Dodaj do ulubionych

Koniec mody na Egipt

08.10.04, 10:03

Nie chcę być Kasandrą, ale to już
koniec (PRZYNAJMNIEJ NA ROK, DWA) mody na Egipt.
Podobnie było na Bali, gdzie też zaatakowali fanatyczni islamiści. No ale
Bali jest tak daleko, że mało to kogo obchodziło, nie mówiąc już o kosztach
takiej wyprawy.
Egipt BYŁ dla nas wspaniałym miejscem na wakacje, mimo wszystko.
Teraz "podziękujmy" terrorystom - w końcu zaatakowali również w zwykłych
turystów.
Ktoś napisze, że spadną ceny, nie będzie tak tłoczno...
No ale nie o to chodzi. Miejsce tworzą również ludzie.
A tych poleci tam niewielu. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: Koniec mody na Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:19
      Bzdura. To był zamach wyraźnie nakierowany na izraleskich turystów (tak wybrano
      i czas i miejsce) i nie sądzę, żeby odtąd Egipt był mniej bezpieczny. A
      Izraelczycy to się nawet pewnie nie bardzo przestraszyli, bo na codzień u
      siebie mają tego o wiele więcej.
      • Gość: ralf Re: Koniec mody na Egipt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 11:24
        bzdury opowiadasz elka

• dawkorn Re: Koniec mody na Egipt 08.10.04, 11:30
        Obojętne, na kogo nakierowany - bo nakierowany na LUDZI.
        A jeśli trzymamy się narodowości, to przecież wg doniesień zginęli również
        Brytyjczycy oraz Rosjanie.
        Wierzę, że już żadnego zamachu nowego tam nie będzie, ale to, co się stało,
        przekreśla Egipt jako kraj, gdzie zawsze świeci słońce, a fundamentaliści
        mieszkają hen daleko na pustyni.
        Nie wiem też, czy Izraelczycy nie przestraszyli się - jak to nie przestraszyli?
        Boże u siebie mają Sajgon, ale po kurorcie spodziewają się absolutnej GWARANCJI
        BEZPIECZEŃSTWA.
        Innych argumentów chyba nie trzeba.
        Założę się, że dzisiaj szefowie Alfy, Suna, Exima i innych gorączkowo szukają
        innych destynacji, bo wątpię, żeby zebrali za parę miesięcy choć jeden czarter.
        • madzia112 Re: Koniec mody na Egipt 08.10.04, 14:11
          Jestem wstrząśnięta wiadomoscią o zamachach i absolutnie nie bagatelizuję
          sprawy. Jednakże nie uważam, że trzeba wystrzegać się teraz Egiptu. Wyznaję
          zasadę, że co komu pisane to i tak go spotka. Pamiętacie chyba wypadek autokaru
          w Egipcie właśnie, czy też samolot linii Flash Air, w którym zginęło tylu
          ludzi... Czy z tych powodów też należy nie jechać do Egiptu ? A bezpiecznie już
          nie jest nigdzie ( a Hiszpania ?? ) - to okropne, ale przyszło nam żyć w takich
          własnie czasach.
          • aleksandra.nowakowska Re: Koniec mody na Egipt 08.10.04, 14:22
            I pod słowami Madzi obiema rękami się podpisuję.

A pamiętacie Luksor w 1997 bodajże? Wteddy też strzelali do turystów....

Przykro mi, że żyję w takich czasach....
            • Gość: Kgb Re: Koniec mody na Egipt IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 14.11.04, 10:20
              to nie Luxor a świątynia Hatszepsut
        • marieia Re: Koniec mody na Egipt 08.10.04, 17:02
          zgadzam sie w zupelnosci
          mialam w planie skoczyc na 7 dni w XI do SHS a teraz raczej nic z tego...
          szkoda mi Egiptu... tych pieknych plaz... cudnych raf... ciekawych nurow itd
          itd itd...
          ale boje sie o swoja rodzine kazdy z nas mogl tam byc niesety
    • dlaczegodlatego Re: Koniec mody na Egipt 08.10.04, 16:02
      koniec mody na egipt i chyba koniec powolny tego forum, niestety.
      • madzia112 Re: Koniec mody na Egipt 08.10.04, 16:07
        A ty kolego skąd się urwałeś ????
        • beti22 Re: Koniec mody na Egipt 08.10.04, 16:47
          To straszne i przykre. Napewno teraz ludzie będą mieli dylemat , jechać do
          Egiptu? czy nie? Tak jest zawsze. Ja miałam taką sytuacje , miałam wykupione
          wczasy na Djerbie a tu tydzien przed naszym wylotem byl zamach na turystow
          przed Synagogą - no i tez mielismy dylemat stracić kase?? ale po przemysleniach
          doszliśmy do wniosku ze piorun nigdy nie uderza dwa razy w to samo miejsce ,
          pojechalismy i było ok ale Synagogi nie pojechalismy zwiedzać.Pozdrawiam
          • Gość: gosia Re: Koniec mody na Egipt IP: 81.210.112.* 08.10.04, 18:02
            oczywiscie ta czesc swiata byla, jest i bedzie bardziej niebezpieczna ale nie
            uwazam aby ludzie zrezygnowali z wyjazdow do cudownego egiptu gdzie zawsze
            swieci slonce a woda w morzu cieplutka. Kiedy pierwszy raz jechalam tez sie
            balam bo nasluchalam sie wiele zlego na temat arabow,terrorystow... i calkiem
            niepotrzebnie a moze w naszym rodzimym Mielnie jest bardziej bezpiecznie???
            • Gość: gunia Re: Koniec mody na Egipt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 18:08
              Skoro już się coś takiego wydarzył, to drudi raz (w tak krótkim czasie) w
              Egipcie to się nie powtórzy. Nie ma co panikować.
              Nic dwa razy się nie zdarza, jak mówią słowa piosenki. Pakować się i jechać!
    • Gość: anna Re: Koniec mody na Egipt IP: *.delecta.pl 10.11.04, 18:15
      Nie prawda byłam akurat w Sharm gdy był wybuch było spokojnie to był zamach na
      Izraelczykow
      • Gość: J Re: Koniec mody na Egipt IP: *.aster.pl 10.11.04, 19:53
        Gość portalu: anna napisał(a):

> Nie prawda byłam akurat w Sharm gdy był wybuch było spokojnie to był zamach na
        > Izraelczykow

Oczywiście, że było spokojnie. Nie było się czym martwić.
        Przecież Izraelczycy to nie ludzie!
    • cairo7 Re: Koniec mody na Egipt 11.11.04, 14:24
      Jakiej mody?Egipt sie,albo kocha,albo nie!I już!Byłem w Shar po zamachach,za
      tydz lecę do Hurgady,i przez myśl mi nie przeszło,że mam przestać latać.A co
      komu pisane......
      • joanna77 Re: Koniec mody na Egipt 11.11.04, 14:33
        Zgadzam sie w zupełnosci z przedmowcą:-)
    • Gość: cs Re: Koniec mody na Egipt IP: 80.167.93.* 14.11.04, 02:28
      wez se daj na wstrzymanie
      bylo kilka zamachow w Turcji, Hiszpanii, Grecjii, ale jakos nikt nie pieprzy o
      tym, ze "koniec mody"
      Egipt to Egipt, nie wymaga "mody" ani domoroslych wrozek
    • Gość: bayazed Re: Koniec mody na Egipt IP: 62.135.62.* 14.11.04, 08:06
      Mimo tego, iż mamy połowę listopada, nie zauważyłem jakiegos drastycznego
      spadku ilości nowych rezerwacji z Polski tutaj w Sharm.
      Nie zauważyłem tez żeby spadła ilośc przyjeżdżających tu Włochów, Hiszpanów,
      Niemców i Anglików, którzy przecież są o wiele bardziej "zachowawczy" w tych
      kwestiach niż inne nacje.
      W Sharm szczyt sezonu pełną gębą i tłumy ludzi w Naama bay, jak i niesamowite
      zamieszanie i tłok w Travco, skąd wypływają łodzie nurkowe.
      Pozdrawiam i nie dramatyzujmy,
      bayazed
    • Gość: Mark Re: Koniec mody na Egipt IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.04, 14:33
      Jakiej mody ?
      Ja i inni nie jeździmy tam , " bo tak wypada"
      Jesteś blondynką ?
    • Gość: baska Re: Koniec mody na Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:33
      ha tak sobie czytalam ten stary post i mysle ze jednak moda na egipt nie minela
      i BARDZO DOBRZE. nie mozna dac sie zastraszyc, a czartery w kwietniu sa pelne -
      wiem cos o tym:)))pozdrowienia dla fanow Egiptu
      • pam_pa_ram_pam Re: Koniec mody na Egipt 18.03.05, 08:47
        1. Dla tych, co chcą w Egipcie zobaczyć piramidy, skarb Tutenchamona, Dolinę
        Królów, Karnak czy Abu Simbel nie ma alternatywy dla Egiptu.
        2. Jak na razie nie ma tez alternatywy cenowej dla tanich pobytów czysto
        rekreacyjnych w Hurghadzie.
        3. Przy tygodniowym urlopie czas przelotu odgrywa sporą rolę, niezależnie od
        ceny biletu - więc konkurencja ze strony Polinezji raczej Egiptowi nie grozi.
        4. Zagrożenie dla życia jest dla Turysty w Egipcie podobne jak w każdym innym
        kraju (pomijam Szwajcarię).

po co więc takie czarnowidztwo...
        • Gość: habibi77 Re: Jaka moda?? IP: *.chello.pl 18.03.05, 09:47
          ale stary wątek wyciągnięty :-)

Jaka tam moda, my tam jeździmy się wygrzać, pokąpać w morzu, odpocząć, a nie
          dlatego, że jakas moda panuje, czy się kończy.
          Kasandro niestety jestes w błędzie to nie żadna moda, ale można stwierdzić to
          dopiero będąc w Egipcie.
          Kurcze ale sie rozmarzyłam, a tu jeszcze 2 tygodnie do wyjazdu.
          • Gość: andrzej Re: Jaka moda?? IP: 83.168.104.* 18.03.05, 23:30
            2 tygodnie???
            my mamy 6 m-cy.
            i żadni terroryści nie są w stanie nam przeszkodzić w wyjeździe...
            • Gość: habibi77 Re: Jaka moda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:15
              to współczuję jak sie okazało to lecimy za 3 tygodnie nie za 2, ale ten czas
              wolno płynie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka