Dodaj do ulubionych

...a TUI niemiecki sprzedaje...

03.07.15, 21:03
nie znają się czy co...

www.tui.com/pauschalreisen/suchen/regionen/%C3%84gypten/1001?useExtendedFilterDefaultValues=true&departureAirports=EAST&startDate=2015-07-06&endDate=2015-10-21
Obserwuj wątek
    • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:17
      No to jest dziwne w Polsce odwołali a Niemcy latają oszaleć można z tym wszystkim totalny bałagan w głowie jechać czy nie o to jest pytanie za tydzień mamy wylot
      • mizzkasia Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:21
        w uk też latają www.gov.uk/foreign-travel-advice/egypt
        • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:27
          to tylko o Polaków tak się boją czy co?
          • doris4227 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:31
            Ja już też-im więcej czytam wariuję....Poprostu huśtawka...
          • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:36
            Forum czytam od około 5 lat ale w końcu postanowiłam choć raz zabrać głos.
            Mamy wykupiony wylot 9 lipca dziś prezentujemy 8 godzin czytałam fora w uk odnośnie Egiptu rozmawialam z moją panią z biura podróży która od 5 lat załatwia mi wyjazdy dzwonilismy z mężem do znajomego e Kairze i podjęliśmy decyzję ze jedziemy.
            Możemy zmienić kierunek ale niestety nie ma nic co by nam odpowiadało. Nasz znajomy z Kairu który uprzedzajc opinie innych nie ma nic wspólnego z branżą turystyczną - powiedział że jest bezpiecznie tak więc w pelni świadomie zdecydowaliśmy ze jedziemy. Sprawdziłam bp w ul w de i tam wszyscy dalej jezdza. W Msz ul komunikaty na dzień dzisiejszy mówią o sprawdzaniu na bieżąco informacji. Tak więc świadomie podjęliśmy decyzję o wyjeździe i pewnie wszystkich zaskocze i dowiem się ze jestem głupia i nieodpowiedzialna matka jedziemy z dziećmi. do Egiptu jeździmy od 10 lat . Możecie się teraz po mnie prEjechac. Pozdrawiam
            • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:40
              Tanika a z skąd wylatujecie my tez 9 lipca mamy wylot z Katowic do Sharm hotel rehana royal beach i raczej tez nic ie zmienimy bo my z sun fun a raczej oni nic nie zmienią :)
              • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:47
                Lecimy z wawy do hurghady do jungle Aquapark. Będziemy w tym hotelu 6 raz . Decyzję podjęliśmy świadomie. Byliśmy w hurghadzie kiedy w 2005 były zamachy w Sharm o zamachach dowidzielismy się od znajomych z smsów. Nie panikujemy. Myślę że biuro Thomas Cook patrząc na ich tradycję pierwsze zrezygnowalby z wyjazdów. Moja pani agent przed oficjalnym komunikatem opowiedziała nam jaką jest sytuacja. Mają stały kontakt nie tylko z rezydenrami ale też poalakami mieszkajacymi w egipcie
                • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 21:51
                  Ja też dzisiaj dzwoniłam do znajomej która na wakacje rezerwowała i zapewniła mnie ze nic się tam nie dzieje sama wylatuje tam na początku sierpnia, szkoda ze nie lecicie do Sharm zawsze w większej ekipie raźniej
                • wtop.ek Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:02
                  jeśli latacie od 10 lat, to rzeczywiście lepiej nie zmieniajcie kierunku

w innych krajach, gdzie nie ma drutów kolczastych wokół hoteli, a wojsko nie chodzi uzbrojone po ulicach i plażach, moglibyście się czuć zagubieni poza hotelowym gettem - a bo to trzeba zamówić posiłek w tawernie, albo wynająć samochód, albo pozwiedzać na własną rękę kraj itd...

a tu macie prosto i łatwo, wyznaczone godziny posiłków, piwko w barze...popilotują was i poprowadzą za rękę od przyjazdu do wylotu

a że tam gdzieś tłuką się z islamistami, czy strzelają do demonstrantów....trudno...ważne aby były łabądki za dolara i paliwo lotnicze w barze....
                  • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:14
                    Wiesz dzieciaki nie zawsze interesuje zwiedzanie raczej liczy się basen. Zastanów się czy jak miales pare lat to tak bardzo kochales bieganie zwiedzanie i wszystko chlonales hmm rozumiem że byłeś przymusem ktory w wielu kilku lat uwielbiał muzea zwiedzanie rys. Możesz mnie krytykować ale pamiętaj że nie każdy musi lubić to co Ty lubisz a widzę że wszystkich mierzysz swoją miarka. Najgorsze wlasnie jest to polacy nie potrafia zrozumiec ze ktos mysli inaczej ok niech Ci będzie kochamy póki co zamknąć się w hotelu i cieszyć się wspólnym czasem jak na razie moje dzieci nie zauwazyly drutów kolczastych . Możesz mnie krytykować ale pamiętaj każdy żyje własnym zyciem
                    • wtop.ek Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:29
                      abstrahując od zagrożenia terrorystycznego, trzeba być mocno zdesperowanym aby tam jechać o tej porze roku, kiedy nawet o północy temperatura przekracza 30C, a wbrew forumowym mitom, właśnie nad morzem jest parno i wilgotno

baseny? atutem Egiptu jest morze i rafa, bo baseny znajdę w każdym kraju wakacyjnym, a na razie nie jestem tak zdesperowany aby je wywozić do kraju, w którym w każdej chwili szaleniec może rozpocząć jatki brodziku dla maluchów

mimo wszystko życzę bezkrwawych wakacji, w zamknięciu, po przystępnej cenie....

10 lat rok w rok w Egipcie, a dzieci mają ciągle parę lat :D
                      • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:39
                        No popatrz a nie przyszlo Co do glowy ze mozesz zaczelismy Karachi do Egiptu zanim Fairview sie urodzily gratuluje inteligencji.
                      • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:42
                        No popatrz a nie przyszlo Co do glowy ze mozesz zaczelismy latac do Egiptu zanim dzieci sie urodzily gratuluje inteligencji.
                • aguska10 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:13
                  My wrocilismy tydzien temu. Zycie wyglada tak jak rok czy dwa lata temu.. Na ulicach milicja. W hotelach ochrona. Jest bezpiecznie dopoki cosvsie mie stanie. 1 minute przed strzelanina w Tunezji tez bylo bezpiecznie. Nie wiemy co sie stanie. Nezpieczenstwa nie zapewnia ani telefony do znajomych czy do biura podrozy. Oni tez nie wiedza czy bedzie zamach, kiedy i gdzie. W tej chwili nic sie nie dzieje. A za minutę, to za minute sie okaze.

A dlaczego lecicie 6 raz do Jungle(dobrze zrozumialam). To fajny hotel, fakt, ale nie jest nudno? Wszystko sie zna.
                  Zamierzacie jezdzic na plaze?

• tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:19
                    Tak lecimy 6 raz latamy w inne miejsca ale akurat moje dzieciaki kochają jungle Aquapark z powodu aquapqrkow basenów etc. Jak na razie ten hotel jest dla nas najbardziej ok
                    • wolfik2610 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:24
                      kto jutro leci do marsz z wawy 5.15 rano powitać na lotnisku mam nadzieje ze jest komplet pozdrawiam
                  • tamarax2 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:24
                    My właśnie jesteśmy w hotelu alf leila wa leila i codziennie jeździmy na plaze. Wycieczka ba giftun zaliczona. Od znajomych dowiedzieliśmy się o obecnej sytuacji gdyż w hotelu w ogóle nic się nie odczowa. Jest tak samo jak rok temu. Na wycieczce polacy z innych hoteli opowiadali,że normalnie jeżdżą na dyskoteki i do centrum i nic się nie dzieje. Wiadomo, nigdy nic nie wiadomo ale jak na razie nie odczowamy zagrożenia.
                    • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:28
                      Tamarax dzięki wielkie za info odnośnie sytuacji w hotelu:)
                      • tamarax2 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:33
                        Nie ma sprawy:) nam jeszcze został tydzień pobytu i mamy nadzieję ba jeszcze 1 wyprawę morską na jakieś nurkowanie. W hotelu pełne oblozenie, gdyby nie Internet i SMS od znajomych nie mielibyśmy pojęcia o żadnych komunikatach bp
                    • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:30
                      No i tego trzeba się trzymać a nie jakieś zamachy tylko przewidywać, teraz rozmawiałam ze znajomym z Egiptu i potwierdził, że w kurortach nic się nie dzieje!!!. Moja mama zawsze mówiła że jak świeczka zgaśnie to i w drewnianym Kościele się cegłą dostanie :)
                      • wolfik2610 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:37
                        gabi babcia ma dobre teksty pozdrawiam
                        • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:41
                          No ba... zawsze miała rację a tak na serio to trzeba trochę rozluźnić atmosferę :) bo za chwilę zwariujemy
                          • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:45
                            Gabi masz rację a czy Ty lecisz??? Tamarex jeszcze ra dzieki za info :) zaraz oberwiecie za dobry humor i brak odpowiedzialnosci:))
                      • doris4227 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:44
                        I po takich pozytywnyh,normalnych wpisach chce się żyć!Pozdrawiam .PS.Jednak chyba usnę spokojnie...
                        • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:48
                          Doris ja sprawdziłam kilka źródeł inaczej nie pdjelabym decyzji o wylocie :))
                        • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:52
                          tak tanika79 lecimy 9 lipca do Sharm hotel Rehana Royal Beach, no tez jest trochę strachu ale cos mi tu nie gra w tych naszych ostrzegających komunikatach sam fakt że TUI u nas wycofało oferty a w Niemczech i UK sprzedaje to jaki w tym sens?
                          • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 22:59
                            Gabi skoro nasz Msz. W komunikacie informuje nie jedź BP musi się do tego dostoswa dac Ci n prawo podjęcia decyzji jedziesz lub zmieniasz kierunek Tak jak pisałam my jedziemy
                            • gabi-2310 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 23:02
                              No chyba masz rację :) a w Niemczech chyba nie jest ogłoszony alarm, żeby nie podróżować
                              • wolfik2610 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 23:06
                                z tego co ja wiem i zrozumiałem z wypowiedz prezesa naszego TUI to oni boja sie kosztów jakie poniosą za wyczarterowane samoloty do konca sezonu
                                • wolfik2610 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 23:10
                                  tvn24bis.pl/ze-swiata,75/znane-biuro-podrozy-odwoluje-wycieczki-do-egiptu,557005.htmlNie widzimy innej możliwości jak zawiesić połączenia od dzisiaj - powiedział Marek Andryszak.

Jak dodał, wobec takiego komunikatu MSZ "nie mają wyjścia". - Gdybyśmy w dalszym ciągu te wycieczki wykonywali, klient w każdym momencie może zdecydować, że nie poleci, i my w tym momencie przewozimy powietrze w samolotach. To jest bardzo kosztowne - stwierdził Andryszak.
                                  • wolfik2610 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 23:11
                                    polski TUI jest za biedny na takie ryzyko
                              • tanika79 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 23:06
                                Z tego co czytałam dzisja Nie było żadnej informacji Nie jedź chyba że coś się zmieniło :)) póki co nie panikuje zobaczę co przyniosą kolejne dni
                • kazia40 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 04.07.15, 08:01
                  Witam wrócilam z Hurghady z Jungle Aquapark 18.06 było super zresztą jak zawsze nie wiem panika jakaś jest ale myslę ze tam jest spokój nie widzialam nic innego na ulicach co zawsze patrole z bronią ALE TAK BYŁO ZAWSZE wiadomo po tym dziwnym zamachu w Tunezji mamy mieszane uczucia MYŚLĘ ze Egipt Ok ja nie śmigam do miast tylko leżę przy basenach pozdrawiam
                  • jolantas1955 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 04.07.15, 09:55
                    Kocham optymistów:) We wtorek lecę do Sharmu i mam nadzieję, że będę mogła to samo napisać stamtąd lub po powrocie:)
                • jakinaki Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 04.07.15, 10:54
                  tanika79 napisał(a):

> Lecimy z wawy do hurghady do jungle Aquapark. Będziemy w tym hotelu 6 raz . Dec
                  > yzję podjęliśmy świadomie.

O ludzie .... w tym wypadku mam wątpliwości o świadomej decyzji ... 6 raz do tego samego hotelu ... zwariował bym ... istny dzień świstaka
              • meverest8483 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 04.07.15, 18:19
                My także lecimy z Sun Fun do Hurghady 24.07 z Katowic . Dzisiaj umożliwili nam zmiane kierunku , ale nie ma nic fajnego na co by można zmienić ( jedynie cos w Turcji oczywiście "gorszego" i dodatkowo z dopłatą ). Więc zdecydowalismy że jedziemy .
            • ars791 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 04.07.15, 09:53
              Hehe ... ja tez jadę .. wylot 10 lipca .... powodzenia
    • wolfik2610 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 03.07.15, 23:15
      całego balaganu narobił Biernacki razem z reporterem TVN i MSZ musial taki komunikat wydać
      • ars791 Re: ...a TUI niemiecki sprzedaje... 04.07.15, 11:03
        Skoro wydali taki komunikat to biura powinny wszystkie się do tego dostosować ... a nie żądać 5000 za zmianę kierunku..... nie każdego na to stać ... oni się wypieki na turystów. . W końcu tam nie lecą! !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka