Dodaj do ulubionych

Selectours

29.09.04, 09:32
Czy ktoś jedzie na wycieczkę pobytowo-objazdową z Selectours 3.10, wylot z
Katowic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:58
      Ja byłem z nimi w lipcu i nikomu nie polecam ,BP które działa bardzo
      nieuczciwie.
      • iziek Re: Selectours 30.09.04, 10:38
        A co było nie tak?
        Ja wybrałam wersję pobytowo-objazdową, wersja 4*
        • Gość: Max Re: Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:25
          Ja wybrałem ofertę pobytową 5*,hotel pyramisa ,dostaliśmy pokoje w najgorszej
          cześci hotelu o standarcie no 3*,rezydent głupio się uśmiecha i usiłuje nas
          przekonać że nie działająca klimatyzacja ,brak dostawki dla
          dziecka ,zapuszczona łazienka ,widok z okna na śmieciowisko i pas startowy ....
          to standart pięciogwiazdkowy .Sami musieliśmy załatwić sobie zmianę pokoju w
          recepcji oczywiście za "drobną opłatą", w budynku główmym było już trochę
          lepiej ,ale to co BP pisze i pokazuje w katalogu pasuje do rzeczywistości jak
          pięść do oka .nawet egipskie ministerstwo odebrało jedną gwiazdkę temu hotelowi
          ale selectours wdalszym ciągu nabija nas w butelkę sprzedając to cudo
          jako "pięciogwiazdkowy luksusowy obiekt "
    • Gość: md Re: Selectours IP: 217.8.186.* 01.10.04, 08:44
      byłem z nimi w Szarmie w hotelu Iberotel Club Fanara . Hotel wybrałem ten
      ponieważ ma piękną rafę i tu nie pomyliłem się . Myślę ,że jest to rafa
      najpiękniejsza w tym rejonie . Hotel też jest godny polecenia . Było super i
      chętnie kiedyś tam wrócę .Tylko nie z Selectoursem ... dlaczego ? bo oszukują w
      swojej ofercie . oto co mnie spotkało ( są to mniej lub bardziej drobne sprawy
      ale warte przytoczenia )
      1. wylot miał być z Wrocławia prosto do Egiptu ( taką informację otrzymałem
      telefonicznie w biurze Selctours ) , my jednak lecieliśmy przez Katowice co
      przedłużyło czas przelotu o 3 godziny + 1 godzina spóżnienia już we
      Wrocławiu .z powrotem tak samo , najpierw międzylądowanie w Katowicach
      2. lecieliśmy w cztery osoby i mieliśmy obiecane dwie dwójki obok siebie . na
      miejscu okazało się ,że mamy zarezerwowane w odległości 50 m od siebie .
      3. gdy pytałem przedstawiciela Selectours o odległość pokoi od morza
      otrzymałem odpowiedź ,że 200 metrów . było około 400 metrów .
      4. za wizy płaciliśmy 18 dol. zamiast normalnej ceny 15 usd.
      to wszystko uważam za drobiazgi , które są mniej lub bardziej uciążliwe ale
      spotykane w każdym polskim biurze .Są jednak rzeczy , które dyskwalifikują to
      biuro
      a)na stronie internetowej biura pokazywany jest przykładowy pokój w hotelu
      pokój ( bardzo ładny i przestronny ), tylko ten pokój jest w innej "strefie"
      cenowej niedostępnej dla klientów Selectours .Selecturs ma pokoje zupełnie inne
      małe i brzydkie , takie jedynki przerobione na dwójki .mimo tego biuro z
      czystym sumieniem "sprzedaje" tą ofertę pokazując pokoje lepsze .
      b)biuro sprzedaje ofertę na wyjazd 14 dniowy , gdzie w normalnym biurze 14 dni
      powinno oznaczać 14 obiadów , 14 kolacji i 14 śniadań oraz 14 pełnych dni
      pobytu . oczywiście sprzedaje wiedząc ,że będzie krócej . w moim przpadku
      obcięto nam wypoczynek o 3/4 doby .
      Oczywiście często zdarzają się jakieś wpadki lub niedociągnięcia i szanujące
      się biuro powinno na to reagować w właściwy sposób tzn. oddawać część
      pieniędzy .
      Napisałem reklamacje wnosząc tylko o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną cześć
      pobytu . Selectours odrzucił tą reklamcje tłumacząc się lotami . Sprawa
      kwalifikuję się do oddania do sądu i zastanawiam się czy tego nie zrobić .
      Myślę ,że po przeczytaniu tego wywodu część osób zrezygnuje z usług Selectoursa
      co będzie dla mnie dużą satysfakcją .
      Reasumując: Biuro Selectours nie spełniło moich oczekiwań , okazało się
      naciągaczem i oszustem .
      ps1.aby zakończyć te wywody są i dobre strony tego biura , nie zmieniono nam
      hotelu , no i mogli nam obciąć większą ilość wypoczynku np. po 10 dniach zabrać
      do kraju tłumacząc się lotami .

• iziek Re: Selectours 01.10.04, 09:56
        Zupełnie nie rozumiem na te okropne narzekania ludzi. Ja dopiero jadę do
        Egiptu, ale po lekturze wpisów na forum już wiem, że Polacy otrzymują
        najczęściej pokoje w najgorszej części hotelu, że trzeba pomóc sobie samemu
        wkładając do paszportu parę dolarów na recepcji, że nie można liczyć na
        rezydentów itp. Ja to wszystko wiem od ludzi, którzy dawali dobre rady i już
        wiem, jak się nastawić na pobyt tam. Nie zamierzam narzekać, tylko po prostu
        muszę zadbać sama o siebie. I jeszcze jedno - czytając opinie na temat biur
        podróży doszłam do wniosku, że nie można się tym kierować, bo właściwie każde
        biuro organizujące wycieczki do Egiptu zostało w jakiś sposób skrytykowane.
        Mniej lub więcej ale jednak. Poza tym Polacy naprawdę lubią narzekać. Narzekają
        na niższy standard (przecież od dawna wiadomo, że egipskie gwiazdki nie są
        odpowiednikiem gwiazdek europejskich), narzekają na to, że biura przyznają
        więcej gwiazdek niż ma hotel (wystarczy przeglądnąć parę katalogów, ofert i
        przekonać się, że w jednym biurze hotel ma 3* w innym 4* - można wyciągnąć
        średnią), narzekają na rezydentów,( choć od dawna wiadomo, że raczej nie można
        na nich liczyć a jeśli już to jest to miły akcent). Uważam, że zamiast ciągle
        mieć pretensje lepiej przed wyjazdem dobrze się przygotować i wiedzieć na to
        się nastawić. Takie jest moje zdanie.
    • Gość: Kasia Re: Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:43
      Rzeczywiscie biuro Selectour to maly oszust.Na miejscu wycieczki do Kairu,
      Luksoru i na safari sa drozsze niz te same z biura Exim.Dodatkowo to drugie
      oferuje 3 wycieczki na snurkowanie gratis.Jezeli chodzi o sprawy hotelowe,nie
      mam zastrzezen.Bylam w El Gounie,w hotelu Steigenberger Golf Resort,polecam
      kazdemu.
    • Gość: agnieszka Re: Selectours IP: 81.4.20.* 02.10.04, 14:40
      ludzie o czym wy piszecie pan ktory pisze o hotelu klub fanfara wyslal
      dokladnie takie same posty do wszystkich mozliwych pytano BPSelectours poza tym
      jakie selectours ma drozsze wycieczki niz exim sa dokladnie te same ceny i tez
      snurkowanie gratis bo... jest ten sam kontrahent dla obu firm wiec zastanowcie
      sie co pisac najpierw sie zorientujcie w temacie a potem krytykujcie ja jestem
      w hotelu coral beach i nie mam zadnych zastrzezen
      pozdrawiam wiecznie narzekajacych turystow
      • Gość: Dasia Re: Selectours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 19:41
      • Gość: Dasia Re: Selectours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 19:46
        Ja do Agnieszki, która pisze,że jest w hotelu Coral Beach i w dodatku z
        Selectoursem. W czwartek 7.10 lecimy właśnie tam i z tym BP. Jeśli mogłabyś
        napisać co ewentualnie mogłoby się tam przydać (jedziemy z 2-letnim dzieckiem),
        do kiedy tam będziesz, może Ty czegoś potrzebujesz stąd, a akurat jakoś byśmy
        się zazębili pobytowo? Czy warunki w miarę przyzwoite? Dotychczas wędrowoaliśmy
        z mężem samodzielnie po różnych dziwnych krajach, więc nie jesteśmy jakoś
        bardzo wymagający, no ale tym razem z maluchem i kupiło się taki wyjazd więc..?
        Będziemy wdzięczni za odpowiedź i sugestie.
    • Gość: Magda Re: Selectours IP: 62.135.124.* 02.10.04, 15:18
      dokładnie, wszyscy tylko narzekają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka