, 13:40
                              Starzejesz się Cairo :)) jak my wszyscy zresztą :P
                        • egiptor Re: Troche smutne... 16.10.14, 06:31
                          Sporo tutaj mamy mędrców ze spacją między uszami. I jakie to pouczające.
                          Ale faktycznie, czym się przejmować...
                        • prefisso Troche optymistyczne 16.10.14, 10:09
                          Przepraszam, ze zle ocenilem Twoja edukacje gramatyczno-ortograficzna.
                          Zwazywszy na Twoje tylko pare semestrow w szkolce parafialnej to i tak sobie
                          radzisz doskonale. Widze optymistycznie swiatlo w tunelu przyswojenia sobie spacji.
                          I nie, nie, to nie lokomotywa:)

Ze spacja (odstepem) jest sprawa prosta. Konstrukcja cepa jest bardziej zlozona.
                          Stawiasz z wysilkiem kropke(.), przecinek(,) lub znak zapytania(?). Znak zapytania
                          latwo znajdziesz na forum w pytaniach typu: Kto jadzie do Egiptu????????????????
                          Podpowiem-nie stawia sie jednoczesnie wiecej znakow niz 3 (slownie: trzy).
                          To samo dotyczy dramatycznego wezwania: Ratunku POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Turysci bardziej otarci z kultura zachodnia pisza nawet HELP!!! lub HILFE!!!
                          Ale do spacji. Stawiasz wiec kropke, nakladasz okulary i wolasz zone. Razem szukacie
                          najdluzszego klawisza w klawiaturze. W wiekszosci umiejscowiony jest w ostatnim rzedzie
                          na srodku miedzy lewym ALT i prawym ALT. Widzisz juz? Zona widzi? Ok. Alleluja!
                          Teraz klikasz dowolnym palcem i voila! Jest spacja(odstep). Wyglada lepiej, czyta sie
                          lepiej. Zycie jest bardziej kolorowe:)

Prosze, sprobuj. Dasz rade. Zajrzalem do Twojego profilu i widze, ze masz potencjal.
                          Powodzenia. I do zobaczenia/czytania juz ze spacja. Prosze podnies srednia stylistyczna
                          tego forum. Nie tlumacz sie dysleksja, pospiechem(ten tylko przy lapaniu pchel)
                          lub pisaniem z komorki. Dasz rade Janan. Wierze, ze dasz! Mysl pozytywnie i kolorowo.
                          Mysl SPACJA!

Powodzenia.
                          • egiptor Re: Troche diakrytycznie 16.10.14, 10:58
                            Twoja byc bardzo madra, Twoja napisac:
                            zażółć gęślą jaźń.
                            Dasz radę prefisso.
                            • prefisso Re: Troche diakrytycznie 16.10.14, 11:21
                              Ty latac do Egipta? To ty sprobowac kupic internetowa bilet lotnicza z polska znaki
                              diakrytyczna. I zabukowac hotel za granica jednoczesna. Moze nawet wpisac w temat
                              tego wontka gens lub szliczna. Jezeli ty tak zrobic z sukcesem to ja ciebie pocalowac
                              w twoja prowincjonalna bezwyobrazniowa dupa.
                              • egiptor Re: Trochę dupowacie 16.10.14, 11:53
                                Belkot, czy bełkot?
                                Piszesz komentarze na forum, na bilecie lotniczym, czy w książce hotelowej?
                          • janan2 Re: Troche optymistyczne 16.10.14, 11:59
                            Dzięki Ci dobry człowieku za tak zasadne porady.Nie ma jak to rozmowa szlachcica ze szlachcicem.Od razu wziąłem serio te porady pod uwagę z uwzględnieniem spacji w szczególności.Problem w tym,że sam nie dam rady.Odpada żona.Jakaś taka nerwowa, lekko upodobniona do mojego pojazdu (ten z profilu he he) z charakteru.Na nauczycielkę się nie nadaje.Mam za to taką szykowną sąsiadkę.Biegła w temacie jak cholera.Nawet wie który to najdłuższy klawisz i do czego służy.Ostatnio tylko nie wiedziała po co ten poniżej(taki szeroki nie wolno dotykać paluchem) no i jeszcze niżej ten drugi też długi.Ale jak razem poszukamy,no to może wszystkie problemy przerobimy. Z uwzględnieniem kropek,przecinków i spacji w szczególności.Może być tylko problem ze ślubną.Ta często stosuje domową wojnę hybrydową,(uczy się od putlera)nie tylko słowną,ale i patelnią wywija czasami.Jeszcze na dokładkę ma komitet powitalny (wałek chyba,nigdy nie dowidzę co to ,bo lekko mroczy po użyciu)tak na wszelki wypadek,jak zbyt wcześnie wracam do domciu koło piątej nad ranem.Więc albo sąsiadka i dylemat...albo będę kontynuował i przerabiał Twoje porady.Zobaczymy.W każdym razie ciężko będzie.Wszystko przez zwoje mózgowe.Neurolog coś ględził,że mam gładziutkie to co pod czerepem i galaretowate jak pupcia noworodka.To trochę trudniejsze niż konstrukcja cepa.Tam tylko jest dzierżak ,bijak,dwa gacki no i kolucho.A w kompie tych elementów jednak jest więcej.Ciężka sprawa.Ale przejęty jestem ,że hej.A to tylko dlatego,że tak wierzysz w moje możliwości.Jeszcze raz dzięki!

Qrna!!!Ale się zrobiła dyskusja.Kto by się spodziewał!?.I to przy tak tragicznej w sumie informacji.No i całkiem nie na temat.Ciekaw jestem kiedy też zezłości się admin i wyśle to na jaką galaktyczną orbitę.Póki co,wpiszę się na jaką listę wylotową o!Tam też jest masa porad ,bardzo przydatnych w sumie.Te help i hilfe jednak dla mnie zbyt trudne,podobnie zresztą jak to prymitywne urządzenie do omłotów.
                            • niiktos spacjapomiedzywyrazamitoglupota 16.10.14, 12:25
                              spacjapomiedzywyrazamitoglupota
                              jananpoprawsie
                              • 222kasia Re: spacjapomiedzywyrazamitoglupota 16.10.14, 12:36
                                Wydaje mi się ,że obaj panowie trafili na błędne forum....))
                                • janan2 Re: spacjapomiedzywyrazamitoglupota 16.10.14, 13:31
                                  Wydaje mi się,że jednak na właściwe.Przynajmniej ja w pierwszym wpisie.A potem się porobiło o!Takie harce i swawole,do bzdetnych wpisów mających się nijak do tematu.
                              • janan2 Re: spacjapomiedzywyrazamitoglupota 16.10.14, 13:40
                                Hę!?Postaram się,ale ciężko będzie.To Twoje nawet lepiej wygląda niż przypuszczałem.Może by tak jednak w tym kierunku iść!?Jak uważasz!?Poza tym nic osobistego w stosunku do Ciebie nie mam.Chyba,że sam się dopisałeś do kolekcji.Chwali się i to.Ciętość języka (ostro u Ciebie)należy jednak ćwiczyć.Ale czy w tym akurat przypadku!?Mam wątpliwości.Ty tak z dobrego serca czy przekory!?
                                • kasia_p45 Re: spacjapomiedzywyrazamitoglupota 16.10.14, 13:46
                                  Janan nie poddawaj się!! Olać spacje! Ty i tak jesteś oryginalny, ze szkółka parafialna czy bez ;) Tak trzymać!
                            • prefisso Bardzo optymistycznie 17.10.14, 09:56
                              Janan,

O to mi wlasnie chodzilo. Chcialem abys przyjrzal sie wyzwaniu spacji i sprobowal
                              jak sie spacje stosuje. I to zrobiles, i sprobowales. Masz moj szacunek i admiracje.
                              Efekt jest sprawa drugorzedna. Bez prob nie ma sukcesu. Byc moze ktoregos pieknego
                              dnia podczas wynoszenia smieci spotkasz swoja szykowna sasiadke i temat sam
                              wyplynie. Moze z czarujacym kolorowym jesiennym usmiechem zapyta Ciebie:
                              "Janan, jak tam sprawy Twojej spacji?" Dobrze byc na takie pytanie przygotowanym:)

Na pewno zdajesz sobie sprawe, ze czas na wspolne wyrzucanie smieci masz
                              limitowany. Nie mozna smieci wyrzucac godzinami. Nawet godzine nie mozna.
                              Nawet dokladne segregowanie i dywagowanie ktory smiec do jakiego pojemnika
                              godziny nie zabierze. Ale czesc zagadnienia spacji(robienia odstepow) omowic mozna.

Zaniepokoil mnie bogaty arsenal Twojej zony Joanny. Ona chyba jest spod znaku
                              Marsa a Ty wydajesz sie byc zyczliwie i pogodnie nastawionym facetem. Znak sowy?
                              Madrosc. Lub znak pragmatycznej owcy.

Wierze, ze ktoregos dnia zajrze tutaj, moze w okolicach swiat, i zobacze Twoje
                              obszerne posty konwersujace przetykane spacja. Nadzieja umiera ostatnia...

Z szacunkiem pozdrawiam - p.
                              • janan2 Re: Bardzo optymistycznie 17.10.14, 12:11
                                No to sobie pogaworzyliśmy nieco.
                                Co dziwne.W sumie bez sięgania po jaki kordzik słowny, czy szabelkę do pojedynku.Prawie jak szlachcic ze szlachcicem.To nic,że ja niedouczony i raczej ze szlachty zagrodowej.Ale szlachta, to szlachta.Jakiś konsensus znajdzie,choć dla mnie jednak za wysokie progi.Gdzie mi tam do szlachty pałacowej, czy po jakichś kużniach talentów z wykształcenia.Pozostanę przy swoim stylu.No chyba,że jednak ta sąsiadka mnie przekona, co do klawiszy i który do czego służy.Zobaczymy.Poza tym,żona nie taka grożna w sumie.Jakoś przeżyję zawieruchę jakby się trafiła i dłużej mi nieco zeszło przy tym śmietniku.Albo co gorsze spóżnię się z nocnego czuwania,nieszporów czy tam pielgrzymki.Spokojna niewiasta,pilnuje ogniska,strawę przyszykuje,a że czasami niespokojna jak się jej rzecz jakaś gdzieś zawieruszy i pogubi...no to one tak wszystkie mają.Nic nadzwyczajnego.Trzeba przeżyć.Odszukam zakuty łeb i przyłbicę,będzie bezpieczniej po powrotach choćby z tego śmietnika.Wszystko,cała reszta od imienia po znaki zodiaku nietrafna.Nie posłucham też Kasi_P 45,która mnie tu dopinguje do dalszej lekkiej dyskusji mając z tego powodu pewno lekką uciechę.Ona to chyba lubi.Jesienna nuda,więc i takie niekonwencjonalne zabawy.Trzeba by przeprosić (co też czynię) założycielkę wątku,który akurat tak się rozwinął w dość nieoczekiwanym kierunku.Sorki!!!No i admina,nie wysłał rakietą na orbitę bez powrotu!Mniejsza o spacje i inne prowokacje.Tak już mam i to pewno też od znaku zodiaku tyle,że akurat nie jagnięcia jednak.A nadzieja na poprawę!?Wątpię.Tych sąsiadek musiało by być na takie korepetycje chyba więcej,no i zakuty łeb jakiś wytrzymalszy,"coby" ten komitet powitalny nie czynił takich spustoszeń pod sufitem o.
                                • niiktos piepsytajananpiepsyta 17.10.14, 12:57
                                  piepsytajananpiepsyta
                                  • sharker1 Re: piepsytajananpiepsyta 22.10.14, 19:57
                                    Ja pitole jakie brednie a w innymm watku to mi powiedzieli znawcy ze ja belkoce jak chcialem kilka mysli naraz przedstawic i ze zmeczony jestem. A ten watek to dopiero jest belkot doskonaly widac forum coraz lepsze (ironia to byla jakby ktos nie rozumial )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka