Dodaj do ulubionych

Egipt a reszta świata

30.03.16, 17:33
Weszłam na to forum i normalnie za głowę się złapałam, jak ludzie potrafią się zniżyć do poziomu kostki bauma, w prześciganiu się kto gdzie i po co ma lecieć. Z jednej i z drugiej strony argumenty padają rewelacyjne. Najlepsze to : "odebrać dzieci tym co latają do Egiptu"i z drugiej strony: " Byłem, nic mi się nie stało, znaczy że jest bezpiecznie". Może zacznijmy szanować to że ktoś lubi Egipt i to, że ktoś inny ma obawy przed wylotem tam. A i jeszcze nie rozumiem argumentu ceny. Na zasadzie: nie stać cię na nic innego to lecisz do Egiptu/Turcji. Ja w tamtym roku byłam w Turcji za 7500 tys. W tym lecę do passe Grecji, za 8300 ale tylko dlatego, że wybrałam ultra all, z importowanymi napojami (a nie słoną coca colą) , markowymi alkoholami i owocami morza codziennie. W Egipcie te same warunki za podobną cenę, a nawet i wyżej. Ale spokojnie można lecieć do Grecji, na Cypr, do dobrego 5* hotelu za cenę taką jak do Egiptu
Obserwuj wątek
    • misku123 Re: Egipt a reszta świata 30.03.16, 17:35
      ps. ceny podaję za 2os plus dziecko
    • niiktos Re: Egipt a reszta świata 30.03.16, 17:36
      misku123 napisała:

> Ja w tamtym roku byłam w Turcji za 7500 tys.
      7,5 miliona za wakacje???
      • misku123 Re: Egipt a reszta świata 30.03.16, 17:40
        tak. Jestem multimilionerką, wykupiłam całą miejscowość na dwa tygodnie. Matko, uwielbiam czepliwych malkontentów.
    • kolpik124 Re: Egipt a reszta świata 05.04.16, 13:54
      misku123 napisała:

dobry hotel 4* AI przy własnej plaży w Grecji w sezonie letnim to 5 tysięcy od dorosłego za 2 tygodnie

sadzisz się więc na tygodniowy luksus, albo daleko poza sezonem i robisz lans na forum

swoją drogą, co to jest "słona cola" i po co pić importowane alkohole w Grecji, która dysponuje lokalnymi doskonałymi trunkami?
      • volvo74 Re: Egipt a reszta świata 05.04.16, 16:05
        ta metaxe sobie na lotniskowej bezcłówce kupi od kogoś kto poleci do Egiptu
        uzo słabe,drinki jak wszędzie , a cola też z kranówy jak w Polskim McDonaldzie
        za to jedzenie na pewno lepsze - ale nie dla picia i żarcia się jedzie bo my mamy to akurat najlepsze
        • misku123 Re: Egipt a reszta świata 06.04.16, 13:13
          www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Aldemar-Knossos-Royal.html?tripFrom=2&tripRoom=1&tripBoardDb=24
          Dokładnie ten hotel. Jak rezerwowałam cena była niższa, na szczęście mam gwarancję niezmienności ceny :)
          Jak widzisz dla 2 os dorosłych plus 9 - letnie dziecko, hotel z własną plażą. Da się?
      • misku123 Re: Egipt a reszta świata 06.04.16, 13:05
        Wiesz co ja się nie muszę sadzić a Ty widzę nie byłeś nigdy poza Mazurami. Ja nie lecę na dwa tygodnie tylko na tydzień, praca, praca, praca. Nie ma mowy o urlopie ciurkiem dwa tygodnie. Na wyspach greckich jest problem z wodą, wobec powyższego odsalają morską, która po odsoleniu i tak jest słona. Byłam dwa lata temu w hotelu st. Constantin, na Krecie, nie jest najtańszy. Wszystkie napoje były słone.Włącznie z kawą. I powiedz, które to alkohole greckie są takie doskonałe? Bo jak ktoś nie lubi smaku anyżku to raczej się tam nie napije. Wylatuje dokładnie 4 Lipca, więc raczej w sezonie. Żal dupsko z zazdrości ściska że Cię nie stać? Skoro dla Ciebie wczasy za taką cenę to lans i sadzenie się?
        • misku123 Re: Egipt a reszta świata 06.04.16, 13:06
          ps dokładnie na 9 dni lecę
    • miriam_73 Re: Egipt a reszta świata 06.04.16, 15:43
      Niunia, ale o co ci specyficznie chodzi? Na razie to licytujesz ileż to zapłaciłaś tu czy tam. A kogo to obchodzi?
      • cairo7 Re: Egipt a reszta świata 06.04.16, 20:22
        Krzysio Was pozdrawia...hotele puste...pogoda to bajka,morze cieple....dajcie na luz...ja juz pare dni daje...az wstyd...
      • misku123 Re: Egipt a reszta świata 07.04.16, 13:35
        Niunia to mów do swojej żony/kobiety/konkubiny/partnera. A interesuje chyba Ciebie, bo wchodzisz i odpisujesz. Mnie jak coś nie obchodzi, nie czytam, nie odpisuję, bo szkoda czasu. Zwyczajnie.
        • kornel-1 Re: Egipt a reszta świata 08.04.16, 13:20
          Niunia, bardzo dobrze, że ten autobiograficzny wątek czytasz i rozwijasz. A ile kosztowały Cię wczasy w Hiszpanii?
          Daj się poznać :)

Kornel
          • cossa.nostra Re: Egipt a reszta świata 08.04.16, 20:59
            Mucho dinero? Niunia, nie daj się prosić.
            • katanus Re: Egipt a reszta świata 10.04.16, 23:39
              Jeszcze nie ma upałów, a Niuni już mocno dogrzało (choć jeszcze w tym roku ani w Egipcie, ani na Krecie nie była)!
              • ucho03 Re: Egipt a reszta świata 11.04.16, 12:08
                Niunia to wstyd że w tym roku nie byłaś w Egipcie ani na Krecie
                • niiktos Re: Egipt a reszta świata 11.04.16, 20:28
                  ty tez nie byles a pyszczysz wiecej niz inni razem wzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka