suz Re: STANLEY KUBRICK . . . 06.12.01, 11:31 Jego filmy znajdują się dość wysoko na mojej 'liście najlepszych filmów'. Nigdy nie są tym, czym się zdają... Np. "Lśnienia" nie można traktować jedynie jako horroru - użycie kolorów, symboli itp. nie jest przecież przypadkowe... [Sądząc po Twoim nicku, możesz wiedzić o co mi chodzi.] Tak samo "Dr. Strangelove" - wielu ludzi nie widzi w tym żadnej satyry... Moim ulubionym jego filmem jest jednak "Mechaniczna pomarańcza"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutuska Re: STANLEY KUBRICK . . . IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 13:08 a 2001:a space odyssey to klasyka. nakręcono go chyba w 1968 roku i moim zdaniem jest o wiele lepszy od niektórych filmów teraźniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: STANLEY KUBRICK . . . IP: 10.130.129.* 08.12.01, 00:44 a mnie bardzo podobala sie jego "lolita",zwlaszcza w porownaniu z ta adaptacja, w ktorej wystepowal jeremy irons.to ciekawe jak na podstawie jednej powiesci mozna nakrecic dwa calkiem rozne filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_asia Re: STANLEY KUBRICK . . . 12.12.01, 02:36 Odyseja kosmiczna 2001 byla moim zdaniem jego najlepszym filmem. Wszyscy sie smija z Eyes Wide Shut, a ja uwazam, ze Kubrick wcale nie sklamal pokazujac atrakcyjnych ludzi sukcesu znudzonych malzenstwem. Przedstawil tez zaklamanie elity NY. I chciaz to jego najcienszy film, to daje do mylsenia. Przynjamniej mnie. Odpowiedz Link Zgłoś