iziek 29.09.04, 09:32 Czy ktoś jedzie na wycieczkę pobytowo-objazdową z Selectours 3.10, wylot z Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Max Re: Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:58 Ja byłem z nimi w lipcu i nikomu nie polecam ,BP które działa bardzo nieuczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Selectours 30.09.04, 10:38 A co było nie tak? Ja wybrałam wersję pobytowo-objazdową, wersja 4* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:25 Ja wybrałem ofertę pobytową 5*,hotel pyramisa ,dostaliśmy pokoje w najgorszej cześci hotelu o standarcie no 3*,rezydent głupio się uśmiecha i usiłuje nas przekonać że nie działająca klimatyzacja ,brak dostawki dla dziecka ,zapuszczona łazienka ,widok z okna na śmieciowisko i pas startowy .... to standart pięciogwiazdkowy .Sami musieliśmy załatwić sobie zmianę pokoju w recepcji oczywiście za "drobną opłatą", w budynku główmym było już trochę lepiej ,ale to co BP pisze i pokazuje w katalogu pasuje do rzeczywistości jak pięść do oka .nawet egipskie ministerstwo odebrało jedną gwiazdkę temu hotelowi ale selectours wdalszym ciągu nabija nas w butelkę sprzedając to cudo jako "pięciogwiazdkowy luksusowy obiekt " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Selectours IP: 217.8.186.* 01.10.04, 08:44 byłem z nimi w Szarmie w hotelu Iberotel Club Fanara . Hotel wybrałem ten ponieważ ma piękną rafę i tu nie pomyliłem się . Myślę ,że jest to rafa najpiękniejsza w tym rejonie . Hotel też jest godny polecenia . Było super i chętnie kiedyś tam wrócę .Tylko nie z Selectoursem ... dlaczego ? bo oszukują w swojej ofercie . oto co mnie spotkało ( są to mniej lub bardziej drobne sprawy ale warte przytoczenia ) 1. wylot miał być z Wrocławia prosto do Egiptu ( taką informację otrzymałem telefonicznie w biurze Selctours ) , my jednak lecieliśmy przez Katowice co przedłużyło czas przelotu o 3 godziny + 1 godzina spóżnienia już we Wrocławiu .z powrotem tak samo , najpierw międzylądowanie w Katowicach 2. lecieliśmy w cztery osoby i mieliśmy obiecane dwie dwójki obok siebie . na miejscu okazało się ,że mamy zarezerwowane w odległości 50 m od siebie . 3. gdy pytałem przedstawiciela Selectours o odległość pokoi od morza otrzymałem odpowiedź ,że 200 metrów . było około 400 metrów . 4. za wizy płaciliśmy 18 dol. zamiast normalnej ceny 15 usd. to wszystko uważam za drobiazgi , które są mniej lub bardziej uciążliwe ale spotykane w każdym polskim biurze .Są jednak rzeczy , które dyskwalifikują to biuro a)na stronie internetowej biura pokazywany jest przykładowy pokój w hotelu pokój ( bardzo ładny i przestronny ), tylko ten pokój jest w innej "strefie" cenowej niedostępnej dla klientów Selectours .Selecturs ma pokoje zupełnie inne małe i brzydkie , takie jedynki przerobione na dwójki .mimo tego biuro z czystym sumieniem "sprzedaje" tą ofertę pokazując pokoje lepsze . b)biuro sprzedaje ofertę na wyjazd 14 dniowy , gdzie w normalnym biurze 14 dni powinno oznaczać 14 obiadów , 14 kolacji i 14 śniadań oraz 14 pełnych dni pobytu . oczywiście sprzedaje wiedząc ,że będzie krócej . w moim przpadku obcięto nam wypoczynek o 3/4 doby . Oczywiście często zdarzają się jakieś wpadki lub niedociągnięcia i szanujące się biuro powinno na to reagować w właściwy sposób tzn. oddawać część pieniędzy . Napisałem reklamacje wnosząc tylko o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną cześć pobytu . Selectours odrzucił tą reklamcje tłumacząc się lotami . Sprawa kwalifikuję się do oddania do sądu i zastanawiam się czy tego nie zrobić . Myślę ,że po przeczytaniu tego wywodu część osób zrezygnuje z usług Selectoursa co będzie dla mnie dużą satysfakcją . Reasumując: Biuro Selectours nie spełniło moich oczekiwań , okazało się naciągaczem i oszustem . ps1.aby zakończyć te wywody są i dobre strony tego biura , nie zmieniono nam hotelu , no i mogli nam obciąć większą ilość wypoczynku np. po 10 dniach zabrać do kraju tłumacząc się lotami . Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Selectours 01.10.04, 09:56 Zupełnie nie rozumiem na te okropne narzekania ludzi. Ja dopiero jadę do Egiptu, ale po lekturze wpisów na forum już wiem, że Polacy otrzymują najczęściej pokoje w najgorszej części hotelu, że trzeba pomóc sobie samemu wkładając do paszportu parę dolarów na recepcji, że nie można liczyć na rezydentów itp. Ja to wszystko wiem od ludzi, którzy dawali dobre rady i już wiem, jak się nastawić na pobyt tam. Nie zamierzam narzekać, tylko po prostu muszę zadbać sama o siebie. I jeszcze jedno - czytając opinie na temat biur podróży doszłam do wniosku, że nie można się tym kierować, bo właściwie każde biuro organizujące wycieczki do Egiptu zostało w jakiś sposób skrytykowane. Mniej lub więcej ale jednak. Poza tym Polacy naprawdę lubią narzekać. Narzekają na niższy standard (przecież od dawna wiadomo, że egipskie gwiazdki nie są odpowiednikiem gwiazdek europejskich), narzekają na to, że biura przyznają więcej gwiazdek niż ma hotel (wystarczy przeglądnąć parę katalogów, ofert i przekonać się, że w jednym biurze hotel ma 3* w innym 4* - można wyciągnąć średnią), narzekają na rezydentów,( choć od dawna wiadomo, że raczej nie można na nich liczyć a jeśli już to jest to miły akcent). Uważam, że zamiast ciągle mieć pretensje lepiej przed wyjazdem dobrze się przygotować i wiedzieć na to się nastawić. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:43 Rzeczywiscie biuro Selectour to maly oszust.Na miejscu wycieczki do Kairu, Luksoru i na safari sa drozsze niz te same z biura Exim.Dodatkowo to drugie oferuje 3 wycieczki na snurkowanie gratis.Jezeli chodzi o sprawy hotelowe,nie mam zastrzezen.Bylam w El Gounie,w hotelu Steigenberger Golf Resort,polecam kazdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Selectours IP: 81.4.20.* 02.10.04, 14:40 ludzie o czym wy piszecie pan ktory pisze o hotelu klub fanfara wyslal dokladnie takie same posty do wszystkich mozliwych pytano BPSelectours poza tym jakie selectours ma drozsze wycieczki niz exim sa dokladnie te same ceny i tez snurkowanie gratis bo... jest ten sam kontrahent dla obu firm wiec zastanowcie sie co pisac najpierw sie zorientujcie w temacie a potem krytykujcie ja jestem w hotelu coral beach i nie mam zadnych zastrzezen pozdrawiam wiecznie narzekajacych turystow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dasia Re: Selectours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 19:46 Ja do Agnieszki, która pisze,że jest w hotelu Coral Beach i w dodatku z Selectoursem. W czwartek 7.10 lecimy właśnie tam i z tym BP. Jeśli mogłabyś napisać co ewentualnie mogłoby się tam przydać (jedziemy z 2-letnim dzieckiem), do kiedy tam będziesz, może Ty czegoś potrzebujesz stąd, a akurat jakoś byśmy się zazębili pobytowo? Czy warunki w miarę przyzwoite? Dotychczas wędrowoaliśmy z mężem samodzielnie po różnych dziwnych krajach, więc nie jesteśmy jakoś bardzo wymagający, no ale tym razem z maluchem i kupiło się taki wyjazd więc..? Będziemy wdzięczni za odpowiedź i sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Selectours IP: 62.135.124.* 02.10.04, 15:18 dokładnie, wszyscy tylko narzekają Odpowiedz Link Zgłoś