Dodaj do ulubionych

pytanie o Sunrise Royal Makadi

23.06.15, 06:28
Zapytam tutaj, bo na forum hotele nikt nie odpowiada :)
Czy ktoś może się orientuje na temat kursowania busów z tego hotelu do miasta?
Czy może trzeba zamówić sobie taxi :( ?
Obserwuj wątek
    • aksas Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 23.06.15, 07:08
      ja nie wiem ale jak sie tym nie chwala to pewnie taxi zostaje:(
      • 19sara78 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 23.06.15, 08:49
        no gdzieś na niemieckich opiniach wyczytałam, że co 2 h lata busik i wolałabym się upewnić.
        • tamarax2 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 23.06.15, 09:18
          My byliśmy w zeszłym roku niestety nikt nam nic o busikach nie powiedział. Do Hurghady pojechaliśmy taxi, 50 euro w obie strony. Generalnie hotel bajka także jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem ;)
          • 19sara78 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 23.06.15, 11:50
            no mam sporo pytań, np o pokoje, nie wiem czy jeszcze pamiętasz numerację.
            1. Chciałabym pokój blisko basenu, może byś skojarzyła?
            2. Aha i coś gdzieś wyczytałam, że są problemy w restauracjach, że na jakieś tablice trzeba się wpisywać ? Czy jak?
            3. Czy w hotelu jest bankomat?
            4. Czy to prawda, że ciągle są tam przerwy w dostawach prądu?
            5. Czy żeby dostać oczekiwany pokój, trzeba dać w paszport? Jak tak to ile?
            • seatac Bankomat i mapa hotelu 23.06.15, 12:16
              www.holidaycheck.com/hm/06360f55-2555-31cc-af58-af6857c6b905/-/m/picture/mediaId/81c18ef5-1914-3986-9cf7-4cbcad24238f?mediaCategorySubId=43

www.holidaycheck.com/hm/06360f55-2555-31cc-af58-af6857c6b905/-/mediaId/15f677f1-e51f-3b5d-bd73-e211a300f68d

Bankomat z funkcją wymiany waluty jest w lobby, o czym możesz się przekonać tutaj:

www.sunrisehotels-egypt.com/en/resorts/hurghada/SUNRISE-SELECT-ROYAL-MAKADI-RESORT/

T.
            • tamarax2 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 24.06.15, 08:25
              1. Zależy którego basenu :P My mieliśmy pokój przy dużym basenie ze zjeżdżalniami, nr 10127 na parterze :) (podczas 1 pobytu w tym hotelu) Blisko do restauracji głównej, trochę dalej od morza. Moim zdaniem bardzo fajna lokalizacja bo wszędzie w miarę blisko.
              2. Nie ma problemów w restauracjach. Ala carte trzeba zarezerwować dzień przed. Polecam szczególnie chińską, arabską i grecką.
              3. Bankomat w lobby
              4.Nie spotkałam się z żadnymi przerwami w dostawie prądu
              5. Byłam w tym hotelu 2 razy, za 1 chcieliśmy dać 20$ w paszport ale pan na recepcji nie chciał przyjąć. Za każdym razem mieliśmy fajny pokój ;) Kiedy lecisz?
              • 19sara78 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 24.06.15, 09:05
                Dziękuję za odpowiedzi, stąd tyle moich pytan, bo pierwszy raz lecę do tak zróżnicowanego hotelu :)
                Ja lecę 03.07 z Wrocławia.
                Byłam w zeszłym roku w Egipcie i hotel też był okey, ale był to jeden główny budynek i dwa lub trzy boczne. Także wszystko było wokół.
                Ten mnie trochę przeraża. czytałam na Checku wiele opinii nt tego hotelu i wszystko było okey, do momentu kiedy 2 mc temu wszystkie opinie od lutego po prostu znikły. Trochę mnie to zmartwiło i zaczęłam podczytywać rosyjskie i niemieckie strony no i oczywiście angielskie. I się zaczęły narzekania różnych nacji. Czar prysnął. No więc trochę się zaniepokoiłam...ale myślę że będzie spoko.
                • tamarax2 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 24.06.15, 13:49
                  Nie ma się czym przejmować, hotel jest duży ale to duży plus. Jest bardzo dużo atrakcji, dużo restauracji ala carte, przepyszne jedzenie. Robią bardzo dobre drinki zarówno z alkoholem jak i bez. Nasze 2 pobyty w tym hotelu były bardzo udane (raz w lipcu raz w grudniu). W tym roku też początkiem lipca lecimy do hurghady to może na jakiejś wycieczce się spotkamy :-D
            • doral2 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 24.06.15, 20:01
              zarąbiście fantastyczny hotel.
              super jedzenie, do basenu zawsze blisko, bo jest ich chyba trzy, o ile mnie pamięć nie myli, długa, szeroka plaża, super obsługa, rozległy teren, wino w kieliszkach, plastikowych, ale kieliszkach, super fajne kolorowe drinki, bardzo ładna i klimatyczna restauracja.
              przynajmniej tak było 4 lata temu.
              nie pamiętam, czy jest bankomat, bo nie był mi potrzebny.
              przerw w dostawach prądu nie było. na sporo pobytów w egipcie tylko raz zdarzyła mi się w jednym hotelu przerwa w dostawie prądu, trwało to ok, 15 minut i było atrakcją, bo akurat było po zmierzchu i włączyło się zasilanie awaryjne, hotelowicze byli zachwyceni.
              paszport przy zameldowaniu i tak trzeba dać w każdym hotelu, potem sobie odbierasz. nie słyszałam, by komuś paszport zginął.
              jest pomost, z którego odpływają łodzie, więc sporo zamieszania z rana i po południu jest.
              nie wiem czy są busy do miasta, bo mnie miasto nie interesuje, jeżdżę nad ciepłe morze, a nie na dyskoteki i sklepy z chińszczyzną.
              • 19sara78 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 25.06.15, 06:13
                dzięki,
                doral2, ja o dyskotekach to nawet nie myślę, po pierwsze już jestem "za duża" :) a po drugie mam dwie dziewczynki i raczej bałabym się je zostawić gdzieś w hotelu.
                A do miasta chciałam wypad zrobić, żeby dzieciaki trochę innego świata zobaczyły, zawsze to jakaś atrakcja:)
                Wiem, że towar jest słaby...już miałam okazję się przekonać, ale jak to dziewczyny po jakimś bibelocie na pamiątkę przywieź sobie chcą.
                • doral2 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 26.06.15, 19:29
                  łeeee, wypad do miasta dla dzieci to żadna atrakcja, sklepy, sklepy, sklepy, sklepy, sklepy, śmieci, brud, syf, kila, mogiła.
                  lepiej zabierz je na wycieczkę łodzią ze szklanymi burtami na rafę rybki pooglądać, albo na quady na pustynię, albo rejs statkiem z postojem na giftun, to zdecydowanie lepsza atrakcja niż łażenie po zapyziałym mieście.
                  • 19sara78 Re: pytanie o Sunrise Royal Makadi 27.06.15, 12:51
                    to mam zaplanowane, bez dwóch zdań :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka