Dodaj do ulubionych

Hotel Hilton Marsa Alam

08.05.18, 18:30
Mam pytanie o wodę, wiem, ze w pokojach codziennie jest wstawiana butelka 1,5 litra wody. Czy na terenie hotelu jest możliwość nalania sobie wody do butelek? Ja dziennie wypijam ponad 2 litry wody, a jadę jeszcze z mężem, który też przecież musi pić wodę a nie wódę
Obserwuj wątek
    • walet Re: Hotel Hilton Marsa Alam 21.05.18, 12:59
      Rozczulają mnie te pytania o wodę w egipskich hotelach.
      Duża butla codziennie w pokoju , butelki na stole w restauracji + donoszący ją kelner, woda i napoje bezalkoholowe w barach - więc po co napełniać te własne butelki i pić nieświeżą , ciepłą itp?
      Ciągle to widzę u naszych rodaków w Egipcie i nigdy nie rozumiem.
      • mernar Re: Hotel Hilton Marsa Alam 21.05.18, 15:26
        Nie w każdym hotelu woda jest donoszona do pokojów codziennie - są tez takie hotele i jest ich całkiem sporo, w których woda w butelkach jest tylko pierwszego dnia, a następnie należy te butelki napełniać z dystrybutorów w restauracji głównej. Jak ktoś wyrzuci pusta butelkę to ma problem, bo musi sobie kupic nową.
        Niewątpliwie jest to słuszny kierunek 30 litrowe baniaki do dystrybutorów sa wielorazowego użytku, a przy tej ilości wody jaka jest zużywana przez hotel, codziennie byłaby masa butelek do utylizacji.
        Nawet w tych hotelach gdzie woda jest regularnie donoszona do pokojów nie zawsze jest wszystko na czas, przeważnie jest dostarczana podczas sprzątania, ale czasami jest dopiero późnym wieczorem albo rano.
        Bary na plazy i przy basenie sa otwierane dopiero o 10, jak sie wstaje o 5 popływać, to taka butelka wody znika przed śniadaniem .
        Ja zaliczam sie do osób które chodzą na śniadania z pustymi butelkami i napełniam je z dystrybutorów taka ilością wody jaką potrzebuje. Jest to zgodne z zaleceniami hotelu, nie jest to żaden obciach, ale wyraz troski o środowisko i nie jest to w żaden sposób zależne od narodowości.
        • walet Re: Hotel Hilton Marsa Alam 21.05.18, 19:01
          mernar - patrz na tytuł wątku w którym zabierasz głos :) dziewczyna pyta o wodę w Hiltonie w Marsa, w tym hotelu nie ma problemów z wodą w butelkach , tak w pokojach jak i w restauracji . butelka "wielokrotnego użytku " jest więc nieprzydatna ( że już nie wspomnę ,że mało higieniczna) . A jeśli zużycie wody w rodzinie jest skrajnie duże - to zawsze można się "uśmiechnąć" się do sprzątacza i zwiększyć codzienne dostawy do lodówki do 3 - 4,5 - 6 litrów (niepotrzebne skreślić)

• bonaba Re: Hotel Hilton Marsa Alam 21.05.18, 21:29
            dzięki za odpowiedź.
          • aga_wa1 Re: Hotel Hilton Marsa Alam 07.06.18, 19:08
            również Hilton ma dziwaczne ograniczenia. Urzejmosc sprzatacza sprawiła,ze w butelkowanej moglismy siię "kąpać" ale 3 nurków miało innego sprzątacza (;)) i wieczorem poprosiło o butelkę wody w barze-niestety tu już płatna, dystrybutory przy basenach wieczorem tez juz puste bywają, pozostaje pić w lobby ;)
            • dziadzio Re: Hotel Hilton Marsa Alam 07.06.18, 22:38
              Podobna sytuacja była w Elphistone, my z żoną dostawaliśmy wodę, moja córka z dzieckiem nie, może za karę za większy bałagan w pokoju.
              aga, powiedz proszę, czy sprzątacze byli równo motywowani?
    • tiny_fish1 Re: Hotel Hilton Marsa Alam 30.05.18, 17:35
      Tak, w restauracjach są dystrybutory z wodą przy wszystkich posiłkach (w barze na plaży też :) ). Właśnie wróciliśmy z Hiltona i już zazdrościmy tym, którzy tam jadą :D. Jesli jesteście bardziej "morscy" niż "basenowi" weżcie zestawy do snorkowania i pozdrówcie od nas żółwie na środku zatoki!!! Najlepiej wyruszyć na spotkanie z nimi między 2 a 5 po południu - wtedy podchodzą najbliżej brzegu :). Pozdrawiamy. Ela i Marian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka