Dodaj do ulubionych

SULTAN BEACH - Hurgada

IP: *.poch.com.pl 03.11.04, 07:53
Wylatujemy 18.11.04 z Katowic do hotelu SULTAN BEACH - Hurgada morze ktoś
jeszcze leci w tym terminie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 03.11.04, 08:48
      Byłam w tym hotelu jeden dzień. Wróciłam w ubiegłym tygodniu. Coś niecoś
      widziałam, czy coś Cię interesuje konkretnego?
      • Gość: SG Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.poch.com.pl 03.11.04, 09:30
        Mam pytanie odnoście niezbyt ciekawej plaży czy potwierdzasz te opnie sam hotel
        podobno jest bez zarzutów w biurze zapewniano mnie iż wykupuje ofertę na
        konkretny pokój tz.
        z widokiem na morze jak mam się do tego ustosunkować.
        • Gość: Ania Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 03.11.04, 09:47
          Sułtan Beach to bardzo duży hotel. Ja miałam pokój od ulicy, ale spędziłam tam
          jedna noc i było mi obojętne. Najgorsza była łazienka, może w innej części
          wygląda lepiej. Plaża jest mała i niezbyt ładna, ale ja w ubiegłym roku byłam w
          Sharmie i w Hurgadzie trudno mnie zadowolić. Jest fajny plac zabw dla dzieci,
          pub, korty tenisowe, basen z barkiem i wiele innych atrakcji. Leżaki trzeba
          rezerwować koło 7 rano, jak przyszliśmy o 8 nie było miejsca ani na basenie, ani
          na plaży.
          • habebe Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 09:57
            nie przesadzajcie z ta nieciekawa plaza. naprawde jest ok. nie jest wystrzalowa
            ale mozna sie naprawde fajnie na niej bawic.
            • Gość: Ania Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 03.11.04, 10:16
              W Sharmie plaże są przy otwartym morzu, a ta jest jakby odcięta. Jest zatoczka i
              to juz jest morze. Nie jest po prostu w moim stylu, ja wolę zdecydowanie inny
              typ. Tam woda jakby stoji, pewnie to złudzenie, ale jednak.
          • Gość: SG Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.poch.com.pl 03.11.04, 10:14
            Mam nadziej , że w listopadzie nie będzie tak źle z rezerwacją leżaków zarówno
            na basenie jak i na plaży. Jak wygląda sprawa napiwków w tym hotelu? Czy
            obsługa hotelu jest namolna i można jej coś zarzucić?
            • anuulka Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 10:18
              namolni jedynie panowie z recepcji ale tez nie wszyscy :)
              ja nie mialam problemow z lezakami pod koniec wrzesnia o ktorej bym nie
              przyszla zawsze sie nam dwa znalazly przy samym morzu. nie zrywalam sie o 7 ale
              kulturalnie przychodzilam miedzy 11 a 12 hhehe. Napiwki zostawialysmy na lozku.
              Zawsze 1-2 LE.
              • anuulka Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 10:19
                najwiecej dowiesz sie z forum hotele. tam naprawde wszystko co mozna powiedziec
                o tym hotelu juz zostalo powiedziane.
                pozdrawiam
            • melin1 Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 17:00
              Ja tam ani razu nie zostawiłam zadnego napiwku bo albo nie miałam drobnych albo
              nie pamietałam a i tak pokój był zawsze wysprzatany :))Co wiecej spotkałam
              dwóch Arabów , którzy za wyswiadczoną przysługe odmówili wzięcia napiwku:))
              Aczkolwiek namolny personel tez był min. pan w resteuracji robiacy
              jajecznice w ostatni dzień naszego pobytu powiedział nam , ze nalezy mu sie
              bakszysz...
        • melin1 Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 16:49
          Wróciłam kilka dni temu .Jak dla mnie ten hotel był super . Za lepszy pokój tzn
          wiekszy i z widokiem na basen czy morze lepiej zapłacic na miejscu . Nas to
          kosztowało w sumie 10 $ ale znam osoby które musiały zapłacic wiecej
          aczkolwiek i tak mniej niz w biurze:))
          • Gość: anuulka Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:43
            wlasnie sobie przypomnialam o jeszcze jednej smiesznej sytuacji jaka
            mialysmy...ostatniego dnia poszlysmy zaplacic na recepcji za nasze drinki itp z
            plazy i restauracji. Okazalo sie ze mamy do zaplacenia o polowe mniej niz
            powinnysmy (skrupulatnie notowalysmy sobie wszystko). Spytalam co tak malo i
            uslyszalam: "Special discount for you" i szeroki usmiech zalogi ;))

• barbara101 Re: SULTAN BEACH - Hurgada 04.11.04, 12:23
      Potwierdzam hotel fajny pod warunkiem, że załatwisz sobie w recepcji dobry
      pokoj za zielone (naprawde warto) i nie czekaj na to aby zalatwial Tobie pokoj
      rezydent zrób to sama. Włóż 10 zielonych w paszport i sie ładnie uśmiechaj a
      najlepiej jak umiesz zagadac po angielsku. Plaża faktycznie nie bardzo ciekawa
      ale przyjemnie jest przy basenie. Plaze zrekompensuje Tobie wycieczka na rafy
      koralowe (tez bardzo polecam) nawet jak nie pływasz dobrze. Wspomniana obsluga
      w hotelu czyli Pan od reczników i Pan ze stołowki (czyli ten ktory smarzy
      jajka) lubia otrzymywac dlugopisy i za taki bakszysz codziennie bedzie Ci
      rezerwował leżak przy basenie, ale o tej porze roku to chyba nie ma
      przepełnienia w hotelu.Zycze miłego wypoczynku i zazdroszcze Tobie.
      • Gość: SG Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.poch.com.pl 04.11.04, 14:08
        Dzięki wielki za optymistyczny komentarz , co do rezerwacja pokoju mam
        nadzieje ,że 10 dolarów i miły uśmiech żony załatwi sprawę zapomniał bym o
        najważniejszym garść długopisów . dzięki wielki pozdrawiam SG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka