05.04.16, 10:40
Miał ktoś moze ostatnio kontakt z baza 3 WILL?
Bo od soboty wysłałam 2 maile i cisza. Ostatnio jak pisałam z Milosem w połowie marca, to bardzo szybko dopisywał.
Sprawa jest o tyle pilna, ze chciałam z nimi potwierdzić datę kursu nurkowego (kurs po polsku), a do jutra muszę zapłacić w biurze podrozy za wyjazd. Cena wyjazdu była promocyjna, więc juz dłużej nie moge przeciągnąć rezerwacji.
Macie jakieś info co u nich sie dzieje ?
Obserwuj wątek
    • olianaa Re: 3 WILL 05.04.16, 11:10
      Z tego co widziałam to Mostafa jest w tej chwili w Polsce. Dałabym Ci numer tel., ale masz nieaktywny profil i nie mogę wysłać prywatnej wiadomości. Odezwij się na maila gazetowego, dam Ci tel. napiszesz smsa i będziesz wiedzieć. To Mostafa prowadzi kursy po polsku, nie sądzę, żeby w tej chwili był tam jakiś Polak, bo jest lekko przed sezonem, ale może?
      • katanus Re: 3 WILL 05.04.16, 11:40
        Dzieki za szybka reakcje. Maila wysłałam na gazetowego.
        • katanus Re: 3 WILL 05.04.16, 16:13
          Olianaa bardzo Ci dziękuję za pomoc i szybką reakcję na mojego posta !
          Dzięki takim akcjom podtrzymujesz moją wiarę w sens istnienia tego forum.
          Mostafa potwierdził, wszystko git !
          Wspaniałych nurów Ci życzę :)
          • olianaa Re: 3 WILL 05.04.16, 18:33
            Cieszę się bardzo :-)
    • pawnurek Re: 3 WILL 05.04.16, 20:15
      Witajcie. Też chciałbym wiedzieć czy wszystko u nich w porządku. Wybieramy się tam na majówkę. Co prawda na facebook są nowe zdjęcia, ale warto mieć aktualne info.
      • olianaa Re: 3 WILL 05.04.16, 22:22
        Dlaczego miałoby być nie w porządku? Na Fb masz ciągle aktualności. Zawsze możesz do nich napisać i się upewnić:-)
    • mygdu Re: 3 WILL 12.09.16, 11:49
      Hej czy mogła być opisać jak wyglądał kurs PADI w 3 Will. Jak się umawialiście i kontaktowaliście, ile godzin było teorii, basenu i faktycznego nurkowania w morzu, ile dni trwał kurs, cena plus opłaty dodatkowe, zamierzam jechać w listopadzie i chciałabym się umówić z jakimś centrum. Najlepiej aby instruktor znał język polski bo nie wiem czy po angielsku wszystko ogarnę:):). Będę wdzięczna za info, pozdrawiam Magda.
      • miriam_73 Re: 3 WILL 13.09.16, 10:54
        W Marsa praktycznie żadna baza nie robi klasycznych basenówek, ale pracuje w tzw. wodach basenopodobnych. Innymi słowy, od początku siedzisz w morzu, tyle, że na początku w odpowiednim miejscu, płytko, na piasku i trenujesz podstawowe skillsy. Piszesz do nich, umawiasz kiedy będziesz w MA i od umówionego dnia odbierają Cię z hotelu i codziennie ćwiczysz, uczysz się teorii plus odrabiasz prace domowe z podręcznika :) Manual PADI jest po polski, można go kupić w necie wcześniej i z grubsza samodzielnie przerobić, to dużo upraszcza i przyspiesza naukę :) Zarówno sam Milosz mówi bdb po polsku no i Mostafa również. O ile dobrze pamiętam to kursowych nurkowań na wodach otwartych (które robi się już po kilku nurkach w wodach basenopodobnych, których nie wlicza się do puli wymaganych nurkowań "regularnych") jest wymóg co najmniej 4. W praktyce jest tak, że po ćwiczeniach na danym nurku i tak się - płytko - pływa i ogląda podwodne cuda. Chłopaki mają dwa plusy - cisną i wymagają opanowania podstaw (innymi słowy nie ma tak że plastik jest za nic), a z drugiej strony nie "wciskają" dalszych szkoleń, tylko (dobrze) radzą, by się najpierw trochę opływać i wtedy myśleć o dalszych kursach.

Możesz tez zrobić tak, że w Polsce przed wyjazdem zrobić u kogoś baseny i teorię, wziąć tzw. referral i nurki na wodach otwartych zrobić w Marsa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka