Dodaj do ulubionych

Slonce w listopadzie - opalanie

22.10.04, 11:24
Czy w listopadzie slonce nadal tak mocno operuje, ze trzeba na poczatek co
najmniej filtr 30 zastosowac spedzajac czas na plazy? Dodam moze, ze mam
jasna karnacje, ale opalam sie szybko, nie mam jakiejs szczegolnie wrazliwej
cery.
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Slonce w listopadzie - opalanie 22.10.04, 11:57
      Hej kocia_mamo :)
      Nie wiem dokładnie, jak wygląda sprawa w listopadzie w Egipcie, ale śmiem twierdzić, że może podobnie jak w Tunezji w październiku (wszak Tunezja lekko wyżej leży :)
      Wróciłam wczoraj z Tunezji. Słońce było każdego dnia (z wyjątkiem jednego poranka i jednego wieczora, kiedy była burza i padało), ogólnie było bardzo ciepło, czyli okolice 30 C, ale były też dni, kiedy nawet na plaży przy wiaterku nie dało się wytrzymać.
      Przez pierwsze dni używałam filtra 16, potem już tylko 7. Nie wydaje mi się,żeby trzeba było aż 30. W Egipcie 30 używałam w czerwcu i maju. Dwudziestka w listopadzie spokojnie powinna srarczyć na pierwsze dni. Opaliłam się na tych filtrach w sumie ładnie, ale "spalona słońcem" na pewno nie jestem :)
      Życzę super wypoczynku w Egipcie i dużo ciepłego słoneczka ! Już zazdroszczę...

pzdr
      Kasia
      • kocia_mama Re: Slonce w listopadzie - opalanie 22.10.04, 12:19
        Hej :)
        Dzieki za info w pore bo juz chcialam blokery kupowac :)
        Widze teraz, ze Nivea faktor 15 chyba w zupelnosci wystarczy.

Dzieki za zyczenia :)
        Pozdrawiam.
        • corrina_f1 Re: Slonce w listopadzie - opalanie 22.10.04, 12:24
          Powiem Ci tylko jeszcze tyle, ze jakies 3 tygodnie temu, kiedy chciałam się zaopatrzyć w filtry, miałam z tym poważny problem nawet w duzych centrach handlowych w Warszawie. Wszędzie słoneczne kosmetyki już dawno zniknęły z pułek, co bardzo mnie zdziwiło biorąc pod uwagę fakt, że przecież wielu Polaków na jesieni i w zimie też wyjeżdża tam, gdzie świeci słońce...
          Koniec końców dostałam filtry w spadku po koleżance, bo nic na półkach nie znalazłam.

pzdr
          Kasia
          • kocia_mama Re: Slonce w listopadzie - opalanie 22.10.04, 12:27
            Wiem, wiem - wczoraj bylam w swojej drogeri i tez kremy do opalania zniknely,
            zostaly tylko kosmetyki do solarium i samoopalacze.
            Ale mozna kupic w necie www.e-kosmetyki.pl/index.php?cPath=29_100 -
            niektore po promocyjnych cenach.

• Gość: Zuza Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 22.10.04, 12:41
              Kocia mamo, a kiedy i dokad dokladnie lecisz??
              Ja tez bede w Egipcie w listopadzie :)
              • kocia_mama Re: Slonce w listopadzie - opalanie 22.10.04, 12:44
                Do Coral Beach w Hurghadzie 5 listopada na 2 tygodnie :)
                • Gość: cLOE Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: *.crowley.pl 24.10.04, 12:51
                  JESLI MOGE COS DODAC TO FILTRY KUPICIE NA MIEJSCU BEZ PROBLEMU.CORAL BEACH LEZY
                  W TAKIM MIEJSCU ,ZE TAM NA PLAZY JEST NIECO CHLODNIEJ I WIEJE STRASZNY WIATR
              • kocia_mama Re: Slonce w listopadzie - opalanie 23.10.04, 11:26
                Zuza a Ty kiedy lecisz, do jakiego hotelu?
                • Gość: ania Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.04, 22:45
                  a moze ktos wybiera sie ok 20 listopada, chociaz obawiam sie, ze moze byc juz
                  nieco chlodniej a dni jeszcze krótsze ale napewno bedzie cieplej niz u nas.
                  Bardzo chciałabym naładować baterie przed zimą (nie cierpie zimna brr..). Czy
                  ktos mógłby udzielic mi informacji na jaka pogode mam sie przygotowac?
                  Oczywiście spodziewam sie, ze nie bedzie tak ciepło jak w pełni sezonu ale czy
                  mam szanse powygrzewac sie na słoncu?
                  • Gość: Zuza Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: *.plusgsm.pl 24.10.04, 11:13
                    Ja lece na tydzien 21.11 do Holiday Inn Amphoras w Sharm. Troszke sie miniemy
                    Kocia Mamo :(. Aniu a Ty konkretnie dokad sie wybierasz?? Pozdrawiam
                    • Gość: Ania Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.04, 00:28
                      Zuziu jeszcze dokładnie nie wiemy do jakiego hotelu, jeszcze niestety czekamy
                      bo ja już jestem praktycznie spakowana :) ale moja druga osoba ma pewne
                      problemy w pracy. jednak wierzę w to że wyjedziemy w każdym razie będę stawała
                      na głowie a jak ja sie już na cos upre... Nie wiem w jak dużym gronie jedziesz
                      ale byłoby wspaniale abyśmy sie wszyscy poznali im więcej ludzi tym weselej:)
                      Mam nadzieje, że będziemy w kontakcie papa
                      • eryk2k1 Re: Slonce w listopadzie - opalanie 26.10.04, 01:14
                        potwierdzam co napisala corrina. ja bylem we wrzesniu i jakos szczegolnie sie
                        nie opalilem. wrocilem 2 pazdziernika i juz teraz po opaleniznie he he. w
                        kazdym razie w zaleznosci od karnacji mysle ze trzeba stosowac jak najmniejsze
                        filtry a pozniej olejki do opalania! ja w jeden dzien tylko niestety uzywalem
                        olejku, jak juz bylem na objezdzie. szczerze mowiac myslalem ze bardziej sie
                        opale w egipcie :). zeby bylo jasne - opalalem sie caly czas praktycznie, nie
                        unikalem slonca w zadnych porach.
                        Pozdr.
                      • zuza1976 Re: Slonce w listopadzie - opalanie 26.10.04, 08:54
                        Aneczko,ja niestety lece sama. Wiec jesli okazaloby sie, ze bedziecie tam w tym
                        samym czasie co ja to bylabym bardziej niz szczesliwa. Czekam na newsy jak sie
                        sprawa rozwinie. Calusy, Zuza
                        • Gość: anmut Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: *.mlyniec.gda.pl 26.10.04, 11:10
                          sama? nie mozesz wziac jakas kolezanke? albo kogos z krewnych? samej to by mi
                          sie nie chcialo ;/ jakos smutno tak... ;/
                          • zuza1976 Re: Slonce w listopadzie - opalanie 26.10.04, 11:23
                            Niestety tym razem nikt nie moze ze mna pojechac. Mnie sie jednak tak bardzo
                            chce nurkowac, ze i tak jade. Poza tym znam kilka osob, ktore tam mieszkaja,
                            wiec nie zgine ... :)
                            • Gość: Ania Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.04, 11:45
                              Czesc Zuziu, uwazam ze faktycznie nie ma się czego obawiac jadac samemu, ja tez
                              raz bylam sama i wlos mi z glowy nie spadl :) Poza tym jest calkiem możliwe, ze
                              będę zmuszona również jechac sama, tylko jest jeden maly problem ja /lub my/
                              wybieramy się do Hurghady, fakt jeszcze nie mamy wykupionej wycieczki bo nie
                              wiem czy pojade sama czy nie ale bedzie to raczej Hurghada
                              • Gość: nefretete Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: *.chello.pl 26.10.04, 11:54
                                Wiecie co? Ja byłam w Egipcie w lutym, używałam najpierw 25 i wyglądałam jak
                                burak:) Niestety taka karnacja:(. Pozdrówcie ode mnie Egipt-ale Wam
                                zazdroszczę!!!!!!!!!!
                              • Gość: Zuza Re: Slonce w listopadzie - opalanie IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 26.10.04, 12:16
                                Aniu, to moze jak sama bedziesz jechac to dasz sie namowic jednak na Sharm??
                  • radioaktywny Re: Slonce w listopadzie - opalanie 26.10.04, 11:50
                    Mozesz byc spokojna - bedziesz miala mnostwo slonca i cale dnie na opalanie.
                    Temperatura powietrza jak sadze bedzie oscylowala wokol 25 C, a moze byc nawet
                    cieplej. Bedziesz miala mozliwosc wygrzania sie i naladowania bateryjki....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka