Gość: SG IP: *.poch.com.pl 03.11.04, 07:53 Wylatujemy 18.11.04 z Katowic do hotelu SULTAN BEACH - Hurgada morze ktoś jeszcze leci w tym terminie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 03.11.04, 08:48 Byłam w tym hotelu jeden dzień. Wróciłam w ubiegłym tygodniu. Coś niecoś widziałam, czy coś Cię interesuje konkretnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.poch.com.pl 03.11.04, 09:30 Mam pytanie odnoście niezbyt ciekawej plaży czy potwierdzasz te opnie sam hotel podobno jest bez zarzutów w biurze zapewniano mnie iż wykupuje ofertę na konkretny pokój tz. z widokiem na morze jak mam się do tego ustosunkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 03.11.04, 09:47 Sułtan Beach to bardzo duży hotel. Ja miałam pokój od ulicy, ale spędziłam tam jedna noc i było mi obojętne. Najgorsza była łazienka, może w innej części wygląda lepiej. Plaża jest mała i niezbyt ładna, ale ja w ubiegłym roku byłam w Sharmie i w Hurgadzie trudno mnie zadowolić. Jest fajny plac zabw dla dzieci, pub, korty tenisowe, basen z barkiem i wiele innych atrakcji. Leżaki trzeba rezerwować koło 7 rano, jak przyszliśmy o 8 nie było miejsca ani na basenie, ani na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
habebe Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 09:57 nie przesadzajcie z ta nieciekawa plaza. naprawde jest ok. nie jest wystrzalowa ale mozna sie naprawde fajnie na niej bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 03.11.04, 10:16 W Sharmie plaże są przy otwartym morzu, a ta jest jakby odcięta. Jest zatoczka i to juz jest morze. Nie jest po prostu w moim stylu, ja wolę zdecydowanie inny typ. Tam woda jakby stoji, pewnie to złudzenie, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.poch.com.pl 03.11.04, 10:14 Mam nadziej , że w listopadzie nie będzie tak źle z rezerwacją leżaków zarówno na basenie jak i na plaży. Jak wygląda sprawa napiwków w tym hotelu? Czy obsługa hotelu jest namolna i można jej coś zarzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 10:18 namolni jedynie panowie z recepcji ale tez nie wszyscy :) ja nie mialam problemow z lezakami pod koniec wrzesnia o ktorej bym nie przyszla zawsze sie nam dwa znalazly przy samym morzu. nie zrywalam sie o 7 ale kulturalnie przychodzilam miedzy 11 a 12 hhehe. Napiwki zostawialysmy na lozku. Zawsze 1-2 LE. Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 10:19 najwiecej dowiesz sie z forum hotele. tam naprawde wszystko co mozna powiedziec o tym hotelu juz zostalo powiedziane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
melin1 Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 17:00 Ja tam ani razu nie zostawiłam zadnego napiwku bo albo nie miałam drobnych albo nie pamietałam a i tak pokój był zawsze wysprzatany :))Co wiecej spotkałam dwóch Arabów , którzy za wyswiadczoną przysługe odmówili wzięcia napiwku:)) Aczkolwiek namolny personel tez był min. pan w resteuracji robiacy jajecznice w ostatni dzień naszego pobytu powiedział nam , ze nalezy mu sie bakszysz... Odpowiedz Link Zgłoś
melin1 Re: SULTAN BEACH - Hurgada 03.11.04, 16:49 Wróciłam kilka dni temu .Jak dla mnie ten hotel był super . Za lepszy pokój tzn wiekszy i z widokiem na basen czy morze lepiej zapłacic na miejscu . Nas to kosztowało w sumie 10 $ ale znam osoby które musiały zapłacic wiecej aczkolwiek i tak mniej niz w biurze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuulka Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:43 wlasnie sobie przypomnialam o jeszcze jednej smiesznej sytuacji jaka mialysmy...ostatniego dnia poszlysmy zaplacic na recepcji za nasze drinki itp z plazy i restauracji. Okazalo sie ze mamy do zaplacenia o polowe mniej niz powinnysmy (skrupulatnie notowalysmy sobie wszystko). Spytalam co tak malo i uslyszalam: "Special discount for you" i szeroki usmiech zalogi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara101 Re: SULTAN BEACH - Hurgada 04.11.04, 12:23 Potwierdzam hotel fajny pod warunkiem, że załatwisz sobie w recepcji dobry pokoj za zielone (naprawde warto) i nie czekaj na to aby zalatwial Tobie pokoj rezydent zrób to sama. Włóż 10 zielonych w paszport i sie ładnie uśmiechaj a najlepiej jak umiesz zagadac po angielsku. Plaża faktycznie nie bardzo ciekawa ale przyjemnie jest przy basenie. Plaze zrekompensuje Tobie wycieczka na rafy koralowe (tez bardzo polecam) nawet jak nie pływasz dobrze. Wspomniana obsluga w hotelu czyli Pan od reczników i Pan ze stołowki (czyli ten ktory smarzy jajka) lubia otrzymywac dlugopisy i za taki bakszysz codziennie bedzie Ci rezerwował leżak przy basenie, ale o tej porze roku to chyba nie ma przepełnienia w hotelu.Zycze miłego wypoczynku i zazdroszcze Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: SULTAN BEACH - Hurgada IP: *.poch.com.pl 04.11.04, 14:08 Dzięki wielki za optymistyczny komentarz , co do rezerwacja pokoju mam nadzieje ,że 10 dolarów i miły uśmiech żony załatwi sprawę zapomniał bym o najważniejszym garść długopisów . dzięki wielki pozdrawiam SG Odpowiedz Link Zgłoś